FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 3 augustus 2007

100 doden bij treinongeluk

Icoon VervoerEen zwaar ongeluk met een trein heeft in de nacht van woensdag op donderdag circa honderd mensen het leven gekost in Congo. Dat bevestigt de regering van het Afrikaanse land.

Het drama gebeurde in de provincie Kasai tussen de steden Ilebo en Kananga. Zeven wagons sloegen in totaal om. Naast de honderd doden vielen nog eens 27 gewonden. De oorzaak van het ongeluk is een technisch mankement. De Congolese infrastructuur is erg slecht. Het land lijdt nog steeds onder de gevolgen van jarenlang dictatuurschap en oorlog.

Feyenoord opent met gelijkspel

Feyenoord is er niet in geslaagd de eerste wedstrijd op het eigen Rotterdam Port Tournament te winnen. Tegen het Portugese FC Porto bleef het 0-0. Liverpool is na één dag de koploper.

De Rotterdammers hoefden tegen Porto niet veel onder te doen, al waren de Portugezen wel vaker gevaarlijk. Onder meer was Lisandro López dichtbij de openingstreffer. Feyenoord kwam ook meermaals dichtbij. Allereerst was er twijfel of Kevin Hofland een vrije trap van Giovanni van Bronckhorst had binnengekopt, maar na herhalingen bleek dat deze slechts op de lijn kwam. Gestuntel van de Portugese goalie bracht Feyenoord bijna alsnog de 1-0, maar ook ditmaal bleef de bal maar net voor de lijn. Het zou bij 0-0 blijven.

Eerder al speelden het Chinese Shanghai Shenhua en Liverpool uit Engeland tegen elkaar. Liverpool maakte zijn status als favoriet al snel waar, toen nieuwe spits Fernando Torres het doel vond. De Spanjaard maakte dankbaar gebruik van een scherpe pass van eveneens een nieuwe speler, Yossi Benayoun. De stugge Chinezen hielden nog lang vol, maar na een dik uur kon de ingevallen Steven Gerrard het duel beslissen. Ryan Babel en Dirk Kuijt vielen in. De laatste kreeg een warm onthaal in de Kuip, waar hij meerdere jaren namens Feyenoord speelde.

Maas bij België vervuild met gif

Icoon BinnenlandsBij de grens met België is de rivier de Maas vervuild met een onkruidgif. Bij Eijsden zijn dode vissen in de rivier gevonden. De vervuiling komt uit België, maar de precieze herkomst is onduidelijk.

Ook in het Belgische deel van de Maas drijven dode vissen. De rivier is vervuild met chloorpyrifos, dat vooral voor vissen zeer giftig is. De vervuiling kwam dinsdag aan het licht bij Ougrée in België.

De Waterleidingmaatschappij Limburg is uit voorzorg gestopt met het gebruik van water uit de Maas. Maandag worden nieuwe meetgegevens bekeken en tot die tijd heeft de Limburgse waterleidingmaatschappij genoeg drinkwater op voorraad.

Theo de Rooij weg bij Rabobank

Icoon WielrennenTheo de Rooij is vrijdag afgetreden als algemeen directeur van Rabo Wielerploegen BV. Na alle commotie tijdens de Tour de France wil hij de tijd en rust nemen om zich op zijn toekomst te beraden.

De Rabobank begrijpt het besluit van De Rooij en zal zijn beslissing dan ook respecteren.

De stap van de algemeen directeur komt niet onverwacht. Vorige week meldde de Duitse omroep ARD al dat de Rooij zijn besluit al aan zijn collega bij Caisse d'Epargne, Echevarri, verteld had.

Sinds de oprichting van het Rabo Wielerplan in 1995 was Theo de Rooij betrokken bij de Rabo Wielerploegen. Sinds 2004 vervulde hij de rol van algemeen directeur.

"Dit afscheid valt mij zwaar, heel erg zwaar. De ploeg, dat is mijn lust en mijn leven. Maar ik zag geen andere keuze", aldus De Rooij.

Voor het laatste wielernieuws kijk je natuurlijk op de FOK! Wielermanager!

Man mag leger niet in wegens curryallergie

Icoon OpmerkelijkEen 21-jarige Brit mag geen soldaat worden omdat hij allergisch is voor curry. Stephen Hudson snapt er niets van. "Ik hoef toch niet tegen een curryschotel te vechten", aldus Hudson. Van het eten van curry krijgt de man een opgezwollen keel en gaan zijn lippen niet van elkaar.

De Brit kwam erachter toen hij bij de Chinees wat curry proefde van het bord van zijn tante. Het leger geeft toe dat mensen vanwege een allergie soms worden geweigerd. Ze willen niet ingaan op de zaak van Hudson. De jongeman kan niet in beroep gaan, maar krijgt binnenkort wel een brief op de mat met meer uitleg.

Screens, trailer en features van Wrath of the Lich King

Terwijl velen al uitgekeken zijn op Outland dat met de jongste uitbreiding van World of Warcraft meekwam, was Blizzard al lang en breed bezig om hun belofte om elk jaar een expansion pack uit te brengen waar te maken. The Wrath Of The Lich King gaat deze uitbreiding heten, en zal onder meer de Death Knight-klasse, een level-cap van 80 en nieuwe dansjes introduceren. Ze zitten niet stil bij Blizzard.
De trailer kun je hier bekijken.

[UPDATE]
een volledige feature-list van de uitbreiding:
Death Knight Hero Class: de eerste Hero-klasse van de game, door bepaalde quests uit te voeren kun je een High Level Death Knight worden
Level-cap naar 80
Continent NOrthrend, met nieuwe monsters, dungeons, quests, voorwerpen, wapens, armor en gebieden
Nieuwe professie “Inscription”, waarmee je permanent spreuken en acties kunt verbeteren
Belegeringswapens en verwoestbare gebouwen
Nieuwe character customization: nieuwe haarstijlen en danspasjes toegevoegd

Eerste screenshots van deze uitbreiding:








Binnenkort nieuwe Wiimote straps?

Volgens ome Bob komt Nintendo binnenkort met een nieuw polsbandje voor de Wii-mote. De Wii-mote die wegens falende straps voor nogal wat kopzorgen zorgde bij verschillende huishoudens, werd al gauw voorzien van een nieuw, steviger polsbandje. Blijkbaar is men bij Nintendo hier ook nog niet helemaal tevreden over. Hoewel de klachten over rondvliegende Wiimotes zienderogen zijn afgenomen, lijkt Nintendo volgens NintendoWorldReport-forumuser UncleBob binnenkort met nieuwe polsbandjes te komen. Dit maal hebben de heren uit Japan een klemmetje toegevoegd aan het ontwerp van de sliding-clip. Het originele ontwerp heeft geen klemmetje en heeft de neiging om bij intensief gebruik weer terug te glijden, waardoor het polsbandje vrijwel alle functies verliest waar het voor bedoeld was.
Geruchten zijn leuk en aardig, maar waardeloos zonder foto's.


Wat er waar van deze nieuwe straps is, zal moeten blijken.

Theo de Rooij weg bij Rabobank

Theo de Rooij is vrijdag afgetreden als algemeen directeur van Rabo Wielerploegen BV. Na alle commotie tijdens de Tour de France wil hij de tijd en rust nemen om zich op zijn toekomst te beraden.

De Rabobank begrijpt het besluit van De Rooij en zal zijn beslissing dan ook respecteren.

De stap van de algemeen directeur komt niet onverwacht. Vorige week meldde de Duitse omroep ARD al dat de Rooij zijn besluit al aan zijn collega bij Caisse d'Epargne, Echevarri, verteld had.

Sinds de oprichting van het Rabo Wielerplan in 1995 was Theo de Rooij betrokken bij de Rabo Wielerploegen. Sinds 2004 vervulde hij de rol van algemeen directeur.

"Dit afscheid valt mij zwaar, heel erg zwaar. De ploeg, dat is mijn lust en mijn leven. Maar ik zag geen andere keuze", aldus De Rooij.

Metallica's klassieker One in Guitar Hero 3 + gameplaybeelden

Belangrijk onderdeel van een muziekgame maken, vooral een muziekgame die je laat rocken, is de tracklist samenstellen. De kwaliteit van de nummers is namelijk medebepalend voor de fun-factor van de game.
Normaal gesproken worden de tracks mondjesmaat en in kleine groepjes losgelaten op internet, maar voor hun jongste aanwinst wilde Activision wel een uitzondering maken. En niet zonder reden: het rock-epos "One" van Metallica's album "...And Justice For All" zal in Guitar Hero 3 te spelen zijn.

In een eerder nieuwsbericht lieten we jullie al weten dat "Through the Fire and Flames" van Dragonforce ook in de game zit. Degenen die bekend zijn met de game vreesden al het ergste, de rest had geen idee wat hun te wachten staat. Onderstaand filmpje zal je vingers alvast doen huilen.

Marktplaats 'verkoopt' geen negers meer

Via Marktplaats is van alles te koop. Zo vind je er concertkaartjes, biertappen, televisies, koelkasten en zelfs negers. Tenminste, die suggestie werd tot vanochtend gewekt. Door een zoekopdracht op Google zou je via Marktplaats.nl aan een heuse neger kunnen komen.

Directeur Oscar Diele van Marktplaats zegt dat zijn bedrijf bij de zoekmachine adverteert bij honderdduizenden zoektermen. Deze trefwoorden worden automatisch gegenereerd. Wel is er een zwarte lijst van zoektermen waar Marktplaats geen reclame bij wil maken.

Een lezer van een weblog ontdekte de opmerkelijke advertentie. Als je via Google naar het woord 'neger' zocht, kreeg je de volgende advertentie te zien: "Negers? Veel keuze op Marktplaats. Dé advertentiesite van Nederland!"

"Blijkbaar stond het woord 'neger' daar niet op", aldus Diele. Hij zal erop toezien dat de term alsnog aan de zwarte lijst wordt toegevoegd. "Dit lijkt me een term waar we niet mee zouden willen adverteren. Als we dit soort signalen krijgen, passen we de lijst aan."

Met dank aan stenic3 voor de submit.

Inbreker verkiest water boven boeien

Icoon Domme criminelenEen inbreker is afgelopen nacht in Dordrecht zijn werkdag met een nat pak geëindigd. De 52-jarige man had een binnenvaartschip uitgekozen om daar zijn werkzaamheden te verrichten. Hij werd echter gezien bij zijn poging het schip binnen te komen, waarop de politie werd ingeschakeld.

Toen agenten ter plaatse kwamen had de man uiteraard geen trek in een praatje met de dienders. In plaats daarvan ging hij te water in het Wantij, een zijstroom van de Oude Maas, en zwom hij weg. Uiteindelijk werd de man met een reddingsboot van de Koninklijke Nederlandse Reddingsmaatschappij uit het water gevist en overgedragen aan de politie.

De man is na onderzoek in het ziekenhuis, waar enkel kon worden vastgesteld dat de man 2.1 promille alcohol in zijn bloed had, vastgezet. Het betreft een bij de politie bekende veelpleger.
Met dank aan Blur voor de submit.

PSV treft Real Madrid

PSV ontmoet Real Madrid in de finale van het Russian Railways Tournament in Moskou. De Spanjaarden wisten gastclub Lokomotiv Moskva na een moeizame start te verslaan.

Ivanovic opende namens Lokomotiv al heel snel de score. De verbijsterde Madrilenen, die aantraden in een halve B-opstelling, kregen het lastig tegen de Russen. Na een dikke twintig minuten kreeg Iker Casillas een zeer matige terugspeelbal te verwerken. De doelman verslikte zich, en Draman Traoré kon de 2-0 maken. De twee goals zouden ook de enige treffers voor rust zijn.

Na rust bracht Real enkele wissels in de ploeg, en het draaide direct beter. Zeven minuten na rust scoorde Guti, en nog geen twee minuten later bracht Gonzalo Higuaín zijn ploeg op gelijke hoogte. Javier Saviola mocht nog geen tien minuten daarna de Madrilenen op voorsprong zetten vanaf de stip. De Russen kregen nog kansen op de 3-3, maar in plaats daarvan liep De Koninklijke in de slotfase uit naar een 5-2 overwinning, toen Guti en jeugdspeler Javier Balboa het doel nog eens vonden.

Zondag speelt Real Madrid tegen PSV, dat eerder na strafschoppen te sterk was voor AC Milan. De Italianen spelen om de derde plaats tegen Lokomotiv.

[GP2] Uitslag kwalificatie

Timo Glock start morgen de hoofdrace vanaf pole position. De kampioensleider wist in een spannend gevecht om de eerste startplaats zijn teamgenoot Andreas Zuber voor te blijven. Ho-Pin Tung start vanaf plaats zestien.

De beide coureurs van iSport International waren een halve seconde sneller dan de rest van het veld dat werd aangevoerd door Lucas di Grassi.

De kwalificatie werd opgeschrikt door een aantal crashes. Zo zetten Karun Chandhok en Kohei Hirate beide hun auto vrij fors de bandenstapels in. Allebei kwamen ze er overigens zonder kleerscheuren vanaf.

poscoureurteamrondentijd
1T. GlockiSport1501'27"566
2A. ZuberiSport1401'27"756
3L. Di GrassiART1101'28"349
4G. PantanoCampos1501'28"411
5P. MaldonadoTrident1401'28"546
6A. CarrollFMS1701'28"648
7L. FilippiSuper Nova1401'28"715
8K. NakajimaDAMS1601'28"715
9N. LapierreDAMS1501'28"774
10A. SoucekDPR1401'28"797
11B. GarciaDurango1701'28"852
12J. VillaRacing Eng.1501'28"869
13V. PetrovCampos1501'29"038
14R. RodriguezMinardi1601'29"127
15S. BuemiART1401'29"209
16H. TungBCN Comp.1301'29"329
17C. BakkerudDPR1301'29"386
18M. ConwaySuper Nova1201'29"477
19A. NegrãoMinardi1001'29"497
20K. HirateTrident1501'29"560
21A. ZauggArden1401'29"588
22K. ChandhokDurango401'29"898
23J. TahinciFMS1401'30"024
24B. SennaArden1501'30"245
25N. MarkusBCN Comp.14geen tijd
26M. MartinezRacing Eng.3geen tijd

Wie is Dit: Opgave 26 - Uitslag

Dit was een typisch gevalletje van wie raadt het eerst en dat was Rossdale. Het was inderdaad Paul McCartney. First round guess dus de volle 6 punten. Gefeliciteerd! In de lift neemt hij mee: bees, LennyKravitz, LordNemephis, Klompje, mostardos, AnduoLucia, Timti, TheYoung1, en Champloo.

