FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 4 augustus 2007

Oefenwedstrijden 4 augustus 2007

Ter voorbereiding op het nieuwe seizoen spelen de clubs uit het betaalde voetbal diverse oefenwedstrijden. FC Utrecht wist als enige van een buitenlandse opponent te winnen.

Middlesbrough - AZ 2-0

West Bromwich Albion - SC Heerenveen 3-1
Nilsson

Cardiff City - FC Twente 1-0

Watford - Willem II 1-0

FC Utrecht - Skoda Xanthi 2-1
Cornelisse, Nelisse

Excelsior - NAC Breda 1-1
Simr; Kolka

Sparta - Getafe 1-6
Eigen doelpunt Getafe

UDI'19 - Helmond Sport 0-4

FC Dordrecht - Jong AZ 1-0

Regio Olst/Wijhe - Go Ahead Eagles 0-6

Zwaluwen'30 - FC Volendam 2-2

3700 euro voor kenteken Bruce Lee

Icoon OpmerkelijkEen fan van de Chinese vechtsportacteur Bruce Lee heeft een flink geldbedrag neergeteld voor de kentekenplaat van zijn idool. De man, van wie alleen zijn voornaam Wong bekend is gemaakt, heeft tijdens een veiling maar liefst 3700 euro betaald voor het nummerbord met de naam van Bruce Lee. Wong noemde Bruce Lee tijdens een interview met een lokale Chinese televisiezender ‘onvervangbaar’.

"Toen ik in Engeland studeerde kenden buitenlanders slechts twee Chinezen, Mao en Bruce Lee", aldus Wong. "Dat laat zien hoe groot hij was en wat zijn invloed op China is, zelfs nu nog." De acteur die onder meer in de film ‘Enter the dragon’ speelde stierf in 1973 op 32-jarige leeftijd aan een hersenaandoening. Lee wordt gezien als de grootste oosterse vechtsportacteur van de 20e eeuw. Ondanks dat Lee niet veel films maakte, zorgde hij er wel voor dat kungfu en andere oosterse vechtsporten in het Westen erg populair werden

Prijzen en releasedate Warhawk bekend

In een berichtje op een van de PlayStation weblogs zijn er wat afsluitende details omtrent de oorlogsgame Warhawk naar buiten gekomen. Uit het berichtje, dat geplaatst is door 'game director' Dylan Jobe, blijkt dat de game inmiddels de gold-status heeft bereikt en derhalve bijna klaar is voor distributie. De release staat gepland op 28 augustus.

Het spel is dan op twee manieren te verkrijgen: als download in de online PlayStation Store, maar ook gewoon ouderwets verpakt in de winkel. De downloadversie kost $39.99 in Amerika, over de Europese prijs is nog geen duidelijkheid. In de winkels zal er een uitgebreidere editie komen te liggen, die naast een doosje, boekje en extra beeldmateriaal ook nog een gebundeld zal zijn met een bluetooth headset. Deze versie kost $59.99.

Dr. Phil boos op Nederlandse radio-dj

Icoon JustitieDe Amerikaanse dr. Phil is boos op Caz!-dj Jeroen Kijk in de Vegte. De Amerikaanse tv-psycholoog wil hem voor de rechter slepen vanwege de theatertour van Kijk in de Vegte.

In 'This is not the dr. Phil show' worden veel elementen uit het televisieprogramma dr. Phil gebruikt. Zo worden psychologische gesprekken gevoerd en zijn er bekende gasten.

De Amerikaan wil nu dat de theatershow verboden wordt. "In Amerika is men erg kien op auteursrecht", zegt advocaat Gerard Spong. "Ik vrees dat mijn cliënt in de geldbuidel zal moeten tasten."

Teleurstellende dag voor Massa

De kwalificatie van Felipe Massa verliep niet zoals hij het graag had gezien. De Braziliaan in Italiaanse dienst reed vandaag in Hongarije een teleurstellende veertiende tijd.

Q2 was erg frustrerend voor mij,” zei de Ferrari-coureur na afloop van de kwalificatie. ”Ik maakte een fout in de laatste bocht van mijn eerste run. Toen ik in de pits terug kwam, was er een misverstand bij mijn team over het bijtanken van mijn auto. Ze lieten mij gaan zonder brandstof en daarom moest ik stoppen nog voordat ik de pitstraat was uitgereden, om vervolgens teruggeduwd te worden naar mijn team.

Toen ik weer op het circuit was, waren de banden zo koel dat ik niet in staat was om een goede tijd neer te zetten,” vervolgde de Braziliaan. “Hierdoor kon ik niet meerijden in Q3.

Massa geeft zichzelf echter nog niet op als verloren. “Morgen zal een erg lastige race voor mij worden. Ik moet morgen van ver komen, maar we zullen proberen het beste uit de wagen te halen. Ons doel is om morgen als derde over de finish te komen. Wellicht kunnen we morgen het verschil maken door onze aangepaste pitstopstrategie.

Massa zal morgen starten vanaf de veertiende plek op de startgrid.

Feestelijke Gay Pride met serieus tintje

Schaars geklede homo's en lesbiënnes, veel glitter en glamour, keiharde dansmuziek en een enthousiaste menigte langs de kant. De twaalfde editie van de Amsterdamse Gay Pride was wederom een feestje.

Maar behalve gezelligheid droeg de beroemde botenparade zaterdag ook een serieuze boodschap uit; namelijk dat geweld tegen homoseksuelen 'not done' is.

Diverse boten spraken zich door middel van hun decoratie uit tegen intolerantie jegens homo's. Dit onderwerp leeft volgens Frank van Dalen, voorzitter van COC Nederland, sinds ongeveer een jaar dan ook enorm onder de gemeenschap. "Er is een hoop onrust en angst."

Op boten van de belangenorganisatie voor homoseksuelen droegen de opvarenden dan ook bordjes met teksten als 'straatverbod voor potenrammen' en '25 procent extra straf voor homogeweld'. SP-Kamerlid Krista van Velzen stond er ook bij, gehuld in een boevenpak.

Ook andere organisaties vroegen aandacht voor de positie van homoseksuelen. De een op een wat serieuzere manier dan de ander. De Pink Police, een heleboel mannen slechts gekleed in strakke roze boxershorts met daaraan handboeien en knuppels gehangen, had voor dit thema gekozen naar aanleiding van de recente incidenten waarbij homo's werden toegetakeld. "We willen hiermee een statement maken: tot hier en niet verder. We doen dit met een knipoog, maar het zou best leuk zijn als de politie zulke uniformen zou dragen", zei initiatiefnemer Heiko Lunshof.
Er was ook ergens een hetero boot...

McLaren: "Het was Hamiltons fout"

Niet Fernando Alonso, maar Lewis Hamilton maakte een blunder tijdens het pitstopincident dat vanmiddag plaatsvond tijdens de kwalificatie van Hongarije. Dat beweren althans McLaren-teambaas Ron Dennis en coureur Alonso. De Britse debutant zou zich niet hebben gehouden aan zijn strategie, waardoor hij achter zijn teamgenoot terecht kwam in de pitstraat.

Naar aanleiding van het incident moesten Alonso, Hamilton en Dennis zich na afloop van de kwalificatie melden bij de wedstrijdleiding om zich te verantwoorden. Na deze bespreking verklaarden Alonso en zijn teambaas aan de pers dat Hamilton zelf de schuldige was van de problemen rondom zijn laatste pitstop van Q3.

"Fernando moest na zijn pitstop wachten tot zijn engineer hem het teken gaf weg te gaan," zegt Dennis tegen Autosport.com. "Op zo’n moment staat hij onder controle van zijn engineer. Deze bepaalt wanneer hij de baan weer op moet. Zo is dat geregeld tijdens de pitstops. Als jullie denken dat het met opzet is gebeurd, moeten jullie dat doen. Wij hebben precies verteld wat er gaande was."

Hamilton is volgens de teambaas de oorzaak van de problemen. "Ze reden niet meer in de volgorde rond zoals we dat vooraf bepaald hadden," aldus Dennis. "Lewis had Fernando er direct langs moeten laten toen de derde kwalificatiesessie begon. Dat deed hij dus niet. Hij ging er vandoor. Hierdoor kwam onze tactiek in de knel te zitten."

De spanning binnen het team is door dit alles ondertussen toegenomen. "Ik zal eerlijk zeggen dat het niet eenvoudig is om met twee topcoureurs in één team te rijden," vertelt Dennis. "Ze zijn beiden erg snel en willen allebei graag winnen. Wij proberen daar een goede balans in te vinden. Vandaag ging het echter mis en dat zorgt ervoor dat het team meer onder druk komt te staan. Ik heb echter verteld hoe het precies zit en als team zullen we hier verder goed mee omgaan."

Alonso beaamde wat zijn baas over het incident vertelde. Of Alonso alsnog gestraft gaat worden voor het ophouden van Hamilton, wordt later bekend gemaakt. Mogelijk wordt een x-aantal snelste kwalificatietijden van de regerend wereldkampioen afgenomen, indien hij schuldig wordt bevonden.

Aanklacht tegen Marilyn Manson na nazi-aankopen

Marilyn Manson wordt voor de rechter gedaagd. De aanklacht is ingediend door een voormalig bandlid van de shockrocker. Toetsenist Stephen Gregory Bier Jr. beweert namelijk dat Manson geld dat de band had opgebracht zou hebben uitgegeven aan nazitoebehoren, het skelet van een vierjarig Chinees meisje en aan Afrikaanse maskers gemaakt van mensenhuid.

De toetsenist zegde dit jaar de samenwerking met Manson op. En nu beweert de beste man door het gat in de hand van zijn voormalige werkgever een bedrag van meer dan veertig miljoen euro te zijn misgelopen. Het bedrag zou de som zijn van bonussen en achterstallige salarissen.

Volgens bewijsstukken die Bier bij de rechtbank inleverde, zou Manson onder anderen de verlovingsring voor zijn ex Dita Von Teese, een ringetje van ruim een ton, van het bandgeld hebben betaald. Ook zou hij de handtas van Eva Braun, de vrouw van Adolf Hitler, aan haar hebben cadeau gedaan.

De shockrocker is een verwoed verzamelaar van alles wat met het naziregime te maken heeft. Zo zou hij eerder al eens typemachines van de SS hebben gekocht. Ook heeft hij het plafond van zijn bibliotheek voorzien van tegels met een hakenkruis erop.

Zijn drugsgebruik zou Manson ook betalen van het geld wat de band toebehoort. Brian Hugh Warner, de officiële naam van Manson, zou ook de kosten voor zijn film 'Phantasmagoria: the visions of Lewis Carroll' van het bandgeld betalen. De opnames van die film vinden momenteel plaats.

