FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 16 maart 2008

Moeder gooit foetus door raam

Een jonge vrouw in Marseille in Frankrijk staat onder toezicht van politie nadat zij heeft toegegeven haar foetus uit het raam te hebben gegooid. Ze zou dit hebben gedaan omdat ze een miskraam had gehad. De recherche is aan het uitzoeken of de foetus nog in leven was. De leeftijd van de foetus is moeilijk vast te stellen en onderzoek zal dat moeten uitwijzen.

Volgens een dokter zal de foetus rond de zes maanden oud zijn geweest, de moeder zelf beweert dat ze slechts vijf maanden zwanger was. De vrouw was voor het eerst zwanger en was niet onder behandeling van een dokter. Zij is naar het ziekenhuis gebracht om onderzocht te worden omdat zij hevige bloedingen had. Zij had echter al geprobeerd haar foetus door het toilet te spoelen nadat ze een miskraam had gehad. Toen dat niet lukte heeft ze het via het badkamerraam naar buiten gegooid vanaf de 14e verdieping.

De hulpdienst die was opgeroepen heeft haar naar het ziekenhuis gebracht om haar te laten onderzoeken aan de bloedingen, zonder te weten dat zij zojuist bevallen was. Een huismeester ontdekte een paar dagen later het babylijkje.

Zwerver gemolesteerd

Twee Franse jongeren van 12 en 17 jaar hebben afgelopen weekend een zwerver mishandeld omdat hij weigerde hen alcohol te geven. Ze staken met een mes op hem in  en renden daarna weg. Beiden konden snel worden opgepakt omdat zij door ooggetuigen waren gezien.

De twee jongens, beiden afkomstig uit Tourcoing, zijn ondertussen onder toezicht van de politie gesteld. De jongste van 12 jaar zit vast in een jongereninrichting. De zwerver is overgebracht naar een ziekenhuis in Lille waar hij wordt verzorgd aan zijn verwondingen.

Bommelding boekenbeurs Parijs

Zo’n 25.000 mensen zijn vandaag geëvacueerd in Parijs. Zij waren bezoeker of standhouder bij een hele grote boekenbeurs waar Israël als gastland was. Vlak voor 5 uur vanmiddag kwam er een telefoontje binnen dat er kans was op een aanslag. De organisatie besloot om iedereen uit het gebouw te laten en zo te zoeken naar verdachte pakketjes. De bezoekers moesten door veiligheidpoortjes naar buiten, eventuele tassen geopend. Daarna konden ze nog gefouilleerd worden.

Volgens de directeur verliep de evacuatie goed en waren de veiligheidsmaatregelen erg goed. Tegen de mensen werd gezegd dat er technische controles moesten plaatsvinden. Pas later werd verteld dat het om een bommelding ging. Mede daardoor ontstond er geen paniek en waren de meeste bezoekers binnen een kwartier buiten. Er werd niks gevonden.

De standhouders konden na doorzoeking van het hele gebouw weer naar hun plaats, rond half zeven. Daarna konden ook de bezoekers weer terug. De beurs werd afgelopen donderdag geopend door de Israelische president Shimon Peres en was vanaf vrijdag geopend voor het publiek. De beurs duurt nog tot woensdag.

Nijenhuis verbetert record Van Velde

Beorn Nijenhuis heeft bij wedstrijden in Calgary het Nederlands record op de 1.000 meter verbeterd. Nijenhuis kwam tot een tijd van 1.07,07.

Nijenhuis, die dit jaar door blessures alle grote toernooien moest missen, verbetert daarmee het record van Gerard van Velde. Die had sinds de Olympische Spelen van 2002 met een tijd van 1.07,18 het record in handen. De tijd was bovendien slechts 0,07 seconde boven het wereldrecord van Pekka Koskela.

Nijenhuis reed zaterdag al 1.07,44 en dat was al een verbetering van zijn eigen PR, dat op 1.08,35 stond.

Uitslagen Duitsland speelronde 24

In de Duitse Bundesliga werd dit weekend de 24e speelronde gespeeld. Hieronder de uitslagen, stand en het aankomende programma.

Energie Cottbus boekte zaterdag een opvallende zege. Het laaggeklasseerde Cottbus versloeg namelijk Bayern München met 2-0. De lijstaanvoerder heeft vijf punten voorsprong op Hamburger SV, de nummer twee. Werder Bremen, afgelopen donderdag uitgeschakeld in de UEFA Cup, zakte door een nederlaag naar de vierde stek. Bayer Leverkusen klom naar de derde plek met zes punten minder dan Die Roten. Hamburger SV won met 1-0 van Borussia Dortmund. Het enige doelpunt van de wedstrijd kwam op naam van José Paolo Guerrero. Energie Cottbus kwam in de thuiswedstrijd op voorsprong na achttien minuten via Stiven Rivic. Kort voor rust zette Branko Jelic zijn club op 2-0. Bij Bayern München mistte Franck Ribery bij een 1-0 stand een strafschop.

Uitslagen

ThuisUitEindstand
Schalke 04MSV Duisburg2 - 1
KarlsruheEintracht Frankfurt0 - 1
Hannover 96Arminia Bielefeld2 - 2
Energie CottbusBayern München2 - 0
Hansa RostockHertha BSC0 - 0
VfL BochumVfB Stuttgart1 - 1
Hamburger SVBorussia Dortmund1 - 0
Werder BremenVfL Wolfsburg0 - 1
Bayer Leverkusen1.FC Nürnberg4 - 1


Stand

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesVoorTegenPunten
1Bayern München 241482411350
2Hamburger SV241293351745
3Bayer Leverkusen241356452444
4Werder Bremen241347513543
5Schalke 04241185382541
6VfB Stuttgart2412210403938
7VfL Wolfsburg241068403536
8Eintracht Frankfurt24996283036
9Karlsruhe241068293236
10Hannover 9624969354133
11Hertha BSC249510262932
12VfL Bochum24879363731
13Borussia Dortmund248511354029
14Hansa Rostock246612213224
15Energie Cottbus244812254020
16Arminia Bielefeld245514234920
171.FC Nürnberg244614254018
18MSV Duisburg245316243918

Programma

DatumThuisUit
20-3Eintracht FrankfurtEnergie Cottbus
22-31.FC NürnbergVfL Bochum
22-3VfB StuttgartHansa Rostock
22-3VfL WolfsburgHamburger SV
22-3Borussia DortmundKarlsruhe
22-3MSV DuisburgHannover 96
22-3Bayern MünchenBayer Leverkusen
23-3Hertha BSCSchalke 04
23-3Arminia BielefeldWerder Bremen

Belg stuurt honden af op Nederlander

Een Belg heeft zaterdag bij een ruzie in een café in Terneuzen zijn twee honden een Nederlander laten aanvallen. Met het commando 'attack' stuurde hij zijn viervoeters op de 38-jarige man af, die in zijn bovenbeen werd gebeten. Het slachtoffer moest zich door zijn huisarts laten behandelen, meldt de politie zondag.

De 37-jarige Belg kreeg het rond 20.00 uur aan de stok met de Nederlander, die naast hem zat in de horecagelegenheid aan de Nieuwstraat. Aanvankelijk trok de Belg een mes, waarna hij zijn honden opdracht gaf aan te vallen. De man is aangehouden en zit vast. Waar de ruzie over ging is onduidelijk.

Peking weert buitenlanders uit Tibet

De Chinese autoriteiten verstrekken geen visa meer aan buitenlanders die naar Tibet willen. Dat berichtte het Chinese staatspersbureau Xinhua vandaag. Alle buitenlandse toeristen die nog in Tibet zijn, worden opgeroepen de komende dagen hun koffers te pakken.

Honderden buitenlandse toeristen hebben Tibet de afgelopen dagen al verlaten. In de hoofdstad Lhasa zijn de toeristische wijken sinds vrijdag al goeddeels afgesloten voor bezoekers.

Toeristen in China mogen niet zomaar doorreizen naar Tibet. Daarvoor is speciale toestemming nodig.

Gezin loopt koolmonoxidevergiftiging op

Drie kinderen en hun ouders zijn zondagavond in Amsterdam met koolmonoxidevergiftiging overgebracht naar het ziekenhuis. Dat meldt de politie. De oorzaak van de verhoogde concentratie koolmonoxide is vooralsnog onbekend.

De ambulance was rond 18.00 uur gewaarschuwd omdat een gezinslid onwel was geworden. Toen ambulancemedewerkers de woning betreden, gingen de koolmonoxidemelders af en werd de brandweer gewaarschuwd. De brandweer verrichtte metingen waarbij de verhoogde concentratie werd gemeten.

De woning is volledig geventileerd. Naar de oorzaak wordt gekeken. De identiteit van de gezinsleden is overigens niet bekendgemaakt.

Vroom-with-a-view

Het parkeerprobleem in grote steden dwingt projectontwikkelaars tot steeds ingrijpender maatregelen. In Singapore wordt nu een appartementencomplex gebouwd van dertig etages hoog, waarbij elke woning een eigen garage heeft.

Bewoners zetten hun auto in een glazen lift, die de bolide voor de deur neerzet op een eigen parkeerplaats, ongeacht op welke etage.

Volgens de maandageditie van The Straits Times zullen de 'vrooms-with-a-view' wel een paar centen kosten. Voor een appartement zal een slordige 5,5 miljoen euro betaald moeten worden. Het parkeerconcept is al in gebruik in New York en Dubai, maar de Singaporese variant zou in luxe en omvang vooralsnog uniek zijn.

Verkerk wint future-toernooi Montreal

Martin Verkerk heeft voor het eerst sinds lange tijd weer een succes geboekt. Hij won he future-toernooi in Montreal.

Verkerk, die lang met blessureleed kampte, klopte in de finale de Roemeen Florin Mergea met 6-7, 7-6, 6-4. Verkerk kwam zowel in de eerste en tweede set een break voor, maar leverde die in beide sets vervolgens weer in. In de eerste set verloor hij de tiebreak en in de tiebreak van de tweede set moest Verkerk zelfs een matchpoint wegwerken voordat hij die set binnenhaalde. Daarna plaatste hij in de derde set op 4-4 de beslissende break en met een ace beëindigde hij de partij.

Radio-oproep verstoort feestje

Een Britse moeder dreigt de BBC aan te klagen nadat een van de radiopresentatoren live een algemene oproep deed om haar dochters verjaardagspartijtje bij te wonen. Binnen de kortste keren stonden er aardig wat onuitgenodigde gasten op de stoep van het landhuis.

De jongedame had zo’n 300 gasten uitgenodigd om haar 17e verjaardag bij te wonen. Er stonden echter opeens zo’n 2000 feestgangers voor de deur. De reden: een van haar gasten had het radiostation gebeld en gevraagd een oproep te doen om mee te komen feesten.

De onuitgenodigde gasten veroorzaakten duizenden euro’s schade. Schilderijen werden van de muren getrokken, ramen en spiegels sneuvelden en kandelaren en deuren werden beschadigd. "Ze gedroegen zich als beesten", vertelt de vader van de jarige. “Iedere keer als iemand iets brak, begon iedereen te juichen.”

De vier ingehuurde uitsmijters die het feest in de gaten moesten houden, hadden geen schijn van kans om de feestende jongelui tegen te houden. Uiteindelijk heeft de politie een einde gemaakt aan de ‘festiviteiten’.

Een woordvoerder van de BBC verklaart dat de radiopresentator geen exact adres heeft opgegeven op de radio. Hij zou alleen maar wat informatie gegeven hebben over een 'mansion party' die op dat moment plaatsvond in het kleine stadje.

Trucker gebruikt GSM als oorwarmer

Een Duitse trucker is wel met een heel slecht excuus toch onder een boete uitgekomen. Hij werd betrapt op bellen achter het stuur, maar hij is er toch mee weggekomen. Hij zei dat hij zijn mobiel alleen gebruikte om z'n oor warm te houden. "Ik had verschrikkelijke oorpijn", zei de 43-jarige Walter Klein (43)."Die pijn werd erger omdat de cabine van mijn truck nog niet was opgewarmd. Vandaar dat ik mijn gsm tegen m'n oor hield". De telefoon was net opgeladen, dus nog warm.

Agenten zeiden tegen Klein dat hij dat maar tegen de rechter moest zeggen, en dat deed hij ook. De politierechter in de Duitse plaats Hamm slikte het. Hij had ook wel een aardig bewijsstuk. De trucker kon een rekening voorleggen waaruit bleek dat hij niet aan het bellen was op het moment dat hij door de politie werd tegengehouden.