De tussenstand is beschikbaar in een excel bestand en kun je hier downloaden.

De prijzen:
Voor de eerste periode (van 7 Mei tot en met 31 Augustus) is onlinesmartshop.nl zo vriendelijk geweest om een mooie prijs ter beschikking te stellen:
Een waardebon van de headshop ter waarde van 50 Euro.

De oplossing: Paul McCartney

Komende maandag om 12.00 uur start de volgende opgave. Tot dan!

Ajax-toernooi begon als socialistisch feestje

In 1975 werd het eerste Amsterdam 700-toernooi gehouden. Het toernooi was één van de vele evenementen die worden georganiseerd om het 700-jarige bestaan van Amsterdam te vieren. Fc Amsterdam zou gastheer zijn van Barcelona, Feyenoord en de toenmalige kampioen van België RWDM. Maar uiteindelijk speelde Ajax op een toernooi dat een jubileum vierde dat nooit een jubileum was.

In 1975 werd de gemeenteraad van Amsterdam gedomineerd door de PvdA. De volgers van Joop den Uyl was ter ore gekomen dat er in 1275 voor het eerst melding gemaakt dat er zich een paar mensen bij de dam in de Amstel woonde. De stadbestuurders vonden daarom dat Amsterdam 700 jaar bestond in 1975. Tijd voor een feestje dus, aldus de PvdA.

Wetenschappers opperden voorzichtig dat het tot dan toe gebruikelijk was de uitgifte van stadsrechten als uitgangsdatum voor het bestaan van een stad te hanteren. Zij werden door de PvdA’ers weggehoond als zuurpruimen die roet in de feestdis wilden gooien

Toch hadden de wetenschappers wel een punt. In 1275 was er van een stad Amsterdam in het geheel geen sprake. Pas veel later, rond 1306, kreeg Amsterdam stadsrechten.

De politiek won het uiteindelijk van de wetenschap en dus werd het in 1975 een groot feest in Amsterdam. In de Amsterdamse geschiedenis speelde voetbal een prominente rol en dus was een voetbaltoernooi ook onderdeel van de festiviteiten. Op 8 en 10 augustus stond het Amsterdam 700-toernooi gepland. Plaats van handeling zou het Olympisch stadion zijn.

In eerste instantie werden voor dat 700 toernooi RWDM, F.C. Barcelona, Feyenoord en F.C. Amsterdam uitgenodigd. Het Olympisch stadion was immers de officiële thuishaven van 'de lieverdjes'.

Maar hoe meer het toernooi naderde hoe groter de twijfel werd bij het stadsbestuur. Het kon natuurlijk niet zo zijn dat de enige echte 'Amsterdamsche Footbal Club' Ajax, zou ontbreken bij dit grootse evenement.

Het stadsbestuur vond Ajax toch een betere representant van de Amsterdamse geschiedenis. Jack van Zanten ging overstag en zodoende werd Ajax en niet Fc Amsterdam de deelnemer aan het toernooi.

Op 8 en 10 augustus 1975 wapperden de "Amsterdam 700" vlaggen op en rond het Olympisch Stadion. Ajax bond de strijd aan met Barcelona, Feyenoord en de toenmalige kampioen van België RWDM.

Ajax kwam tegen het Barcelona van Cruijff en Neeskens goed uit de startblokken. Met 3-1 werd de gerenommeerde tegenstander verslagen. In de finale was RWDM echter veel te sterk voor de Amsterdammers. Met 5-2 leed Ajax een forse nederlaag.

Ondanks de nederlaag van Ajax waren de organisatoren tevreden over het toernooi. Het publiek wist de weg naar het stadion goed te vinden en besloten werd het toernooi jaarlijks te organiseren. Ajax diende wel tot 1978 te wachten tot het eindelijk haar eigen toernooi eens won.

Renault vindt balans in wagen

Renault kan uitkijken naar een competitief weekend. Het Franse team reed vandaag twee goede testsessies waarin ze duidelijk lieten zien dat er progressie geboekt is.

"We volgden vandaag een ander programma dan normaal, wat leek te werken voor ons," zei Heikki Kovalainen. "De auto voelde direct goed aan en de balans was gedurende de twee sessies prima in orde. Ik kon op de beide banden goede tijden neerzetten en we weten wat het verschil tussen de beide compounds is. Vergeleken met vorige races, is dit een erg goed begin van het weekend. Nu moeten we ons hoofd erbij houden en gaan voor een goed resultaat op zondag." De Fin zette aan het eind van de tweede sessie een tweede tijd neer.

Teamgenoot Giancarlo Fisichella moest aan het begin van de dag nog de balans vinden, maar later op de dag noteerde hij een keurige achtste tijd. "Mijn dag begon een beetje moeilijk en we hebben veel aan de auto moeten veranderen om de balans te verbeteren,” zei de Italiaan. “Aan het begin van de tweede training was ik nog steeds niet helemaal tevreden met de auto, maar de veranderingen hebben wel gewerkt. We hebben nog wel wat te doen, maar het gaat de goede kant op."

Arvesen wint in Denemarken

De derde etappe van de Ronde van Denemarken is gewonnen door Kurt-Asle Arvesen. Na 187,2 kilometer koersen tussen Aarhus en Velje versloeg de Noor zijn Deense medevluchter Lasse Bøchmann in een sprint-à-deux. Matti Breschel behield de leiderstrui.

Breschel kwam met een achterstand van acht seconden als derde over de meet. Hij won de sprint van een achtervolgende groep. Daarin zat ook de Nederlander Maarten Tjallingii die als zevende eindigde.

Maker 'kunstwerk Wilders' hoort taakstraf eisen

Icoon JustitieHet Openbaar Ministerie (OM) heeft vandaag bij de rechtbank in Rotterdam een taakstraf van 240 uur en 6 maanden voorwaardelijke celstraf geëist tegen de Rotterdamse kunstenaar Jonas Staal.

Volgens het OM heeft Staal het Tweede-Kamerlid Geert Wilders (Partij voor de Vrijheid) bedreigd en hem gehinderd in zijn werkzaamheden.

Staal legde in mei 2005 zestien herdenkingsmonumenten neer op diverse locaties in Den Haag en Rotterdam. De monumenten, zoals die ook wel worden ingericht voor mensen die door geweld zijn gestorven, bevatten onder meer kaarsjes en foto's van Wilders. Volgens het OM vormden deze 'kunstwerken' een bedreiging voor het Tweede-Kamerlid. Voor Wilders kwam de actie over als een kogelbrief. Hij deed dan ook aangifte van bedreiging.

Volgens de kunstenaar waren de herdenkingsmonumenten alleen maar een poging om een maatschappelijke discussie los te maken. Daar was hij volgens hemzelf in geslaagd. Staal zei dat hij als kunstenaar ''niet constant rekening kan houden met individuen''.

De vraag is of de kunstuiting valt onder de vrijheid van meningsuiting, of dat er misbruik is gemaakt van dit recht. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Staal staat bekend om zijn controversiële werken. Tijdens de vogelgrieppaniek legde hij dode vogels – die speciaal voor dat doel waren gedood – langs de openbare weg. Op de Blaak plaatste hij ooit een autowrak dat er uitzag alsof het door een bom uiteen was gereten. In oktober 2006 hing hij de Nederlandse vlag buiten waar hij het woord jihad op had gezet. Dit jaar tenslotte ketende hij zich vast aan het beeld van Pim Fortuyn.



Wilders en OM zien het kunstzinnige er niet van in

Met dank aan bennootje voor de submit.

Tevez mag naar United

Manchester United heeft Carlos Tevez dan toch beet. De Premier League heeft vandaag het akkoord tussen MSI en West Ham United goedgekeurd. De twee partijen lagen lange tijd overhoop over de eigendomsrechten van de 23-jarige Argentijn.

Kia Joorabchian, eigenaar van MSI, legde de zaak voor aan het Hooggerechtshof en het leek er even op dat er een lang juridisch proces aankwam. Maar er kwam toch schot in de besprekingen. MSI zal twee miljoen pond aan West Ham betalen om het contract van Tevez af te kopen. Manchester United zal de aanvaller eerst huren en hem daarna kopen voor een bedrag van ongeveer 30 miljoen pond.

"We zijn uitermate content dat er een overeenkomst is bereikt. Nu hoeft de zaak niet juridisch te worden opgelost. Onze eerste zorg was deze affaire op een vriendschappelijke manier af te wikkelen en Carlos’ ambitie om voor Manchester te spelen uit te laten komen," aldus een statement van MSI.

Lijken liggen week lang naast Duitse snelweg

Twee wegwerkers werden tijdens het snoeien onaangenaam verrast. Ze vonden in de berm van een Autobahn in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts twee lijken. Het tweetal heeft een week langs de snelweg liggen ontbinden voordat ze werden gevonden. De politie vermoedt dat ze zijn verongelukt.

Op de snelweg tussen Koblenz naar Speyer zijn remsporen aangetroffen. De auto was van de weg afgeraakt en kwam tegen een boom tot stilstand. Omdat het voertuig was omringd door bosschages, was het niet gemakkelijk de lichamen te zien liggen.

Ook de wegwerkers hadden de auto niet gelijk in de gaten. Ze vonden het voertuig pas toen ze er pal naast stonden, zo meldde de politie vandaag. De twee inzittenden, een 22-jarige man en een twintigjarige vrouw waren vermoedelijk op slag dood. Waarschijnlijk vond het ongeluk midden in de nacht plaats, daarom had de politie geen melding ontvangen.

Met dank aan Re_plaY, pestertje, klotezooi en bennootje voor de submit.

Yamamoto rijdt eerste rondjes in Spyker

Sakon Yamamoto heeft vandaag zijn eerste ronden gereden in de Spyker-bolide. Dat de Japanner druk bezig was om zijn wagen juist af te stellen, was duidelijk te merken aan de langzame rondetijden die hij liet noteren.

Ondanks het feit dat Yamamoto vandaag veel trager reed dan zijn teammaat Adrian Sutil, is hij tevreden met de resultaten die hij vandaag geboekt heeft. "Vandaag was de eerste keer dat ik in een Spyker-auto reed. 's Ochtends waren we vooral bezig met mijn zitpositie en uitzoeken of alles in de auto goed werkte. We weten dat mijn uiteindelijke tijd erg slecht was, maar hier hebben we later op de dag nog aan gewerkt", aldus de nieuwe Spyker-coureur.

Yamamoto, die vorig jaar het seizoen afmaakte bij Super Aguri, had liever nog wat meer rondjes met de Spyker F8-VII willen rijden. "Vanmiddag hebben we aandacht besteed aan het wennen aan de auto. Het was jammer dat ik de zachtere banden niet goed heb kunnen proberen, want ik had telkens last van verkeer en later kwam er nog een gele vlag. We zullen hard blijven werken om morgen goed te presteren."

Yamamoto werd in beide vrije trainingen van vandaag laatste, op ruime achterstand van zijn teamgenoot Sutil.

Uitslagen van vandaag:
Eerste vrije training
Tweede vrije training

Red Bull kampt met elektronisch probleem

Zowel Red Bull als Toro Rosso hebben nog steeds te kampen met een onbetrouwbare auto. De door Adrian Newey ontworpen auto’s kwamen vandaag wederom stil te staan op de baan door elektronische problemen.

Mark Webber kon niet tevreden zijn over vandaag. De Australiër viel na het eerste uur van de eerste vrije training uit aan het einde van de pitstraat. "De auto had tijdens onze tweede run in de ochtendtraining een elektronisch probleem. Hierdoor kon ik de rest van de sessie niet meer in actie komen, omdat er wat onderdelen moesten worden vervangen", aldus Webber. "Vanmiddag ging het wel redelijk, maar ik denk dat we voor morgen nog wat meer snelheid moeten vinden. We hebben vanavond dus nog genoeg werk te doen."

Evenals Webber viel ook Vitantonio Liuzzi van Red Bull-dochter Toro Rosso uit aan het einde van de pitstraat. Ook hij had te maken met elektronische problemen tijdens de ochtendtraining.

Gelukkig verliep de dag beter voor David Coulthard. Alleen enkele regendruppels kwamen de Schot niet goed uit. "Het was een normale vrijdagtraining. Ik was niet in staat om mijn laatste twee bandensetjes te gebruiken aangezien het aan het eind van de training lichtjes begon te regenen. Ons programma is hierdoor een klein beetje in de war geschopt."

Glock in gesprek met meerdere teams

Timo Glock zegt in onderhandeling te zijn met meerdere Formule 1-teams voor een plekje als racecoureur in 2008. De test- en reservecoureur van BMW F1 reed eerder enkele races voor Jordan, maar sindsdien kwam hij niet meer uit in de koningsklasse van de autosport.

Glock komt momenteel uit in het GP2-kampioenschap. De 25-jarige Duitser leidt het kampioenschap wat de interesse van de Formule 1-teams kan verklaren. Renault en Toyota zijn reeds genoemd als belangrijkste kandidaten.

Momenteel wil Glock zich eerst richten op het GP2-kampioenschap. "Ik rijd nu nog in deze serie en ik ga aan de leiding. Ik kan het kampioenschap winnen en ik ga daar ook alles aan doen. Wat daarna komt zien we dan wel weer," aldus de Duitser.

Een schnitzel te veel voor Duitse eetpiraat

Icoon BizarDe grootste Duitse eetpiraat ‘Schnitzel-Stephan’, kan nu anderhalf jaar in de gevangenis gaan fantaseren over schnitzels. De 43-jarige werkloze vrachtwagenchauffeur had in 2006 al een voorwaardelijke celstraf van een jaar gekregen omdat hij vaak in restaurants at zonder te betalen. Sinds vorig jaar ging de veelvraat maar liefst 64 keer in de fout in restaurants in Berlijn. De horeca leed schade ter waarde van duizenden euro’s.

