Teleurstellende dag voor Massa

De kwalificatie van Felipe Massa verliep niet zoals hij het graag had gezien. De Braziliaan in Italiaanse dienst reed vandaag in Hongarije een teleurstellende veertiende tijd.

Q2 was erg frustrerend voor mij,” zei de Ferrari-coureur na afloop van de kwalificatie. ”Ik maakte een fout in de laatste bocht van mijn eerste run. Toen ik in de pits terug kwam, was er een misverstand bij mijn team over het bijtanken van mijn auto. Ze lieten mij gaan zonder brandstof en daarom moest ik stoppen nog voordat ik de pitstraat was uitgereden, om vervolgens teruggeduwd te worden naar mijn team.

Toen ik weer op het circuit was, waren de banden zo koel dat ik niet in staat was om een goede tijd neer te zetten,” vervolgde de Braziliaan. “Hierdoor kon ik niet meerijden in Q3.

Massa geeft zichzelf echter nog niet op als verloren. “Morgen zal een erg lastige race voor mij worden. Ik moet morgen van ver komen, maar we zullen proberen het beste uit de wagen te halen. Ons doel is om morgen als derde over de finish te komen. Wellicht kunnen we morgen het verschil maken door onze aangepaste pitstopstrategie.

Massa zal morgen starten vanaf de veertiende plek op de startgrid.