Onderzoek Ferrari-motoren

De motoren van Ferrari staan over het algemeen bekend als een van de meest betrouwbare van het veld. Tot vandaag, want zowel Kimi Räikkönen als Felipe Massa haalden de eindstreep niet vanwege problemen met hun krachtbron.

Ferrari-teambaas Stefano Domenicali liet weten dat de motoren van de Italiaanse renstal per direct terug gaan naar de fabriek en zei: "Dit is een erg moeilijk begin van het seizoen, maar we moeten niet te emotioneel hierover worden. We moeten nu nagaan wat er mis is gegaan met de motoren van de beide wagens. Ze worden per direct teruggestuurd naar Maranello, waar ze grondig worden geanalyseerd. De wagen is lang niet zo slecht. Toen we geen verkeer hadden in de race, was de snelheid erg goed. Het potentieel is er dus, maar we moeten het nu zien te benutten. Om in die positie te geraken moeten we vooraan starten. Dit weekend hebben we niet op ons normale niveau gepresteerd. We moeten nu de boel bij elkaar pakken en reageren. We weten dat we daartoe in staat zijn."

Doordat ook de bolides van het team van Scuderia Toro Rosso uitvielen, heeft dit weekend geen enkele Ferrari-motor de finish gehaald.