Schnitzel-Stephan heeft bijna altijd trek. De veelvraat is 1,92 meter lang en heeft een gewicht van maar liefst 160 kilo. Zijn favoriete gerechten zijn Schnitzel en Eisbein (varkenspoot met veel blubbervet). Als hij in restaurants de rekening gepresenteerd krijgt, loopt hij gewoon weg, of hij toont een lege portemonnee en zegt: “Ick hab nüscht.” (Ik heb niks.)

Schnitzel Stephan kan nu alleen maar dromen over schnitzels

Top of Flop User's Choice: Sorry You're Not A Winner

We krijgen de laatste tijd regelmatig tips binnen voor Top of Flop. Dat stellen we zeer op prijs! Er zitten vaak hele leuke video's tussen en daarom zijn we in december gestart met een nieuwe rubriek: Top of Flop User's Choice.

Jullie mogen hier helemaal zelf bepalen wat we ten gehore brengen.

Faxie's tip leverde woensdagavond een patsituatie op, 3 tops, 3 flops eindigde maar net in de plus (4 tops, 3 flops): Slagsmålsklubben - His morning promenade is dus onbeslist was een top, dus.

De tip van vanavond is van sv3n:

"Ik weet niet of dit al te bekend is in NL, maar wel erg goed"

Dynasty Warriors 6 naar 360 en PS3

Vandaag is bekend gemaakt dat een nieuw deel van Dynasty Warriors voor de Xbox 360 en PS3 zal verschijnen. Dit wordt inmiddels het zesde deel van de vooral in Japan immens populaire reeks ontwikkeld door KOEI. In het spel draait alles om massale veldslagen waar je als speler midden in wordt geplaatst. Dynasty Warrior 6 zal eind 2007 in Japan verschijnen.

Voor de aankondiging en een video van de game kun je hier klikken.

Marathon 2 niet goed voor je gezondheid

In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden gaat het hier niet om en sportgame, maar om een sciencefiction shooter. De makers van Halo brachten deze game in 1995 uit voor de PC en de Macintosh, maar nu is er een remake die via Xbox Live te downloaden is voor je 360.

Helaas is het spel niet perfect, want verschillende gamers schijnen misselijk te zijn geworden van het spelen van de game. Vooral de snelle camerabewegingen hebben slechte invloed op de gesteldheid van de spelers. Niet alleen mensen die gevoelig zijn voor dit soort bewegingsmisselijkheid hebben er last van, maar ook 'normale' gamers, zoals de recensent van IGN.

Ontwikkelaar Freeware geeft spelers voorlopig de tip om de 'camera bob' optie aan te zetten en vooral rechtop te spelen op een ruime afstand van het scherm. De problemen worden onderzocht door de developer.



Bluueeeeergh...

Efteling-attractie opnieuw in de problemen

Icoon OpmerkelijkHet lijkt erop dat De Vliegende Hollander van de Efteling aan kinderziekten lijdt. Vandaag is de nieuwe attractie opnieuw stil komen te staan. Een niet goed werkende sensor was de oorzaak van het probleem, aldus een woordvoerder van de Efteling. Evacuatie was niet nodig want er zaten geen mensen in de sloepen van de attractie. De waterachtbaan heeft een kwartier stil gestaan.

Het is niet de eerste keer dat de populaire attractie last heeft van problemen. Vorige week kwamen er dertien mensen vast te zitten en in juni liep de attractie ook al vast. De Efteling kwam eerder deze week in de media door een fout bij de evacuatie van de Python.


De Vliegende Hollander vloog vandaag even niet.

WK atletiek krijgt 'grootste antidopingprogramma

De IAAF, de Internationale atletiekfederatie, heeft vandaag aangekondigd dat ze tijdens het wereldkampioenschap atletiek in Osaka, dat op 25 augustus van start gaat, "het grootste antidopingprogramma ooit" zal ontplooien.

"Voor deze editie zullen meer dan 1000 afnames uitgevoerd worden, zowel voor als tijdens de competitie. Een cijfer dat een stuk hoger ligt dan de 885 afgenomen tests tijdens het vorige WK", aldus een communiqué van de atletiekfederatie.

Gluscevic wil duidelijkheid over blessure

Igor Gluscevic gaat de blessure aan zijn achillespees laten onderzoeken. De 33-jarige aanvaller, die sinds de winterstop bij Heracles onder contract staat, wil weten hoe ernstig de kwetsuur is.

De trainer van de club uit Almelo, Ruud Brood, moet het voorlopig ook stellen zonder Kai Michalke die last heeft van lichte kuitklachten. Daarnaast werkt Emmanuel Boakye een aangepast programma af na te zijn hersteld van malaria.

Di Luca moet nog maand wachten

Danilo Di Luca zal nog zeker een maand moeten wachten op het vonnis van het Italiaanse anti-dopingcomité CONI. De Italiaan, die dit jaar de Ronde van Italië won, zou betrokken zijn bij de dopingpraktijken van arts Carlo Santuccione.

Di Luca zelf ontkent. Begin juli besloot de Italiaanse justitie Di Luca niet te vervolgen, maar het CONI is er nog niet uit. Men wil eerst enkele feiten gaan uitzoeken die tijdens een hoorzitting bekend werden.

Omdat het kantoor van CONI tot 2 september gesloten is, wordt er voor die tijd geen uitspraak verwacht.

Man met pech loopt kwaad de snelweg op

Icoon FileEen 22-jarige automobilist is vrijdagochtend aangehouden omdat hij na een pechgeval de A2 bij Beesd op was gelopen. Hij stond druk te gebaren op de middengeleider tussen de rijbanen.

De man had een lekke band en kreeg het zelf niet voor elkaar om die te verwisselen. Hij was kwaad omdat niemand hem hielp. De man kreeg van de politie een bekeuring van 130 euro. Ze hielpen hem daarna wel met het verwisselen van zijn band.

Op de betreffende snelweg gebeurden rond dezelfde tijd drie ongelukjes. Volgens deze politie zijn ze niet veroorzaakt door de bekeurde man.

Acht Nederlanders van start in San Sebastian

Er zullen morgen, aan de start van de Clasica San Sebastian, acht Nederlanders verschijnen. De meeste komen uit voor de Rabo-ploeg.

Voor Rabobank nemen Theo Eltink, Robert Gesink, Marc de Maar en Joost Posthuma deel. Verder komen Addy Engels, Bram Tankink (QuickStep-Innergetic), Stef Clement (Bouygues Telecom) en Laurens ten Dam (Unibet) aan de start.

Eerder meldden we dat Michael Rasmussen voor Rabobank aan de start zou verschijnen. Dit blijkt een administratieve fout te zijn.

Voetbal: Loting derde voorronde CL 2007/08

Icoon Champions LeagueIn het Zwitserse Nyon is vandaag de loting voor de derde voorronde van de Champions League verricht. Het is nog niet duidelijk tegen wie Ajax aan moet treden. Wel is zeker dat dit Zilina of Slavia Praag zal zijn. De Amsterdammers beginnen met een thuiswedstrijd.


De volledige loting:

ThuisUit
Hafnarfjördur / BorisovLubin / Steaua Boekarest
Tampere / Levski SofiaAstana / Rosenborg BK
Spartak MoskouCeltic
Werder BremenDomzale / Dinamo Zagreb
Ventspils / SalzburgFC Pyunik / Shaktar Donetsk
AjaxZilina / Slavia Praag
ValenciaDebrecen / Elfsborg
RC Genk / SarajevoDinamo Kiev
FenerbahçeRSC Anderlecht
Glasgow Rangers / ZetaRode Ster Belgrado / Levadia Talinn
ToulouseLiverpool
BenficaFC Kopenhagen / Beitar Jeruzalem
Lazio RomaDinamo Boekarest
Sparta PraagArsenal
FC ZürichBesiktas / FC Sheriff
SevillaAEK Athene

De heenwedstrijden worden op 14/15 augustus gespeeld. De returns staan voor 28/29 augustus op het programma.

Voor meer nieuws over de Champions League kijk je op de FOK! Voetbalmanager!

Hele berg Pro Evolution Soccer info

Nog even wachten en het voetbalseizoen gaat weer van start. Naast het feit dat we weer elke zondag met z'n allen voor de buis gaan zitten komen FIFA en PES ook weer om de hoek kijken met een nieuwe editie van hun spellen. Een aantal magazines mocht aan de slag gaan met PES 7. Hieronder staan een aantal highlights uit hun bevindingen.

- Een drie-knoppen combinatie is nodig om te duiken.
- Duiken is lastig gezien de scheidsrechter je al snel een kaart ervoor geeft.
- Het schieten is beter uitgewerkt. Tevens kun je harder schieten.
- De PC, Xbox 360 en PS3 versies zijn identiek.
- Na een kiezen van een quick free kick zul je geen zwart scherm meer zien.
- Het Turkse nationale elftal zit erin.
- Het nieuwe menu schijnt mooier en simpeler te zijn met een blauwe wereldbol op de achtergrond.
- Door het ontbreken van scripts is de controle over je spelers beter.
- De bal is iets zwaarder.
- Shirts kun je ook uit de broek dragen.
- Het publiek is volledig 3d.
- De collision detection is zéér goed.
- Goalkeepers zien er heel realistisch uit.

Joypad heeft een Xbox 360 versie gespeeld die voor 75% af was. Dit zijn hun bevindingen.

- De vedettes zien er idioot goed uit.
- De scheidsrechter gebruikt een zichtbare fluit.
- Veel animaties voor assists.
- Nogal wat framerate problemen.
- Gameplay is over het algemeen identiek aan PES 6.
- Door de verbeterde collision kun je veel beter de bal afschermen.
- Betere controle over je passes.
- De coach kan zich aan je ergeren in het geval van slecht spel.
- Spelers trekken hun sokken op.
- Nieuw camerastandpunt bij penalty's waarbij je vanachter de keeper kijkt.
- De AI op de moeilijkste stand is zeer lastig.
- Scenario mode alleen op last-gen consoles.
- Het Letse elftal zit niet meer in het spel. Wel kunnen we met Israel gaan spelen.

Verlossende woord voor Heidfeld in Turkije

Nick Heidfeld krijgt komend weekend nog geen uitsluitsel over een eventuele contractverlenging bij het team van BMW Sauber. Dat heeft BMW-teambaas Mario Theissen vandaag bekend gemaakt. Het contract van Heidfeld verloopt na dit seizoen.

We zitten in positieve besprekingen, maar we hebben nog geen overeenkomst. Verwacht daarover dit weekend geen nieuws, en ook volgend week nog niet. Ik denk dat er meer bekend zal worden na de zomerpauze,” aldus Theissen. Dat houdt in dat Heidfeld waarschijnlijk pas in het weekend van 26 augustus, als de Grand Prix van Turkije wordt verreden, te horen krijgt of hij nog een jaartje mag blijven bij de Duitse renstal.

Na het vertrek van Sebastian Vettel richting Toro Rosso eerder deze week, lijkt voorlopig niemand een gevaar te zijn voor het zitje van Heidfeld. De voormalig test- en reserverijder van BMW heeft echter nog steeds nauwe banden met het team van Theissen. “De connectie tussen Sebastian en BMW blijft bestaan. Niet in de Formule 1, want hij is nu een coureur van Scuderia Toro Rosso. Maar hij zal ons blijven steunen in ons Formule BMW-programma. Ik weet dus ook niet of hij doorgaat in de World Series by Renault, dat is aan Scuderia Toro Rosso om te beslissen.

Heidfeld is al vanaf het jaar 2000 actief in de Formule 1 als coureur. Hij reed al voor Prost, Sauber, Jordan en Williams. Vanaf 2006 rijdt hij voor BMW.

Topscorer IJsselmeervogels lang uitgeschakeld

IJsselmeervogels heeft in de aanloop naar het nieuwe seizoen een fikse tik opgelopen. Jeffrey Winter, die vorig seizoen meer dan dertig keer raak mikte voor de grootmacht uit het amateurvoetbal, is namelijk vier tot zes maanden uitgeschakeld.

Aanvaller Winter kampt met een nare schouderblessure. De blonde spits schat de kans dat hij hieraan geopereerd moet worden op 95 %. In dat geval zal het herstel volgens de deskundigen vier tot zes maanden duren.

Winter: "De ellende begon in de wedstrijd tegen Hoek. Ik kwam te vallen op mijn schouder en daarbij zijn mijn banden opgerekt. Sinds die tijd is mijn schouder een keer of vijftien uit de kom geschoten. Maandag tijdens de training gebeurde het opnieuw en zelfs vanochtend (vrijdag), toen ik een kopje koffie wilde oppakken, schoot de schouder er weer bijna uit."

IJsselmeervogels zal de competitie dus moeten beginnen zonder Jeffrey Winter, waardoor de van Haarlem teruggekeerde Kwong-Wah Steinraht en de van Rijnsburgse Boys gehaalde Joost Kuhlmann lijken te gaan strijden om een positie in de spits.

Vogelzang onderzoekt zaak Rasmussen

Peter Vogelzang gaat onderzoek doen naar de problemen rondom Michael Rasmussen. Rabobank haalde de renner enkele weken geleden uit de Tour de France, nadat hij een tijdje met de gele trui om zijn schouders reed.

Vogelzang, voormalig korpschef van de Regiopolitie Utrecht en chef de mission van de Olympische Spelen in Athene, moet de gebeurtenissen rond Rasmussen in kaart brengen. Bovendien moet hij gaan bekijken welke interne en externe factoren welke rol hebben gespeeld bij de beslissing van de wielerformatie.

Tevens wordt het functioneren van de directie van Rabobank nader bekeken. Dit geldt ook voor de ploegleiding en het medisch beleid wat bij de ploeg wordt gevoerd. De verwachting is dat het onderzoek medio oktober kan worden afgerond.

Falkirk huurt Krul van Newcastle

Tim Krul wordt door Newcastle United uitgeleend aan Falkirk. De Nederlandse doelman zal tot de winterstop uitkomen voor de Schotse club waar hij meer wedstrijdervaring kan opdoen.