'VS-bedrijf verantwoordelijk voor ramp Albanië'

De Albanese premier Sali Berisha houdt een Amerikaans bedrijf verantwoordelijk voor de explosies in een wapenopslagplaats in de buurt van Tirana.

De firma had de opdracht van het Albanese ministerie van Defensie gekregen om 10.000 ton verouderde munitie onschadelijk te maken en is daarom alleen voor de gevolgen verantwoordelijk, zei Berisha zondag.

Volgens Albanese functionarissen gaat het om de firma Southern Ammunition uit South Carolina. Berisha zei de mogelijkheid niet uit te sluiten dat het bedrijf ook minderjarigen voor de werkzaamheden heeft ingehuurd, zoals Albanese media zondag berichtten.

HUD GTAIV gedeeltelijk in beeld?

Voordat een GTA spel is uitgekomen zijn er tot nu toe nooit beelden vrijgekomen van de HUD die gebruikt wordt. GTA IV leek ook te wachten met het tonen van de HUD maar nu is er dan op één van de recentere screenshots iets opgedoken.



Als je goed kijkt kan je hier vijf zwarte sterren zien. Rockstar heeft niks bevestigd over deze sterren dus het is niet met zekerheid te zeggen of dit echt deel van de heads up display is.

Wellicht komen de Wanted sterren uit de vorige games dus wel terug. Misschien duidt het wel iets anders aan. De sterren zijn op het orignele screenshot (hieronder) maar erg klein. Een minimalistische HUD is dus mogelijk.



Hint: Kijk in de rechterbovenhoek

Rob de Nijs breekt duim voor jubileumconcert

Rob de Nijs heeft zaterdag zijn duim op twee plaatsen gebroken. Toen hij 's avonds laat de krant uit de brievenbus wilde halen, gleed hij uit en kwam daarbij terecht op zijn duim en wijsvinger. "Ik kreeg een telefoontje van Henriëtte, zijn geliefde, dat hij in het ziekenhuis was", vertelt zijn manager Frank Jansen.

Qua timing had het de 65-jarige zanger niet veel slechter kunnen uitkomen. Op zondagavond viert hij zijn 45-jarig jubileum in het Amsterdamse theater Carré. "Hij staat nu gewoon op het podium te repeteren", stelt Jansen. De Nijs is voorzien van een tijdelijk gips en moet zo snel mogelijk worden geopereerd. Wanneer de ingreep plaatsvindt, wordt maandag bepaald.

Stapper (17) kantelt met moeders auto

Een 17-jarige jongen is zondagochtend in Apeldoorn met de auto van zijn moeder gebotst en gekanteld. Hij was na het stappen een eindje gaan rijden met een vriend, meldt de politie. Ze kwamen met de schrik vrij. De joyrider bleek het die avond niet bij fris te hebben gelaten.

De politie kreeg rond 04.40 uur een melding dat er een auto op de Hovenlaan op zijn kop lag. Vervolgens meldde de 17-jarige zich bij de agenten als bestuurder. Hij verklaarde na het stappen nog een eindje te zijn gaan rijden. In een bocht botste hij tegen een paal en een tuinhek waarna de auto op zijn kant terechtkwam. Het voertuig is zwaar beschadigd weggesleept. Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt.

EA wil Take Two overnemen vanwege Rockstar

De overnamestrijd tussen EA en Take Two bereikte deze week een hoogtepunt, toen EA aankondigde met het bod naar de aandeelhouders te gaan, in de hoop dat ze met een vijandige overname wel hun concurrent in handen konden krijgen. Officieel heeft het bedrijf nooit laten weten waarom het nu zo geïinteresseerd is in Take Two. De verwachtingen waren Grand Theft Auto, maar nu blijkt dat slechts een deel van de waarheid te zijn.

In een interview met de BBC gaf CEO John Riccitiello aan dat de grootste reden voor de mogelijke overname inderdaad Rockstar is. Hij beschouwt de studio als een van de allerbeste in de industrie. Maar daarnaast is Take Two ook in bezit van drie andere grote studio's: Irrational, ontwikkelaar van Bioshock; Firaxis, thuis voor Sid Meir en Civilization en Visual Concepts, ontwikkelaar van sportgames.

Nu zijn er analisten die verwachten dat als EA de overname rond krijgt, Sam en Dan Houser en Leslie Benzies zouden gaan stoppen met de ontwikkeling van Grand Theft Auto-games. Riccitiello gaf aan hier niet bang voor te zijn. Zelfs als dit gebeurt is hij ervan overtuigd dat er genoeg talent binnen EA is om dat op te vangen. Het zou vervelend zijn, maar niet onoverkomelijk.

There is no doubt that EA is several times larger than Take Two - everyday somebody walks in and somebody walks out. What we have got right now is a corporate issue that has nothing to do with the people who build these games

In case of Rockstar I would point out that the leaders are young, vibrant, they're talented and committed. And what we have got right now is a corporate issue that has nothing to do with the people who build these games.

Met de overname op komst hebben veel gamers aangegeven bang te zijn voor een einde aan innovativiteit. Riccitiello vindt dat dit geen gefundeerde angsten zijn. In zijn ogen zijn er genoeg studios die beter zijn gaan draaien na de overname. Als voorbeeld noemt hij de overname van Maxis. De Sims zou nooit het succes geworden zijn, dat het nu is als EA Will Wright de kans niet had gegeven. Ook games als Battlefield, Burnout, Need for Speed en Madden zijn enorm succesvol geworden, dankzij de overnames door EA.



Joyrider van 13 jaar slingerend door Deurne

Een 13-jarige joyrider is zaterdagnacht aangehouden in Deurne. De jongen reed samen met een 14-jarig vriendje slingerend over de Stadhoudersweg, meldt de Brabantse politie. Bovendien werkte een van de achterlichten van de auto niet.

De politie hield de auto rond 03.00 aan. Agenten zagen vervolgens de 13-jarige achter het stuur zitten, en de 14-jarige op de passagiersstoel. De 13-jarige is verhoord en doorverwezen naar bureau Halt, zijn maatje werd thuis afgezet.

Ratelband belde doorverkopers gratis boek op

Pas op als je ooit een gratis boek krijgt van Emile Ratelband en het weer doorverkoopt. Je hebt namelijk kans dat de positiviteitsgoeroe jou persoonlijk opbelt. Dat gaf Ratelband vandaag toe in het RTL-programma Life & Cooking met Irene Moors en Carlo Boshard.

Een tijdje geleden was Ratelband aanwezig bij een uitzending van het zondagmiddagkwebbelprogramma. Hij had toen net een nieuw boek uit dat hij aan iedereen in het publiek gratis uitdeelde. Maar dat was nog niet alles: Ratelband schreef er voor iedereen een persoonlijke boodschap in. Toch haalden acht mensen uit het klapveepubliek het in hun hoofd dit boek op Marktplaats te zetten. Ratelband was zo ontstemd dat hij deze acht mensen persoonlijk opbelde.

"Maar ik heb er geen rel van gemaakt", zegt de Tsjakkaa-roeper. "Ik heb alleen verteld hoe teleurgesteld ik was." Ratelband heeft overigens wel wat anders aan zijn hoofd om zich druk over te maken. Zo werd vandaag bekend dat Moon Ratelband zevenduizend euro alimentatie per maand van de naar eigen zeggen gebroken man eist.



Ratelband en Rob Muntz: Tsjakkaaa!

Trucker rijdt al 25 jaar zonder rijbewijs

De politie heeft vrijdag in Pijnacker een 58-jarige chauffeur van een vrachtwagen met oplegger bekeurd omdat hij niet in het bezit was van een geldig rijbewijs en een chauffeursdiploma. Tegenover de agenten verklaarde de 58-jarige man uit Enkhuizen al 25 jaar zonder rijbewijs te rijden. Dat heeft de politie vandaag bekendgemaakt.

Agenten hielden de chauffeur aan na een melding dat de combinatie een lantaarnpaal omver had gereden. Het gevaarte vervoerde kunstof rioolbuizen met een lengte van ruim 25 meter. Een andere chauffeur moest worden ingeschakeld om de lading verder te vervoeren. Of de man ook op staande voet is ontslagen is niet bekendgemaakt.

Man met ballen van staal laat zichzelf zien in Iron Man trailer

Pas geleden konden we al genieten van de eerste trailer van de aankomende Iron Man-game. Deze game zal tegelijk met de gelijknamige film uit gaan komen en dit zal zo rond eind mei zijn. Net zoals in de film zul je als Tony Stark gehuld in een metalen pak de misdaad gaan bestrijden en dan voornamelijk tegen zijn aartsvijand Mandarin.

Deze game is één van de onderhand vele Marvel-games die in omloop zijn. Ongetwijfeld zal ook deze superheld garant staan voor een dikke partij actie op menige PC- en TV-schermen.

In deze nieuwe trailer zijn zowel een aantal nieuwe beelden als reeds vertoonde beelden te zien, maar toch willen we hem graag met jullie delen.

Rebellin wint Parijs-Nice

Davide Rebellin heeft Parijs-Nice gewonnen. De slotetappe ging vandaag naar Luis Leon Sanchez.

Sanchez wist vandaag zijn naaste belagers net voor te blijven. In het klassement behield Rebellin vandaag zijn leidende positie, die hij gisteren veroverde op Robert Gesink. De jonge Nederlander kwam vandaag ook nog ten val, maar kon zijn weg vervolgen. Gesink eindigde in het klassement als vierde en is tevens de beste jongere. De Italiaan Rinaldo Nocentini werd in het eindklassement tweede, op 3 seconden van Rebellin.

Uitslagen zondaghoofdklasse

Vanmiddag stond er weer een speelronde in de zondaghoofdklasse van het seizoen 2007/08 op het programma. Hieronder volgen de uitslagen. Er werden diverse duels afgelast.

Hoofdklasse A

Westlandia - DCV 2-0
Haaglandia / Winston - DWS 2-3

Hoofdklasse B

Geldrop / AEK - Schijndel / Bol 4-2
sv Meerssen - Gemert 0-1
UDI '19 / Beter Bed - EVV 1-2
UNA - sv Deurne 0-3
Dijkse Boys - JVC Cuijk 3-3

Hoofdklasse C

Achilles '29 - WKE 1-0
SVBO - Quick '20 0-1
sv Babberich - De Treffers / Kegro 2-3
Rheden - De Bataven 1-2
FC Lienden - Be Quick 1887 0-0

Ex Ratelband wil 7.000 euro alimentatie

Emile Ratelband mag zijn dochtertje Royce niet meer zien. Zijn ex-vrouw Moon zou de 59-jarige positiveitsgoeroe verbieden contact te hebben met zijn zes maanden oude kind. Daarnaast zou Moon een alimentatie eisen van 7.000 euro per maand. Dat beweert Ratelband tenminste in de Telegraaf.

Emile en Moon zijn nog maar acht maanden getrouwd. Emile: "Ik ga later tegen mijn dochter zeggen dat ze een man moet zoeken, trouwen en kindjes krijgen en daarna scheiden. Dan krijg je een alimentatie die je als salaris nooit zou verdienen en kun je altijd vrij zijn." Moon is 23 jaar jonger dan Ratelband.

De positiviteitsgoeroe zou Royce niet mogen zien, omdat hij dan zou storen in de borstvoedingsperiode. De 7.000 euro alimentatie per maand zou gelden voor de komende twaalf jaar.

China blokkeert YouTube vanwege Tibet

China heeft zondag de toegang tot de internetsite YouTube geblokkeerd, nadat daarop filmpjes waren verschenen die betrekking hebben op de protesten in Tibet. Het gebeurt vaker dat de Chinese overheid websites blokkeert, maar YouTube was tot nu toe vrij toegankelijk.

De opnamen die op de site verschenen behelzen nieuwsuitzendingen over de gebeurtenissen in de Tibetaanse hoofdstad Lhasa, waar het Chinese leger op demonstranten heeft geschoten, fotocompilaties en beelden van demonstraties tegen het Chinese optreden in Tibet in andere landen.

China telt zeker 210 miljoen internetgebruikers. Dat zijn er bijna evenveel als de Verenigde Staten en naar verwachting zullen het er binnenkort meer zijn.

Geen downloadable content voor Super Smash Bros. Brawl

In een interview met Gametrailers verklaart video game director Masahiro Sakurai dat er geen downloadable content komt voor Super Smash Bros. Brawl.
Volgens hem zullen we het moeten doen met de door users zelfgemaakt levels.

