Johnny de Mol is God

Aan: Danny
Van: Stefan
Betreft: Johnny de Mol is God

Danny,

ik zal het maar eerlijk zeggen, sinds een aantal dagen ben ik zwaar aan mezelf gaan twijfelen. Ging ik altijd vrolijk door het leven als een kruising tussen Willy Wartaal en Jaap van de Gouden Kooi, was ik altijd in voor een geintje of iets anders waar ik vrolijk van werd… nu ben ik een wrak. Ja, je mag gerust weten dat ik er vreselijk doorheen zit. En ik had mijn zaakjes altijd zo goed op orde. Was lekker bezig met mijn werk en met FOK!tv en columns schrijven. In een keer is dat allemaal verdwenen. En dat komt door Johnny de Mol.
Het zit zo. Afgelopen week keek ik naar Veronica, je weet wel dat kanaal waar ze het hele jaar Police Academy 1 tot en met 40 herhalen, en ik zag daar toch iets briljants. Het programma heet Waar is de Mol?: BRILJANTE TITEL natuurlijk, want wie wil nu niet weten waar De Mol is. Chantal Janzen bijvoorbeeld wil graag weten waar De Mol uithangt, want na hun knipperlichtrelatie die zeshonderdkeer uitging zit ze er niet op te wachten dat hij weer onverwachts voor de deur staat voor een zeshonderdeneenste poging. En papa John de Mol wil ook wel weten waar zoonlief uithangt, het liefst zover mogelijk van een pinautomaat. Voor je het weet is die twee miljard er doorheen gefeest. En mama Willeke wil graag weten waar de Mol uithangt en vooral met wie. Want het kan zo maar dat hij de ware heeft ontmoet en ze haar oude hit weer kan afstoffen om een moderne versie te maken van ‘Morgen ben ik de Bruid’. Dat wordt dan ‘Morgen ben ik de Bruidegom.’ Alleen is dat wel lastiger te rijmen.

Dit wordt voor mij de laatste nacht
in het huis waar ik ben grootgebracht
Meisjestijd wat ging je gauw
Ik moet nog wennen aan ‘Mevrouw’
Alles zal straks anders zijn
Dit afscheid doet een beetje pijn
‘k Weet als ik mijn ogen sluit
Morgen ben ik de bruid

De tekst wordt dan

Dit wordt voor mij de laatste dag
dat ik naar de hoeren mag
Jongenstijd wat ging je gauw
en nu zit ik vast aan nog slechts één vrouw
Een hypotheek, bij pa in de zaak
Nooit meer een maagd die ik vrouw maak
Ik trap erin, wat ben ik stom
Morgen ben ik de bruidegom

Ik denk dat dit wel weer een hit wordt voor Willeke, denk je ook niet? En ze verdient het de schat. Ik bedoel, ze is wel de moeder van Johnny en dat maakt haar zo’n beetje de Maria van Nederland. Nu ik er over nadenk, misschien was het wel een onbevlekte ontvangenis. Was papa John een danseres uit het showballet van Penny de Jager aan het neuken, werd zij onbevlekt zwanger van Johnny. Dat maakt Johnny God, of in ieder geval de zoon van God.
Dat zou verklaren waarom ik sinds ik dat briljante programma ‘Waar is de Mol’ zag een wrak ben geworden. Ik zag De Mol zo naturel presenteren, ik realiseer me nu dat ik nog niet eens zijn veters mag strikken. Wat een geweldig talent, ik voel me vergeleken bij hem zo nietig als ik weer voor de camera sta te stuntelen. De Mol was met Doutzen Kroes, een Fries fotomodel in een Afrikaans land aan het reizen en hij hoefde zich niet aan te passen. Je zag Johnny transformeren tot een neger, hij werd één met de plaatselijke bevolking en dat ging zo natuurlijk dat je niet eens meer dacht: dat is Johnny de Mol.

Verder heb ik alleen maar bewondering voor zijn manier van interviewen. Het ene moment is De Mol aan het ravotten met chimpansees, gorilla’s en dinosauriërs, het andere moment zit hij aan de waterkant met Doutzen, terwijl de zon langzaam ondergaat en een roze gloed achter zijn hoofd oplicht, en hij stelt echt de ene rake vraag na de andere: ben je wel eens eenzaam, wat wil je nog bereiken in de toekomst… dat soort dingen. En je weet dat veel interviewers eigenlijk ongeïnteresseerd zijn in hun gasten, ik noem een Rik Felderhof die alleen maar denkt: ik zit lekker op kosten van de belastingbetaler in mijn buitenlandse villa en die achterlijke BN’ers neem ik maar voor lief.
Nee, dan Johnny, die kijkt gewoon zo geïnteresseerd en gebiologeerd naar degene die hij interviewt dat men wel moet leeglopen. En zijn talent heeft het gewenste resultaat, want de BN’ers die hij interviewt, in dit geval dus Doutzen, openen hun hart, storten hun ziel en zaligheid bij hem uit en je weet: dit is unieke televisie die zelfs Ivo Niehe niet kan evenaren. Of Jeroen Pauw. Of Larry King.

En weet je wat helemaal zo mooi was: Johnny deed geen een poging Doutzen het bed in te lullen. Da’s knap, als je met zijn tweeën in een land vol met Afrikanen en dieren zit, je samen in een tent of hut slaapt en je niet eens probeert een topmodel als Doutzen te neuken, dan ben je een grote ster hoor. Ik had Doutzen al zeker zes keer gepaald. Hij stond zijn slaapplaats zelfs een keer af aan een arm negerinnetje en ging gewoon buiten staan. Hij hield alleen wel zijn horloge, zei hij, dat vond ik wel wat raar. Met die tonnen die hij nu bij Veronica verdient, of zou moeten verdienen, kan hij toch best een nieuwe kopen. Maar dat terzijde. Op YouTube kun je deze fantastische serie nog bekijken, al raad ik je aan op de DVD-box te wachten.
Ik weet dus niet of ik volgende week op deze plek zit om je te mailen Danny. Ik ben mijn leven aan het heroverwegen. Mocht Johnny de Mol morgen een religie starten, dan zal ik hem volgen, Apostel Sun word ik dan. Ik zal je al mijn aardse bezittingen nalaten in dat geval. We hebben hetzelfde postuur dus mijn Australian trainingsbroek is voor jou evenals mijn frituurpan en mijn HD met 500 gig porno.

Misschien tot volgende week,

Stefan |

PS: fijn he voor Ramana, dat hij nu de nieuwe Hans Kazan is.