John Hughes, de trainer van Falkirk, kijkt erg uit naar de komst van Krul. "Ik heb hem een paar keer in actie gezien, onder andere bij het reserveteam van Newcastle. Hij maakte in die wedstrijden een grote indruk op mij. Er bestond veel Europese belangstelling voor hem maar het bewijst volgens mij de status van Falkirk dat Krul besloten heeft naar ons te komen."

Krul, die twee jaar geleden werd overgenomen van ADO Den Haag, speelde pas één wedstrijd voor Newcastle. Vorig seizoen, in de Uefa Cup had hij een droomdebuut tegen Palermo. Krul hield de nul en kreeg na afloop de trofee voor beste man van de wedstrijd uitgereikt.

Krul heeft nog een contract bij Newcastle United tot 2011.

Man loopt over politiewagen

Icoon PolitieEen 25-jarige man uit Enschede is donderdagnacht aangehouden omdat hij over een politieauto liep. De auto raakte hierbij beschadigd.

De agenten hadden de auto geparkeerd en gingen surveilleren in het centrum van Enschede. Een getuige sprak de agenten aan om te vertellen dat er een man over de auto had gewandeld. In de motorkap zagen de agenten een grote deuk.

De politie wist de verdachte al snel te achterhalen. Bij zijn aanhouding stribbelde de man flink tegen. Hij beledigde daarbij de agenten. Met veel moeite wisten deze hem over te brengen naar het politiebureau. De man zit nog vast.

PlayStation 3 oorzaak uitstel van GTA IV?

De uitstel van GTA IV doet de nodige stof opwaaien. Zo komen fanboy-sites als bijvoorbeeld UKrebellion met het bericht dat de schuld bij Microsoft ligt.

Echter, nu komt GamesIndustry.biz, normaal gesproken een behoorlijk betrouwbare site, met het nieuws dat de schuld bij de Playstation 3 ligt.

Op te site is te lezen dat financieel analist Micheal Pachter gelooft dat het uitstel van GTA IV komt doordat Rockstar onderschat heeft hoeveel moeite het kost om een spel te ontwikkelen voor de PlayStation 3. Door contracten met Sony is men echter gedwongen om beide versies van GTA IV gelijktijdig uit te brengen.

"We think it is likely that the Rockstar team had difficulty in building an exceptionally complicated game for the PS3, and failed to recognise how far away from completion the game truly was until recentl. We think it is also likely that Take-Two had a contractual commitment to Sony that it would not favour competitor Microsoft by launching the Xbox 360 version of GTA IV prior to launching the PS3 version, and believe that any delay of the PS3 version necessitated a delay of the Xbox 360 version."

Hij sluit af door te melden dat hoewel de vertraging niet de schuld is van het kortgeleden pas aangetreden nieuwe management van uitgever Take Two, ze wel beter over dit uitstel hadden moeten communiceren richting aandeelhouders.

Met dank aan ErwinEHVNL voor het melden van dit nieuws.

Rasmussen aan start in San Sebastián

Michael Rasmussen zal morgen aan de start verschijnen van de ProTour-koers Clasica San Sebastián. Opmerkelijk genoeg zal de Deen namens Rabobank de koers vertegenwoordigen.

Tijdens de Tour de France ontsloeg de Nederlandse wielerploeg de voormalig drager van de gele trui nog, maar selecteerde de Scandinaviër desalniettemin voor de Clasica san Sebastián van aanstaande zaterdag.

Het is nog onduidelijk hoe dit mogelijk is, aangezien de Deen en Rabobank momenteel nu niet echt on speaking-terms zijn. Waarschijnlijk is het een administratieve fout.

Van kabeljager tot bankhanger


Na het verlaten van het ouderlijk nest ben ik direct gaan samen wonen, alleen wonen is gewoon niks voor mij. Axel was de gelukkige, en bijna een jaar hebben we met zn tweetjes in een klein tweekamer-appartementje gewoond. Samen eten, samen op de bank liggen, samen specials schrijven, je weet wel hoe dat gaat. Een van onze gezamelijke hobbies was ook gamen. Meestal hield dat in dat ik aan het gamen was, en hij toekeek wat ik allemaal aan het doen was, want ik was nou eenmaal stukken beter. In Feeding Frenzy stond hij voor de TV de visjes aan te wijzen en bij EyeToy spelletjes zat hij me een beetje raar aan te kijken vanaf de bank. Natuurlijk is gamen leuk met zn tweeën, maar met zn drieën is dat nog leuker, toch?

Verdonk wil kinderopvang aanbieden

Icoon BinnenlandsDe Hoftoren, het gebouw van het ministerie van Onderwijs in Den Haag, wordt beschikbaar gesteld als noodopvangruimte voor kinderen, aldus Rita Verdonk. In een nieuw plan staat dat kinderen opvang kunnen krijgen als ze niet terecht kunnen bij hun basisschool. Verdonk vraagt vandaag aan de staatssecretaris van Onderwijs, Sharon Dijksma (PvdA), hoe zij tegenover het plan staat.

Vanaf 1 augustus moeten alle basisscholen verplicht opvang aanbieden tussen 7:30 en 18:30 als hierom gevraagd wordt. Brancheorganisaties hebben echter gezegd dat voor zo'n tweeduizend kinderen geen opvang geregeld is. Het VVD-kamerlid wil te weten komen of dat juist is en welke maatregelen Dijksma zal nemen om de wachtlijsten weg te werken. Ook wil ze weten wanneer die maatregelen genomen zullen worden.

Jeroen van der Boom verslaat Jannes

Icoon MuziekJeroen van der Boom is eindelijk landelijk doorgebroken. De voormalige calltv-presentator staat volgende week nummer één in de Nederlandse Top 40 met 'Jij Bent Zo' en verdrijft vriend Gerard Joling van de eerste plek. Van der Boom versloeg in de strijd om de nummer 1 tevens Jannes en Monique Smit, die ook hoge ogen gooien met hun Nederlandstalige hits.

Van der Boom timmert al een hele poos aan de weg. De Nieuwe Revu onthulde onlangs dat de zanger een kleine zeven ton per jaar verdient met zijn werkzaamheden, in vakjargon ook wel schnabbelen genoemd. Die schnabbels bestaan onder meer uit dinnershows, optredens in kroegen en stemmen doen in Café de Wereld. Zo kan Van der Boom perfect Gerard Joling imiteren.

'Geer' gunt hem het succes overigens van harte. "De afgelopen weken was hij een enorme steun', vertelt Van der Boom. "We hebben een geweldig contact." Of Van der Boom nog aan zijn reeds geplande vakantie toekomt van te bezien. Hij wordt nu overal gevraagd voor promotie. Een ding staat voor van der Boom al vast: "Ik hoef niet meer Tom Jones of Robbie Williams na te doen om succesvol te zijn."

Michael Schumacher stopt met adviseren

Michael Schumacher wil het wat rustiger aan gaan doen bij Ferrari. De adviserende rol die de zevenvoudig wereldkampioen bij Ferrari had gekregen kostte hem te veel van zijn tijd, waardoor er te weinig tijd overbleef om samen te zijn met zijn familie.

De Duitser had het gevoel dat hij bij elke Grand Prix aanwezig moest zijn om Ferrari van deskundig advies te voorzien. Dat vond Schumi echter iets te veel van het goede. “Ik heb nu al het gevoel dat ik achter de feiten aanloop en eigenlijk moet ik alle races bezoeken om op de hoogte te blijven. Maar dat wil ik absoluut niet,” meldde Schumacher tijdens de afgelopen race op de Nürburgring.

Sabine Kehm, de persoonlijke woordvoerster van Schumacher, bevestigt nu dat de Duitser dit weekend niet aanwezig zal zijn in Hongarije. Volgens haar is het waarschijnlijk dat de voormalig coureur ook de rest van seizoen niet meer zijn adviserende rol zal vervullen bij het Italiaanse team. “Hij heeft momenteel niet de intentie om welke race dan ook bij te wonen. Zijn prioriteit ligt nu bij tijd doorbrengen met zijn familie,” aldus Kehm.

Uitslag 2e vrije training GP Hongarije

Zojuist heeft Fernando Alonso de snelste tijd weten te noteren in de tweede vrije training voor de GP van Hongarije. De top-3 werd compleet gemnaakt door Heikki Kovalainen en Lewis Hamilton. Spyker F1 legde wederom beslag op de laatste startrij, Sakon Yamamoto was maar liefst 5,3 seconden langzamer dan Alonso.


De uitslag

PosCoureurTeamTijdVerschilRonden
1Fernando AlonsoMcLaren1.20.919-29
2Heikki KovalainenRenault1.21.2830,36439
3Lewis HamiltonMcLaren1.21.3380,41932
4Nico RosbergWilliams1.21.4850,56640
5Nick HeidfeldBMW1.21.5170,59837
6Kimi RaikkonenFerrari1.21.5890,67029
7Felipe MassaFerrari1.21.6200,70129
8Giancarlo FisichellaRenault1.21.6980,77936
9Jarno TrulliToyota1.21.8570,93835
10Robert KubicaBMW1.21.9060,98737
11Ralf SchumacherToyota1.21.9120,99329
12Alexander WurzWilliams1.21.9871,06835
13Mark WebberRed Bull1.22.3251,40628
14David CoulthardRed Bull1.22.4831,56433
15Anthony DavidsonSuper Aguri1.22.5101,59141
16Jenson ButtonHonda1.22.5501,63147
17Takuma SatoSuper Aguri1.22.5561,63742
18Rubens BarrichelloHonda1.22.7271,80829
19Vitantonio LiuzziToro Rosso1.23.1362,21742
20Sebastian VettelToro Rosso1.23.1482,22939
21Adrian SutilSpyker1.23.6732,75434
22Sakon YamamotoSpyker1.26.3075,38829

Milan wint strijd om toptalent Pato

AC Milan heeft een goede slag op de transfermarkt geslagen. De Italiaanse club neemt de 17-jarige Braziliaan Alexandre Pato, die gezien wordt als een groot talent, over van Porto Alegro.

Pato stond ook in de belangstelling van Chelsea, Inter en Real Madrid, maar had een voorkeur voor Milan. Vanaf januari 2008 zal 'de nieuwe Kaka', zoals Pato in Brazilië genoemd wordt, uitkomen voor de Italiaanse topclub.

Sanmartean weer fit

Lucian Sanmartean kan morgen in actie komen tegen de Griekse club Skoda Xanthi. De Roemeense middenvelder van FC Utrecht is eindelijk weer eens fit.

De frêle middenvelder kampt vrijwel voortdurend met blessures. De afgelopen drie seizoenen speelde hij slechts zeven duels, waarvan een halve wedstrijd als speler van FC Utrecht.

Ook tijdens de oefencampagne kwam de voormalige Roemeense international nog niet in actie. De 27-jarige Sanmartean, die in februari van dit jaar in de Domstad belandde, tekende deze zomer een contract voor een jaar, met een optie voor nog een seizoen.

Stepney ontkent betrokkenheid

Nigel Stepney heeft gereageerd op de open brief die Ron Dennis eerder deze week verstuurde naar de Italiaanse autosportautoriteit ACI-CSAI.

Dennis liet in die brief weten dat Stepney gegevens aan McLaren verstrekt had over de illegale vloerconstructie van de Ferrari-bolide waarmee tijdens de Grand Prix van Australië mee gereden is. “Als Stepney ons niet attent had gemaakt op de illegale vloer van de Ferrari, dan was Ferrari waarschijnlijk nu nog met een illegale auto aan het racen,” aldus de teambaas van McLaren.

Stepney ontkent echter de gevoelige gegevens te hebben doorgesluisd naar het Britse team. Stepney liet dit vandaag weten via de Italiaanse krant Gazzetta dello Sport. “Het is niet waar dat ik deze informatie onthuld heb. Je hoefde alleen maar naar de auto te kijken om te zien wat er mis mee was. Voor mensen die in de Formule 1 werken was het duidelijk. Ook bij McLaren wist men het en hadden ze niemand nodig om aan de bel te trekken.

Geef bn'ers de zak!

Op deze website kun je stemmen welke bn'er de zak zou moeten krijgen; Sacking the stars. Op het moment staat hilbrand N. op 3000Sack stemmen. Op wie stemmen onze fokkers?  Weet je het nog niet zeker, kijk dan het filmpje hieronder en ik verwacht dat je op de heer Nawijn zult stemmen. (vaker stemmen is toegestaand, zelf net even 30 votes bij Onze hillybrand gezet)

Met dank aan anoniem persoon voor de submit

Creatieve smokkelaar toch betrapt

Icoon OpmerkelijkDe Koninklijke Marechaussee heeft donderdagavond op Schiphol een man aangehouden die geld, xtc en softdrugs naar Vietnam probeerde te smokkelen. De man had zijn smokkelwaar op creatieve wijze verstopt. Volgens de marechaussee komt het niet vaak voor dat mensen dit soort spullen naar Azië willen smokkelen.

De verdachte had het geld verstopt in de wikkels van chocoladerepen. De softdrugs had hij in sigaretten gestopt. Die zaten weer in normale pakjes in een slof. De XTC was in zilverfolie gewikkeld en verstopt tussen potjes crème. Ook werden er theezakjes gebruikt om de spullen ongezien door de douane te krijgen.

Bij een veiligheidscontrole werd de creatieveling toch gesnapt. De marechaussee zegt steeds vaker te maken te hebben met inventieve smokkelaars.

Met dank aan bennootje voor de submit.

Loting UEFA Cup 2e voorronde

Zojuist is in het Zwitserse Nyon de loting voor de tweede en laatste voorronde van de UEFA Cup verricht. Geen Nederlandse clubs waren hierbij betrokken, aangezien FC Utrecht niet door de Intertoto kwam.