Masahiro Sakurai: I’m sorry to say that there isn’t going to be any downloadable content available for the game, however we do have user generated content that will be passed around. For example, you’ll see custom built stages coming through the internet to you.

Voetbal: Uitslagen Eredivisie Speelronde 29

Dit weekend waren er geen politiestakingen dus de wedstrijden in de Eredivisie konden gewoon doorgaan. SC Heerenveen won de derby van het Noorden en de overige wedstrijden leverden veel doelpunten op. De titelrace wordt in elk geval weer spannender want Ajax is ingelopen op koploper PSV. Hieronder een overzicht van een aantal gespeelde wedstrijden.

Feyenoord heeft zonder goed te voetballen een 4-1 zege geboekt op VVV-Venlo. Al in de vijfde minuut kwamen de Rotterdammers op voorsprong door een mooi doelpunt van Bruins. Feyenoord kon echter niet lang genieten van de voorsprong want enkele minuten later maakte Honda gelijk met een mooie vrije trap. Oost kon VVV-Venlo op voorsprong schieten maar zijn schot kwam tegen de paal. De bezoekers hadden gedurende een lange tijd veel balbezit maar Feyenoord benutte de kansen. Van Bronckhorst scoorde met een vrije trap en Mols frommelde de 3-1 over de lijn. Het enige hoogtepunt in de tweede helft was een doelpunt van Sahin: 4-1.

FC Twente heeft in eigen huis een aantrekkelijke wedstrijd tegen Vitesse gewonnen. Al na vier minuten kwamen ‘de Tukker’ op voorsprong na een goede actie van Denneboom. Het slordige spel van de thuisploeg zorgde echter voor het tegendoelpunt van Lorca. De tweede helft ging flitsend van start en in de eerste drie minuten maakten beide ploegen een doelpunt. N’Kufo had de kans om FC Twente vanaf elf meter op voorsprong te schieten maar hij faalde. Vitesse-debutant Büttner moest het veld met twee gele kaarten verlaten en FC Twente profiteerde uiteindelijk van het overtal. N’Kufo en Hersi scoorden voor de thuisploeg en Claudemir deed nog iets terug namens Vitesse: 4-3.

PSV heeft op de valreep punten verspeeld tegen Roda JC. In de beginfase was het een gelijkopgaande wedstrijd maar na een kwartier namen de Limburgers het heft in handen. Er werden aan beide kanten echter weinig kansen gecreëerd en daardoor was het een matige wedstrijd. Halverwege de tweede helft kwamen de Eindhovenaren op voorsprong door een counterdoelpunt van Farfán. Roda ging vervolgens op zoek naar een doelpunt maar Gomes bracht telkens redding. Ver in de blessuretijd kwamen de Limburgers alsnog langszij door een doelpunt van Meeuwis: 1-1.

Natuurlijk werden er nog meer wedstrijden gespeeld. SC Heerenveen won de derby van het Noorden ten koste van FC Groningen en NAC Breda won met 2-0 van Excelsior. De Graafschap en Heracles Almelo deelden de punten. NEC won met 4-2 van Sparta Rotterdam en FC Utrecht speelde met 2-2 gelijk tegen AZ.

Alle uitslagen van dit weekend:
Vrijdag 14 maart:
FC Groningen - SC Heerenveen (0-1)

Zaterdag 15 maart:
NAC Breda - Excelsior (2-0)
Feyenoord - VVV-Venlo (4-1)
FC Twente - Vitesse (4-3)
De Graafschap - Heracles Almelo (0-0)

Zondag 16 maart:
Ajax - Willem II (4-1)
NEC - Sparta Rotterdam (4-2)
Roda JC - PSV (1-1)
FC Utrecht - AZ (2-2)

Uitslagen inhaalwedstrijden:
Dinsdag 11 maart:
VVV-Venlo - FC Twente (0-2)

Woensdag 12 maart:
AZ - Feyenoord (0-1)

Klik hier voor de actuele stand in de Eredivisie.

Klik hier voor alle statistieken uit de Jupiler League

Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK! Voetbalmanager!

Wielerprotest tegen dopingtest in crematorium

De deelnemers aan Parijs-Nice zijn vandaag in de slotetappe enkele minuten later vertrokken, uit protest tegen een bizarre dopingcontrole bij hun Belgische collega Kevin van Impe.

Diens vrouw kreeg maandag een te vroeg geboren zoon, die overleed. Terwijl Van Impe in het crematorium de uitvaart regelde, moest hij terplekke urine afstaan aan een controleur.

"Dat ging te ver", vond landgenoot Philippe Gilbert vandaag aan de start in Nice. De renners meldden niet tegen dopingtests te zijn, maar wel meer respect te willen. Van Impe zei dat hij op het bewuste moment geen keus had."De controleur wilde niet later op de dag terugkomen. Ik moest het nu doen, of anders zou het als weigering worden opgevat."

Uitslagen Eredivisie (16/03/2008)

Vanmiddag werden er in de Eredivisie vier wedstrijden gespeeld. Hieronder zijn alle karakteristieken terug te vinden.

Ajax - Willem II 4-1
18’ Demouge 0-1 (assist Messoudi)
29’ Huntelaar 1-1 (assist Perez)
45’ Suárez 2-1 (assist Huntelaar)
51’ Suárez 3-1
89’ Suárez 4-1 (assist Huntelaar)

Toeschouwers: 49.000
Scheidsrechter: Blom
Stadion: Amsterdam ArenA
Gele kaart: Swinkels (Willem II)

Opstellingen

Ajax: Stekelenburg, Silva, Heitinga, Vermaelen, Vertonghen, Gabri (Perez/12), de Jong (Rommedahl/71), Davids (Lindgren/64), Suárez, Huntelaar, Emanuelson

Willem II: Aerts (Vermeer/24), Janse, Bælum, Swinkels, van der Struijk (Hill/41), Messoudi, Kargbo, Mathijssen, Poepon (Mourad/73), Demouge, Boutahar


NEC - Sparta Rotterdam 4-2
3’ Emnes 0-1
61’ Bobson 1-1 (assist Van Beukering)
64’ Emnes 1-2
82’ Pothuizen 2-2
86’ Pothuizen 3-2 (assist Dani Fernández)
90’ El-Akchaoui 4-2 (assist Bobson)

Toeschouwers: 12.500
Scheidsrechter: van Hulten
Stadion: De Goffert
Gele kaart: Promes, Rutjes, van Bueren, Moreno Freire, Jaggy, Strootman (Sparta Rotterdam)

Opstellingen

NEC: Babos, Nalbantoglu (Pothuizen/79), Wisgerhof, Olsson, El-Akchaoui, Vadócz, Holman, Davids, Lens, van Beukering (Fernández/84), Bobson

Sparta Rotterdam: Wapenaar, Moreno Freire (Toet/67), Schenkel, Promes, Jaggy, van Bueren (Strootman/77), Rutjes, Boukhari, Emnes, Roberts (Rose/83), Dissels


Roda JC - PSV 1-1
67’ Farfán 0-1
90+3’ Meeuwis 1-1

Toeschouwers: 17.000
Scheidsrechter: Luinge
Stadion: Parkstad Limburg Stadion
Gele kaart: de Fauw, de Jong, Meeuwis (Roda JC), Salcido (PSV)

Opstellingen

Roda JC: Castro, Wau (Cissé/73), Saeijs, de Fauw, de Jong, W. Janssen (van Tornhout/82), Meeuwis, Bödor, Hadouir, Yulu Matondo, Lamah

PSV: Gomes, Kromkamp, Marcellis, Salcido, Alcides, Farfán (Aissati/89), Simons, Afellay, Culina, Dzsudzsák (Mendéz/82), Lazovic (Bakkal/58)


FC Utrecht - AZ 2-2
53’ de Zeeuw 0-1 (assist Mendes da Silva)
62’ van der Gun 1-1 (assist George)
84’ Vandenbergh 2-1
90+2’ El Hamdaoui 2-2

Toeschouwers: 21.000
Scheidsrechter: Jol
Stadion: De Galgenwaard
Gele kaart: Dembélé, Mendes da Silva, Moreno (AZ)

Opstellingen

FC Utrecht: de Ruiter, Cornelisse, Keller, Schut (Dickoh/46), Pieters (van der Kooy/79), van Dijk, van der Gun, Caluwé, George, Nelisse, Wolters (Vandenbergh/63)

AZ: Romero, Koenders (Vormer/77), Donk, Moreno, Opdam, de Zeeuw, Mendes da Silva, Dembélé, Agustien, Pellè (El Hamdaoui/46), Ari

'Racistische' scheidsrechter afgetuigd

In het Belgische Merksem is gistermiddag een scheidsrechter het ziekenhuis ingeslagen.  Dat gebeurde tijdens een amateurwedstrijd tussen Reunion Merxem en Berchem city. Deze clubs komen uit in een zogenoemd verbond van vriendenclubs.

De vlam sloeg in de pan toen de leidsman een speler van Berchem City een tweede gele kaart gaf, omdat die na de eerste gele kaart de scheidsrechter bij zijn keel greep.  Volgens de spelers van Berchem City was dit een teken dat de scheids racistisch in de weer was. Ze sloegen en schopten hem meermaals en gaven hem klappen met een ijzeren staaf die naast het terrein lag.

Gelukkig voor de scheidsrechter werd hij gered door spelers van Reunion Merxem. Die brachten hem naar het ziekenhuis, waar veertien hechtingen werden gezet. De man is voorlopig arbeidsongeschikt.

De politie is nog op zoek naar de daders.

Wielerprotest tegen dopingtest in crematorium

De deelnemers aan Parijs-Nice zijn vandaag in de slotetappe enkele minuten later vertrokken, uit protest tegen een bizarre dopingcontrole bij hun Belgische collega Kevin van Impe.

Diens vrouw kreeg maandag een te vroeg geboren zoon, die overleed. Terwijl Van Impe in het crematorium de uitvaart regelde, moest hij terplekke urine afstaan aan een controleur.

"Dat ging te ver", vond landgenoot Philippe Gilbert vandaag aan de start in Nice. De renners meldden niet tegen dopingtests te zijn, maar wel meer respect te willen. Van Impe zei dat hij op het bewuste moment geen keus had. "De controleur wilde niet later op de dag terugkomen. Ik moest het nu doen, of anders zou het als weigering worden opgevat."

 

Voor meer sportnieuws kijk je op FOK!Sport

Limburger verkracht vrouw in lift

Een 32-jarige vrouw uit Sittard is zondagochtend in een lift in haar woonplaats verkracht. De politie heeft een 40-jarige plaatsgenoot aangehouden.

De vrouw stapte rond 03.30 uur in de lift van een flat aan de Eisenhowerstraat. Daar werd ze door de man verkracht. Door hevig verzet wist ze uiteindelijk te ontkomen en waarschuwde ze de politie.

Later die ochtend meldde de 40-jarige man zich bij de politie met de mededeling dat hij beroofd was. Hij voldeed aan het signalement dat de vrouw van de dader had gegeven en werd vastgezet.

Televisie zuigt grote tijd

Talentenjachten kennen we inmiddels ook wel, net als sterren dansen (al dan niet op ijs), sterren nemen klysma's (of alle andere ranzige troep met Patty Brard; de grootste klysma van allemaal), sterren in de rimboe (waar de familie Kazan ongetwijfeld een paar neusbotjes weg zal toveren) en wat al niet meer.  Het is gewoon allemaal niet boeiend meer.  Ik zie veel liever een goeie serie, maar dan wel gewoon gedownload op de pc.  Niet alleen heb je dan gewoon HD-kwaliteit, maar je weet ook zeker dat je alle afleveringen te zien krijgt, én dat je ze in de juiste volgorde bekijkt.

Honderden demonstranten bij Chinese ambassade

Een paar honderd mensen hebben vandaag bij de Chinese ambassade in Den Haag geprotesteerd tegen het Chinese optreden in Tibet.

Een van de demonstranten klom over het hek bij de ambassade, haalde de Chinese vlag naar beneden en hing de Tibetaanse vlag in de mast. Ambassadepersoneel haalde de vlag weer naar beneden.

Diverse sprekers spraken hun afkeuring uit over het Chinese optreden. De mobiele eenheid trad op toen een aantal demonstranten een hek omver trok. Van ongeregeldheden was verder gaan sprake. De demonstratie was georganiseerd door de International Campaign for Tibet Europe, de Tibet Support Groep Nederland en de Tibetaanse Gemeenschap Nederland.