Met dank aan mouthman voor de submit.

Honden Ving Rhames bijten huismeester dood

Icoon ShowbizzVier honden van de Amerikaanse acteur Ving Rhames hebben waarschijnlijk de huismeester doodgebeten. Dat meldde het tijdschrift People Magazine vandaag.

De politie vond het slachtoffer gisteren in de voortuin van het huis in Los Angeles. De man had in zijn hele lijf hondenbeten. Een doodsoorzaak moet officieel nog worden vastgesteld. De drie mastiffs en de buldog zijn in beslag genomen. De 48-jarige Rhames is bekend van films als 'Mission Impossible'. Hij was tijdens het drama niet thuis.


Ving Rhames

[GP2] Uitslag race 1

De eerste GP-race op het circuit van de Hungaroring is gewonnen door de Brit Adam Carroll. Hij bleef Kazuki Nakajima en Andreas Zuber voor. Ho-Pin Tung reed een goede race en eindigde als negende.

Voor de zoveelste keer beleefde de leider in het kampioenschap, Timo Glock, een dramatische race. Hij verloor direct een plek aan de snel gestart Lucas di Grassi en kwam hem ook niet meer voorbij. Glock probeerde door een vroege pitsstop voordeel te behalen en weer aan de leiding te komen. Door een probleem met het rechterachterwiel vergooide hij zijn kansen. De Duitser probeerde met een inhaalrace nog punten voor het kampioenschap te scoren maar spinde van de baan. Uiteindelijk eindigde hij als tiende en dus buiten de punten.

Een enorme klapper van Luca Filippi bij het opkomen van het rechte stuk leek ernstig te zijn. De Super Nova-coureur klapte keihard in de muur en de brokstukken van zijn auto zorgden ervoor dat er nog twee auto's de strijd moesten staken. Gelukkig viel het achteraf mee.

De incidenten en de safetycar-situatie zorgden ervoor dat Ho-Pin Tung tijdelijk op de derde plaats reed. Hij wist die plek niet vast te houden, maar met vechtlust wist hij veel snellere auto's wel het vuur aan de schenen te leggen.

Uitslage race 1

Pos.CoureurTeamTijd
1A. CarrollFMS-
2K. NakajimaDAMS+ 0.714
3A. ZuberiSport+ 1.156
4L. Di GrassiART+ 12.204
5B. GarciaDurango+ 13.072
6R. RodriguezMinardi+ 17.513
7A. ZauggArden+ 31.138
8J. VillaRacing Eng.+ 31.455
9H. TungBCN Comp.+ 31.994
10T. GlockiSport+ 32.399
11K. HirateTrident+ 32.826
12A. SoucekDPR+ 38.226
13B. SennaArden+ 38.936
14K. ChandhokDurango+ 49.538
15S. BuemiART-
16G. PantanoCampos-
17C. BakkerudDPR-
18J. TahinciFMS-
19V. PetrovCampos-
20A. NegrãoMinardi-
21L. FilippiSuper Nova-
22N. MarkusBCN Comp.-
23P. MaldonadoTrident-
24N. LapierreDAMS-
25M. ConwaySuper Nova-

Sutil Yamamoto de baas

In zijn eerste kwalificatie voor het team van Spyker F1 wist Sakon Yamamoto weinig indruk te maken. De Japanner mag morgen achteraan sluiten, en was bij de kwalificatie een seconde trager dan teamgenoot Adrian Sutil. Toch was de Japanner niet ontevreden.

"Ik had een beter idee van hoe de auto werkte na gisteren, dus ik kon in de kwalificatie alles geven. Helaas had ik in mijn laatste ronde last van verkeer, waardoor ik niet de gewenste rondetijd kon rijden. Ik ben wel blij, omdat alles naar behoren werkte en het team heeft hard gewerkt. Morgen is het belangrijkste doel de finish," aldus de Japanner.

Rosberg blij verrast met vijfde startplaats

Voorafgaand aan dit weekend zei Nico Rosberg al dat hij er een goed gevoel over had. Toch was de Duitser erg verrast met de vijfde startplaats die hij vanmiddag tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Hongarije wist te behalen.

"Ik denk dat ik hier wel blij mag zijn," aldus de Duitser na afloop. "Ik had niet verwacht zo ver naar voren te staan en dus ben ik hier heel blij mee. Ik heb het hele weekend hard gewerkt met de engineers om een goede afstelling te vinden. We vonden al snel een goede richting waarin we wilden werken en de auto werd steeds beter en beter. Het zal morgen wel een lastige race worden met de banden, maar ik kijk er erg naar uit en hoop dat het me nu een keer meezit."

Hiddink blijft, Alberda weg uit Rusland

De Telegraaf meldt dat Joop Alberda gestopt is als technisch manager van de Russische bond. De voormalig volleybalcoach kon "zijn draai in het Russische voetbal niet vinden en heeft in overleg met de federatie besloten zijn werkzaamheden te staken".

Voor bondscoach Guus Hiddink ligt wel een nieuw contract tot 2010 klaar. "De onderhandelingen zijn normaal gesproken een formaliteit. Op hoofdlijnen zijn we het eens. Het is hier fantastisch werken en leven," aldus Hiddink.

Vorig jaar tekende Hiddink een contract tot 2008 in Rusland. Plaatsing voor het EK is wat hem betreft geen voorwaarde voor contractverlenging.

Grosjean start Masters vanaf pole

Romain Grosjean start morgen vanaf pole tijdens de Zandvoort Masters op het circuit van Zolder. Hij deelt de eerste startrij met Franck Mailleux van Manor Motorsport.

Van de Nederlanders was het vooral Renger van der Zande die zich in de kijker reed. Hij wist zich als zevende te kwalificeren. Yelmer Buurman start vanaf plaats tien.

Het is voor het eerst dat de Masters dit jaar niet op Zandvoort, maar op het circuit van het Belgische Zolder worden verreden.

Uitslag kwalificate - Groep A

Pos.CoureurTeamTijd
1Romain GrosjeanASM F31:23.631
2Franck MailleuxManor Motorsport1:23.738
3Nico HülkenbergASM F31:23.780
4Jean Karl VernaySignature Plus1:23.944
5Yann ClairaySignature Plus1:23.948
6Brendan HartleyASL Team Mücke Motorsport1:23.975
7Renger van der ZandePrema Powerteam1:24.000
8Edoardo PiscopoASL Team Mücke Motorsport1:24.160
9Edoardo MortaraSignature Plus1:24.213
10Yelmer BuurmanManor Motorsport1:24.252
11Haral SchlegelmilchHS-Technik1:24.332
12Tom DillmannASM F31:24.341
13Jonathan KennardRäikkönen Robertson Racing1:24.376
14Maro EngelCarlin Motorsport1:24.386
15Dani ClosSignature Plus1:24.403
16Marko AsmerHitech Racing1:24.473
17Sam BirdCarlin Motorsport1:24.560
18Atte MustonenRäikkönen Robertson Racing1:24.609
19Kamui KobayashiASM F31:24.636
20Filip SalaquardaHBR Motorsport1:25.295

FIA onderzoekt incident Alonso-Hamilton

De stewards van de Grand Prix van Hongarije stellen een onderzoek in naar het incident tussen Fernando Alonso en Lewis Hamilton tijdens de laatste fase van de kwalificatie vanmiddag.

Tijdens de laatste pitstop bleef de Spaanse wereldkampioen extra lang staan terwijl de lollipop al omhoog was gegaan. Door de vertraging lukte het Lewis Hamilton niet om een extra poging te wagen om pole te behalen. Tot op dat moment was Hamilton de snelste coureur geweest tijdens de kwalificatie.

Alonso zei eerder dat de verantwoordelijkheid voor het langer stil staan bij McLaren Mercedes moet worden gezocht en niet bij hem.

Moslimstudenten: geen sexy Gwen Stefani

Icoon ShowbizzZangeres Gwen Stefani zal zich niet in te sexy outfits vertonen tijdens haar concert deze maand in Maleisië. Ze nam dit besluit omdat moslimstudenten protesteerden tegen haar sexy kledij. Dat meldde de BBC.

De Nationale Unie van Maleisische Moslim Studenten wilde zelfs dat het optreden van Gwen Stefani helemaal zou worden verboden vanwege haar 'onfatsoenlijke kleren'. De showorganisatoren beloofden de studenten dat de Amerikaanse zangeres geen aanstoot zal geven. Gwen Stefani is bekend van hits als 'The Sweet Escape' en van popgroep No Doubt.


Gwen Stefani zal het in Maleisië netjes houden

Microsoft komt met aankondiging woensdag

In Amerika gaan al een tijdje geruchten over een pricedrop van de Xbox 360 die er aan zou zitten te komen. Nu blijven dit voorlopig nog geruchten, maar nu Microsoft aanstaande woensdag met een aankondiging komt waarvan ze eisen dat die tot die tijd geheim blijft worden de geruchten wel sterker. Voor woensdag aanstaande krijgen Amerikaanse winkels namelijk nieuw promotiemateriaal van het bedrijf uit Redmond, promotiemateriaal dat ze dus niet voor die datum mogen tonen.

Goed, dit hoeft dus totaal geen prijsverlaging te betekenen, maar het is wel opvallend dat Microsoft het erg graag geheim wil houden. Het zal dus waarschijnlijk niets kleins zijn.



Terminaal verslaafde ziekenhuis uitgegooid

Icoon MedischEen terminaal zieke patiënt is vorige week vrijdag uit het Atriumziekenhuis in Heerlen gegooid omdat hij drugs gebruikt. Het Leger des Heils heeft de man opgevangen. Volgens deze organisatie komt dit soort incidenten vaker voor.

De cliëntenraad van het Leger des Heils beweert dat als het aan het ziekenhuis had gelegen men de man als een hond in de goot had laten creperen. Het Atriumziekenhuis kon nog niet op het vooval reageren.

Sluiter mist finale Tampere

Raemon Sluiter is er niet in geslaagd om zich te kwalificeren voor de finale van het tennistoernooi in Tampere. De Nederlander verloor in de halve eindstrijd van Eric Prodon uit Frankrijk. De setstanden waren 6-4, 4-6, 6-4.

Vorige week wist Sluiter het toernooi in Poznan (Polen) op zijn naam te schrijven. Met de nederlaag in Tampere kwam een succesreeks van acht ongeslagen duels tot een einde.