Oţelul Galaţi (Roe) - PFC Lokomotiv Sofia (Bul)
CFR Cluj (Roe) - Anorthosis Famagusta (Cyp)
FK Rabotnički (Mac) - Zrinjski Mostar (Bos)/FK Partizan (Ser)
NK Slaven Belupo (Kro) - Galatasaray SK (Tur)
União Leiria (Por) - Maccabi Netanya FC (Isr)
HNK Hajduk Split (Kro) - UC Sampdoria (Ita)
KS Besa Kavajë (Alb) - PFC Litex Lovech (Bul)
Maccabi Tel-Aviv FC (Isr) - Erciyesspor (Tur)
Club Atlético de Madrid (Spa) - FK Vojvodina (Ser)
NK ¦iroki Brijeg (Bos) - Hapoel Tel-Aviv FC (Isr)
AC Omonia Nicosia (Cyp) - PFC CSKA Sofia (Bul)
FC Basel (Zwi) - SV Mattersburg (Oos)
SV Ried (Oos) - FC Sion (Zwi)
FC MIKA (Arm) - FC Artmedia Petrzalka (Slw)
FC Dnipro Dnipropetrovsk (Oek) - GKS Bełchatów (Pol)
Budapest Honvéd FC (Hon) - Hamburger SV (Dui)
BSC Young Boys (Zwi) - RC Lens (Fra)
FC Tobol Kostanay (Kaz) - Groclin (Pol)
Austria Wien (Oos) - FK Jablonec 97 (Tsj)
FC ViOn Zlaté Moravce (Slw) - Zenit St. Petersburg (Rus)
Rapid Wien (Oos) - FC Dinamo Tbilisi (Geo)
MyPa-47 (Fin) - Blackburn Rovers FC (Eng)
Drogheda United FC (Ier) - Helsingborgs IF (Zwe)
FHK Liepājas Metalurgs (Let) - AIK (Zwe)
HJK (Fin) - AaB (Den)
FK Ekranas (Lit) - Vålerenga IF (Noo)
Dunfermline Athletic FC (Sch) - BK Häcken (Zwe)
SK Brann (Noo) - FK Sūduva (Lit)
FC Haka (Fin) - FC Midtjylland (Fin)
FC Dinamo Minsk (WRu) - Odense BK (Den)
UN Käerjéng 97 (Lux) - Standard Liège (Bel)
Fredrikstad FK (Noo) - Hammarby IF (Zwe)


De eerste wedstrijden zijn op 16 augustus. Op 30 augustus worden de returns gespeeld.

Wolfenstein-film krijgt regisseur

Een paar jaren geleden werd al aangekondigd dat er een film zou komen op basis van Wolfenstein. Lange tijd liet Samuel Hadida, de producer, niks meer van zich horen, maar eindelijk is er dan weer nieuws. Hij heeft namelijk een regisseur gevonden voor de film: Roger Avery. Hoewel de man vooral ervaring heeft met het schrijven van scripts -zo werkte hij mee aan de scripts voor Pulp Fiction, True Romance en Reservoir Dogs- heeft hij toch het vertrouwen gekregen van Hadida.

In de film, die Return to Castle Wolfenstein heet, zal U.S. Army Ranger B.J. Blazkowicz het kasteel Wolfenstein binnendringen om onderzoek te verrichten naar de Duitse experimenten naar het paranormale. Over zijn positie had Avery het volgende commentaar:"I've been playing the character of B.J. Blazkowicz since the epic Wolfenstein 3D first bruised my brain and have ever since wanted to bring his adventures to life on the bigscreen. It's time to bust some dams, storm some bunkers and blow up some bridges."



Bondscoach China houdt het voor gezien

China zal op zoek moeten gaan naar een nieuwe bondscoach. De Chinese media meldt dat de huidige coach van de nationale ploeg, Zhu Guanghu, zijn functie per direct neerlegt.

Tijdens de afgelopen Azië Cup was China één van de teleurstellingen van het toernooi. Het land kwam niet verder dan de eerste ronde en moest in haar groep Iran en Oezbekistan voor laten. "Ik heb gefaald in mijn taak, en ik zou mijn verontschuldigingen willen aanbieden aan de supporters", aldus de oefenmeester in een fax aan de Chinese bond.

Kai Reus eindelijk thuis

Kai Reus is sinds gisteren weer thuis. Afgelopen weekend keerde de 22-jarige Rabo-renner terug naar Nederland, waar hij aanvankelijk in een Amsterdams ziekenhuis lag. Op 12 juli kwam hij tijdens een trainingsrit in de Franse Alpen ten val en werd met ernstige verwondingen in een ziekenhuis in Grenoble opgenomen.

Het herstel van Reus, die bij zijn val een bloeding onder de schedel, een gebroken sleutelbeen en drie gebroken ribben opliep, neemt de nodige tijd in beslag. Het is nog onduidelijk hoe lang hij moet revalideren, de artsen verwachten echter dat Reus geen blijvend letsel aan zijn ongeluk overhoudt.

Vrouw beter betaald dan man in steden VS

Icoon EconomieJonge Amerikaanse vrouwen die fulltime werken, verdienen in enkele grote Amerikaanse steden inmiddels meer dan mannen. De omslag in inkomensverschil heeft zich in New York voltrokken na 2000 en in een aantal andere steden als Los Angeles en Dallas al iets eerder.

Dat meldde dagblad The New York Times vrijdag. Demografen noemen de uitkomst van hun onderzoek opvallend. Landelijk slinkt het verschil in inkomens tussen mannen en vrouwen, zij het langzaam, en hier en daar wordt dit verschil zelfs groter.

In 2005 ontvingen vrouwen tussen 21 en 30 jaar die in New York voltijds werkten 117 procent van wat mannen verdienden, gemiddeld 35,653 dollar (26.0273 euro). In de rest van de Verenigde Staten ligt dat veel lager, 89 procent van het gemiddelde loon voor mannen.

Experts weten nog niet precies hoe zij de groei moeten verklaren. Een van de belangrijkste redenen lijkt dat meer vrouwen dan mannen afstuderen op middelbare scholen en dat zij vaker naar steden trekken. Velen van hen trouwen er minder snel waardoor zij zich kunnen richten op hun carrière.

Petrovic: "Dit RKC wordt geen kampioen"

Als degradant is RKC Waalwijk aankomend seizoen automatisch één van de topfavorieten voor de titel in de Jupiler League. Volgens RKC-trainer Zeljko Petrovic is dat niet reëel omdat zijn selectie niet goed genoeg voor de titel is.

"Op dit moment moet je reëel zijn, met deze selectie worden we geen kampioen. Meespelen in de top kan, maar teams als RBC en FC Dordrecht zijn eveneens sterk. Jongens die niet meer voor RKC willen spelen, wil ik er niet bij hebben. RKC moet eigenlijk volledig opnieuw beginnen en aan de lange termijn werken. Maar ik moet met deze selectie juist aan de korte termijn denken, daar word ik op afgerekend. Na de degradatie zijn we veel spelers kwijtgeraakt en er is weinig voor teruggekomen", aldus de voormalig middenvelder van onder meer PSV.

"Er zijn genoeg spelers die naar ons toe willen, maar om één of andere reden blijft een transfer vaak uit", vervolgt de coach. "Dieter van Tornhout van Roda JC wil bijvoorbeeld voor RKC spelen, maar zijn club laat hem niet gaan. Deze week hebben we twee spelers aangetrokken, je moet immers toch iets doen. De linksback Niclas Svendsen is er pas twee dagen, terwijl aanwinst Sawwas Exouzidis tot nu alleen een halve wedstrijd meedeed. Ingespeeld is het elftal nog niet."

De Simpons...

The Simpsons movie, ik kijk er na uit, ondanks het feit dat de serie na seizoen 6 eigenlijk niet meer leuk was. Ok, de reviews zijn over het algemeen positief en ik kan me er ook wel in vinden, maar toch... De film had er eerder moeten komen, en hopelijk wordt dit de grand finale van de Simpsons, want de show zelf is al een tijdje geleden over de "haai gesprongen".

16 augustug komt de film in ieder geval in Nederland uit, maar wat hebben de sukkels bij FOX gedaan?

Luister en huiver...

Vettel praat over Toro Rosso

Dit weekend zal Sebastian Vettel zijn eerste race rijden voor Scuderia Toro Rosso. De Duitser was sinds vorig jaar test- en reserverijder bij BMW. Dit jaar verving Vettel BMW-rijder Robert Kubica tijdens de Grand Prix van Amerika. Daar bewees hij zich door zijn eerste WK-punt te behalen.

Door de nieuwe testreglementen kwam Vettel dit jaar weinig aan rijden toe. Dat was voor hem de reden om voor Toro Rosso te gaan rijden. "Volgens mij was het een verstandige beslissing van me om deze stap te maken. Dit is een geweldige kans voor mij."

"De wagen is nog niet zo goed als die van BMW, maar hier zie ik juist een uitdaging in", vervolgde de nieuwe teamgenoot van Vitantonio Liuzzi. "Ik weet dat er nog veel werk te verzetten is en dat we nog veel verbeteringen kunnen maken. Ik zal mijn uiterste best doen om onze situatie te verbeteren. Ik zal me nu volledig richten op wat er komen gaat."

Vettel bewees zich vandaag al door tijdens de eerste vrije training sneller te rijden dan zijn teamgenoot Liuzzi. Hij zette de zestiende tijd neer.

Ten Cate: "Loting biedt mogelijkheden"

Henk ten Cate, trainer van Ajax, heeft redelijk positief gereageerd op de uitslag van de loting voor de derde voorronde van de Champions League. De club uit de hoofdstad moet het opnemen tegen MSK Zilina of Slavia Praag.

"Hoewel we het zeker niet onderschatten, biedt deze loting mogelijkheden. We zijn in ieder geval blij dat we Spartak Moskou niet hebben getroffen. Er klonk een groot gejuich op in onze selectie toen bleek dat we die zouden ontlopen", liet de oefenmeester in een eerste reactie weten.

De eerste wedstrijd wordt op 14 of 15 augustus in de Amsterdam ArenA gespeeld. Twee weken later, op 28 of 29 augustus, volgt de return.

Politie beëindigt rijexamen op de A16

OpmerkelijkDe politie heeft gisteren de droom op het behalen van een rijbewijs van een 18-jarige vrouw bruut verstoord. De auto waarin ze afreed werd door een surveillancewagen van het KLPD op de A16 bij Breda aan de kant gezet omdat de wagen niet verzekerd was. Dat bleek nadat agenten het kentekennummer in hun computer intypten toen ze achter de leswagen reden.

De beteuterde examenkandidate en de eveneens vreemd op zijn neus kijkende examinator kregen een lift naar het politiebureau. Daar werden ze opgehaald. De auto was van een rijschool uit Dongen. Waarom die de leswagen niet verzekerd had, wordt niet vermeld. De vrouw zal haar examen in ieder geval op een ander moment moeten overdoen.

'Crysis komt 16 november'

Crysis zal begin november dit jaar in de winkels moeten komen te liggen. Dit zei Warren Jenson van EA tijdens een financiële vergadering van het bedrijf:
"[...]
We are now planning to launch Crysis in early November.
[...]"


Crysis is een FPS die veelvuldig en als één van de eersten gebruik zal gaan maken van de nieuwe mogelijkheden die DirectX 10 met zich meebrengt. In de game kruip je in de huid van een Delta Force lid in de nabije toekomst. Met behulp van een geavanceerd nano-pak dat je extra krachten geeft moet je een buitenaardse invasie stoppen en ondertussen ook nog een paar Noord-Koreanen zien te omzeilen.

Update
Electronic Arts Nederland heeft zojuist bekend gemaakt dat de precieze datum dat Crysis in de winkels ligt 16 november zal zijn.

Politie arresteert hardwerkende nepagent

Icoon PolitieDe politie in Amsterdam heeft een 40-jarige man opgepakt die zich uitgaf voor politieagent. Dat liet de politie vandaag weten. Afgelopen nacht schoot de man politiemensen te hulp die moeite hadden een vechtpartij te bedwingen.

Hij deed zich voor als agent in burger en hielp zijn 'collega's' een man te boeien. Vervolgens duwde hij hardhandig een aantal omstanders opzij.

Na de vechtpartij verdween de onbekende diender weer in de nacht. Even later dook de man weer op bij een andere vechtpartij, opnieuw om te assisteren. Deze keer gaf hij zich uit voor rechercheur. Toen bleek dat de man zijn functie had verzonnen, werd hij zelf gearresteerd wegens mishandeling en wederrechtelijke vrijheidsberoving.

DVD: Unveiled

Ook al was ijzeren Rita anders van mening, homoseksuelen lopen nog steeds een groot gevaar in Iran. In het fictieve Unveiled (Fremde Haut) volgen we één van hen, de dertigjarige tolk Fariba Tarizi. Na haar ontmaskering als lesbienne besluit ze te vluchten naar Duitsland, maar doordat ze liegt over de reden voor haar asielaanvraag dreigt ze al snel weer terug gestuurd te worden. Wanneer een Iraanse politieke vluchteling in haar opvangcentrum zelfmoord pleegt, besluit ze zijn identiteit aan te nemen.


EA trekt stekker uit online support 49 titels

Per 1 september en per 1 november zal Electronic Arts de multiplayer support van 49 titels stop zetten. Hieronder de lijst met games, waarvan er een aantal recentelijke titels tussen zitten.

Vanaf 1 september:
* Arena Football (PS2)
* Arena Football (Xbox)
* FIFA Soccer 06 (Xbox 360)
* FIFA Soccer 06 (PC)
* FIFA06 (PC)
* FIFA Soccer 06 (PS2)
* FIFA Soccer 06 (PSP)
* FIFA Soccer 06 (Xbox)
* FIFA World Cup 2006 (PC)
* FIFA World Cup 2006 (PS2)
* FIFA World Cup 2006 (PSP)
* FIFA World Cup 2006 (Xbox)
* Fight Night Round 3 (PSP)
* Fight Night Round 3 (Xbox)
* Madden NFL 06 (Xbox 360)
* Madden NFL 06 (PC)
* Madden NFL 06 (PS2)
* Madden NFL 06 (PSP)
* Madden NFL 06 (Xbox)
* Marvel Nemesis: Rise of the Imperfects (PS2)
* Marvel Nemesis: Rise of the Imperfects (Xbox)
* MVP 07 NCAA Baseball (PS2)
* MVP 07 NCAA Baseball (Xbox)
* NASCAR 06 Total Team Control (PS2)
* NASCAR 06 Total Team Control (Xbox)
* NBA Live 06 (Xbox 360)
* NBA Live 06 (PC)
* NBA Live 06 (PS2)
* NBA Live 06 (PSP)
* NCAA Football 2005 (Xbox)
* NCAA Football 2006 (PS2)
* NCAA Football 2006 (Xbox)
* NCAA March Madness 06 (PS2)
* NCAA March Madness 06 (Xbox)
* NFL Head Coach (PC)
* NFL Head Coach (Xbox)
* NFL Head Coach (PS2)
* NHL 06 (PC)
* NHL 06 (PS2)
* NHL 06 (Xbox)
* Tiger Woods PGA Tour 06 (Xbox 360)
* Tiger Woods PGA Tour 06 (Xbox)

Vanaf 1 november:
* Burnout Revenge (Xbox)
* Burnout Revenge (PS2)
* Need for Speed Underground (PS2)
* Need for Speed Underground 2 (PC)
* Need for Speed Underground 2 (PS2)
* Need for Speed Most Wanted (PSP)
* Need for Speed Most Wanted (Xbox)

D66-raadslid wil UFO's op politieke agenda zetten

X-factorD66-raadslid en oud-wethouder Annemieke Schep uit het Noord-Hollandse kunstenaarsdorp Bergen wil het onderwerp UFO's en buitenaardse wezens op de politieke agenda zetten. Dit naar aanleiding van haar eigen waarneming in mei.