In Brussel waren vandaag in de buurt van het Paleis van Justitie naar schatting bijna vierhonderd betogers op de been. Ze betuigden hun sympathie met het Tibetaanse volk en gaven uiting aan hun afkeuring van de Chinese overheersing van Tibet.
Een van de demonstranten haalt de vlag naar beneden

Opnieuw Scientology-video Tom Cruise uitgelekt

Het zit Tom Cruise de laatste tijd niet mee. Eén voor één verschijnen video's van de Scientology-kerk op het internet waarin de acteur een prominente en merkwaardige rol speelt. Eerder deze week lekte opnieuw een filmpje uit, waarin is te zien hoe de controversiële sekte een verjaardagsfeestje geeft voor de acteur.

Volgens het populaire weblog Gawker, dat het filmpje in handen kreeg, gaat het om een feestje dat in 2004 plaatsvond op het cruiseschip Freewinds, dat in bezit is van Scientology. Te zien is hoe Cruise op zijn 42e verjaardag wordt verrast met een muzikale compilatie van zijn grootste filmhits. Op een groot videoscherm zijn beelden te zien van onder meer 'Top gun' en 'Mission: impossible'.

Cruise raakt buiten zinnen door het verrassingsoptreden. De acteur schaterlacht, slaat zich meermaals op de dijen en springt op het podium wanneer een zangeres het nummer 'Old time rock & roll' ten gehore brengt. Als de artieste hem een microfoon onder de neus duwt, zingt Cruise uit volle borst mee met het nummer van Bob Seger. Terwijl hij zijn zangkunsten laat horen, maakt hij acrobatische capriolen, waaronder een gedeeltelijke spagaat.

Begin dit jaar verschenen al verschillende video's van Scientology op het internet. De filmpjes, die onder meer een interview met Cruise bevatten, loofden de acteur om zijn tomeloze inzet voor de religieuze gemeenschap. De filmpjes leken bedoeld te zijn als instructievideo's voor nieuwe leden.


De oorspronkelijke gelekte Scientology-video

Gewonden door brand in Rotterdamse flat

Door een grote brand in een flat aan de Huygensstraat in de Rotterdamse wijk Spangen zijn zondagmiddag drie mensen gewond geraakt. Ze zijn naar een ziekenhuis gebracht omdat ze rook hadden ingeademd. Dat heeft de politie gemeld.

De brand brak iets voor 14.00 uur uit in de flat die bestaat uit vier woonlagen. Toen de brandweer arriveerde, waren er nog mensen binnen en op de balkons. De geëvacueerde bewoners zijn opgevangen in een politiebureau. De brandweer had het vuur binnen een half uur onder controle.

Wethouder 'anti-Wilders' lesbrief stapt op

De Amsterdamse wethouder Hennah Buyne legt met onmiddellijke ingang haar functie neer. De PvdA-bewindsvrouw die onder meer Educatie in haar portefeuille had, lag de afgelopen weken zwaar onder vuur naar aanleiding van een lesbrief die naar scholen verstuurd was over vrijheid van meningsuiting. Er was kritiek op die brief omdat die onder meer tegen Geert Wilders gericht zou zijn.

Buyne gaf in eerste instantie aan dat ze zich niet met de inhoud van de lesbrief had bemoeid, maar moest later erkennen dat ze wel degelijk vooraf van de inhoud op de hoogte was gehouden en tot twee keer toe veranderingen had doorgevoerd. Hierdoor had zij de gemeenteraad verkeerde informatie verstrekt. Woensdag overleefde ze echter een motie van wantrouwen.

Waarom de 56-jarige Buyne nu alsnog opstapt, is nog onduidelijk. Om 16.00 uur geeft ze een persconferentie. PvdA-wethouder Lodewijk Asscher zal daarbij aanwezig zijn en een reactie geven namens het college.

Na de kritiek op de lesbrief, liet ze die overigens medio februari wijzigen. De volgende passage werd toen weggehaald, omdat Buyne hem achteraf gezien toch niet goed vond:  ''Helaas zijn er politici die denken dat ze populairder worden door heel negatief te zijn over bepaalde groepen mensen. Zij denken dat je alles moet kunnen zeggen, ook als het kwetsend kan zijn. Maar dat maakt het er in Nederland niet prettiger op. Want voor je het weet hitsen ze de een tegen de ander op.''

Hans Klok en Pamela blijven media foppen

Dat Hans Klok van de herenliefde is, mag in Nederland geen geheim heten.

Buiten onze grenzen ligt dat echter anders. Volgens de Britse krant The Daily Telegraph heeft de illusionist een relatie met Pamela Anderson, die hem assisteerde bij zijn Amerikaanse theatershow 'Faster than magic'. Het is niet voor het eerst dat er amoureuze verbanden tussen de twee worden gelegd.

Een persconferentie in Berlijn, waarbij de twee knuffelend en kussend voor de camera's poseerden, maakte de aanwezige pers achterdochtig. "De 40-jarige ex-Baywatchbabe heeft de liefde gevonden bij een nieuwe man, de Nederlandse illusionist Hans Klok", schrijft The Daily Telegraph. "De actrice ligt momenteel in scheiding met haar derde echtgenoot Rick Salomon, maar dat weerhoudt haar er niet van om opnieuw de liefde te ontdekken."

De samenwerking tussen Klok en Pamela zorgde al eerder voor hevige speculaties. Dat de illusionist in de Verenigde Staten loog over zijn seksuele geaardheid, speelt daarbij een rol. "Ik ben hetero", zei hij vorig jaar in het radioprogramma van Howard Stern. Dit deed hij op aanraden van zijn rondborstige assistente, zo gaf hij later toe in De Telegraaf.

Volgens Klok is het dan ook Pamela die bewust de media bespeelt. "Hoewel dat nergens in haar contract staat, doet Pamela steeds heel knuffelig met mij", vertelde hij in september aan het ochtendblad. "Ze ligt tegen me aan als we ergens naar toe gaan, zegt dat ze verliefd is op een grote blonde man die goed kan pokeren. En vertelt dan vervolgens dat ik zo goed kan pokeren."

Het duo woonde vrijdag in Berlijn de opnamen bij van de tv-show Willkommen bei Carmen Nebel, waarin Klok enkele trucs opvoerde. De entertainer trekt vanaf begin volgende maand met zijn show 'The beauty of magic' door Nederland. Daarna reist hij met zijn show door Duitsland.

Terugblik zaterdaghoofdklasse speelronde 20

Wekelijks zal FOK! sport op de zondag na een speelronde in de zaterdaghoofdklasse terugblikken op de opmerkelijkste gebeurtenissen. Gisteren stond de twintigste speelronde op het programma.

In de Hoofdklasse A lijkt stilaan het doek te gaan vallen voor TOGR en SHO. De Oud-Beijerlanders speelden weliswaar gelijk tegen DOTO, maar schoten daar weinig mee op. Beide teams delen de laatste plaats met vijftien punten en hebben al acht punten achterstand op plaats twaalf, die veroordeelt tot het spelen van een promotie / degradatiewedstrijd. Voor een dergelijk zenuwslopend duel komen nog veel clubs in aanmerking. Het verschil tussen nummer twaalf Katwijk en nummer vier Capelle is immers maar zes punten. In de brede middenmoot deden Barendrecht (2-3 zege bij ASWH, beide teams maakten een eigen doelpunt), Noordwijk (0-2 winst bij Ter Leede) en Katwijk (4-2 zege op Excelsior Maassluis, na 0-2 achter te hebben gestaan) goede zaken. Bovenin blijft het spannend. FC Lisse, de koploper, liep bij Capelle tegen een nederlaag aan. Capelle ontpopt zich stilaan als reuzendoder, want vorige week wist de ploeg ook al dik bij Quick Boys te winnen. Tegen Lisse was één goal, uiteraard gescoord door Henk Roeland, genoeg voor de winst. Quick Boys profiteerde echter niet. Het speelde gelijk bij promovendus Zwaluwen '30 / Henver, dat in de extra tijd de gelijkmaker gescoord zag worden door Elzou Braafheid. Zowel Lisse als Quick Boys heeft nu 38 punten. Titelverdediger Rijnsburgse Boys is door een klinkende 5-0 overwinning op TOGR weer helemaal terug in de race, want de Uien staan nu derde op slechts één punt van de koplopers.

Topscorers

1. Michael van Dommelen (DOTO) 20
2. Roel de Vries (Zwaluwen '30 / Henver) 16
3. Martijn Gootjes (Rijnsburgse Boys) 15
4. Henk Roeland (Capelle) 12
5. Maarten Bak (Quick Boys) 10
Peter Freke (Rijnsburgse Boys) 10

In de Hoofdklasse B sloeg koploper Sparta Nijkerk de rechtstreekse aanval van concurrent Spakenburg af. Op de eigen Westmaat wist de nummer twee de koploper niet te verslaan. Sparta Nijkerk nam zelfs de leiding door een goal van Bas Mooij, waarna topscorer Ruben Wilson Spakenburg weer op gelijke hoogte bracht. Het verschil blijft nu twee punten in het voordeel van Sparta Nijkerk. Nummer drie Kozakken Boys liet de kans om naderbij te kruipen liggen. GVVV kwam met 0-2 winnen in Werkendam, zodat Kozakken Boys nu zes punten achterstand heeft op de nummer één. Onderin eindigde de degradatiekraker tussen Kloetinge en Nivo Sparta onbeslist. Robin de Pagter schoot de Zeeuwen naar 1-1, nadat Emiel van der Sanden promovendus Nivo Sparta op voorsprong had gebracht. Kloetinge blijft hekkensluiter met twaalf punten, Nivo Sparta heeft er veertien. Nunspeet, de nummer twaalf, hoopte wat afstand te nemen van de ploegen onder zich. Dat leek tegen Bennekom te lukken, maar zes minuten voor tijd hielp Mamoudou Kaba Bennekom alsnog aan een punt: 2-2. Nunspeet staat nu nog twee punten boven Nivo Sparta en twee punten achter op LRC Leerdam, dat de veilige elfde plaats in handen heeft.

Topscorers

1. Ruben Wilson (Spakenburg) 16
2. Sam Ysebaert (Hoek) 11
3. Jean Philip Becht (LRC Leerdam) 10
Imdat Solmaz (Kozakken Boys) 10
5. Sergio Cameron (AFC Ajax) 9
Rudy van Doorn (GVVV) 9
Thijs Houwing (Spakenburg) 9
Dennis van Meegdenburg (Bennekom) 9

De titelrace in de Hoofdklasse C is weer ontdaan van de grootste spanning. Nummer twee Be Quick '28, mede door een prima tweede periode weer dichtbij koploper HHC Hardenberg gekropen, kwam bij ONS Sneek niet tot scoren. De Friezen deden dat ook niet, zodat het 0-0 bleef. HHC Hardenberg, de titelverdediger, had veel moeite met Oranje Nassau, maar wist toch met 2-0 te winnen. HHC staat nu, met nog een inhaalduel te gaan, alweer zes punten los van Be Quick '28. SC Genemuiden klom door een 3-2 zege op hekkensluiter DOS Kampen naar de derde plaats, al deelt het die met Excelsior '31. De club uit Rijssen won eindelijk weer eens en deed dit direct dik: 1-4 bij Go Ahead Kampen. Onderin schoot ACV met de 0-0 tegen VVOG erg weinig op, terwijl PKC '83 van Flevo Boys verloor en de aansluiting met plek elf ziet afnemen. VVOG staat daar nu, met vijf punten meer dan de Groningers, die overigens wel nog een duel in moeten halen. Spektakel was er bij Staphorst - WHC, dat eindigde in 4-3. Twintig minuten voor tijd stonden de gasten uit Wezep nog met 1-3 voor, maar Staphorst toonde veerkracht en won alsnog.

Topscorers

1. Jurrian Zandbergen (Go Ahead Kampen) 19
2. Martijn Berger (HHC Hardenberg) 15
3. Martijn Jansen (SC Genemuiden) 11
Cuneyt Karakaya (PKC '83) 11
5. Yves Heskamp (Be Quick '28) 10

In de eerste klasse is de tweede kampioen en daarmee de tweede promovendus bekend. In 1A mocht Volendam de titel vieren zonder te spelen. De laatst overgebleven concurrent Montfoort speelde gelijk in het inhaalduel bij Zuidvogels. Volendam keert na drie seizoenen afwezigheid dus weer terug in de hoofdklasse.

Bosz: "Van Hooijdonk was geen optie"

Feyenoord had in de zoektocht naar een vervanger voor de geblesseerde Roy Makaay aan kunnen kloppen bij Pierre van Hooijdonk. De spits liet namelijk weten open te staan voor een tijdelijke rentree. Op die manier zou hij de Rotterdammers willen helpen.