Sluiter neemt de komende week rust en vliegt vervolgens naar Amerika. Hier neemt hij deel aan een challenger in de Bronx. Tevens zal de Nederlander zich proberen te plaatsen voor het hoofdtoernooi van de US Open.

Dronkenlap veroorzaakt 2 botsingen

Icoon OpmerkelijkEen bezopen automobilist heeft donderdagavond twee ongelukken veroorzaakt in Amsterdam. Op de De Boelelaan botste hij tegen een paal en een fietser. Het slachtoffer op het rijwiel bleef ongedeerd.

Na het ongeval ging de zuipschuit ervandoor richting de A10. Bij de Zeeburgertunnel veroorzaakte hij weer een aanrijding. Hierbij sloeg een auto over de kop, maar raakte niemand gewond. De veroorzaker van de ongelukken werd aangehouden in zijn huis. De Zeeburgertunnel is anderhalf uur afgesloten geweest.

Van Dongen houdt het voor gezien

Peter van Dongen begint aan zijn laatste half jaar als scheidsrechter op de Nederlandse velden. Aan het einde van dit jaar bergt de arbiter zijn fluitje namelijk op. De Diemenaar heeft dit zelf bekend gemaakt.

Van Dongen bivakkeert al een aantal jaren op de A-lijst van de Nederlandse voetbalbond (KNVB). Tot dusver kreeg deze arbiter het niet voor elkaar om naar de internationale lijst te promoveren. Hij is ruim vijftien jaar als scheidsrechter actief geweest.

Kind vermist na omslaan bootje

Icoon PolitieBrandweer en ambulancedienst zijn vanmiddag rond vier uur begonnen aan een zoektocht naar een jongen, die is vermist sinds zijn bootje omsloeg op de Nederrijn bij Opheusden in Gelderland. De politie heeft ook een helikopter ingezet, aldus een woordvoerster.

De jongen voer met een vriendje in een bootje in de buurt van de veerpont naar Rhenen. Het bootje sloeg door nog onbekende oorzaak om. Het vriendje heeft zichzelf in veiligheid gebracht, maar de andere jongen is sindsdien spoorloos.

De zoektocht trekt veel belangstelling van mensen die de strandjes langs de rivier hebben opgezocht om te zonnen en te zwemmen. Rijkswaterstaat waarschuwt elk jaar tegen zwemmen in de grote rivieren, omdat daar een veel te sterke stroming staat.

Doos met kittens twee keer gedumpt

Icoon BinnenlandsEen nest van zes kittens is in Drachten twee keer op dezelfde dag gedumpt. De diertjes werden vorige week in een doos gevonden en naar een dierenarts in de Torenstraat gebracht. Die verzocht de vinders de katjes naar het dierenziekenhuis aan de Bolder te brengen.

De vinders hadden daar blijkbaar geen zin in, want ze lieten de doos met de diertjes achter op een parkeerplaats achter een auto. De katjes brachten de nacht door op de parking in de Torenstraat. De volgende dag zijn ze overgebracht naar het dierenziekenhuis. Een van de kittens heeft het niet overleefd, de andere diertjes waren onderkoeld, zaten onder de vlooien en hadden wormen.

Franse wegen slibben dicht

Icoon FileOp de Franse wegen is het vandaag de drukste zaterdag in vijftien jaar. Rond 13:00 uur stond er zo'n 850 kilometer file. Daarvan stond bijna de helft op de twee grote snelwegen naar de Spaanse grens. Tot begin jaren negentig was een totale lengte van 800 kilometer op zwarte zaterdag in Frankrijk normaal.

Het begon vanochtend allemaal al om 04:00 uur. Vooral tussen Orange en Perpignan stond het verkeer muurvast. Eigenlijk was het vorige week zwarte zaterdag. Toen bleef het aantal files echter beperkt tot zo'n 500 kilometer.

Door de vakantiespreiding ging het sinds de jaren negentig een stuk beter met de files, maar de laatste jaren neemt de drukte door het vakantieverkeer weer toe.

Nintendo zal niet speechen in Leipzig

Op elke grote games conventie zoals de E3 in Los Angeles en de GC in Leipzig draait het een beetje om de persconferenties van de grote drie, Nintendo, Sony en Microsoft. Dit zijn namelijk de momenten waarop de plannen van de bedrijven uiteen gezet worden en grote nieuwe dingen worden gepresenteerd. Nintendo gaat het in Duitsland anders doen dit jaar, geen speech voor een paar honderd persaasgieren tegelijk, het moet intiemer.

In plaats van de standaard persconferentie zullen medewerkers van Nintendo Duitsland de pers langs de stand leiden, games tonen, laten spelen en eventuele vragen beantwoorden. Dit doet Nintendo vanuit het oogpunt van hun slogan van de E3 in 2006 "playing is believing".

"It's important for people to play our games to fully understand them. We feel it's better to do this through more intimate briefings than through a big conference. Also, a lot of people who come to these conferences never actually play the game, so with these smaller presentations everyone will play them, and will get to ask the question they need to."

De rondleidingen zullen in het Duits zijn, maar mensen die deze taal niet machtig zijn kunnen een headset krijgen waaruit een vertaling zal klinken.

Bertagnolli wint San Sebastián

De 27e editie van Clásica San Sebastián is gewonnen door de Italiaan Leonardo Bertagnolli. De wielrenner van Liquigas versloeg na 225 kilometer koersen zijn medevluchter Juan Manuel Gárate in de sprint.

Na 20 kilometer koersen was er een kopgroep van 23 man ontstaan. Aan de voet van de Alto de Jaizkibel, een col van de eerste categorie, waren van die kopgroep nog vier man over: Arrieta, Albasini, López García en Vandewalle. Zij werden echter ook gegrepen door het peloton.

Op 11 kilometer voor de meet ontsnapten Bertagnolli en de Spanjaard Gárate, en zij wisten wel uit de greep van het peloton te blijven.

Briatore: "Uitsluiting McLaren lijkt me logisch"

Renault-teambaas Flavio Briatore mengt zich nu ook bij de Stepneygate, de spionagezaak die momenteel speelt tussen Ferrari en McLaren Mercedes. Briatore vindt dat McLaren uit het wereldkampioenschap gezet moet worden.

McLaren heeft volgens de Italiaan op een illegale manier voordeel gekregen in het kampioenschap, laat hij in een interview met Autosport.com weten. “Er is nu een team dat op illegale wijze een voordeel heeft verkregen ten opzichte van de anderen. Ik ben geen rechter, dus ik kan niet bepalen wat de straf moet zijn. Maar als je de regels leest, staat er dat de straf op het stelen van intellectuele eigendommen van anderen uitsluiting van het kampioenschap is."

Volgens Briatore heeft McLaren informatie over de Bridgestone banden verkregen die van essentieel belang waren voor het sneller maken van de auto. Veel teams, die eerst op Michelin banden reden, hadden namelijk veel moeite om met de nieuwe Bridgestone banden overweg te gaan. "Het is duidelijk dat zij data hadden van de gewichtsverdeling van Ferrari," zegt Briatore. "Ferrari reed al tien jaar met Bridgestone. Die ene pagina in het inmiddels beroemde dossier dat gestolen is, is al genoeg om maanden van werk te besparen en direct een goede oplossing te vinden."

Wat Briatore hier echter over het hoofd heeft gezien, is dat de informatie pas rond maart/april in de handen kon komen van Mike Coughlan, de ontwerper van de huidige MP4-22 wagen. Die wagen was in januari namelijk al af.

Omdat volgens Briatore door de spionagezaak ook het Franse team zou zijn benadeeld, mengen zij zich nu bij het hoger beroep. "Wij zijn ook een van de getroffen partijen, dus wij zullen er zeker heengaan," aldus Briatore. Hij vindt overigens dat Mike Coughlan en Nigel Stepney, de twee hoofdrolspelers in deze kwestie, moeten verdwijnen uit de autosportwereld. "De meeste mensen, monteurs en engineers, zouden enorm blij zijn om alleen al in de Formule 1 te werken. Coughlan en Stepney hebben tonnen verdiend in deze sport, maar dat was voor hun nog niet genoeg. Zij moeten uit de Formule 1 verbannen worden."

De Italiaanse teambaas vindt dat men erg onzorgvuldig met de geheime gegevens is omgegaan. Het gaat hier niet om één A4-tje, maar om een complete bundel. "Het is duidelijk dat je niet alles kunt controleren. Als iemand naar een ander team verhuist zal hij informatie meenemen. Eén pagina kan dan misschien nog wel door de beugel, maar als het meer dan dat is, is het gewoon illegaal."

Briatore geeft toe dat hij zelf ook wel eens informatie heeft verkregen van twee overgenomen technici. "Wij konden in het verleden maar niet begrijpen waarom BAR-Honda naar de pits kon komen voor een pitstop wanneer zij maar wilden. Wij hebben toen twee van hun engineers overgenomen en zijn zo te weten gekomen dat zij in feite met twee tanks reden." BAR-Honda, tegenwoordig Honda, werd voor deze constructie op een later tijdstip geschorst voor twee wedstrijden 2005.

Alonso: "Fout van team"

Fernando Alonso heeft gezegd dat het team van McLaren Mercedes verantwoordelijk was voor de lange stop tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Hongarije. Alonso bleef een tijdje langer staan dan de bedoeling was, waardoor teamgenoot Lewis Hamilton in tijdnood kwam voor zijn laatste snelle ronde. Alonso wist hierdoor de pole te pakken.

"Het team hield me even tegen, zodat we wat meer ruimte op de baan zouden hebben. Zeker omdat er nog een Ferrari voor ons reed," aldus de Spanjaard

Bij zijn eerste bandenwissel in het derde gedeelte van de kwalificatie had de wereldkampioen al een probleempje, toen een van de bandenwarmers wat nukkig was toen hij verwijderd werd. Dit kostte hem een paar seconden. "Bij de eerste stop zat een van de bandenwarmers vast aan de binnenkant van mijn wiel. Gelukkig konden de monteurs hem er snel af krijgen."

De FOK!blog gaat upgraden

De weblog ondergaat morgen een upgrade naar een nieuwe versie. De wijzigingen in deze versie liggen met name onder de motorkap van de software. In de volgende releases zal er ook weer functionaliteit toegevoegd worden voor de gebruikers (voor meer details, zie de highlevel roadmap).