In een interview met RTV Noord-Holland verklaart Schep dat ze op 4 mei in de avond door het raam een vloot lichtbollen door de lucht zag vliegen, samen met een vriendin. Een van de lichtbollen haalde de andere lichtbollen in, en de andere bollen vlogen er achteraan.

Naar haar zeggen konden het geen vliegtuigen, vuurwerk of helikopters zijn, gezien het uiterlijk van de vliegende objecten. Schep en haar vriendin waren net aan hun eerste wijntje begonnen, en volgens haar zijn ze nuchtere mensen.

De D66-raadsvrouw sluit niet uit dat het ruimteschepen konden betreffen, en bij de eerstvolgende bestuursvergadering van haar partij zal ze proberen dit op de politieke agenda te zetten.

Of raadslid Schep ooit wel eens gehoord heeft van Thaise geluksballonnen, blijft onduidelijk. In het radio-interview rept ze daar in ieder geval met geen woord over. Het meldpunt voor UFO's krijgt de laatste tijd overigens opvallend veel meldingen uit de omgeving van Alkmaar en Bergen.



Radio-interview: Raadslid Schep ziet ze vliegen.

Met dank aan FatalException voor de submit.

Loting derde voorronde CL 2007/2008

In het Zwitserse Nyon is zojuist de loting voor de derde voorronde van de Champions League verricht. Het is nog niet duidelijk tegen wie Ajax aan moet treden. Wel is zeker dat dit ´ilina of Slavia Praag zal zijn. De Amsterdammers beginnen met een thuiswedstrijd.

De volledige loting

#ThuisUit
1Hafnarfjördur / BorisovLubin / Steaua Boekarest
2Tampere / Levski SofiaAstana / Rosenborg BK
3Spartak MoskouCeltic
4Werder BremenDomzale / Dinamo Zagreb
5Ventspils / SalzburgFC Pyunik / Shaktar Donetsk
6Ajax´ilina / Slavia Praag
7ValenciaDebrecen / Elfsborg
8RC Genk / SarajevoDinamo Kiev
9FenerbahçeRSC Anderlecht
10Glasgow Rangers / ZetaRode Ster Belgrado / Levadia Talinn
11ToulouseLiverpool
12BenficaFC Kopenhagen / Beitar Jeruzalem
13Lazio RomaDinamo Boekarest
14Sparta PraagArsenal
15FC ZürichBesiktas / FC Sheriff
16SevillaAEK Athene

De heenwedstrijden worden op 14/15 augustus gespeeld. De returns staan voor 28/29 augustus op het programma.

Vliegende schotels in productie genomen

Icoon OpmerkelijkNa een geslaagde test in 2002 met een vliegende auto stortte de firma Moller International zich alweer op iets nieuws: een vliegende schotel. Het bedrijf is nu gestart met de productie van het voertuig. Het zweeft ongeveer drie meter boven de grond en kan twee passagiers vervoeren. Het toestel lijkt enigszins op het futuristische vehikel waarmee de Jetsons uit de bekende tekenfilmserie zich verplaatsten.

De M200G Volantor kan verticaal opstijgen en landen en kan een snelheid bereiken van 80 kilometer per uur. Dr. Moller, stichter van de firma, zegt: "Je kan er snel mee over rotsen, moerassen en hekken geraken, aangezien de oppervlakte geen hindernis vormt". Wil je zo’n vliegende schotel aanschaffen zul je wel minimaal 65.000 euro moeten neertellen.

vliegende schotel
Vervoer ala The Jetsons

Metalen ring leidt tot evacuatie Gouda

In Gouda zijn gisteren diverse woningen ontruimd. Aanleiding vormde de vondst van een verdacht voorwerp.

Tijdens het spitten in de tuin, stuitte de man met zijn schep op een onbekend voorwerp. Zelfs de politie kon het voorwerp niet identificeren, maar mogelijk zou het voorwerp explosief zijn. De politie besloot na de vondst de omgeving te evacueren.

Het Explosieven Opruimings Commando (EOC) werd opgetrommeld om duidelijkheid te scheppen. Gelukkig bleek het slechts te gaan om een metalen ring.

Dit heeft de Goudse politie vandaag bekendgemaakt. Nadat ze enkele enerverende uurtjes hadden doorgemaakt, konden de bewoners hun huisje weer in.

Heerenveen baalt van actie Alves

SC Heerenveen is bang dat Afonso Alves de club wil verlaten. Gisteren werd al bekend dat de Braziliaan zich niet bij de club had gemeld. Het is nog altijd niet duidelijk waar de speler zich bevindt. Yme Kuiper, directielid van de club, denkt dat dit bij Braziliaanse topscorers hoort.

"Het is niet gemakkelijk om contact met hem te krijgen", liet Kuiper in een reactie weten. "We kregen donderdagavond signalen dat hij er gisteren niet zou zijn, maar hebben hem zelf niet gesproken. Hij neemt ook geen contact met ons op. Wij vinden dit niet prettig en hebben geen idee wat de reden voor de vertraging zou kunnen zijn. Natuurlijk gaan we dit binnenkort met hem bespreken, want zo ga je niet met je werkgever om."

Braziliaanse media suggereren dat Alves op deze manier een vertrek bij SC Heerenveel wil bewerkstelligen, maar Kuiper wil hier niet aan denken. "Los daarvan vraag ik me af of dit, als het waar is, de juiste manier is om te handelen. Een speler die, om welke reden dan ook, afspraken met zijn werkgever schendt, wint niet aan betrouwbaarheid. Ook niet bij kandidaat-kopers, lijkt me."

Kuiper liet tot slot nog maar eens weten dat hij Alves, ondanks zijn afwezigheid, graag voor de club wil behouden. "Je weet nooit hoe het in de voetballerij loopt, maar op 17 augustus verwachten we mét hem aan de competitie te kunnen beginnen. Hij zal de komende week wel verschijnen."

Rechter steekt stokje voor besnijden 2-jarige

Icoon JustitieEen rechter in Zutphen heeft deze week verboden dat een 2-jarig jongetje op verzoek van zijn natuurlijke moeder wordt besneden. Volgens de vrouw hangt de biologische vader van het knulletje het Hindoe-geloof aan, en moet het kind conform die geloofsovertuiging van zijn voorhuid worden ontdaan. Bovendien zou besnijdenis van mannen in haar familie uit oogpunt van hygiëne gewoonte zijn.

De rechter gaf echter geen gehoor aan het verzoek. Ten eerste verblijft het kind al twee jaar bij een pleeggezin - meteen na de geboorte werd hij om onbekende redenen onder toezicht van Bureau Jeugdzorg Gelderland geplaatst - die de besnijdenis net als Jeugdzorg niet willen hebben. Ten tweede staat helemaal niet vast dat de man die de vrouw opvoert ook de daadwerkelijke vader is. Er is ooit wel eens DNA-onderzoek verricht, maar omdat de man de kosten daarvan niet voldeed, is de uitslag hiervan niet bekend geworden.

Als derde, en meest zwaarwegende reden, geeft de rechter aan dat een besnijdenis een onherstelbare en niet noodzakelijke ingreep is, waarover het kind zelf niet kan meebeslissen. Als het jongetje ouder is, kan hij zich altijd alsnog laten besnijden, zo meent de rechter. Bovendien zijn medici verdeeld over de vraag of de ingreep tot meer hygiëne leidt.

Het kind verblijft bij het pleeggezin overigens op een voor de moeder geheim adres. Er is wel af en toe contact tussen moeder en kind, maar steeds onder begeleiding van Jeugdzorg-medewerkers.

Feyenoord wil verder met Slory

Feyenoord is van plan om het huidige contract van Andwelé Slory open te breken, te verlengen en te verbeteren. Donderdag zaten de twee partijen al met elkaar om de tafel, waaruit bleek dat ze met elkaar verder willen gaan. Binnenkort wordt de nieuwe overeenkomst geconcretiseerd.

Deze snelle actie van Feyenoord heeft vooral te maken met de ontwikkeling die Slory, tijdens de oefentrip van het Nederlands Elftal in Azië, doormaakte. Dit is echter uniek te noemen, aangezien de speler nog geen enkele officiële wedstrijd voor de Rotterdammers speelde. De international, die van Excelsior afkomstig is, deed overigens wel mee in oefenwedstrijden tegen een aantal amateurclubs, Chelsea en FC Emmen.

Man vermoordt ouders om dood kat

Icoon ShockingEen 43-jarige man uit Australië heeft zijn ouders vermoord omdat ze om de dood van zijn kat lachten. Op de dag dat de kat stierf, vermoordde Stephen Alexander Harper zijn 77-jarige moeder en zijn 88-jarige vader door met de achterkant van een bijl op hun hoofden in te slaan. Harper pleitte schuldig voor de rechtbank.

Harper dacht dat zijn moeder zijn kat had vergiftigd omdat ze lachte toen hij haar vertelde dat de kat dood was. De openbare aanklager zei: "Toen ging hij door het lint en vermoordde hen. Hij vertelde zijn vrienden dat zijn ouders hem als vuilnis behandelden". De verdediging houdt het er op dat de man zijn frustraties al sinds zijn kindertijd opgekropt had. Niet de dood van de kat zelf, maar de reactie van zijn moeder op de dood van zijn kat was volgens hen de druppel.

'Perez mist start van de competitie'

Er is een kans dat PSV-speler Kenneth Perez de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen, tegen Heracles, aan zich voorbij moet laten gaan. De knieblessure van de Deen is niet ernstig te noemen, maar hij moet toch een aantal weken rust nemen.

De blessure komt de trainer van de Eindhovenaren, Ronald Koeman, erg slecht uit. Naast Perez kan de oefenmeester namelijk ook geen beroep doen op Jefferson Farfán en Arouna Koné. Tevens zal ook Danko Lazovic niet kunnen spelen, aangezien hij nog een schorsing uit moet zitten.

Met Koné gaat het overigens weer een stukje beter. De Ivoriaan had malaria, maar verblijft niet meer in het ziekenhuis. Het is nog niet duidelijk wanneer hij de training weer kan hervatten.

Geen-seks programma's VS werken niet

Icoon OpmerkelijkVoorlichtingprogramma's die erop gericht zijn dat jongeren op latere leeftijd beginnen met seks en het met minder partners doen, blijken niet het gewenste effect te hebben. De voorlichting leidt er niet toe dat jongeren minder aan onveilige seks doen.

Ook neemt het aantal infecties en ongewenste zwangerschappen niet af, blijkt uit onderzoek onder Amerikaanse jongeren waarover de BBC vandaag berichtte.

Het onderzoek werd uitgevoerd onder meer dan 15.000 Amerikaanse jongeren tussen de 10 en 21 jaar. De voorlichting, die niet gericht is op het gebruik van condooms of andere anticonceptie, verkleint het risico op hiv-besmetting niet. Dat bleek eerder ook al uit onderzoeken in ontwikkelingslanden.

Een derde van het Amerikaanse budget voor de bestrijding van aids in Afrika en het Caribisch gebied gaat naar programma's die seksuele onthouding promoten.

Uitslag 1e vrije training GP Hongarije

Robert Kubica was tijdens de eerste vrije training op de Hungaroring het snelste. De coureur van BMW F1 bleef Felipe Massa en Kimi Räikkönen voor. De top vijf werd door Fernando Alonso en Lewis Hamilton gecompleteerd.

De volledige uitslag:

# CoureurTeam TijdAantal ronden
1 R. Kubica BMW 1:22.39025
2 F. Massa Ferrari 1:22.51918
3 K. Räikkönen Ferrari 1:22.54021
4 F. Alonso McLaren 1:22.58518
5 L. Hamilton McLaren 1:22.65419
6 N. Heidfeld BMW 1:22.89124
7 N. Rosberg Williams 1:22.98319
8 J. Button Honda 1:23.29420
9 R. Barrichello Honda 1:23.60120
10 R. Schumacher Toyota 1:23.80227
11 A. Davidson Super Aguri 1:24.10213
12 J. Trulli Toyota 1:24.31830
13 A. Wurz Williams 1:24.32112
14 D. Coulthard Red Bull 1:24.47417
15 H. Kovalainen Renault 1:24.73318
16 S. Vettel Scuderia Toro Rosso 1:24.90526
17 G. Fisichella Renault 1:24.92019
18 V. Liuzzi Scuderia Toro Rosso 1:24.97620
19 T. Sato Super Aguri 1:25.30713
20 M. Webber Red Bull 1:25.58414
21 A. Sutil Spyker F1 1:26.33229
22 S. Yamamoto Spyker F1 1:28.11830

De volgende training start om 14:00 uur.

Duimblessure voor S. Williams

Serena Williams keert voorlopig nog niet terug in de WTA-tour. De Amerikaanse heeft nog altijd last van een blessure aan haar duim. Deze liep ze tijdens Wimbledon op.

Dit is ook de reden waarom Williams zich heeft afgemeld voor het tennistoernooi van Los Angeles. Eerder moest de Amerikaanse ook al verstek laten gaan tijdens het toernooi van Cincinnati. Ook de halve finale van de Fed Cup moest de tennisster aan haar voorbij laten gaan.