Peter Bosz, technisch directeur van Feyenoord, liet weten dat Van Hooijdonk geen optie was. "Geen moment overwogen. Het kan niet zo zijn, dat je een jaar niks doet en je dan in één keer fit genoeg bent voor duels op dit niveau."

Van Hooijdonk was echter een andere mening toebedeeld: "Ik was fit genoeg als pinchhitter achter Mols. Ik ben goed in conditie, speel en train wekelijks bij de amateurs, spring vaak bij op de training van Excelsior, waar ik stage loop, en train voor de Roparun, een estafetterace van Parijs naar Rotterdam. Maar als het niet aan de orde is gekomen bij Feyenoord houdt het op."

Barrichello gediskwalificeerd

Rubens Barrichello is zijn zesde positie in de race kwijtgeraakt. Bij het uitrijden van de pitstraat is hij niet gestopt voor het rode licht. In verband met de safety car-situatie was de pitstraat gesloten.

Door de diskwalificatie van de Braziliaan is Kazuki Nakajima doorgeschoven naar de zesde plaats en Sébastien Bourdais mag plaats zeven achter zijn naam zetten. Kimi Räikkönen heeft aan het debacle in Melbourne zelfs nog een punt overgehouden met zijn achtste plaats.

De zesde plaats zou voor Barrichello de eerste punten sinds de Grand Prix van Brazilië in 2006 betekenen.

Astrid Joosten: Jensen is een vreselijke man

Astrid Joosten heeft een flinke hekel aan Robert Jensen. "Een vreselijke man. Zo vals en ijdel en vervelend. Het straalt er van alle kanten vanaf dat hij onsympathiek is en ik heb uitnodigingen van zijn kant ook altijd afgeslagen. Hij is alleen maar met zichzelf bezig", zo zegt de presentatrice in de Telegraaf. De kans dat ze dus een keer in het programma van Jensen komt is zeer klein.

De presentatrice, die nu weer te zien is in een nieuwe serie van Twee voor Twaalf, kijkt zelf weinig naar commerciële zenders. "Niet uit principe, maar die stations kunnen me niet echt boeien. Idols of Dansen op het IJs zijn programma's die ik vakmatig één of twee keer kijk, maar dan houdt het ook op." Haar favoriete programma is De Wereld Draait Door. Ook Holland Sport ziet ze graag. Ze is dus een groot fan van Matthijs van Nieuwkerk, al stopt die in het volgende seizoen met Holland Sport. "Ik ben helemaal geen sportliefhebber, maar zoals zij het doen vind ik het wel interessant. Want eerlijk gezegd is sportjournalistiek volgens mij geen journalistiek, het gaat er meestal om hoe hard kan je lopen en hoe komt dat zo", zegt Joosten.

Astrid gaat ook zitten voor Pauw & Witteman, Koefnoen en detective- en misdaadseries. Ondertussen is ze bezig met een nieuwe juridisch programma. Eerder presenteerde ze ook al 'Het Hof van Joosten'.

Beta details en releasedatum Battlefield: Bad Company bekend

DICE heeft pas aangekondigd dat er een multiplayer beta test zal komen voor Battlefield: Bad company op de Xbox 360. Onder andere IGN zal beta keys aanbieden aan zijn members en het gewone publiek vanaf 17 maart, zo filantropisch als ze zijn. Deze keys zijn verkrijgbaar voor Noord Amerika en Europa. Bad Company wordt verwacht voor de PS3 en de 360 ergens in juni van dit jaar.

Man zwaargewond na aanval met schroevendraaiers

Afgelopen nacht is een 25-jarige man na een ruzie zwaargewond geraakt bij een steekpartij in een café in Antwerpen. Het slachtoffer heeft even in een kritieke toestand verkeerd, zo meldde de plaatselijke politie.

De ruzie bleek al langer bezig te zijn, maar het escaleerde toen het slachtoffer met zijn vriendin (eveneens 25 jaar oud) de zaak wilde verlaten. De vrouw moest enkele rake klappen incasseren waarop haar vriend haar wilde verdedigen. Hierop werd de man met twee schroevendraaiers in zijn gezicht gestoken.

Hierna vluchtte de dader weg maar dankzij de toezichtcamera’s wist de politie hem al snel te traceren en te arresteren in een nabijgelegen straat. Het slachtoffer is afgevoerd naar het ziekenhuis waar hij momenteel herstelt van zijn verwondingen. Waar de ruzie precies over ging, is nog niet bekend.

Burnout Paradise uitbreiding zit al in de game?

De gratis uitbreiding van Burnout Paradise, waar we hier al over hebben verteld, zit misschien al in de game. Het was de bedoeling dat het eiland in het oosten in het originele spel kwam, maar om artistieke redenen was dit niet het geval. Het eiland is al te zien in het spel, maar door gesloten bruggen onbereikbaar. Het is mogelijk dat de kaart is ingekort om spelers eerst te laten wennen aan Paradise City en dan stap voor stap nieuwe gebieden vrij te geven. Ook kan het zijn dat ze over de overige gebieden nog niet tevreden waren en dus langer daaraan wilden sleutelen.



De originele Burnout Paradise map

Het is nog onduidelijk of dit inderdaad de extra content is die we mogen verwachten of wanneer we wel nieuws krijgen over de exacte details rond de uitbreiding.

PoP-film, David Zandi favoriet voor Prince

Afgelopen maandag wisten we al meer informatie over de aankomende Prince of Persia film te melden. Vandaag zijn de resultaten van een wereldwijd castingonderzoek vrijgekomen. In dit marktonderzoek werden vijf vragen gesteld over de beste kandidaat.

De eerste vraag was wie je de beste kandidaat vond voor de rol. Bijna driekwart van de stemmen gingen daar naar David Zandi. Daarmee liet hij de andere kandidaten ver achter zich. Die bestonden onder andere uit Orlando Bloom en Milo Ventimiglia, beter bekend als Peter Petrelli uit Heroes.

Prins David K. Zandi is lid van de Koninklijke Perzische Familie en mag zichzelf daarom dus al prins noemen. Erg veel moeite met het inleven zal hij dus niet hebben. Als acteur heeft hij alleen nog wat bijrolletjes gedaan als onder andere een Alien in Men in Black.


Een goede keus?

Kovalainen drukte op verkeerde knopje

Hoewel Lewis Hamilton in zijn McLaren Mercedes de race met redelijk gemak won, werd zijn teamgenoot Heikki Kovalainen slechts vijfde.

"Ik was zeker competitiever dan de race-uitslag doet vermoeden", aldus Kovalainen na afloop van de race. "Helaas stond de laatste safety carsituatie een tweede plaats in de weg. Tijdens mijn tweede stint was mijn auto erg goed. Ik had hierdoor geweldige gevechten met Kimi Räikkönen en Fernando Alonso, waarvan ik echt heb genoten."

De coureur uit 'het land van de duizend meren' maakte alleen wel een heel domme fout tijdens de race. Na een mooi gewonnen gevecht met Alonso, drukte hij per ongeluk op de snelheidsbegrenzer van zijn McLaren. Hierdoor verloor hij meteen snelheid en kon Alonso hem weer met twee vingers in de neus passeren. "Op het rechte stuk trok ik een vizierstrip van mijn helm en raakte ik per ongeluk de knop van de snelheidsbegrenzer. Hierdoor kon Fernando me weer inhalen. Ik ben een beetje teleurgesteld. Een dubbelzege was mogelijk geweest."

Coulthard woedend op Massa

Red Bull-coureur David Coulthard eist excuses van Ferrari-rijder Felipe Massa na zijn mislukte inhaalpoging, waardoor Coulthard zijn race niet kon vervolgen.

Massa had een beroerde start van het nieuwe Formule 1-seizoen. In de eerste ronde van de race in Melbourne spinde hij meteen. Om de achterstand goed te maken, die hij hierdoor opliep, moest hij snel terrein goed maken. In een poging Coulthard in te halen, ramde hij echter zijn onfortuinlijke prooi van de baan.

De auto van Coulthard kon meteen naar de schroothoop en zijn reactie op het voorval was niet mals: "Natuurlijk had Felipe de snellere auto en ook had hij wat meer topsnelheid, maar je moet iemand wel voorbij gaan. Zoals hij het deed, kan gewoon niet. Je kan niet zomaar iemand van de baan rammen", zei Coulthard na afloop. "Ik weet dat ik het vorig jaar met Alex Wurz op dezelfde manier fout deed, maar daarvoor heb ik mijn excuses aangeboden en ik verwacht dat Felipe dat ook doet. Doet hij dat niet, dan schop ik de stront uit die kleine smeerlap!"

Wordt ongetwijfeld vervolgd...

Nakajima bestraft

Williams-coureur Kazuki Nakajima heeft na afloop van de Grote prijs van Australië een straf opgelegd gekregen. De Japanner reed tijdens een safety car periode Robert Kubica van achteren aan, waardoor de Pool moest opgeven. Dit is bestraft met tien plaatsen op de startgrid voor de GP van Maleisië.

"Het was geweldig om vandaag de finish te bereiken en dan ook nog wat punten te scoren. Fysiek was de race zwaar, maar er gebeurde ook nog van alles. Bij de start spinde er een iemand voor me. Ik kon hem niet meer ontwijken en ik beschadigde mijn neus," aldus Nakajima. Over het incident waarvoor hij bestraft is, is hij duidelijk: "Aan het eind van de race was ik bij nog een incident betrokken. Alle auto's zaten dicht op elkaar en ik beschadigde mijn neus opnieuw. Het was goed dat ik aan kon tonen dat mijn conditie in orde is. Ik kijk nu uit naar Sepang. Dat circuit ken ik een stuk beter."

Uiteindelijk eindigde de Japanner op de zesde stek, wat hem drie punten opleverde.

Renault blij met vierde plaats Alonso

Fernando Alonso heeft zijn Renault Formule 1-bolide naar de vierde plek gestuurd en dat is meer dan het team had durven dromen.

Na de uiterst beroerde kwalificatie van het team en de snelle uitvalbeurt van nieuwkomer Piquet, zag het er even niet goed uit voor het team. Alonso kon echter goed profiteren van de pech van de andere coureurs en versloeg zelfs de man waarmee hij van stoeltje had geruild: Heikki Kovalainen.

Alonso zei hierover: "Dit was een bijzonder vreemde race met veel inhaalmanoeuvres. We wisten het meeste te maken van de kansen die we kregen en we hebben dan ook een prima resultaat behaald. Dat geeft ons flink wat zelfvertrouwen voor het komende seizoen. We moeten ecter wel aan onze snelheid in de kwalificatie en de race werken, maar het resultaat van vandaag is zeer belangrijk."

Onderzoek Ferrari-motoren

De motoren van Ferrari staan over het algemeen bekend als een van de meest betrouwbare van het veld. Tot vandaag, want zowel Kimi Räikkönen als Felipe Massa haalden de eindstreep niet vanwege problemen met hun krachtbron.

Ferrari-teambaas Stefano Domenicali liet weten dat de motoren van de Italiaanse renstal per direct terug gaan naar de fabriek en zei: "Dit is een erg moeilijk begin van het seizoen, maar we moeten niet te emotioneel hierover worden. We moeten nu nagaan wat er mis is gegaan met de motoren van de beide wagens. Ze worden per direct teruggestuurd naar Maranello, waar ze grondig worden geanalyseerd. De wagen is lang niet zo slecht. Toen we geen verkeer hadden in de race, was de snelheid erg goed. Het potentieel is er dus, maar we moeten het nu zien te benutten. Om in die positie te geraken moeten we vooraan starten. Dit weekend hebben we niet op ons normale niveau gepresteerd. We moeten nu de boel bij elkaar pakken en reageren. We weten dat we daartoe in staat zijn."

Doordat ook de bolides van het team van Scuderia Toro Rosso uitvielen, heeft dit weekend geen enkele Ferrari-motor de finish gehaald.

Helft bevolking wil Fitna niet zien

De helft van de Nederlandse bevolking (50 procent) is niet van plan naar de anti-Koranfilm Fitna van PVV-leider Geert Wilders te kijken als die op internet verschijnt. Dat blijkt uit een peiling van Maurice de Hond die zondag is gepubliceerd.