De wijzigingen die vanaf morgen geimplementeerd zijn, zijn:

  • Multisite: met 1 instance van burningCat kunnen verschillende sites beheerd worden (kortom 1 database en 1 installatie is genoeg voor alle sites op 1 server)
  • Pluginsettings zijn transparanter geworden; in plaats dat deze per file geset moesten worden, worden deze nu per library geset.
  • Een aantal kleine bugfixes aan de installer voor de plugins en de templates.
  • Database optimalisaties; een aantal tables zijn verwijderd en er zijn wat queries aangepast en waar nodig is er nog een index tegenaan geplakt.
  • Next/ previous navigation onderaan iedere page. Dus extra navigatie mogelijkheden met betrekking tot het doorbladeren van tags, authors en gewoon doorbladeren.
  • Beter user en authorisatie management.

Kortom: mocht je morgen niet op de weblog kunnen komen dan is dat slechts tijdelijk omdat we aan het upgraden zijn.

Update

Het ging iets moeizamer dan verwacht, maar we zijn er weer. Veel dank aan Breuls voor zijn geduld.

Uitslag kwalificatie GP Hongarije

Fernando Alonso mag morgen de Grand Prix van Hongarije vanaf pole position starten. Hamilton maakte er een volledige eerste startrij voor McLaren van.

De eerste serieuze tijd werd neergezet door Lewis Hamilton. Hij reed als eerste een tijd in de 1:19, en zowel de Ferrari's als Fernando Alonso konden niet dichter dan negen tienden van een seconde bij de Brit komen. De winnaar van vorig jaar, Jenson Button, kwam niet verder de eerste sessie: hij werd zeventiende. Ook zijn teamgenoot Rubens Barrichello was niet snel genoeg voor de tweede sessie, evenals Takuma Sato, Sebastian Vettel, Adrian Sutil en Sakon Yamamoto. Anthony Davidson reed een prima twaalfde tijd.

De Toyota's waren snel in de tweede sessie, Jarno Trulli reed zelfs een 1:19.9, een tijd die alleen door de twee McLarens kon worden geëvenaard. Felipe Massa had veel problemen. Hij reed eerst een twaalfde tijd, en moest bij de start van zijn tweede run de wagen al in de pitstraat stilzetten, waarschijnlijk omdat zijn team was vergeten voldoende te tanken. De Braziliaan kon geen snellere tijd meer noteren en eindigde op de veertiende plaats. David Coulthard, Heikki Kovalainen, Alexander Wurz, Anthony Davidson en Vitantonio Liuzzi waren de andere uitvallers, Robert Kubica kon zich op het laatste moment nog naar de tiende plaats rijden.

De eerste serieuze tijd werd neergezet door Räikkönen, maar die werd snel ingehaald door Heidfeld en Alonso. Hamilton reed een rondetijd van 1:19.781, vier tienden sneller dan Alonso. Zijn laatste run werd echter verpest door problemen tijdens Alonso's pitstop. Hamilton moest langer wachten dan gepland en kwam te laat de baan op om nog een laatste vliegende ronde te mogen rijden. Dat gaf Alonso de gelegenheid om in de laatste seconden de poletijd te rijden en Hamilton naar plaats twee te verwijzen. Heidfeld zette uiteindelijk de derde tijd neer, Räikkönen eindigde op de vierde positie.

Uitslag

Pos.CoureurTeamTijd
1Fernando AlonsoMcLaren Mercedes1:19.674
2Lewis HamiltonMcLaren Mercedes1:19.781
3Nick HeidfeldBMW F11:20.259
4Kimi RäikkönenScuderia Ferrari1:20.410
5Nico RosbergWilliams1:20.632
6Ralf SchumacherToyota Racing1:20.714
7Robert KubicaBMW F11:20.876
8Giancarlo FisichellaRenault F11:21.079
9Jarno TrulliToyota Racing1:21.206
10Mark WebberRed Bull Racing1:21.256

11David CoulthardRed Bull Racing1:20.718
12Heikki KovalainenRenault F11:20.779
13Alexander WurzWilliams1:20.865
14Felipe MassaScuderia Ferrari1:21.021
15Anthony DavidsonSuper Aguri F11:21.127
16Vitantonio LiuzziScuderia Toro Rosso1:21.993

17Jenson ButtonHonda Racing F11:21.737
18Rubens BarrichelloHonda Racing F11:21.877
19Takuma SatoSuper Aguri F11:22.143
20Sebastian VettelScuderia Toro Rosso1:22.177
21Adrian SutilSpyker F11:22.737
22Sakon YamamotoSpyker F11:23.774

Tom Cruise en Katie Holmes uit de kleren

Icoon ShowbizzTom Cruise en Katie Holmes willen bewijzen wat voor geweldige aantrekkingskracht ze op elkaar hebben. Daarom gaan ze uit de kleren tijdens een sexy fotoshoot. Of ze helemaal naakt gaan is niet duidelijk.

De plaatjes van de 45-jarige Tom en de 27-jarige Katie worden gepubliceerd in het Amerikaanse W Magazine. Goede vrienden David en Victoria Beckham gingen het echtpaar al een keer voor. Tom en Katie willen hun imago via de fotoshoot wat omhoogkrijgen.


Tom Cruise en Katie Holmes gaan uit de kleren

FOK!tv: Eddy Zoey over radio, vreemdgaan en de Simpsons

FOK!tv sprak met Eddy Zoey in de 3FM studio waar hij net bezig was met zijn radioprogramma ZoeyZo en een fotoshoot had met DJ Miss Nine. Het gesprek ging over radiomaken, de Spaanse serie van 'Nu We Er Toch Zijn' en werken voor goede doelen. Overigens sloeg Zoey ooit de avances af van Carmen Electra, maar met wie zou hij het wel willen doen? FOK!tv zocht het voor je uit. Overigens zie je binnenkort ook een gesprekje met Miss Nine op FOK!tv 

Taliban: Geen artsen voor Zuid-Koreanen

Icoon TerrorismeDe Taliban weigeren om artsen toe te laten bij de 21 ontvoerde Zuid-Koreanen. Dat maakte hun woordvoerder Kari Jussif Ahmadi bekend. De ontvoerders zouden de artsen niet vertrouwen. Ahmadi beweert dat twee ontvoerde vrouwen zo ziek zijn dat ze ieder moment kunnen sterven.

Ahmadi zei verder dat een ontmoeting met Zuid-Koreaanse onderhandelaars enkel mogelijk is als de Verenigde Naties de veiligheid van de Taliban garanderen. Ahmadi sloot eerder een ontmoeting buiten het gebied dat onder de controle van de Taliban staat uit. Zuid-Korea wil rechtstreeks onderhandelen om zo niet afhankelijk te zijn van de Afghaanse regering.

Tot nu toe is een Afghaanse delegatie er niet in geslaagd een doorbraak te realiseren. De 23 Zuid-Koreaanse hulpverleners werden 19 juli gekidnapt in Ghasni. Twee gijzelaars zijn ondertussen vermoord.


Demonstranten houden portretten van de ontvoerde Zuid-Koreanen omhoog. Foto: AP

Tweede dagsucces voor Chicchi in Denemarken

De vierde etappe van de Ronde van Denemarken is vandaag gewonnen door Francesco Chicchi. Na 95 kilometer koersen, tussen Skælskør en Ringsted, was hij de sterkste in de massasprint. Eerder had de Italiaanse renner de eerste etappe ook al winnend weten af te sluiten.

In het algemeen klassement behoudt Breschel zijn leidende positie. De Deen heeft een voorsprong van vier seconden op zijn Noorse teamgenoot Kurt Asle Arvesen. Maarten Tjallingii is de best geklasseerde Nederlander, hij staat zesde op twintig seconden achterstand.

Later vandaag volgt nog een individuele tijdrit over ruim twaalf kilometer. Morgen wordt de laatste etappe verreden.

Microsoft ontkent schuld in huisbrand met dodelijke afloop

Microsoft heeft nu officieel gereageerd op een rechtszaak die tegen het bedrijf is aangespannen door de familie Kline uit Illinois. De familie beschuldigt Microsoft ervan schuldig te zijn aan de brand die hun huis verwoestte, en bovendien het leven van hun zoontje Wade Kline kostte.

Volgens de aanklacht ontstond de brand door een oververhitte Xbox-powercable, maar Microsoft ontkent schuld en legt de verantwoordelijkheid volledig bij de aanklagers. Volgens MS ontstond de brand door verkeerd gebruik van de console en een duidelijk gebrek aan het apparaat waar de familie van op de hoogte was. Op welk gebrek Microsoft doelt is onduidelijk, aangezien het bedrijf de productiefouten met oververhitting als gevolg in de powerkabels in februari 2005 erkende en een volledige recall uitvoerde, de brand woedde echter in december 2004.

'Cox overleed aan gebruik doping'

De geruchtenmachine omtrent de dood van Ryan Cox draait op volle toeren. Een aantal bestuursleden van de internationale wielrenunie (UCI) hebben een paar dagen geleden aangedrongen op een uitgebreid onderzoek naar aanleiding van het overlijden van de renner van Barloworld.

Volgens de laatste geruchten zou Cox overleden zijn door een overdosis aan drugs en doping. Het is nog niet duidelijk in welke mate deze verboden middelen hebben bijgedragen aan de dood van Cox.

De ploegleider van Barloworld, Claudio Corti, is er in ieder geval zeker van dat Cox niet door een overdosis is overleden. "Belachelijk. Het is triestig dat mensen die geen besef hebben naar de oorzaken van Ryan's dood, zoiets gaan speculeren. Blijkbaar hoort dit allemaal bij het negatieve sfeertje dat tegenwoordig rondom het wielrennen hangt. We moeten in plaats daarvan het nodige respect tonen naar deze 28-jarige renner, die op tragische wijze is omgekomen."

Rentree Van Nistelrooy aanstaande

Er is een kans dat Ruud van Nistelrooy op 11 augustus, tijdens het duel om de Spaanse supercup tegen Sevilla, zijn rentree zal maken. De speler van Real Madrid liep aan het einde van vorig seizoen een blessure aan zijn bovenspier op.

Komende zondag speelt De Koninklijke in de finale van de Russian Railways Cup in Rusland tegen PSV. Deze wedstrijd zal voor Van Nistelrooy nog te vroeg komen. De aanvaller trainde vrijdag overigens voor het eerst weer mee met de selectie.

Twente ziet af van Braziliaanse keeper

FC Twente ziet af van het aantrekken van de Braziliaanse doelman Walter. De club uit Enschede en de goalie zaten niet op een lijn wat betreft de financiële vergoeding. De club uit Enschede heeft dit vandaag bekend gemaakt.

De 26-jarige Braziliaan, die zonder club zit en in 2003 voor het laatst uitkwam voor Criciúma (Bra), liep vorige maand stage bij de Tukkers. De Eredivisieclub wilde Walter als derde doelman toevoegen aan de selectie.

