Opnieuw Scientology-video Tom Cruise uitgelekt

Redactie

Het zit Tom Cruise de laatste tijd niet mee. Eén voor één verschijnen video's van de Scientology-kerk op het internet waarin de acteur een prominente en merkwaardige rol speelt. Eerder deze week lekte opnieuw een filmpje uit, waarin is te zien hoe de controversiële sekte een verjaardagsfeestje geeft voor de acteur.

Volgens het populaire weblog Gawker, dat het filmpje in handen kreeg, gaat het om een feestje dat in 2004 plaatsvond op het cruiseschip Freewinds, dat in bezit is van Scientology. Te zien is hoe Cruise op zijn 42e verjaardag wordt verrast met een muzikale compilatie van zijn grootste filmhits. Op een groot videoscherm zijn beelden te zien van onder meer 'Top gun' en 'Mission: impossible'.

Cruise raakt buiten zinnen door het verrassingsoptreden. De acteur schaterlacht, slaat zich meermaals op de dijen en springt op het podium wanneer een zangeres het nummer 'Old time rock & roll' ten gehore brengt. Als de artieste hem een microfoon onder de neus duwt, zingt Cruise uit volle borst mee met het nummer van Bob Seger. Terwijl hij zijn zangkunsten laat horen, maakt hij acrobatische capriolen, waaronder een gedeeltelijke spagaat.

Begin dit jaar verschenen al verschillende video's van Scientology op het internet. De filmpjes, die onder meer een interview met Cruise bevatten, loofden de acteur om zijn tomeloze inzet voor de religieuze gemeenschap. De filmpjes leken bedoeld te zijn als instructievideo's voor nieuwe leden.


De oorspronkelijke gelekte Scientology-video