Kuyt voelt een beetje jaloezie

Dirk Kuyt is enigszins jaloers als hij kijkt naar de huidige situatie bij Feyenoord. De speler van Liverpool is namelijk van mening dat de club nu veel meer vertrouwen uitstraalt.

"Het straalt allemaal zoveel vertrouwen uit en dat was in mijn tijd hier niet zo erg", liet Kuyt in een reactie weten. "Ik ben wel een beetje jaloers geworden. Het is natuurlijk voor de supporters en de club zelf ook geweldig wat er aangekocht is. Hiermee kan je voor de prijzen gaan."

Komende zondag neemt Kuyt, samen met Liverpool, deel aan het Port of Rotterdam Tournament. De aanvaller moet het dan met The Reds opnemen tegen zijn oude liefde Feyenoord. "Ik heb er zin in en kan niet wachten om het veld te betreden."

Stranglehold duurste next-gen game?

Martin Spiess, de Europese marketing directeur van Midway, heeft in een interview met GamesIndustry.biz verklaard dat de uitgever $30 miljoen heeft geïnvesteerd in het binnenkort te verschijnen spel Stranglehold.

Hiermee is Stranglehold, naar eigen zeggen, het meest dure next-gen spel dat momenteel ontwikkeld wordt. Maar Spiess is er van overtuigd dat deze investering bij de release van de game in September zal worden terug verdiend.

"The early indications from retail and the consumers are there, so it is going to pay off. In order to recoup development money you obviously have to sell a lot of units, but what we're seeing to date is that we will sell those units. Stranglehold will be the top selling title this Christmas."

Midway heeft Stranglehold samen met regisseur John Woo ontwikkeld. Het spel is het geestelijke vervolg op de film Hard Boiled die in 1992 verscheen.


[MLB]Standen per 3-8-2007

De Tampa Bay Devil Rays kunnen de play offs zo goed als vergeten dit jaar en de Cincinnati Reds doen het niet heel veel beter met een winstpercentage van net boven de .400.
American League
EASTWLPCTGBHOMEROADRSRASTRKL10
Boston Red Sox6642.611-36-2030-22557428Won 27-3
New York Yankees5850.537834-2124-29629496Lost 16-4
Toronto Blue Jays5354.49512.531-2022-34493466Lost 16-4
Baltimore Orioles5057.46715.527-2423-33487479Lost 27-3
Tampa Bay Devil Rays4166.38324.525-3116-35499666Won 13-7

CENTRALWLPCTGBHOMEROADRSRASTRKL10
Detroit Tigers6146.570-26-2135-25615532Lost 22-8
Cleveland Indians6147.565.537-2224-25563510Won 13-7
Minnesota Twins5552.514630-2525-27501480Lost 14-6
Chicago White Sox4959.45412.524-2825-31463564Won 16-4
Kansas City Royals4859.4491324-3124-28498520Won 15-5

WESTWLPCTGBHOMEROADRSRASTRKL10
Los Angeles Angels of Anaheim6344.589-35-1628-28545478Won 16-4
Seattle Mariners5947.5573.536-2023-27514512Won 15-5
Oakland Athletics5158.4681327-2924-29465461Lost 14-6
Texas Rangers4860.44415.527-2521-35523580Lost 16-4

National League
EASTWLPCTGBHOMEROADRSRASTRKL10
New York Mets6147.565-30-2331-24503457Won 26-4
Philadelphia Phillies5751.528429-2328-28592547Won 17-3
Atlanta Braves5752.5234.529-2728-25541497Lost 15-5
Florida Marlins5059.45911.524-3126-28527561Lost 12-8
Washington Nationals4860.4441327-2921-31418514Won 36-4

CENTRALWLPCTGBHOMEROADRSRASTRKL10
Chicago Cubs5750.533-29-2628-24501442Lost 16-4
Milwaukee Brewers5851.532-37-1921-32524497Lost 23-7
St. Louis Cardinals5055.476625-2525-30463553Lost 25-5
Houston Astros4761.43510.528-2519-36485563Won 15-5
Pittsburgh Pirates4462.41512.525-3019-32440525Won 23-7
Cincinnati Reds4564.4131324-2921-35497567Lost 54-6

WESTWLPCTGBHOMEROADRSRASTRKL10
Arizona Diamondbacks6050.545-33-2127-29455489Lost 18-2
Los Angeles Dodgers5850.537130-2628-24499468Lost 13-7
San Diego Padres5750.5331.529-2628-24460409Won 14-6
Colorado Rockies5552.5143.530-2125-31522510Won 16-4
San Francisco Giants4759.4431125-2722-32457465Won 16-4

Pastafari bieden EO zielenhulp

Icoon OpmerkelijkAanhangers van de Cultus van het Vliegend Spaghetti Monster, ook wel Pastafari genaamd, zullen vanmiddag om 12:30 uur een processie houden voor de gebouwen van de Evangelische Omroep. Zij willen de EO’ers zielenhulp bieden en “uit hun onwetendheid verlossen” aangaande de evolutieleer. Dit naar aanleiding van de censuur die de EO toepast op de door hen uitgezonden natuurdocumentaires.

De EO paste de documentaires aan met het oog op de Christelijke scheppingsleer, maar die klopt niet volgens de pastafari. Zij zeggen dat de schepper, het Vliegend Spaghetti Monster 'met Zijne Noedelige Aanhangsels', eerst een dag heeft nagedacht, daarna drie dagen heeft geschapen en daarna drie dagen heeft gerust. "Voor de mensen van de EO is dit idee duidelijk nog nieuw", aldus intiatiefnemer Mark van den Borre. "Zij weten ook nog niets van de biervulkanen en stripperfabrieken in het hiernamaals".

Hij gaat ervan uit dat de deelnemers in gepaste rituele piratenkledij zullen verschijnen, aangezien Pastafari geloven dat mensen afstammen van piraten.


Het Vliegend Spaghetti Monster

'Geheime afspraken Spyker en Mingya'

De breuk tussen Spyker F1 en Christijan Albers zou nog weleens een staartje kunnen krijgen. De Nederlander werd door het team aan de kant geschoven omdat een sponsor niet aan zijn verplichtingen zou voldoen. Mingya, de betreffende sponsor, liet destijds al weten geen betalingen verschuldigd te zijn aan het Nederlandse Formule 1-team.

Dagblad De Pers weet vandaag te melden dat er in het geheim afspraken zijn gemaakt tussen het Spyker F1-team en Joep van den Nieuwenhuizen, eigenaar van Mingya. Door ondertekening van een sideletter zou Mingya alleen garant staan voor een deel van het sponsorbudget, maar het niet hoeven te betalen.

Zowel Spyker als Joep van den Nieuwenhuizen willen geen commentaar geven.

Dierenmishandeling als seksvideo

Icoon ShockingEen vrouw uit Bradford (Groot-Brittannië) riep de hulp in van de politie omdat zij bang was klappen te krijgen van haar man. De vrouw, die anoniem wil blijven, overhandigde de agenten een video waarop te zien was hoe zij en haar man seksueel opgewonden raakten van martelpraktijken op een levende kikker, twee kameleons en een parkiet.

Onderzoeker Robert Smith vertelt: "Drie van de dieren werden levend tegen een bord genageld. Alsof dat nog niet genoeg was, pookten ze met scherpe voorwerpen in hun lijf. Daarna onthoofdden ze de beesten heel langzaam met grote messen". De dierenmishandeling bleef volgens hem niet beperkt tot deze vier gevallen. Op het moment dat het koppel de gruwelijke feiten bedreef waren de kinderen van het stel het huis uit.

[Darts] Loting World Darts Trophy

Gisteren is de loting verricht voor de Bavaria World Darts Trophy die van 31 augustus tot en met 9 september zal plaatsvinden. In totaal zijn er 32 plaatsen in het hoofdtoernooi. Vierentwintig spelers zijn geplaatst, de anderen zullen zich via de voorronden moeten zien te plaatsen.

Eerste voorronde
Best of 5 sets/5 legs

1. Andy Jenkins (Eng) - Phill Nixon (Eng)
1. Paul Hanvidge (Sch) - Wayne Atwood (Wal)
2. Dietmar Burger (Oos) - Andy Smith (Eng)
2. Michael van Gerwen (Ned) - Robert Grant (NZl)
3. Ronnie Baxter (Eng) - Steve Duke Sr. (Aus)
3. Jarkko Komula (Fin) - Denis Ovens (Eng)
4. Michael Rosenauer (Dui) - Bob Anderson (Eng)
4. Jelle Klaasen (Ned) - Edwin Max (Ned)
5. Kevin Painter (Eng) - Shane Tichowitsch (Aus)
5. Mario Robbe (Ned) - Gary Spedding (Eng)
6. Steve West (Eng) - Peter Allen (Eng)
6. Mervyn King (Eng) - Craig Pullen (NZl)
7. Barrie Bates (Wal) - Shaun Greatbatch (Eng)
7. Martin Atkins (Eng) - Alan Caves (Eng)
8. Gary Robson (Eng) - Mark Walsh (Eng)
8. Vincent van der Voort (Ned) - Mark Barilli (Sch)

Tweede voorronde
Best of 5 sets/5 legs

1. A. Jenkins / Nixon - Hanvidge / Atwood
2. Burger / A. Smith - Van Gerwen / Grant
3. Baxter / Duke Sr. - Komula / Ovens
4. Rosenauer / B. Anderson - Klaasen / Max
5. Painter / Tichowitsch - Robbe / Spedding
6. S. West / Allen - King / Pullen
7. Bates / Greatbatch - Atkins / Caves
8. Robson / Walsh - Van der Voort / Barilli


Eerste ronde
Best of 5 sets/5 legs

1. Gary Anderson (Sch, W1) - winnaar voorronde 1
2. John Part (Can, P8) - Niels de Ruiter (Ned)
3. Simon Whitlock (Aus, W5) - Wayne Mardle (Eng)
4. Peter Manley (Eng, P4) - winnaar voorronde 2
5. Martin Adams (Eng, W3) - winnaar voorronde 3
6. Dennis Priestley (Eng, P6) - Mike Veitch (Sch)
7. Tony O'Shea (Eng, W7) - Andy Hamilton (Eng)
8. Raymond van Barneveld (Ned, P2) - winnaar voorronde 4
9. Mark Webster (Wal, W2) - winnaar voorronde 5
10. Adrian Lewis (Eng, P7) - John Walton (Eng)
11. Scott Waites (Eng, W6) - James Wade (Eng)
12. Colin Lloyd (Eng, P3) - winnaar voorronde 6
13. Darryl Fitton (Eng, W4) - winnaar voorronde 7
14. Terry Jenkins (Eng, P5) - Co Stompé (Ned)
15. Remco van Eijden (Ned, W8) - Roland Scholten (Ned)
16. Phil Taylor (Eng, P1) - winnaar voorronde 8

Tweede ronde
Best of 5 sets/5 legs

17. G. Anderson / winnaar V1 - Part / De Ruiter
18. Whitlock / Mardle - Manley / winnaar V2
19. Adams / winnaar V3 - Priestley / Veitch
20. O'Shea / Hamilton - Van Barneveld / winnaar V4
21. Webster / winnaar V5 - Lewis / Walton
22. Waites / Wade - Lloyd / winnaar V6
23. Fitton / winnaar V7 - T. Jenkins / Stompé
24. Van Eijden / Scholten - Taylor / winnaar V8

Kwartfinales
Best of 9 sets/5 legs

25. G. Anderson / winnaar V1 / Part / De Ruiter - Whitlock / Mardle / Manley / winnaar V2
26. Adams / winnaar V3 / Priestley / Veitch - O'Shea / Hamilton / Van Barneveld / winnaar V4
27. Webster / winnaar V5 / Lewis / Walton - Waites / Wade /
Lloyd / winnaar V6
28. Fitton / winnaar V7 /
T. Jenkins / Stompé - Van Eijden / Scholten / Taylor / winnaar V8


Halve finales
Best of 11 sets/5 legs

29. winnaar wedstrijd 25 - winnaar wedstrijd 26
30. winnaar wedstrijd 27 - winnaar wedstrijd 28

Finale
Best of 13 sets/5 legs

32. winnaar wedstijd 29 - winnaar wedstijd 30

Ten Cate:"Selectie te broos"

Henk ten Cate, de trainer van Ajax, noemde de wedstrijd gisteren tegen Atletico Madrid aardig. Wel vindt de trainer van de Amsterdammers dat zijn selectie te mager is.

"Deze selectie is te broos. Als ik naast me kijk, zie ik alleen maar jeugdspelers zitten. Alles is gefocust op 14 augustus (voorronde Champions League)", aldus Ten Cate. "Maar ik heb personele problemen. Klaas-Jan Huntelaar is mijn enige spits. En Ik moet Jaap Stam zo nu en dan wisselen, maar voor hem heb ik ook niemand. En toch moeten we om alle prijzen meedoen."

Het is onduidelijk of het rood van Gabri gevolgen heeft voor de Spanjaard in de Eredivisie. "Onnodig die actie. En ook nog in de laatste minuut. Een heel domme actie." Ten Cate was zeer tevreden over aanwinst Kennedy Bakircioglu. "Ik vond hem heel goed spelen."

Tyfoon Usagi treft Japan

Icoon WeerVoor de tweede keer in een maand tijd heeft het zuiden van Japan te maken met een zware tyfoon. Tyfoon Usagi, kwam vanmorgen vroeg aan op de Japanse Zuidkust. Vlak voor dat Usagi aan land kwam werd hij opgewaardeerd naar een supertyfoon. Hij kwam aan land met windsnelheden van 180 kilometer per uur.

Volgens de eerste berichten zijn er 18 gewonden gevallen op het eiland Kyushu, waar al duizenden mensen dekking zochten voor de tweede zware storm binnen korte tijd. De storm zorgde voor veel vertraging en problemen in weg-/treinverkeer door onder andere omgewaaide bomen.

Maandagochtend was Usagi zichtbaar ten zuidoosten van het eiland Iwo To en zal in de komende dagen vermoedelijk verder trekken in noordwestelijke richting, richting Japan. Mogelijk kan Usagi afbuigen om zo ook het noordelijke deel van Japan als tropische storm nog veel regen te gaan brengen.