Gomes mist Alex nu al

Vanaf komend seizoen moet PSV het zonder Alex stellen. Dit is vooral wennen voor de doelman van de Eindhovenaren, Heurelho da Silva Gomes. De Braziliaanse verdediger was altijd een zekerheid in de defensie van de ploeg. Het verlies van de speler is dan ook een aderlating.

"Ik moet eerlijk zeggen, ik mis hem nu al", liet Gomes, na afloop van het gewonnen duel tegen AC Milan, in een reactie weten. "Niet alleen is hij een geweldige voetballer, Alex is vooral een amigo van me. In de tijd dat we samen bij PSV zaten, is er tussen ons een zeer hechte band ontstaan. We haalden beiden de nationale ploeg van Brazilië, waarin we ook met elkaar gespeeld hebben. Maar ja, dit is de voetballerij, spelers komen en gaan. Maar voor mij én voor PSV is het jammer dat Alex er niet meer is."

De afgelopen week leek het er op of de transfer van Alex naar Chelsea geen doorgang kon vinden. De Braziliaan beschikte namelijk niet over een werkvergunning, maar heeft deze inmiddels toch gekregen. Gomes had toen de hoop dat zijn Braziliaanse collega terug zou keren. "Ik denk dat iedereen in de club enorm blij was geweest als Alex zich toch weer bij ons had gemeld."

Ook Carlos Salcido, die de verrichtingen van Alex moet doen vergeten, vind het jammer dat De Tank niet meer in Eindhoven speelt. "Alex is een speler van wereldklasse. De wisselwerking tussen hem en de overige PSV'ers was ook bijna perfect, in mijn ogen. Alex stond altijd op de juiste plaats en zijn samenspel was onnavolgbaar."

Over een paar jaar High-Definition Wii?

Analisten, hoe zou de gamesindustrie er uit zien zonder deze mensen. Ze voorspellen hoeveel consoles verkocht worden, hoe nieuwe systemen eruit gaan zien en wat de populairste spellen worden. Dat ze het meer dan eens niet bij het rechte eind hebben doet er niet toe, want af en toe zit er eentje bij die daadwerkelijk na heeft gedacht.

Nu is er Michael Pachter die een dappere statement maakt. Hij verwacht namelijk dat, omdat de Wii grafisch nogal ondergeschikt is aan de concurrentie, er over twee a drie jaar een HD-versie van de console zal komen. Wanneer het exact gebeurt is afhankelijk van wanneer de grafische chips en CPU's goed betaalbaar worden voor het systeem.

Hoewel dit voor veel mensen erg leuk zou zijn, lijkt het zeer onwaarschijnlijk. Het is weliswaar niets nieuws voor Nintendo om een systeem te verbeteren een jaar of wat na de originele launch, maar een systeem volledig herbouwen zou iets nieuws zijn. Daarbij geeft Nintendo al tijden minder prioriteit aan grafische hoogstandjes, want ook de Nintendo DS was gericht op vernieuwende gameplay.

Toch is het niet geheel onmogelijk dat er een nieuwe Wii komt. George Harrison, senior vice-president van de Marketing- en Communicatie-afdeling van Nintendo Amerika, ziet wel mogelijkheden voor een nieuwe Wii. Hierbij merkt hij wel op dat dit dan een volledig nieuw systeem zal zijn en de ontwikkeltijd hiervoor ligt toch zeker rond de vijf jaar. Daarbij wordt op dit moment nog niet gedacht over hardwarewijziging van de Wii.



Stranglehold op de PlayStation 3 regiovrij

Baalde jij ook zo dat Amerikanen bij de collector's edition van Stranglehold gratis Hard Boiled op Blu-Ray krijgen en wij in Europa niet? Haal dan maar opgelucht adem, want je zult de Amerikaanse versie van de game ook op Europese PS3s af kunnen spelen. Midway heeft namelijk besloten om de gewone versie en de collector's edition van de game regiovrij te maken. Je zult de game nog wel moeten importeren, maar de mogelijkheid is er nu in ieder geval.

Unreal Tournament 3 speelbaar met muis en toetsenbord

Voor iedereen die vindt dat shooters niet speelbaar zijn zonder muis en toetsenbord en dus op de console geen schietspellen spelen is er goed niews. Mark Rein, vice-president van Epic Games, heeft bevestigd dat Unreal Tournament op de PlayStation 3 speelbaar zal zijn met muis en toetsenbord.

"Designer Steve Polge is confident we are doing it in a way that will be balanced without feeling "gimped" for either side," aldus Mark Rein. Er zullen in multiplayer waarschijnlijk ook mogelijkheden zijn voor spelers om wel of niet te spelen tegen tegenstanders die met een controller of WASD-opstelling spelen.


Contact Groep Islam in opspraak

Icoon BinnenlandsDe Contact Groep Islam (CGI), de Nederlandse islamitische koepelorganisatie die namens een aantal moslimgroeperingen contact onderhoudt met de overheid, wordt geleid door een man die ook een voorname rol speelt binnen de uiterst fundamentalistische Moslim Broederschap. Dat schrijft De Telegraaf vandaag in een paginagroot artikel.

De voorzitter van de CGI is sinds kort de 45-jarige Yahia Bouyafa, een uit Marokko afkomstige Nederlander. Hij is de opvolger van Abdullah Haselhoef, die onlangs aankondigde naar Duitsland te emigreren. Bouyafa zit ook al enige tijd in de Nederlandse Moslim Raad en is ook de grote man achter enkele Broederschapgelieerde organisaties in ons land. Zo is hij voorzitter van de Stichting Europe Trust Nederland en de Federatie Islamitische Organisaties Nederland.

De naam van de nieuwe gesprekspartner van minister Ella Vogelaar (Integratie) duikt echter ook op in geheime rapporten van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD). Bouyafa komt daarin naar voren als een spin in het web van de streng fundamentalistische Moslimbroederschap die wereldwijd een kalifaat wil invoeren. 'Allah is ons doel. De Profeet is onze leider. De Koran is onze wet. De strijd is onze manier. Voor Allah sterven is onze hoogste verwachting'', luidt hun devies.

Toen PvdA-minister Vogelaar onlangs zei dat Nederland een land moet worden dat uitgaat van een 'joods-christelijke-islamitische traditie', was Bouyafa één van de eerste die haar uitspraken toejuichte. Bouyafa geeft ook af en toe commentaar op de website van sjeik Yusuf alQaradawi, die persona non grata is in de VS en daar wordt beschouwd als theoloog van de terreur.

Vragen
De Partij voor de Vrijheid (PVV) wil naar aanleiding van het Telegraaf-artikel uitleg van de regering.

De PVV-Kamerleden Geert Wilders en Raymond de Roon hebben hiertoe schriftelijke vragen gesteld aan de ministers Vogelaar en Ernst Hirsch Ballin (Justitie). Ze willen onder meer weten of ze Bouyafa na het artikel nog steeds als gesprekspartner beschouwen en of de ministers bereid zijn de Moslim Broederschap, en alles wat daar direct of indirect mee te maken heeft, in Nederland met wortel en tak uit te roeien.

Uitslag 3e vrije training GP Hongarije

Tijdens de laatste vrije training op het circuit van Hongarije mocht Felipe Massa zich de snelste van het veld noemen. De Braziliaan werd op de hielen gezeten door Fernando Alonso en Lewis Hamilton, die respectievelijk tweede en derde werden.

De volledige uitslag:

#Coureur Team TijdAantal ronden
1 F. Massa Ferrari 1:20.18315
2 F. Alonso McLaren 1:20.41411
3 L. Hamilton McLaren 1:20.46111
4 N. Heidfeld BMW 1:20.56518
5 K. Räikkönen Ferrari 1:20.74115
6 N. Rosberg Williams 1:20.86816
7 J. Trulli Toyota 1:20.87822
8 R. Schumacher Toyota 1:20.93321
9 M. Webber Red Bull 1:21.22013
10 A. Wurz Williams 1:21.32315
11 A. Davidson Super Aguri 1:21.50120
12 R. Kubica BMW 1:21.66618
13 H. Kovalainen Renault 1:21.66622
14 D. Coulthard Red Bull 1:21.75215
15 T. Sato Super Aguri 1:21.83918
16 V. Liuzzi Scuderia Toro Rosso 1:21.90921
17 G. Fisichella Renault 1:22.13122
18 J. Button Honda 1:22.20223
19 S. Vettel Scuderia Toro Rosso 1:22.39420
20 R. Barrichello Honda 1:22.59618
21 A. Sutil Spyker F1 1:23.56022
22 S. Yamamoto Spyker F1 1:24.06224

Vanmiddag om 14:00 uur begint de kwalificatie.

Ook Ajax overweegt Alves te kopen

Afonso Alves, vorig seizoen goed voor 34 goals in 31 Eredivisie-duels, hoopt deze zomer een nieuwe club te vinden. Volgens het AD hebben zowel FC Porto en Lokomotiv Moskou veel interesse in hem. Ook Ajax ziet in Alves een kandidaat om de aanval te versterken.

Lokomotiv zou al een bod van veertien miljoen euro hebben gedaan op Alves. SC Heerenveen vindt die Russische aanbieding te weinig.

Afgelopen donderdag zou Afonso Alves zich weer melden bij SC Heerenveen na een langere vakantie vanwege zijn deelname aan de Copa América. De 27-jarige spits is echter spoorloos en niet in Friesland.

Ninja Gaiden Sigma krijgt downloadable content

Tecmo heeft aangekondigd dat de eerste aanvuling voor de Survival Mode in Ninja Gaiden Sigma aan het eind van deze maand te downloaden zal zijn. De Survival Mode bestaat uit losse missies waarin je een heleboel vijanden van je af moet zien te houden. Als je een missie hebt volbracht krijg je een ranking die wereldwijd te zien zal zijn. Eind augustus kun je aan de slag met de Weapon Master-missie, waarin je maar gebruik kunt maken van vijf wapens. Eind september volgt de Speed Master-missie, waarin je een tijdslimiet hebt om de missie te volbrengen. Tenslotte komt er eind oktober een Rachel Master-missie, waarin je vijf overlevingstests moet zien te behalen met Rachel. De missies zullen ongeveer $3 dollar het stuk gaan kosten, wat hier waarschijnlijk €3 euro zal worden.


'40 miljoen voor Robben en Ballack'

Volgens de Madrileense sportkrant MARCA heeft Real Madrid een bod van veertig miljoen neergelegd bij Chelsea. De Spaanse grootmacht wil hiermee Arjen Robben en Michael Ballack losweken.