32 Procent zegt de film helemaal te willen zien, 9 procent wil een deel gaan bekijken. De rest weet het nog niet. Vooral de PVV-achterban wil de film van Wilders helemaal zien (90 procent). Van de aanhang van de linkse partijen PvdA, SP en GroenLinks wil een kwart alles bekijken. Bij de ChristenUnie is dat maar 14 procent. Een meerderehid van de ondervraagden vindt dat Wilders de mogelijkheid moet krijgen zijn film in het Tweede Kamergebouw te vertonen.

In de wekelijkse opiniepeiling van De Hond is weinig veranderd vergeleken bij vorige week. PvdA en VVD winnen een zeteltje. Ze komen uit op 22, respectievelijk 17 zetels. Bij de laatste verkiezingen haalde de PvdA 33 zetels en de VVD 22. Rita Verdonk en GroenLinks leveren beide een zetel ten opzichte van vorige week. Ze komen uit op 18 zetels en 10 zetels. GroenLinks heeft nu 7 zetels in de Tweede Kamer.

De overige resultaten zijn: CDA 29 zetels (15 minder dan bij de laatste verkiezingen), SP 19 (min 6), PVV 15 (plus 6), ChristenUnie 7 (plus 1), D66 9 (plus 6), SGP 2, PvdD 2.

Ome Wilders

Film: Samson en Gert: Hotel op Stelten

“Ik moest kloppen, want de bel deed het niet” en “Gertjuuuh!” Het zijn fameuse uitspraken die voor de generatie die nu begin twintig is, nog wat jeugdsentiment veroorzaakt. Ze zijn afkomstig uit de televisieserie ‘Samson en Gert’ die vanaf het eind van de jaren negentig de Belgische en Nederlandse televisie onveilig maakte. Ondertussen is ‘Samson en Gert’ als populaire kinderserie links en rechts ingehaald door meidengroep K3 en Kabouter Plop. Op televisie zijn er nog slechts herhalingen te zien. Maar binnenkort komen de makers met een avondvullende film, waarin Gert een hotel moet opknappen om het van de sloop te redden.

Microsoft: Blu-Ray zal snel een historisch fenomeen worden

Na de winst van Blu-Ray in de next-gen formatwar leek het even alsof Microsoft met een Blu-Ray uitbreiding zou komen voor de Xbox 360. Er gingen zelfs geruchten van een Xbox 360 met ingebouwde Blu-Ray. Al snel werden deze geruchten van de hand gewezen door Microsoft. Het bedrijf zou zich gaan richten op downloadbare content. Chris Lewis benadrukte dit nog eens stevig door te zeggen dat Blu-Ray snel een ding van het verleden zal zijn.

That's the future direction, and I think that's going to be the case in the next 12-18 months. I think we're going to be talking much more about that than anything else. Do I think that this Christmas will somehow be defined by DVD playback? I genuinely don't think that will be the case. I do not think that (the demise of HD DVD) will have any material impact on our console velocity. And I think other factors, specifically our architecture around downloads, is far more advantageous and important for the future.

Sony was het hier uiteraard niet mee eens. Jack Tretton, president van Sony Computer Entertainment America, deelde eerder deze maand nog mede dat de overwinning van Blu-Ray zorgde voor nog meer meerwaarde van de PlayStation 3:

The emergence of Blu-ray as the de facto high-def standard is one more reason why PS3 is a great value to consumers. The combination of strong sales, Blu-ray dominance and widely-anticipated games all point to 2008 as a breakthrough year for PS3.

Wie er gelijk gaat krijgen is nog niet duidelijk, maar het zal zeker in de 12 tot 18 maanden die Lewis noemt duidelijk worden.



Geen plek voor in de console-industrie

Ravage na explosie munitie in Albanië

Circa vierhonderd Albanese militairen en hulpverleners doorzoeken vandaag de enorme ravage die een explosie van munitiedepots in een legerbasis achterliet. Het nabijgelegen dorp Gerdec is vrijwel volledig van de kaart geveegd.

Naar nu bekend vielen bij de explosief gisteren zeker zeven doden en 240 gewonden van wie de helft er ernstig aan toe is. In de legerplaats, ongeveer 20 kilometer van de hoofdstad Tirana, zijn volgens ooggetuigen kraters geslagen van twintig meter diep met een diameter van vijftig meter. De explosies werden in Tirana aangezien voor aardschokken.

De enorme ontploffingen op deze opslagplaats voor oude munitie heeft waarschijnlijk meer slachtoffers veroorzaakt dan tot dusverre bekend.

'Boer Frans mag toch zingen'

Boer Frans mag toch een zangcarrière nastreven. De kandidaat van het populaire Boer Zoekt Vrouw werd onlangs door de KRO op de vingers getikt toen hij een single wilde uitbrengen. De partijen hebben nu besloten de winst te delen die de agrariër maakt met zijn muzikale avontuur, zo meldt De Telegraaf.

Volgens zijn contract met de katholieke tv-omroep mag de boer er niet zonder overleg commerciële activiteiten op nahouden. Nu mag de Twentse krullenbol toch aan zijn toer beginnen. Zaterdag trad hij al op in zijn woonplaats De Lutte.

CD: Grand Avenue - The Outside

Grand Avenue komt uit Denemarken. Je weet wel: dat land van cartoons en Legoland. Valt nog mee dat ze geen lego-animatiefilmpjes over moslims maken. Misschien is dit een zeldzaam moment dat Wilders en ik op dezelfde golflengte zitten en verrast 'ie ons met een artistiek statement zonder weerga: de ultieme lego-animatie.

Grand Avenue was met The Outside ongetwijfeld hetzelfde van plan, en dan bedoel ik een artistiek statement zonder weerga. Grotesk is het zeker.

Gran Turismo 5: Prologue al platinum voor de lancering

Eind deze maand ligt Gran Turismo 5: Prologue, een voorproefje van Gran Turismo 5, in de winkels. Of de game een succes gaat worden lijkt al geen twijfel meer over mogelijk. Volgens de Nieuw-Zeelandse website Geekpulp, die een speelsessie hadden met de game, is de game inmiddels al 1 miljoen keer gepre-orderd binnen de SCEE-gebieden. Dit werd hen verteld door Dave Hine en Paul Gunn, marketing medewerkers van SCEE Nieuw Zeeland. Ze verwachtten tevens dat de game via het PlayStation Netwerk beter zou verkopen dan Warhawk.

Gran Turismo 5: Prologue verschijnt 28 maart.

Twee man op één in de Dutch Charts

Mario & Sonic domineerden de Nederlandse software charts voor een hele tijd, totdat vorige week The Sims: Vrije Tijd ze van de eerste plaats wist te stoten. Nu was de vraag of de Sims dit zou vol houden, of dat Mario & Sonic weer op één zouden verschijnen.

Uit de software verkopen van afgelopen week blijkt dat de Sims en Mario & Sonic het allebei moeten afleggen tegen de nieuwe shooter van EA. Army of Two op de 360 is namelijk de best verkochte game van afgelopen week. De versie voor de PS3 staat op een mooie derde plek.

Het complete lijstje staat hieronder. Voor een lijstje voor elke console apart, kan je hier terecht.

quote
1 ARMY OF TWO (XBOX 360) ELECTRONIC ARTS
2 MARIO & SONIC AT THE OLYMPIC GAMES (Nintendo DS) SEGA
3 ARMY OF TWO (PS3) ELECTRONIC ARTS
4 MARIO & SONIC AT THE OLYMPIC GAMES (Wii) SEGA
5 BRAIN TRAINING (Nintendo DS) NINTENDO
6 THE SIMS 2/VRIJE TIJD (PC) ELECTRONIC ARTS
7 MORE BRAIN TRAINING (Nintendo DS) NINTENDO
8 PRO EVOLUTION SOCCER 2008 (PSP) KONAMI
9 MARIO PARTY (Nintendo DS) NINTENDO
10 BULLY SCHOLARSHIP (XBOX 360) TAKE 2 INTERACTIVE


DS-4
Xbox360-2
PS3-1
Wii-1
PC-1
PSP-1

Haze is en blijft een PlayStation 3-exclusive

Dat Haze in eerste instantie alleen naar de PlayStation 3 zou komen was al langer bekend. Ubisoft had officieel de Xbox 360-versie van de game al gecanceld. Toch zou het niet geheel onwaarschijnlijk zijn als de game later alsnog geport werd. Deze optie is nu ook definitief van de tafel.

De game was dit weekend in zijn geheel speelbaar op de Play.com Live event in het Wembley Stadion in Londen. Daar vroegen medewerkers van Ripten of de game nog naar de Xbox 360 zou komen. Medewerkers van Ubisoft waren vrij resoluut in hun antwoord. De game was niet alleen een timed exlusive, hij zou nooit zijn weg vinden naar een ander platform.

De lancering van Haze staat momenteel gepland op 30 mei.


Niet op de Xbox 360

Lord of the Rings Online begeeft zich in de Mines of Moria

Volume II van The Lord of the Rings Online zal eind dit jaar verschijnen op de PC, dat kondigde ontwikkelaar Turbine deze week aan. De eerste expansion van de MMORPG die draait om de boeken van Tolkien neemt je mee naar de Mines of Moria alwaar een hoop nieuwe dungeons zijn om te verkennen, nieuwe vijanden zijn om te bevechten en pittige bossfights voor de die-hard spelers. Jim Crowley, president en CEO van Turbine Inc. ging het lijstje af op Connect 08:

The Mines of Moria is one of the most epic settings in all of fantasy fiction. No one delivers more quality content than Turbine and with our journey into Moria, we will raise the bar even higher. We are adding vast amounts of content, debuting massive new environments and unveiling numerous unique feature sets, like item advancement, which will create entirely new dimensions of compelling game play and social interaction which are unique to The Lord of the Rings Online experience.

Voor iedereen die al maximaal level was in de game zal Volume II ook een nieuwe level cap bevatten, zodat je weer wat experience kan gaan verzamelen. Er zal tevens een mogelijkheid in zitten om je eigen wapens te maken en deze te laten evoluëren tot bijvoorbeeld Glamdring of Sting.

The Lord of the Rings Online: Mines of Moria staat gepland voor een launch in het najaar.



Boom van een indiaan op Prey 2 artwork

Dat de ondersteboven-binnenstebuiten-achterstevoren shooter Prey een vervolg kreeg was al heel erg lang geleden aangekondigd, zoals je hier kunt lezen. In de tussentijd is er echter absoluut niets vrijgegeven aan informatie of beeldmateriaal. De stilte is nu echter verbroken door 3d Realms en zoals het wel vaker bij hun gaat moeten we het nu doen met een miniscule teaser artwork.



Deze artwork wordt vergezeld door de volgende omschrijving van de verhaallijn. Tommy wordt in dit deel door alles en iedereen verlaten en verdacht voor de verdwijning van zijn familie. Hij ontsnapt van onze planeet, welke geen toekomst met hem wil, maar deze ook niet heeft zonder hem.

Of ontwikkelaar Human Head weer aan het kinderwiegje staat is nog onduidelijk. Tot dusver is alleen bekend dat het spel in ontwikkeling is voor de 360 en PC.

CD: Thao - We Brave Bee Stings And All

Overal wordt maar doodleuk verkondigd dat Thao (of volledig Thao with the Get Down Stay Down) een nieuwe Cat Power is. Die vergelijking is mijns inziens niet juist. Cat Power bouwt haar intrigerende en doeltreffende liedjes op op een manier die je pakt, waarin melodie spreekt, waarin indie schreeuwt om aandacht, waarin muziek op een mooie plek wordt beschermd door de roerende sferen. Op het nieuwe werk van Thao. We Brave Bee Stings And All ligt dat anders. Misschien dat er wat invloeden herkenbaar zijn in beide werken, maar de grote afwezigheid van structuur en vooral pakkende melodietjes laat dit werk diep in de schaduw van Cat Power staan. De track 'Big Kid Table' zou nog uitwisselbaar kunnen zijn, maar de rest? Wat is dat dan wel?

Johnny de Mol is God

Danny, ik zal het maar eerlijk zeggen, sinds een aantal dagen ben ik zwaar aan mezelf gaan twijfelen. Ging ik altijd vrolijk door het leven als een kruising tussen Willy Wartaal en Jaap van de Gouden Kooi, was ik altijd in voor een geintje of iets anders waar ik vrolijk van word… nu ben ik een wrak. Ja, je mag gerust weten dat ik er vreselijk doorheen zit. En ik had mijn zaakjes altijd zo goed op orde. Was lekker bezig met mijn werk en met FOK!tv en columns schrijven. In een keer is dat allemaal verdwenen. En dat komt door Johnny de Mol.

