Briatore beslist in september over coureurs

Remy (RemyRR)
Flavio Briatore beslist hoogstwaarschijnlijk tijdens het weekend van de Grand Prix van Italië wie er in 2008 gaan rijden voor Renault. Voor die tijd houdt de Italiaan zijn huidige rijders nauwlettend in de gaten om te kijken hoe ze presteren op de baan.

Zowel Giancarlo Fisichella als Heikki Kovalainen zijn er nog niet zeker van dat ze volgend jaar wederom in de Franse voiture mogen stappen. Beide coureurs tekenden een eenjarig contract aan de start van dit seizoen. Briatore kan geen van beide rijders vooralsnog de garantie geven dat ze er volgend jaar weer bij mogen zijn.

Nelson Piquet Jr. vormt het grootste gevaar voor de Renault-rijders. Het jonge talent is momenteel nog test- en reserverijder bij de Franse renstal, maar lijkt even grote kansen op een zitje te hebben als de huidige rijders. Eerder waren ook Kovalainen en Alonso voor een jaartje testrijder bij Renault en het jaar daarna al vaste rijder.

Briatore heeft het nog erg moeilijk met het maken van zijn beslissing. Ook Fisico kan hij nog geen zekerheid bieden. "Ik ga nergens op gokken, ook niet op Fisichella. We moeten nog even een paar races bekijken hoe hij het doet," aldus Briatore. Hetzelfde geldt voor Kovalainen. "We begonnen dit jaar met een moeilijke auto. Maar ik wil ook zien hoe Heikki het doet, want ik wil het beste voor mijn team."

De bekendmaking van de rijders voor 2008 zal nog even op zich laten wachten. "Ik denk dat ik rond Monza mijn beslissing zal maken," zegt Briatore. De Grand Prix van Italië wordt verreden in het weekend van 9 september.