Er is al weken een getouwtrek tussen Chelsea en Real Madrid over Robben, waarbij de twee clubs er maar niet uit komen over een transfersom. Trainer Bernd Schuster vertelde onlangs dat hij interesse had in een speler als Ballack, maar zei niet dat hij de Duitser zelf wilde aantrekken.

MARCA meldt vrijdag dat er een bod van ¤40 miljoen op Robben en Ballack is uitgebracht. Mocht Robben naar Madrid komen, dan heeft voorzitter Ramón Calderón eindelijk één van zijn beloftes waargemaakt. Bij zijn aanstelling beloofde hij Robben, Cesc Fabregas (Arsenal) en Kaká (AC Milan) naar De Koninklijke te halen.

Hagenaar steekt zichzelf in brand

Icoon BrandEen 32-jarige man uit Den Haag heeft ernstige brandwonden opgelopen toen hij zichzelf in brand stak. De man gooide benzine over zich heen en hield er vervolgens een vlam bij. Het incident vond plaats in de tuin van een woning aan de Pinksterbloem in Duiven, waar zijn ex-vrouw woont. De Hagenaar is opgenomen in het ziekenhuis in Arnhem.

In juni had de man al plannen om zichzelf in brand te steken, maar toen werd hij tegengehouden door een agent. De Hagenaar is aangehouden voor poging tot brandstichting. Er wordt hulpverlening geregeld voor hem, meldt de politie.

Met dank aan mouthman voor de submit.

Briatore beslist in september over coureurs

Flavio Briatore beslist hoogstwaarschijnlijk tijdens het weekend van de Grand Prix van Italië wie er in 2008 gaan rijden voor Renault. Voor die tijd houdt de Italiaan zijn huidige rijders nauwlettend in de gaten om te kijken hoe ze presteren op de baan.

Zowel Giancarlo Fisichella als Heikki Kovalainen zijn er nog niet zeker van dat ze volgend jaar wederom in de Franse voiture mogen stappen. Beide coureurs tekenden een eenjarig contract aan de start van dit seizoen. Briatore kan geen van beide rijders vooralsnog de garantie geven dat ze er volgend jaar weer bij mogen zijn.

Nelson Piquet Jr. vormt het grootste gevaar voor de Renault-rijders. Het jonge talent is momenteel nog test- en reserverijder bij de Franse renstal, maar lijkt even grote kansen op een zitje te hebben als de huidige rijders. Eerder waren ook Kovalainen en Alonso voor een jaartje testrijder bij Renault en het jaar daarna al vaste rijder.

Briatore heeft het nog erg moeilijk met het maken van zijn beslissing. Ook Fisico kan hij nog geen zekerheid bieden. "Ik ga nergens op gokken, ook niet op Fisichella. We moeten nog even een paar races bekijken hoe hij het doet," aldus Briatore. Hetzelfde geldt voor Kovalainen. "We begonnen dit jaar met een moeilijke auto. Maar ik wil ook zien hoe Heikki het doet, want ik wil het beste voor mijn team."

De bekendmaking van de rijders voor 2008 zal nog even op zich laten wachten. "Ik denk dat ik rond Monza mijn beslissing zal maken," zegt Briatore. De Grand Prix van Italië wordt verreden in het weekend van 9 september.

15-jarige oorbelrukker opgepakt

In Barneveld is een 15-jarige jongen gearresteerd die zich had ontpopt als 'oorbelrukker'. De afgelopen week heeft hij bij minstens vier meisjes de oorbellen uit hun oren gerukt. Drie van hen raakten daarbij gewond.

Gisterenmiddag sloeg hij weer toe bij een 13-jarig meisje. De jeugdige Barnevelder trok haar oorbel uit. Gelukkig voor het meisje schoot die los, zodat ze niet gewond raakte. Het slachtoffer kon wel een goede beschrijving van de dader geven, zodat hij kon worden opgepakt. Gisteravond zat hij nog in de cel.

Met dank aan KRIBBET en bennootje voor de submit.

Belg gooit lottobriefje van 104.000 euro weg

Icoon OpmerkelijkEen Belg had wel erg veel geluk bij een ongeluk. De man gaf eind vorige maand enkele oude lottobriefjes aan zijn lottowinkelier om weg te gooien. Er zat toch geen prijs op, meende hij.

De winkelier had de briefjes gedachteloos in zijn broekzak gestopt. Toen hij enkele dagen later de briefjes voor de zekerheid controleerde, viel zijn mond open van verbazing: een briefje was goed voor 104.348 euro.

''Ik had dat geld zonder probleem in eigen zak kunnen steken'', zei winkelier Guy Boon uit het Waalse Musson  in de Vlaamse media. ''Niemand was getuige, de klant zou het nooit hebben geweten.''

De winkelier herinnerde zich echter dat de onbekende klant in een bepaalde bestelwagen reed. Hij zocht in het dorp en vond een soortgelijke wagen. Via het telefoonnummer op de zijkant vond hij de verbouwereerde winnaar. Die schonk hem een fles champagne.

'World of Warcraft kan terroristen trainen'

Kevin Zuccato, hoofd van de Australian High Tech Crime Centre, denkt dat terroristen via games als World of Warcraft getraind kunnen worden. Ze zouden gesimuleerde delen van de wereld vanuit alle hoeken kunnen bekijken en ze zouden kunnen oefenen met wapens die lijken op echte wapens. Volgens Zuccato hoeven terroristen niet langer meer naar de plek te reizen waar ze een aanslag willen plegen, maar kunnen ze simpelweg een virtuele kloon van de plek bezoeken en hun aanvallen oefenen. Hij denkt dat het noodzakelijk is dat hier een oplossing voor bedacht wordt. Pas maar op dus voor mogelijke raids en bomaanslagen in World of Warcraft.



Terroristen in spé?

Bethesda werkt aan Star Trek: Conquest voor Wii en PS2

Onlangs ging er al een gerucht rond dat Star Trek: Conquest in de maak was voor de Wii. Dit keer heeft ontwikkelaar Bethesda officieel aangekondigd dat de game op de Wii en de PlayStation 2 zal verschijnen. Spelers kunnen kiezen om te spelen met de Federation, Klingon, Romulan, Cardassian, Dominion en Breen. Het spel draait erom de controle over het universum te verkrijgen door planeten te veroveren. Je zult je rijk in een turn-based strategie mode moeten managen en met je Wiimote kun je op een makkelijke manier je armada over het scherm bewegen. Als er eenmaal gevochten moet worden verandert de camera naar een meer tactische view en dan zullen de gevechten in real-time worden uitgevochten. Het spel moet rond de feestdagen in de winkels komen te liggen.

Rasta's ontslagen om dreadlocks

Vijf Zuid-Afrikaanse gevangenbewaarders zijn ontslagen omdat ze weigerden hun dreadlocks af te knippen. Hiermee overtraden de rasta's volgens de leiding de geldende kledingregels. De vijf vechten de beslissing aan, zei hun vakbond deze week.

De kledingcode kan niet boven de grondwet staan, die de vrijheid van godsdienst garandeert, aldus de vakbond. Dreadlocks zijn kenmerkend voor de rastafari, een Jamaicaanse beweging waarvan de leden geloven dat zij het uitverkoren volk zijn en teruggevoerd zullen worden naar Afrika.

De leiding van de afdeling van de mannen gaf aan de rechten van de vijf te respecteren, maar het negeren van de regels niet te dulden.

Chipknip zal gaan verdwijnen

Icoon EconomieDe chippas zal langzaam maar zeker verdwijnen. In steeds meer steden kan je met de pinpas betalen bij parkeerautomaten waardoor de chipknip nutteloos wordt. Als de chippas niet meer nodig is bij het parkeren is het gedaan met de pas, stelt het Platform Detailhandel in het AD. Verder wordt de chipknip alleen in bedrijfskantines en voor snoepautomaten gebruikt. De fabrikanten van de parkeerautomaten verwachten dat parkerend Nederland snel overstapt op pinparkeren.

Schiedam heeft onlangs de eerste acht voor een pinpas geschikte parkeerautomaten geplaatst. Volgend jaar voeren Amsterdam en Utrecht de nieuwe automaten in. Rotterdam onderzoekt nog wat de mogelijkheden zijn. Currence, het bedrijf achter de chippas, verwacht dat het betaalmiddel verdwijnt. "Nieuwe technologie heeft pinnen goedkoop gemaakt, waardoor klanten ook kleine bedragen kunnen afrekenen met hun pinpas."

Volgens een woordvoerder van Vialis, dat parkeerautomaten levert, is de rol van de chipknip nu uitgespeeld. "Alle onderzoeken wijzen uit dat deze niet populair is." De Nederlandse Vereniging van Banken zal de chippas ook niet verder promoten. Pinnen is in Nederland veel populairder dan het chippen. Er wordt jaarlijks 1,45 miljard keer gepind tegenover 156 miljoen transacties met chippen. Vorig jaar werd er wel twaalf procent meer gechipt dan in 2005.

Met dank aan Aether voor de submit.

Quake Arena naar Xbox Live Arcade en Nintendo DS

John Carmack van id Software heeft op QuakeCon uitgelegd dat ze werken met ontwikkelaar Pi Studios aan een Xbox Live Arcade-versie van Quake Arena. Intern werkt id Software ook aan een web-based versie genaamd Quake Zero. Tenslotte gaf Carmack aan dat hij heel graag een Nintendo DS-versie wil maken van Quake, die dan gebruik moet gaan maken van Nintendo WiFi. De game zou een combinatie moeten worden tussen Metroid Prime Hunters en Doom II. Officieel is id Software dus nog niet bezig met de DS-versie, maar het is wel heel aannemelijk.

CDA en SP: bescherming koningin behouden

Icoon KoningshuisHet CDA en de SP willen dat majesteitsschennis zwaarder bestraft blijft dan andere vormen van belediging. De bestaande regeling hierover beschermt de uitzonderlijke positie van de koningin, die zich niet publiekelijk mag verweren.

De Tweede Kamerfracties van CDA en SP verwierpen vrijdag het voorstel van PvdA-senator Peter Rehwinkel om het verschil in strafmaat tussen majesteitsschennis en andere beledigingen op te heffen. Rehwinkel vraagt zich af waarom belediging van de koningin zoveel erger is.

''Ik vind dat geen goed idee'', reageerde CDA-Kamerlid Jan Schinkelshoek. ''Het gaat in dit geval niet om belediging van mevrouw Van Oranje-Nassau, maar van het staatshoofd. Zij staat symbool voor alles wat Nederland wil zijn, een fatsoenlijk land waar mensen respectvol met elkaar omgaan.''