Ontvoerde Belgen vrijgelaten in Guatemala

De Belgische toeristen die afgelopen vrijdag in Guatemala werden ontvoerd, zijn weer vijgelaten. Er kwam een einde aan de gijzeling nadat militairen vier leden van Encuentro Campesino hadden opgepakt. De Belgen en hun gids werden vlak bij de ontvoeringsplek overgedragen aan de regering.

Encuentro Campesino is een actiegroep van boeren uit het oosten van het Midden Amerikaanse land. Zij ontvoerden het vijftal, ongeveer 250 kilometer ten noordoosten van Guatemala-stad, omdat zij willen dat hun leider wordt vrijgelaten. Vorige maand werden 29 politieagenten al twee dagen lang vastgehouden door de boerenbeweging.

Olifantenpis maakt dierenactivisten zeiknat

Een groep van ongeveer 25 demonstrerende dierenactivisten, die zaterdagmiddag actie voerden bij circus Renz Berlin op het Beukemaplein in Hoogeveen, zijn slaags geraakt met de circusartiesten. Hierbij werden onder andere waterpistolen gevuld met olifantenurine ingezet.

Demonstrante deelden flyers met de tekst 'alle dieren de tent uit' uit aan het toestromende publiek.  De circusartiesten waren het uiteindelijk helemaal zat en zochten de confrontatie met de demonstranten.  De directeur met de hoge hoed en de clown in zijn pak, versterkt met een aantal medewerkers en een hond, gingen de groep te lijf. Een aantal activisten werden vol geraakt door de olifantenpis en werden zeiknat. De twee groepen raakten slaags en de politie werd gewaarschuwd. Deze zou drie waterpistolen in beslag hebben genomen. Voor zover bekend zijn er geen arrestaties verricht.

De demonstratie mocht op afstand doorgaan.  Wel bleef het nog enige tijd onrustig op het plein.

Met dank aan Doras voor de submit

Photoshop Disasters...

Het is blijkbaar is het niet zo gemakkelijk om een mooie foto in bijvoorbeeld een tijdschrift te krijgen. Heb je eindelijk een mooie foto, dan gaat de persoon in kwestie weer klagen dat ze er toch iets te dik uit ziet.

Er zit dan maar één ding op: lekker gaan photoshoppen om er toch een mooi plaatje van te maken. Alleen zijn ze daar soms iets te enthousiast mee en dan krijg je foto's die net niet kloppen...

Britten zetten duizend Zimbabwanen uit

Groot-Brittannië zet meer dan duizend uitgeprocedeerde Zimbabwaanse asielzoekers uit, omdat ze niet langer een 'algemeen risico' lopen in hun land van herkomst, meldde de Independent zondag.

De Britse regering is een grootscheepse uitzetprocedure gestart. Honderden Zimbabwanen hebben een brief van het ministerie van Binnenlandse Zaken ontvangen, waarin ze op hun uitzetting 'attent worden gemaakt'. In Groot-Brittannië bevinden zich ongeveer zevenduizend Zimbabwaanse asielzoekers.

Premier Gordon Brown uitte onlangs nog stevige kritiek op het regime van de tirannieke president Robert Mugabe in Zimbabwe.

Duits scheepswrak WOII bij Australië ontdekt

Het wrak van een Duits schip dat een Australische boot heeft laten zinken tijdens de Tweede Wereldoorlog, is zaterdag ontdekt uit de kust van Australië. Dat maakte premier Kevin Rudd zondag bekend.

Rudd zei dat het wrak van de Duitse hulpkruiser Kormoran 150 kilometer ten westen van het West-Australische Shark Bay ligt. De Kormoran zou verantwoordelijk zijn voor het zinken van de nooit gevonden HMAS Sydney in november 1941 met 645 mensen aan boord. "Dit is een belangrijk stukje van een 65 jaar oude puzzel", aldus Rudd.

De HMAS Sydney zonk tijdens een gevecht met de Kormoran op weg van Australië naar Sumatra. De Kormoran zonk ook, maar het overgrote deel van de 397-koppige bemanning werd gered.


De Kormoran

Kunstenaar exposeert oor op arm

Een jasje van huidcellen en designermaagdenvliezen. Aan rariteiten geen gebrek tijdens de activiteiten in het Britse Liverpool. Met de presentatie van dergelijke laboratoriumkunst vieren de Britten dat de havenstad voor 2008 tot Culturele Hoofdstad van Europa is verkozen.

Zo is er het levende kunstwerk Orlan, een Française die meerdere malen onder het mes is gegaan om op ongebruikelijke plekken in haar gezicht implantaten te laten plaatsen. De Australische kunstenaar Stelarc maakte eveneens de gang naar de operatiekamer, maar dan om een oor op zijn arm te laten implanteren. Bezoekers van het festival kunnen op een monitor beelden van de ingreep bekijken.

De organisatoren ontkennen dat ze er alleen op uit zijn om mensen te shockeren. "We willen artiesten in de gelegenheid stellen om de nieuwste 'hulpmiddelen' te gebruiken", aldus een woordvoerster.


"ik versta je niet, moment.  Even mijn mouw opstropen..." 

Digitale menukaart vervangt ober

Restaurantbezoekers kunnen op termijn afscheid nemen van menselijke bediening. Althans, als de digitale menukaart e-waiter een succes blijkt. Wereldwijd experimenten restaurants met het nieuwe systeem.

Bezoekers van restaurants die gebruik maken van de virtuele ober kunnen op een computerscherm hun hapjes en drankjes bestellen. Het feit dat allerhande lekkernijen op deze manier slechts een druk op de knop van iemands tafel verwijderd zijn, maakt volgens de producent van de e-waiter dat mensen sneller overgaan tot impulsaankopen.

De volgende generatie digitale menukaarten is ook al in aantocht. Op termijn moet het ook mogelijk worden om met een laptop of mobiele telefoon te bestellen.

Nederlandse nieuwsgierigen moeten nog even geduld hebben. De e-waiter wordt binnen Europa alleen gebruikt in Frankrijk en België.

Krajicek verliest bij rentree

Michaëlla Krajicek is bij haar rentree onderuit gegaan. In Indian Wells moest zij de meerdere erkennen in Galina Voskoboeva uit Rusland. De Russische had twee sets nodig om de 19-jarige Nederlandse te verslaan: 6-3, 6-3.

In de eerste ronde kreeg Krajicek een bye, waardoor zij zonder te spelen naar de tweede ronde ging. Ze speelde sinds de Australian Open geen partij meer door een polsblessure.

Krajicek begon goed aan de partij. Ze kwam al snel met 2-0 voor, maar Voskoboeva kwam sterk terug en won de set. In de tweede set ging het tot aan 3-3 gelijk op. Daarna won Voskoboeva drie games op rij. Die games bezorgden haar de overwinning.

Formule 1: Uitslag GP van Australië

De Australische Grand Prix is gewonnen door Lewis Hamilton. Hij wist het hoofd koel te houden in een wedstrijd die maar liefst vijftien uitvallers kende.

In een bloedheet Melbourne ging de eerste race van het seizoen van start. Räikkönen had een geweldige start en reed in een paar bochten naar de achtste plaats. Massa spinde uit de derde plaats en raakte de muur, in het middenveld raakten Vettel en Fisichella elkaar en vielen direct uit. De safety car werd ingezet. Massa, Nakajima, Webber en Davidson maakten direct een pitstop, de laatste twee bleven achter in de pitstraat.

Bij de herstart viel Button uit, die zijn Honda met een gebroken wielophanging aan de kant moest zetten. Hamilton zette een razend tempo neer en creëerde een flinke voorsprong op zijn achtervolgers. Räikkönen kwam niet voorbij Barrichello en bleef vastzitten op de achtste plaats.

Kubica opende in de zeventiende ronde de eerste serie pitstops. Hij kwam achter Räikkönen op de baan. Hamilton volgde en reed op de vierde plaats terug de baan op. Räikkönen zag zijn kans ondertussen schoon en passeerde Barrichello voor de zevende positie. Zijn teamgenoot had de handen vol aan Takuma Sato en moest het gevecht aangaan voor de twaalfde plaats. Trulli reed de pits in vanaf de vijfde plek en stapte uit. Door de pitstops van Rosberg en Heidfeld kwam Kovalainen kortstondig aan de leiding, maar ook hij maakte zijn eerste stop. Kovalainen kwam voor Räikkönen op de baan en werd direct onder druk gezet door zijn landgenoot.

Massa zette de aanval in op Coulthard voor de tiende plaats. De twee kwamen in botsing en de Red Bull werd vernield. Een safety car-situatie was het gevolg. Bij de herstart die volgde, probeerde Räikkönen de tweede plaats van Kovalainen in te pikken, maar verremde zich en moest via de grindbak achteraan aansluiten. Zijn teamgenoot Massa viel intussen stil en kon uitstappen. Ook Piquet en Sato moesten hun wagens met technische problemen aan de kant zetten.

Fernando Alonso reed rond op de achtste plaats en moest alle zeilen bijzetten om Kubica bij te houden. Kimi Räikkönen had het gat naar Timo Glock dichtgereden en positioneerde zich om een inhaalactie te starten, maar kwam bij het aanremmen van een bocht in het gras en spinde. Een ronde later vloog Glock uit de bocht en werd volledig gelanceerd door een kuil in het gras. De wagen was compleet vernield en opnieuw werd de safety car ingezet. Barrichello maakte ondertussen een pitstop, maar reed weg met de brandstofslang nog aangesloten. Hij trok een monteur mee, maar die bleef ongedeerd. Vervolgens kreeg de Braziliaan een stop-and-go-penalty wegens tanken tijdens een safety-car-situatie.

Op de baan reed Nakajima zijn voorvleugel stuk op de achterkant van Kubica. Kubica kon niet verder, Nakajima moest een nieuwe vleugel halen. De Ferrari van Räikkönen klonk ondertussen erg slecht en de Fin draaide rondjes die zeven seconden langzamer waren dan die van de leiders. Twee ronden later stond de wereldkampioen stil. Ook Bourdais viel stil, terwijl hij op de vierde plaats reed. In de voorlaatste ronde haalde Kovalainen Alonso in voor de vierde plaats, maar op het rechte stuk hield de McLaren opeens in en kon Alonso zijn positie terugpakken.

Vooraan had Hamilton geen problemen en won de Brit de race. Heidfeld werd tweede, Rosberg maakte het podium vol. Bourdais werd geklasseerd op de achtste plaats en kreeg toch nog een punt.

 

Voor meer sportnieuws kijk je op FOK!Sport

Haase verliest in Indian Wells

Robin Haase is in de tweede ronde van het Master Series-toernooi in Indian Wells uitgeschakeld. Juan Monaco, de als 21ste geplaatste Argentijn, was in twee sets te sterk: 6-2, 6-4.

Haase leverde in de partij vijf van zijn negen servicebeurten in. Daarentegen wist hij zijn Argentijnse opponent slechts twee keer te breaken. Haase startte zwak in de eerste set. Hij kwam al gauw met 5-1 achter en verloor de set uiteindelijk. In de tweede set maakte Haase in eerste instantie een break achterstand goed, maar werd even later weer teruggebroken. Die break gaf Monaco niet meer weg.

Uitslag Grand Prix van Australië

De Australische Grand Prix is gewonnen door Lewis Hamilton. Hij wist het hoofd koel te houden in een wedstrijd die maar liefst vijftien uitvallers kende.

In een bloedheet Melbourne ging de eerste race van het seizoen van start. Räikkönen had een geweldige start en reed in een paar bochten naar de achtste plaats. Massa spinde uit de derde plaats en raakte de muur, in het middenveld raakten Vettel en Fisichella elkaar en vielen direct uit. De safety car werd ingezet. Massa, Nakajima, Webber en Davidson maakten direct een pitstop, de laatste twee bleven achter in de pitstraat.

Bij de herstart viel Button uit, die zijn Honda met een gebroken wielophanging aan de kant moest zetten. Hamilton zette een razend tempo neer en creëerde een flinke voorsprong op zijn achtervolgers. Räikkönen kwam niet voorbij Barrichello en bleef vastzitten op de achtste plaats.

Kubica opende in de zeventiende ronde de eerste serie pitstops. Hij kwam achter Räikkönen terug op de baan. Hamilton volgde en reed op de vierde plaats terug de baan op. Räikkönen zag zijn kans ondertussen schoon en passeerde Barrichello voor de zevende positie. Zijn teamgenoot had de handen vol aan Takuma Sato en moest het gevecht aangaan voor de twaalfde plaats. Trulli reed de pits in vanaf de vijfde plek en stapte uit. Door de pitstops van Rosberg en Heidfeld kwam Kovalainen kortstondig aan de leiding, maar ook hij maakte zijn eerste stop. Kovalainen kwam voor Räikkönen op de baan en werd direct onder druk gezet door zijn landgenoot.

