Radio-oproep verstoort feestje

Een Britse moeder dreigt de BBC aan te klagen nadat een van de radiopresentatoren live een algemene oproep deed om haar dochters verjaardagspartijtje bij te wonen. Binnen de kortste keren stonden er aardig wat onuitgenodigde gasten op de stoep van het landhuis.

De jongedame had zo’n 300 gasten uitgenodigd om haar 17e verjaardag bij te wonen. Er stonden echter opeens zo’n 2000 feestgangers voor de deur. De reden: een van haar gasten had het radiostation gebeld en gevraagd een oproep te doen om mee te komen feesten.

De onuitgenodigde gasten veroorzaakten duizenden euro’s schade. Schilderijen werden van de muren getrokken, ramen en spiegels sneuvelden en kandelaren en deuren werden beschadigd. "Ze gedroegen zich als beesten", vertelt de vader van de jarige. “Iedere keer als iemand iets brak, begon iedereen te juichen.”

De vier ingehuurde uitsmijters die het feest in de gaten moesten houden, hadden geen schijn van kans om de feestende jongelui tegen te houden. Uiteindelijk heeft de politie een einde gemaakt aan de ‘festiviteiten’.

Een woordvoerder van de BBC verklaart dat de radiopresentator geen exact adres heeft opgegeven op de radio. Hij zou alleen maar wat informatie gegeven hebben over een 'mansion party' die op dat moment plaatsvond in het kleine stadje.