De SP heeft eveneens begrip voor het verschil in strafmaat, omdat de koningin zich in verband met de ministeriële verantwoordelijkheid niet kan verdedigen. ''Maar nog beter zou het zijn wanneer de koningin niet langer onderdeel uitmaakt van de regering. Dan zijn we van het hele probleem af'', aldus Kamerlid Ronald van Raak.

In Amsterdam werd onlangs een man veroordeeld omdat hij de koningin een hoer had genoemd. Een journaliste van het internetmagazine Spunk moest eerder deze week mee naar het bureau omdat ze een T-shirt droeg met dezelfde boodschap.

15 jaar cel voor moordende VS-marinier

Icoon AmerikaEen Amerikaanse marinier moet 15 jaar de cel in voor de spraakmakende moord op een 52-jarige burger in Irak.

Een krijgsraad van de Californische legerbasis Camp Pendleton legde de sergeant gisteren de straf op, nadat hij donderdag al schuldig was bevonden. De 23-jarige Lawrence Hutchins werd ook gedegradeerd en hij moet, na het uitzitten van de straf, de strijdkrachten verlaten.

De marinier was met zeven ondergeschikten in juni vorig jaar aangeklaagd na de moord op de Irakees twee maanden daarvoor in Hamdania, ten noorden van Bagdad. Eerder vrijdag was in de zaak een korporaal tot 448 dagen veroordeeld voor zijn betrokkenheid bij de moord. Vijf anderen kregen eerder al gevangenisstraffen van een tot acht jaar opgelegd.

Uit woede over de vrijlating van een van terrorisme verdachte Irakees, besloten de mariniers een willekeurige burger te ontvoeren en te vermoorden. De daders legden een schop naast het lichaam van het slachtoffer zodat het zou lijken dat hij een explosief wilde verstoppen.

Met dank aan KRIBBET voor de submit.

Owen mist start seizoen

Newcastle United kan geen beroep doen op Michael Owen tijdens de opening van de competitie tegen Bolton Wanderers.

De aanvaller, die de afgelopen twee jaar nauwelijks in actie kwam wegens blessures, kampt met een dijbeenkwetsuur. "We laten hem niet te snel spelen. Hij moet honderd procent fit zijn", aldus trainer Sam Allardyce. "Voor Michael is het vooral teleurstellend dat hij de vriendschappelijke wedstrijden heeft gemist."

Nieuwe game id Software heet Rage, eerste details

Tijdens QuakeCon heeft id Software hun nieuwe titel Rage aangekondigd. Rage speelt zich af in een post-apocalyptische setting nadat een meteoor bijna al het leven op onze planeet heeft uitgeroeid. Je zult met dorpelingen tegen mutanten, monsters en een kwaadaardig regime moeten vechten. Het spel zal ongeveer uit 60% schieten en 40% racen bestaan en je kunt je auto upgraden naarmate het spel vordert. De singleplayer campaign zal ongeveer 20 uur gameplay bieden en ook zal de campaign in een coöperatieve mode gespeeld kunnen worden. Verder is opvallend dat het spel voor de PC, Mac en 360 uit twee DVD's zal bestaan in plaats van eentje. De PS3-versie zal verschijnen op een Bluray schijfje.

Minister Koenders trekt boetekleed aan

Icoon PolitiekMinister Bert Koenders (Ontwikkelingssamenwerking, PvdA) heeft zelf ten onrechte de aanbestedingsregels overtreden. Dat heeft hij gisteren geschreven in antwoord op aanvullende vragen van de Tweede Kamer.

Eerder meldde de minister al het ''onjuist'' te vinden dat de regels waren overtreden toen het bedrijf BKB de opdracht kreeg voor het organiseren van Het Akkoord van Schokland, een evenement over ontwikkelingssamenwerking eind juni. Inmiddels zijn op het departement maatregelen genomen die herhaling moeten voorkomen.

Uit het feitenrelaas dat de Kamer van de minister eiste, blijkt dat hij de opdracht aan BKB goedkeurde op 29 mei op advies van de ambtelijke leiding. Hij wist toen ook dat juristen waarschuwden dat dit in strijd was met de Europese aanbestedingsregels. Koenders neemt de verantwoordelijkheid voor het besluit maar werpt opnieuw de suggestie of de schijn van vriendjespolitiek of belangenverstrengeling verre van zich, zo zei hij gisteravond in het tv-programma EenVandaag.

Booij
De PvdA-bewindsman benadrukte in dat verband dat hij zelf niet betrokken is geweest bij de keuze voor BKB, een bureau van zijn partijgenoten Lennart Booij en Erik van Bruggen. Een projectgroep op zijn ministerie had het contact gelegd. ''Ik had geen enkele betrokkenheid daarbij'', zei hij. Hij vindt het belangrijk dat zijn integriteit als minister boven alles verheven moet zijn.

BKB werkt volgens hem ook vaak voor andere ministeries en ook voor andere politieke partijen. Koenders vindt het een groot probleem dat veel aanbestedingen kennelijk niet goed worden uitgevoerd. De overheid heeft daarin volgens hem een voorbeeldfunctie. ''Ik betreur dan ook dat de aanbesteding niet goed is verlopen'', zei hij.

De bewindsman schrijft verder dat het idee voor het evenement niet kon worden overgedragen aan andere bureaus, omdat BKB het verzonnen had. Bovendien was er te weinig tijd om een verkorte procedure in te stellen, stelt de minister.

Koenders weersprak in EenVandaag dat er wrevel is tussen hem en CDA-minister Maxime Verhagen, die op hetzelfde departement Buitenlandse Zaken als portefeuille heeft. Omdat de eerste kritische vragen over de aanbesteding zijn gesteld door het Kamerlid Kathleen Ferrier van coalitiegenoot CDA, werd in politiek Den Haag gesuggereerd dat het om een afrekening van het CDA zou gaan. Maar Koenders vindt dat speculaties, die volgens hem te wijten zijn aan de nieuwsluwe periode in de zomer. Hij stelde goed samen te werken met Verhagen ondanks hun verschillende politieke achtergrond.

Binnenkort gaan de twee ministers samen een bezoek brengen aan Sudan. Het kabinet denkt na over een mogelijke bijdrage die Nederland kan leveren aan de VN-macht die in Darfur komt, zo herhaalde Koenders.


Koenders

Dekker wint profronde Heerlen

Thomas Dekker heeft gisteren het profcriterium van Heerlen op zijn naam geschreven. De Raborenner eindigde in Limburg net voor Bram de Groot en Steven de Jongh.

Tom Boonen, de winnaar van de groene trui in de laatste Tour de France, meldde zich vlak voor de koers af wegens maagproblemen.

Het was voor Thomas Dekker al de tweede winst in een criterium deze week. Dinsdag was hij ook al de snelste in Stiphout.

Enemy Territory ligt 28 september in de winkels

Enemy Territory: Quake Wars zal vanaf 28 september in Europa te koop zijn. Op 2 oktober zal de game ook beschikbaar gesteld worden in Noord-Amerika. Dit is aangekondigd op Quakecon. Een datum voor de console-versies van het spel is nog niet gegeven. Quake Wars is een team-based FPS-game voor 32 spelers waarin de verschillende speelbare klassen binnen een team goed moeten samenwerken om bepaalde objectives te behalen.

Jongen gered uit bek van poema

Icoon OpmerkelijkEen dappere Canadese man heeft na een worsteling met een poema een jongen van 12 uit de bek van het beest gered. De worsteling gebeurde woensdag in een vakantiepark in Brits-Columbia. De jongen was aan het kamperen in het park in de buurt van Clinton. Toen de jongen naar de wc liep, werd hij door de poema aangevallen. Toen Mark Patterson zag dat de poema het hoofd van de jongen al in zijn bek had, wierp hij zich op de poema.

Patterson begon te schoppen tegen de kop van het dier. Toen dat niet bleek te werken, probeerde hij de poema te wurgen, waarna het beest uiteindelijk losliet. Patterson wist het dier vervolgens weg te jagen door angstaanjagend te grommen. De jongen ligt in het ziekenhuis maar maakt het goed.

Van Marwijk tevreden

Bert van Marwijk, de trainer van Feyenoord, was na afloop van de eerste wedstrijd van de Rotterdammers op het Port of Rotterdam Tournament tegen FC Porto (0-0) tevreden met het vertoonde spel.

"Ik vond het een vlakke wat saaie wedstrijd. Maar we moeten niet vergeten dat we tegen een Europese topclub hebben gespeeld en vanuit dat perspectief hebben we het goed gedaan," aldus Van Marwijk die vooral blij was met de verdediging. "Vorig seizoen hebben we in de competitie 66 goals weggegeven. Het eerste waar nu op letten is de organisatie. We moeten weinig weggeven. Dat gedeelte hebben we goed gedaan. De verdediging oogde stabiel. Als je een tegenstander van dit formaat ruimte geeft, verlies je met 3- of 4-0. Ik denk dat we volwassen hebben gespeeld."

Van Marwijk zei verder dat de blessure van Kevin Hofland waarschijnlijk meevalt. "De dokter heeft gezegd dat het om het kapsel rond zijn achillespees gaat. Hij verwacht dat het binnen enkele dagen over is.”

Birmingham City ziet af van Ghaly.

Eerder deze week liet de club van trainer Steve Bruce nog weten dat de komst van de middenvelder van Tottenham Hotspur was beklonken.

De oud-Feyenoorder zou aanvankelijk voor een transfersom van 4,5 miljoen naar St Andrews Stadium vertrekken. Hij was akkoord gegaan met een verbintenis tot de zomer van 2010. Birmingham heeft gezegd dat de overeenkomst vanwege "voetbalredenen" van de baan is.

Relax toch in Vuelta

Eerder maakte de organisatie van de Ronde van Spanje nog bekend dat Relax-Gam niet van start gaat in de Vuelta. De organisatie heeft zich echter bedacht, omdat alle renners van Relax het antidopingcharter hebben ondertekend. Dus ook dopingzondaars Mancebo, Sevilla en Hruska.

Daarnaast deelde de organisatie mee dat ze de UCI steunt in de strijd tegen doping. Renners die in verband gebracht worden met doping, mogen niet starten.

Alonso vol vertrouwen na eerste oefensessies

Na afloop van de eerste vrije trainingen voor de Grand Prix van Hongarije toonde Fernando Alonso zich tevreden. Tijdens de middagtraining noteerde Spanjaard de snelste tijd met 1.20,919 en was daarmee de enige coureur met een tijd onder de 1.21.