Massa zette de aanval in op Coulthard voor de tiende plaats. De twee kwamen in botsing en de Red Bull werd vernield. Een safety car-situatie was het gevolg. Bij de herstart die volgde, probeerde Räikkönen de tweede plaats van Kovalainen in te pikken, maar verremde zich en moest via de grindbak achteraan aansluiten. Zijn teamgenoot Massa viel intussen stil en kon uitstappen. Ook Piquet en Sato moesten hun wagens met technische problemen aan de kant zetten.

Fernando Alonso reed rond op de achtste plaats en moest alle zeilen bijzetten om Kubica bij te houden. Kimi Räikkönen had het gat naar Timo Glock dichtgereden en positioneerde zich om een inhaalactie te starten, maar kwam bij het aanremmen van een bocht in het gras en spinde. Een ronde later vloog Glock uit de bocht en werd volledig gelanceerd door een kuil in het gras. De wagen was compleet vernield en opnieuw werd de safety car ingezet. Barrichello maakte ondertussen een pitstop, maar reed weg met de brandstofslang nog aangesloten. Hij trok een monteur mee, maar die bleef ongedeerd. Vervolgens kreeg de Braziliaan een stop-and-go-penalty wegens tanken tijdens een safety carsituatie.

Op de baan reed Nakajima zijn voorvleugel stuk op de achterkant van Kubica. Kubica kon niet verder, Nakajima moest een nieuwe vleugel halen. De Ferrari van Räikkönen klonk ondertussen erg slecht en de Fin draaide rondjes die zeven seconden langzamer waren dan die van de leiders. Twee ronden later stond de wereldkampioen stil. Ook Bourdais viel stil, terwijl hij op de vierde plaats reed. In de voorlaatste ronde haalde Kovalainen Alonso in voor de vierde plaats, maar op het rechte stuk hield de McLaren opeens in en kon Alonso zijn positie terugpakken.

Vooraan had Hamilton geen problemen en won de Brit de race. Heidfeld werd tweede, Rosberg maakte het podium vol. Bourdais werd geklasseerd op de achtste plaats en kreeg toch nog een punt.

Update
Rubens Barrichello is gediskwalificeerd, dus Nakajima, Bourdais en Räikkönen verdelen de laatste punten.

Uitslag

Pos.CoureurTeamTijdUitvalreden
1 Lewis HamiltonMcLaren Mercedes 1:34:50.616
2 Nick HeidfeldBMW F1 + 5.478
3 Nico RosbergWilliams + 8.163
4 Fernando AlonsoRenault F1 + 17.181
5 Heikki KovalainenMcLaren Mercedes + 18.014
6 Kazuki NakajimaWilliams + 1 ronde
7 Sébastien BourdaisScuderia Toro Rosso + 3 ronden
8 Kimi RäikkönenScuderia Ferrari + 5 rondenmotor
- Robert KubicaBMW F1 crash
- Timo GlockToyota Racing crash
- Takuma SatoSuper Aguri F1 versnellingsbak
- Nelson Piquet Jr.Renault F1 schade na crash
- Felipe MassaScuderia Ferrari motor
- David CoulthardRed Bull Racing crash
- Jarno TrulliToyota Racing electronica
- Adrian SutilForce India hydrauliek
- Mark WebberRed Bull Racing crash
- Jenson ButtonHonda Racing F1 crash
- Anthony DavidsonSuper Aguri F1 crash
- Sebastian VettelScuderia Toro Rosso crash
- Giancarlo FisichellaForce India crash
- Rubens BarrichelloHonda Racing F1 diskwalificatie

Doden door gevallen hijskraan in Manhattan

Vier bouwvakkers zijn gisteren omgekomen nadat een grote hijskraan in het New Yorkse stadsdeel Manhattan in tweeën brak en op een gebouw was terechtgekomen, berichtte de Amerikaanse zender ABC. Zeker tien mensen raakten gewond van wie drie ernstig.

De enorme kraan viel zeker vijftien verdiepingen naar beneden en verwoestte een gebouw op 51st Street nabij Second Avenue. Getuigen meldden een luide explosie, roken een sterke gaslucht en zagen een dikke gele stofwolk bij de plek des onheils. "Mensen riepen: rennen!" aldus een buurtbewoonster op de lokale zender NY1. Een andere getuige zei dat het gebouw "als een kaartenhuis" was ingestort.

Reddingswerkers zoeken nog naar mogelijke andere slachtoffers. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van het ongeval.

Alitalia akkoord met overname Air France-KLM

De Raad van Bestuur van de verlieslijdende luchtvaartmaatschappij Alitalia heeft zijn goedkeuring gegeven voor een overname door branchegenoot Air France-KLM. Dat hebben de betrokken partijen zondag na een marathonoverleg bekendgemaakt.

Er is nog geen bindend bod bekendgemaakt. "De Raad van Bestuur van Alitialia is het unaniem eens met het aanbod van Air France-KLM en wil het mondelinge akkoord vastleggen", aldus de verklaring van beide partijen.

Sutil start in de reservewagen

Adrian Sutil moet de Grand Prix van Australië vanuit de pitstraat starten. De Forca India-coureur spinde tijdens de kwalificatie en beschadigde onherstelbaar de onderkant van zijn wagen.

Voor Sutil betekent dat dat hij over moet stappen in de reservewagen. Volgens de nieuwe regels moet hij daarom nu starten vanuit de pitstraat. Sutil benadeelde niet alleen zichzelf, maar ook zijn teamgenoot Giancarlo Fisichella, die moest te veel liften waardoor hij net niet in tweede kwalificatiesessie kwam.

De reservewagen van Forca India bestaat alleen uit onderdelen. Voor de monteurs betekende dit een lange avond in Melbourne. Het chassis waar normaal mee getest wordt, gaat direct door naar Maleisië.

GL wil dat politie meer zaken oplost

GroenLinks wil van minister (Binnenlandse Zaken) weten waarom de politie vorig jaar slechts 23 procent van alle misdrijven heeft opgelost. ''Het is een percentage waar ik niet echt vrolijk van word'', zei Tweede Kamerlid Naïma Azough afgelopen avond.

Ze wil Ter Horst dinsdag naar de Kamer roepen om de kwestie met haar te bespreken. Azough reageerde op een uitzending van RTL Nieuws, dat citeerde uit een nog niet gepubliceerd vergelijkend onderzoek naar de recherche in het Duitse Munster en Utrecht. Uit het conceptrapport blijkt volgens de rubriek dat er bij de Nederlandse politie veel misgaat in de opsporing.

EU wijst verbod Turkse regeringspartij af

De Europese Unie is tegen een poging van justitie in Turkije om de regeringspartij AKP te verbieden. De hoogste Turkse aanklager heeft de hoogste rechtbank in het land daarom gevraagd, vanwege de omstreden hoofddoekjeswet die onlangs is aangenomen.

''In een normale Europese democratie worden politieke kwesties in het parlement besproken en in het stemhokje beslist, niet in rechtbanken'', zei Europees Commissaris Olli Rehn (Uitbreiding EU) in een verklaring. Rehn zei te hopen dat de kwestie de door de EU gewenste hervormingen in verband met een toekomstige toetreding van Turkije niet in gevaar brengt.

Op voorstel van de AKP stemde het Turkse parlement er onlangs mee in hoofddoekjes op universiteiten niet langer te verbieden. De voorstanders van een seculiere staat denken dat de AKP Turkije wil islamiseren.

'Straks half miljoen Wajonguitkeringen'

Het aantal jonggehandicapten met een uitkering dreigt binnen tien tot vijftien jaar te stijgen tot een half miljoen. Kroonlid Hans Kamps van de Sociaal-Economische Raad (SER) heeft dat gisteravond gezegd in het tv-programma Nova. Kamps deed voor de SER onderzoek naar het probleem.

Nu krijgen ruim 160.000 jongeren een zogenoemde Wajonguitkering. Het Centraal Planbureau had eerder een stijging van het aantal Wajongers naar 300.000 tot 400.000 geraamd. Wajongers krijgen hun leven lang een uitkering van 75 procent van het minimumloon. De uitkeringen kosten de overheid ongeveer 2 miljard euro per jaar. Dat bedrag kan volgens Kamps oplopen tot 4 à 5 miljard.

Minister Piet Hein Donner van Sociale Zaken heeft de Tweede Kamer toegezegd in mei met voorstellen te komen om het aantal Wajongers terug te dringen. Volgens ingewijden wil hij daarvoor volgend jaar 50 miljoen euro extra uittrekken. Het geld is bedoeld voor maatregelen die moeten voorkomen dat jongeren in de Wajong terechtkomen, en om jongeren die al een uitkering hebben gedeeltelijk aan de slag te helpen. Ook wil hij de administratieve rompslomp verminderen van bedrijven die een Wajonger in dienst nemen.

In Nova zei Donner ervan uit te gaan dat er voor circa twee derde van de Wajongers perspectief is. ''Laten we nou niet gaan praten wat ze niet kunnen, maar laten we gaan kijken, activeren, mobiliseren wat ze wel kunnen.''

Opnieuw anti-Scientology protesten

Voor de tweede keer dit jaar is er een wereldwijd protest tegen the Church of Scientology gehouden. In plaatsen over de hele wereld gingen aanhangers van Anonymous de straat op om te protesteren tegen de praktijken van de Scientology-sekte.

The Church of Scientology is al enige tijd in ‘oorlog’ met Anonymous. Deze groep mensen, met leden over de hele wereld, begon als internethooligans een kruistocht tegen de kerk. Met onder andere DDOS-aanvallen legden zij wereldwijd internetsites van de kerk plat. Anonymous bleek echter meer te zijn dan een groep internethelden toen zij afgelopen februari massaal de straat op gingen.

Gister werden in Noord-Amerika, Europa, Australië en Azië voor de kantoren en vestigingen van de kerk acties gehouden door Anonymous. Zij deelden flyers uit, hielden toespraken en informeerden mensen over hun acties en waarom zij deze acties houden. Ook in Amsterdam werd gedemonstreerd. Voor het kantoor van Scientology-Nederland aan de Nieuwezijds Voorburgwal stonden zo’n 120 mensen.

Ze protesteerden tegen het feit dat Scientology-Nederland een belastingsvoordeel krijgt. De kerk geeft cursussen aan haar ongeveer 500 Nederlandse leden zonder dat daar belasting over betaald wordt. De organisatie identificeert zichzelf als kerk, en religies betalen in Nederland nauwelijks tot geen belasting omdat zij onder zogenaamde belastingvrijdom vallen. Echter is men van mening dat Scientology-Nederland maar voor vijf procent een religie is en voor 95 procent een commerciële organisatie. Ze vragen namelijk ontzettend veel geld voor de cursussen die ze aan hun leden geven. Leden die de hoogst haalbare gradatie als Scientology-aanhanger willen behalen moeten daar ongeveer 380.000 dollar voor betalen. Onderstaand filmpje is gemaakt bij het protest in Amsterdam. 

 

Een Blu-ray speler in de 'huidige' Wii?

Na alle geruchten over een mogelijke Blu-ray speler naar de Xbox 360, is het geen verrassing dat de Wii met hetzelfde gerucht geconfronteerd zou worden. Het gerucht is begonnen door een "high level Tokyo gamer" die een gemodificeerde Blu-ray Wii zou hebben gezien.

Om nog dieper te graven in de geruchtenmolen, blijkt volgens 'anonieme insiders' dat de Blu-ray voor de Wii al staat ingepland en moet er alleen nog worden gewacht op de nodige goedkeuringen. Er is zelfs een releasedatum vrijgegeven van mei 2008! Nintendo's CEO Satoru Iwata had in februari al laten weten dat Nintendo de Blu-Ray techniek aan het onderzoeken was.

"Nintendo is reviewing the Blu-ray technology and considering how it could enhance the Wii gaming experience."

Volgens verscheidene Wii blogs voorspelt de Blu-ray voor Wii in combinatie met een snellere processor problemen voor Sony's Playstation 3.
De huidige (Broadway) processor in de Wii is nu weliswaar de traagste van de drie next gen consoles, maar momenteel zou Nintendo aan het onderhandelen zijn met AMD over hun nieuwste generatie Athlon 64 X2 Dual core processors.
Dit zijn grote geruchten en hopelijk horen we wat van Nintendo over deze geruchten.



Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1258
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.