Hard oordeel Advocaat over PSV

Dick Advocaat trok na de mislukte seizoensstart van PSV bij RKC Waalwijk een harde conclusie. "Als we met deze instelling spelen, gaan we veel verliezen. Gelukkig is dit pas de eerste wedstrijd en hebben we er nog 33 te gaan", aldus Advocaat, wiens elftal zaterdag met 3-2 moest buigen voor RKC.

Advocaat: "Ik heb vooraf in de bespreking gezegd: je kan niet van RKC verliezen, want wij hebben meer kwaliteit, je kan alleen van jezelf verliezen. Iedereen die deze wedstrijd heeft gezien, kan alleen maar concluderen dat RKC verdiend heeft gewonnen. RKC was in grote delen van de wedstrijd de betere ploeg, ook qua instelling."

Zonder namen te noemen, velde Advocaat een hard oordeel over een aantal van zijn spelers. "Soms heb ik het idee dat bepaalde spelers al veel verder denken te zijn dan ze in werkelijkheid zijn. Ik moet een beetje uitkijken hoe ik ze dat ga vertellen, maar dat ga ik wel doen. Je kan een voetbalwedstrijd niet alleen op techniek winnen. Je moet ook de instelling hebben, hard willen werken. Hier moeten conclusies uit komen, ook qua speelwijze. Zondag gaan we bij elkaar zitten, dan mogen zij praten."

Hard oordeel Advocaat over PSV
Hard oordeel Advocaat over PSV (Foto: ANP)