"We hebben een goede dag achter de rug en ik ben zeer te spreken over hoe de wagen zich op dit circuit gedraagt”, aldus de coureur van McLaren Mercedes. "Tijdens de ochtendsessie hebben we gewerkt aan de afstelling van de auto en tijdens de tweede training hebben we gekeken naar hoe de banden hier presteren. Het ziet er allemaal erg goed uit bij ons en ik kijk dan ook uit naar het vervolg van het weekeinde.”"

Jol: "Druk bij Spurs zal groter worden"

De trainer van Tottenham Hotspur, Martin Jol, hoop ook aankomend seizoen mee te kunnen strijden om de prijzen. De Spurs kochten voor 52 miljoen euro nieuwe spelers, en de verwachtingen voor volgend seizoen zijn dan ook hoog.

Op de vraag of de druk bij The Spurs het komende seizoen weer hoger zal zijn, antwoordde Jol: "Ik zou 'nee' kunnen zeggen, omdat ik weet dat er altijd wel weer een nieuwe club voor me komt. Maar als ik eerlijk ben, zal de druk op mij inderdaad groter zijn. De mensen verwachten meer."

"Iedereen houdt weer van Spurs. Woensdag op bezoek bij Leyton Orient was het stadion uitverkocht. Dat was waarschijnlijk voor het eerst in tien jaar. In Johannesburg en Dubai zaten er vijftigduizend toeschouwers op de tribune. Onze speelstijl en filosofie met jonge spelers spreekt de mensen aan," aldus de voormalig trainer van onder meer RKC Waalwijk.

In Groot-Brittannië mond- en klauwzeer ontdekt

Icoon BuitenlandsDe Britse autoriteiten hebben vrijdagavond een verbod op het vervoer van herkauwers en varkens afgekondigd na de ontdekking van het uiterst besmettelijke mond- en klauwzeer op een boerderij nabij Guildford in Surrey.

Het vervoersverbod geldt voor heel Groot-Brittannië, maakte het ministerie voor Milieu bekend. De Britse premier Gordon Brown riep het speciale veiligheidskabinet bijeen om de situatie te bespreken, meldden Britse media. Rond de getroffen boerderij is een veiligheidszone van 3 kilometer afgekondigd. Alle beesten op het bedrijf zullen worden afgemaakt, liet een woordvoerder van de regering aan de BBC weten.

Groot-Brittannië werd in 2001 op grote schaal getroffen door de ziekte. De autoriteiten registreerden toen meer dan tweeduizend uitbraken en in totaal moesten toen 9400 boerderijen worden geruimd. Bijna vier miljoen dieren werden destijds afgemaakt. De schade bedroeg volgens een overheidsrapport ongeveer 12,5 miljard euro.
MKZ in Groot-Brittannië

3,6 miljoen auto's terug naar Ford

Icoon Algemeen Autofabrikant Ford roept 3,6 miljoen auto's terug naar de garage wegens problemen met de cruisecontrole. Dat maakte de tweede autoproducent van de VS vrijdag bekend.

Het gaat onder meer om de Ford Explorer, Ranger en Bronco alsook om de Lincoln Town Car en de Mercury Grand Marquis. De modellen stammen uit de periode 1992-2004.

De fabrikant haalde in 2005 en 2006 ook al meer dan zes miljoen wagens terug omdat er problemen waren met de cruisecontrole.

CD: Jim - Vrij

Iedereen kent hem vooral van Idols - een stigma dat waarschijnlijk voor altijd aan hem zal blijven kleven. De bijna twintigjarige Jim Bakkum (10 augustus) brengt met het album Vrij zijn eerste Nederlandstalige cd uit. Hiervoor kwamen al drie andere cd's uit waaronder Dance with me, gebaseerd op zijn deelname aan het tv-programma van RTL4 'Dancing with the stars'. Hij werd met zijn danspartner eerste. De omroep zond rondom de zanger en diens cd een heel programma uit waarin hij alle nummers van het album ten gehore kon brengen. Aan exposure heeft Jim dan ook geen tekort. Het leidt er allemaal toe dat hij in 2007 met zijn nieuwste album, zijn eerste Nederlandstalige, op de proppen komt; een cd waarmee de jeugdige idool een nieuwe weg in lijkt te willen slaan.

id Software nu ook op Steam

Na 2K Games, Eidos, Majesco, Strategy First, Activision, Popcap en THQ heeft Valve weer een grote naam verbonden aan het Steam platform: id Software.

De legendarische developer van onder andere Wolfenstein, Commander Keen, DOOM en Quake brengt een groot gedeelte van zijn catalogus onder bij Steam. Op dit moment zijn al deze titels te verkrijgen met 10% korting, deze kortingsactie duurt tot 10 augustus.

De games van id Software die nu op Steam te verkrijgen zijn zijn de volgenden:

• Commander Keen, Episodes 1 through 5
• Wolfenstein 3D
• Spear of Destiny
• Return to Castle Wolfenstein
• Ultimate DOOM
• DOOM II
• Master Levels for DOOM II
• Final DOOM
• DOOM3
• DOOM3: Resurrection of Evil
• QUAKE
• QUAKE Mission Pack 1: Scourge of Armagon
• QUAKE Mission Pack 2: Dissolution of Eternity
• QUAKE II
• QUAKE II Mission Pack: The Reckoning
• QUAKE II Mission Pack: Ground Zero
• QUAKE III Arena
• QUAKE III: Team Arena
• Heretic: Shadow of the Serpent Riders
• HeXen
• HeXen: Deathkings of the Dark Citadel
• HeXen II

Hiernaast zijn ook enkele (voordelige) combinatie pakketten beschikbaar, en wel:

• DOOM 3 Pack: Includes DOOM 3 and DOOM 3: Resurrection of Evil
• QUAKE III Pack: Includes QUAKE III Arena and QUAKE III: Team Arena
• Wolf Pack: Includes Wolf 3D, Spear of Destiny and Return to Castle Wolfenstein
• DOOM Pack Complete: Includes all DOOM games released by id
• QUAKE Pack: Includes all 8 QUAKE Titles available on Steam
• Heretic\HeXen Pack: Includes Heretic: Shadow of the Serpent Riders, HeXen, HeXen: Deathkings of the Dark Citadel, HeXen II
• id Super Pack: Every id game on Steam

Zoals gezegd zijn de games vanaf vandaag te vinden op Steam, allemaal up to date en werkend onder de laatste Windows versies.



Monumentale panden Amsterdamse gracht afgebrand

Icoon BrandEen grote brand heeft gisteravond twee monumentale panden aan de Amsterdamse Prinsengracht in de as gelegd. Volgens een woordvoerder van de brandweer raakte daarbij niemand gewond. De brandweer wist te voorkomen dat het vuur oversloeg naar andere panden.

Rond half zeven 's avonds kwam de melding binnen. Ter plekke aangekomen, bleek het al gauw om een grote brand te gaan. Het vuur was lastig te bestrijden. "Het kan bij dit soort panden snel overslaan. De brandweerlieden hadden er een zware kluif aan, met name door de hitte'', aldus de zegsman. Doordat het vuur ook naar het hout in de nok van het dak was overgeslagen, was de brandweer er pas rond negen uur zeker van dat de brand meester was.

Het is nog onduidelijk hoe het vuur is ontstaan. De politie zette de omgeving ruimschoots af.
Op een hoogwerker een heftige brand blussen

CD: iLounge vol. 1 t/m 5

Loungen mag weer! Na de hype in de tweede helft van de jaren negentig lijkt het lounge-genre weer wat op te leven. De cd-serie iLounge 1 tot en met nummer 5 lijkt hier een mooi voorbeeld van. Liefhebbers van lounge komen met de cd's aardig aan hun trekken. Met name eigenaars van mp3-spelers zullen de serie waarderen. De cd's beloven op de voorkant 'made for mp3-player' te zijn en hier is niets van gelogen.


[Update] Nieuwe Enemy Territory: Quake Wars beta online

Zoals al eerder bericht zou er een nieuwe beta komen van Enemy Territory: Quake Wars, en deze is nu online.

De veranderingen zijn zo groot dat gebruikers van de oude beta de nieuwe zullen moeten downloaden, maar daarnaast zijn er ook nog eens 20.000 extra toegangsleutels vrijgegeven!

Ga daarom snel naar Fileplanet om de nieuwe beta te downloaden, of hier naartoe om een sleutel te verkrijgen.

[Update] De keys lijken op, ze zijn nu alleen nog maar te krijgen door subscriber bij Fileplanet te worden.

Angelina Jolie weegt nog maar 44 kilo

Icoon GezondheidAngelina Jolie weegt amper nog 44 kilogram. Dat maakte het Amerikaanse tijdschrift Star bekend. Brad Pitt zou het niet langer aan kunnen zien en wil dat zijn vriendin zich laat behandelen in een kliniek.

Pitt is inmiddels de wanhoop nabij, hij zou niet meer weten wat hij moet doen om Angelina tot inkeer te brengen. De 32-jarige actrice kampt met gewichtsproblemen sinds haar moeder Marcheline Betrand overleed. Jolie is moeder van vier kinderen, waarvan er drie zijn geadopteerd.


Broodmagere Angelina

Lancering ruimteveer Endeavour uitgesteld

Icoon RuimtevaartDe lancering van de spaceshuttle Endeavour is door de NASA met een etmaal uitgesteld. Er zijn technische problemen aan de spaceshuttle ontdekt. Het gaat hierbij om een ventiel dat vervangen moet worden nadat er in de cabine voor de bemanning een luchtlek ontdekt is.

De oorspronkelijke tijd dat het ruimteveer had moeten opstijgen, naar het internationaal ruimtestation ISS, was woensdagochtend 8 augustus 01.02 uur Nederlandse tijd. Dit is nu verzet naar donderdagochtend 9 augustus 00:36.

Lindsay Lohan inspireert tot pornofilm

Icoon ShowbizzFilmproducent SexZ Productions heeft zich laten inspireren door de avonturen van Lindsay Lohan. In oktober komt een pornofilm, gebaseerd op het wilde leven van Lindsay uit. De film heet 'Lindsay ho Hand: Get out of my fucking way' en verschijnt in oktober.

Porno-actrice Paulina James zal de rol van Lindsay Ho Hand spelen, de hoofdrol gaat over een popprinsesje dat niet op het rechte pad weet te blijven. In de film geeft de hoofdfiguur verschillende agenten met wie ze in aanraking komt een helpende hand. SexZ Productions overweegt een hele reeks Lindsay Ho Handfilms uit te brengen.


Lindsay Lohan in betere tijden
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.