In juli werd Japan ook al getroffen door de orkaan Man-Yi. Die veroorzaakte toen veel schade aan wegen, treinrails en ook het luchtverkeer ondervond veel hinder. Er vielen 3 doden en vele honderden gewonden. Ook trof Man-Yi het eiland Okinawa met windsnelheden van 300 kilometer per uur. Japan wordt op het noordelijk halfrond regelmatig getroffen door orkanen in de zomermaanden.

Tyfoon Usagi
Het oog van de tyfoon Usagi


Meer nieuws over deze orkaan en/of andere orkanen kan je vinden op het forum

Met dank aan Frutsel voor de vertaalde submit.

UCI vraagt Continental Teams om solidariteit

Pat McQuaid, de voorzitter van de Internationale Wielerunie UCI, heeft gisteren tijdens een bijeenkomst in Genève ook de Pro Continental Teams, het tweede profniveau, opgeroepen de anti-dopingverklaring van de internationale wielrenunie te ondertekenen.


Met het tekenen van de verklaring geeft een renner of lid van een team aan dat hij of zij niet betrokken is bij Operación Puerto of andere dopingzaken.

De CPA, de vereniging van beroepswielrenners, wilde dat naast de wielrenners, ook ploegleiders, teamartsen, managers en organisatoren hun handtekening zetten onder de antidopingcode van de internationale wielrenunie UCI. McQuaid wil dus een stapje verder gaan.

Wurz niet bang voor concurrentie

Alexander Wurz maakt zich geen zorgen over zijn toekomst in de Formule 1. De Oostenrijker komt dit seizoen uit voor Williams waar zijn contract na dit seizoen afloopt.

"Ik slaap goed en ben niet bezorgd. Hoewel het wel een feit is dat veel andere coureurs bij Williams aankloppen en vaak ook grote zakken met geld meebrengen," klinkt het zelfbewust uit de mond van Wurz. Ondertussen gaan er vele geruchten over vervanging van de Oostenrijker. Zo worden Narain Karthikeyan, Heikki Kovalainen en Nelsinho Piquet met Williams in verband gebracht.

Wurz wil zich echter vooral concentreren op het racen. "Als ik goed presteer komen de aanbiedingen vanzelf. Ik vind het sowieso nog vrij vroeg om al met 2008 bezig te zijn. Dat betekent echter niet dat ik mijn ogen niet open heb, als zich kansen voordoen zal ik ze zeker pakken."

Briatore wil veranderingen

Niet voor het eerst heeft Flavio Briatore zich uitgelaten over de opzet rondom een Grand Prix-weekend. De voorstellen van de teambaas van Renault zouden met name verbeteringen op het gebied van entertainment inhouden, zodat de sport spannender wordt en beter bereikbaar voor de fans.

"We zijn twee dagen bezig om de auto’s op orde te krijgen, waarbij tijdens de kwalificatie de snelste auto’s vooraan staan en langzaamste achteraan," legt de Italiaan uit. "Tijdens de race hopen we dat de langzame auto’s sneller worden en andersom, zodat er ingehaald kan worden. En zelfs als we dat inhalen makkelijker willen maken, is er meer nodig om de huidige volgorde van de auto’s door elkaar te husselen. Pas als het begint te regenen krijg je de chaos die je nodig hebt om de zaken in de war te gooien," vervolgt Briatore.

Briatore kijkt vooral met een schuin oog naar het spektakel dat de GP2-serie biedt. Vaak veel meer dan in de F1-races. Met name de omgekeerde startvolgorde zou in de ogen van Briatore een verbetering betekenen. "Het betekent dat de snelle rijders zich eerst langs de langzamere moeten strijden. Of wat te denken van twee races per weekend? Sommige aspecten van de Formule 1 zijn onderdeel van diens DNA om het zo te zeggen, maar niet zo veel als mensen denken."

Op deze manier wil Briatore de sport dichter bij de fans brengen. "In een moderne wereld willen mensen dichter bij de sterren komen, contact met ze hebben en een kijkje achter de schermen nemen. We moeten deze fans de hand toereiken," aldus de flamboyante Italiaan.

94-jarige sluit studie af

Icoon OpmerkelijkPhyllis Turner, 94 jaar oud en inmiddels betovergrootmoeder, uit Australië mag zich de oudste afgestudeerde ter wereld noemen. Onlangs sloot de moeder van zeven kinderen haar studie medicijnen af. Ze volgde de opleiding aan de universiteit van Adelaide. dit meldden verschillende media gisteren.

Toen Turner 12 jaar oud was, werd zij van school gehaald om haar moeder te helpen omdat de vader het gezin had verlaten. Bijna zestig jaar later begon zij haar studie medicijnen. Turner verklaart: "Ik voel me niet oud en zou graag verder studeren, maar ik ben anderen nu een beetje een blok aan het been". Hiermee doelde zij op haar loopproblemen.

60-jarige sekst met verkeersborden

Icoon ShockingEen 60-jarige man werd door de politie van Sioux Falls in South Dakota betrapt in een residentiële wijk terwijl hij een niet nader genoemde seksuele daad verrichte. Nu is dat op zich niet zo heel bijzonder, tot dat de agenten een kijkje namen in de woning van Verle Peter Dills.

De agenten troffen een hele stapel video’s aan waarop de man masturbeerde. Ook had hij seks had met diverse verkeersborden. Dills wordt nu verdacht van zes verschillende gevallen van openbare zedenschennis en inbraak. Het is (gelukkig) niet bekend hoe de penetratie met de verkeersborden in zijn werk ging.

Marat Safin verslaat Robin Haase

Robin Haase is uitgeschakeld in de derde ronde van het ATP-toernooi in Washington. De jonge Hagenaar speelde een goede wedstrijd tegen de als derde geplaatste Rus maar verloor 7-5, 6-7, 7-5

Pas op 5-5 in de derde set wist Marat Safin de beslissende break te plaatsen. In de kwartfinale speelt Safin tegen de Fransman Gael Monfils. John Isner speelde met zijn Wild Card tegen Wayne Odesnik en won ook, hij had daar wel het maximum aantal games voor nodig (6-7, 7-6, 7-6). Het is voor de 22-jarige Amerikaan pas zijn tweede toernooi op ATP-toernooi. In de kwartfinale wacht Tommy Haas op hem. Odesnik en Isner hadden nog nooit een ATP-wedstrijd gewonnen.

Andy Roddick plaatste zich ten koste van Radek Stepanek voor de kwartfinale. Roddick overleefde 3 breakpoints in de derde set en sloeg zelf op zijn eerste kans toe. 6-3, 1-6, 7-5.

Foutmelding als tatoeage

Icoon WeirdTatoeages zijn overal ter wereld te vinden. In alle soorten en maten kom je ze tegen en over smaak valt niet te twisten. Paul uit Nieuw-Zeeland heeft echter een wel heel bijzondere tatoeage: de melding die op je beeldscherm verschijnt als er iets fout is gegaan in je pc. De volledige tekst van de foutmelding luidt:
quote:
A fatal exception 0E has occured at 0137:BFFA21C9. The current application will be terminated.
* Press any key to terminate the current application.
* Press CTRL+ALT+DEL again to restart your computer. You will lose any unsaved information in all applications.
De uitleg die Paul geeft voor zijn bizarre tattoo is even simpel als geniaal. Hij ziet er nu al naar uit om later alles over Windows 98 tegen zijn kleinkinderen te vertellen. Dat Windows 98 nu al helemaal uit de mode is, maakt volgens hem deel uit van de charme. Iets vergankelijks onuitwisbaar maken, daar was het hem om te doen.

Ook is zijn tattoo bedoeld om een beetje tegen de stroom in te roeien. Hij moet mensen aan het denken zetten en aansturen tot een dialoog, dat is tenslotte wat ‘goede kunst’ vermag. Het Laatste Nieuws kwam echter niet verder dan de vraag: “Wat vindt je vrouw/vriendin/maîtresse hiervan?

Tattoo foutmelding 2
Foutmelding Windows 98 op je arm

Politie zoekt Nederlander na Maddie-melding

Icoon BuitenlandsJustitie in de Belgische stad Tongeren zoekt een Nederlander van circa 40 jaar, omdat hij gezien zou zijn met de ontvoerde Britse kleuter Maddie. De man heeft met een kind en een jongere Engelstalige vrouw zaterdag een terras bezocht in Tongeren, vlakbij Maastricht.

De politie heeft inmiddels een signalement van de man verspreid. Het flesje Fristi dat het kind heeft gedronken en het bijbehorende rietje zijn in beslaggenomen, waarschijnlijk voor DNA-onderzoek.

Een serveerster van het Tongerense café De Pauze vertelde donderdag in Het Belang van Limburg: ''Toen de drie weg waren, kwam een andere vrouw naar me toe. Ze zei dat ze kindertherapeute was en dat ze vond dat het kind zich vreemd gedroeg. Ik had niets verdachts gemerkt, maar ik zei tegen de vrouw dat zij er dan maar de politie bij moest halen.''

De 4-jarige Maddie verdween begin mei vanuit een hotelkamer in Portugal, waar ze lag te slapen. Haar ouders waren verderop in een cafetaria.



De driejarige Madeleine McCann

Met dank aan mouthman, Corne159 en Longmen voor de submit.

'Hogere straf majesteitsschennis onaanvaardbaar'

Peter RehwinkelAlle Nederlanders verdienen dezelfde bescherming als hun koningin. Het verschil in strafmaat tussen majesteitsschennis en andere vormen van belediging is onaanvaardbaar.

Dat betoogt Eerste Kamerlid en staatsrechtgeleerde Peter Rehwinkel (PvdA) vandaag in een bijdrage in de Volkskrant. Hij reageert in het schrijven op twee recente gevallen van majesteitsschennis.

In Amsterdam werd onlangs een man veroordeeld omdat hij de koningin een hoer had genoemd. Een journaliste van het internetmagazine Spunk moest eerder deze week mee naar het bureau omdat ze een T-shirt droeg met dezelfde boodschap.

Rehwinkel noemt het opmerkelijk dat op majesteitsschennis maximaal 5 jaar cel staat terwijl op belediging van een willekeurige Nederlander de straf varieert van 2 maanden tot maximaal 2 jaar.

Politie pakt vermeende maffiabaas op Sicilië

Icoon MisdaadOp Sicilië heeft de Italiaanse politie een van de meest gezochte mannen van het land opgepakt. Het gaat om de 43-jarige Franco Franzese, aldus de autoriteiten. De politie pakte hem nabij Palermo op. Met hem werden nog drie mannen aangehouden.

Franzese zou een naaste medewerker zijn van Salvatore Lo Piccolo die samen met Matteo Messina Denaro de nieuwe leiding zou vormen van de maffia. Franzese is al bij verstek veroordeeld tot levenslang wegens meerdere moorden en zijn banden met de georganiseerde misdaad.

CD: Dutch World Music Vol. 1

In deze vakantietijd is er toch niets lekkerder dan een reis om de wereld. Een muzikale reis dan wel te verstaan. Zeker voor de thuisblijvers is de cd Dutch World Music Vol. 1 een heerlijk alternatief voor het reizen. De twee cd's nemen je mee langs vele landen; een wereldreis die is samengesteld door wereldmuziek van Nederlandse bodem. Wie had ooit kunnen vermoeden dat wij zoveel diverse muziekstromingen in één klein land zouden hebben. Dit dubbelalbum laat dat zien, en wel op een heerlijke wijze.

CD: New Years Day - My Dear

New Years Day is een jonge groep (opgericht in 2005) die met het album My Dear zijn eerste cd uitbrengt. In de eerste jaren, voorafgaand aan de release van dit album, hebben zij zich vooral gericht op MySpace om zo meer bekendheid te genereren. Het zijn dit soort nieuwe bronnen die steeds meer worden benut door de jonge, aankomende bands. Pop-Punk, zo wordt hun muziek gecategoriseerd. Een classificatie die wel correct is. De cover van de cd ziet er fraai uit, misschien wat té rustig voor een eerste album, maar ach, op deze manier kun je met het hoesje in ieder geval niet fout gaan. Het is neutraal en naturel van opzet, wat niet gezegd kan worden van de muziek, zo blijkt na het beluisteren van de cd.

Boek: Kruismans/Perceval - Belgie voor beginnelingen

Er is geen ander volk waar wij Nederlanders liever grappen over maken dan de Belgen. Grappen die bol staan van de stereotypen en misschien zelfs wel van vooroordelen. Een Belg zal, in onze ogen, nooit als intelligent worden ervaren en altijd als dom worden afgeschilderd. Misschien bevestigen ze dit beeld zelf ook wel een beetje. Zo lijkt het in ieder geval naar voren te komen in het boek België voor beginnelingen van Bert Kruismans en Peter Perceval. Het beeld dat wij van de doorsnee Belg hebben is veelal de domme, slecht Nederlands sprekende (voor wat betreft de Vlamingen dan), patatetende imitatie-Nederlander. Het boekje dat beide heren hebben geschreven is bedoeld voor hen die overwegen toch graag tot die gekscherende Belgen te willen gaan behoren. Het is een inburgeringscursus met een hilarische inslag, maar wel verduidelijkend voor waar het land nu voor staat en wat zijn gebruiken zijn.

Pas in 2008 terug naar Liberty City in GTA IV

Grand Theft Auto IV zal niet in oktober uitkomen, zoals gepland, maar pas in het tweede kwart van het fiscale jaar 2008. Het fiscale jaar van Take Two begint op 1 november, wat dus betekent dat we GTA IV ergens tussen februari en mei 2008 mogen verwachten.
De reden die er voor gegeven wordt is dat er veel onvoorziene complicaties zijn met het ontwikkelen voor twee erg verschillende systemen, en men de Grand Theft Auto wil maken waar ze altijd van gedroomd hebben, maar door technische belemmeringen niet konden maken. Die belemmeringen zijn met de PS3 en X360 weggenomen.
Na deze aankondiging ging het aandeel (op het moment van schrijven) van Take Two met 14.25% omlaag. Het aandeel kun je volgen op Yahoo.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.