Gomes mist Alex nu al

Sjors (Sj0rSz)
Vanaf komend seizoen moet PSV het zonder Alex stellen. Dit is vooral wennen voor de doelman van de Eindhovenaren, Heurelho da Silva Gomes. De Braziliaanse verdediger was altijd een zekerheid in de defensie van de ploeg. Het verlies van de speler is dan ook een aderlating.

"Ik moet eerlijk zeggen, ik mis hem nu al", liet Gomes, na afloop van het gewonnen duel tegen AC Milan, in een reactie weten. "Niet alleen is hij een geweldige voetballer, Alex is vooral een amigo van me. In de tijd dat we samen bij PSV zaten, is er tussen ons een zeer hechte band ontstaan. We haalden beiden de nationale ploeg van Brazilië, waarin we ook met elkaar gespeeld hebben. Maar ja, dit is de voetballerij, spelers komen en gaan. Maar voor mij én voor PSV is het jammer dat Alex er niet meer is."

De afgelopen week leek het er op of de transfer van Alex naar Chelsea geen doorgang kon vinden. De Braziliaan beschikte namelijk niet over een werkvergunning, maar heeft deze inmiddels toch gekregen. Gomes had toen de hoop dat zijn Braziliaanse collega terug zou keren. "Ik denk dat iedereen in de club enorm blij was geweest als Alex zich toch weer bij ons had gemeld."

Ook Carlos Salcido, die de verrichtingen van Alex moet doen vergeten, vind het jammer dat De Tank niet meer in Eindhoven speelt. "Alex is een speler van wereldklasse. De wisselwerking tussen hem en de overige PSV'ers was ook bijna perfect, in mijn ogen. Alex stond altijd op de juiste plaats en zijn samenspel was onnavolgbaar."