[Community Shield] Uitslag Chelsea - Man. City

Manchester City heeft zijn eerste prijs van het nieuwe seizoen binnen. De Engelse landskampioen was zondag in de Community Shield met 3-2 te sterk voor FA Cupwinnaar Chelsea. Vorig jaar dolf City tegen stadsgenoot United nog het onderspit in de Engelse versie van de Super Cup. Het is de eerste Super Cupzege voor City sinds veertig jaar.

Chelsea kwam vier minuten voor rust via Fernando Torres op voorsprong, maar een minuut later waren de Londense kansen op de overwinning alweer aanzienlijk geslonken. Branislav Ivanovic werd namelijk met rood van het veld gestuurd.

In de tweede helft maakte City goed gebruik van het numerieke overtal. Yaya Toure scoorde na acht minuten de gelijkmaker. Carlos Tévez en Samir Nasri brachten de marge vervolgens naar twee.

Tien minuten voor tijd bracht Ryan Bertrand de aansluitingstreffer op het bord, maar verder kwam Chelsea in de slotfase niet meer. Nigel de Jong speelde de hele wedstrijd mee bij City.