Aanklacht tegen Marilyn Manson na nazi-aankopen

Marilyn Manson wordt voor de rechter gedaagd. De aanklacht is ingediend door een voormalig bandlid van de shockrocker. Toetsenist Stephen Gregory Bier Jr. beweert namelijk dat Manson geld dat de band had opgebracht zou hebben uitgegeven aan nazitoebehoren, het skelet van een vierjarig Chinees meisje en aan Afrikaanse maskers gemaakt van mensenhuid.

De toetsenist zegde dit jaar de samenwerking met Manson op. En nu beweert de beste man door het gat in de hand van zijn voormalige werkgever een bedrag van meer dan veertig miljoen euro te zijn misgelopen. Het bedrag zou de som zijn van bonussen en achterstallige salarissen.

Volgens bewijsstukken die Bier bij de rechtbank inleverde, zou Manson onder anderen de verlovingsring voor zijn ex Dita Von Teese, een ringetje van ruim een ton, van het bandgeld hebben betaald. Ook zou hij de handtas van Eva Braun, de vrouw van Adolf Hitler, aan haar hebben cadeau gedaan.

De shockrocker is een verwoed verzamelaar van alles wat met het naziregime te maken heeft. Zo zou hij eerder al eens typemachines van de SS hebben gekocht. Ook heeft hij het plafond van zijn bibliotheek voorzien van tegels met een hakenkruis erop.

Zijn drugsgebruik zou Manson ook betalen van het geld wat de band toebehoort. Brian Hugh Warner, de officiële naam van Manson, zou ook de kosten voor zijn film 'Phantasmagoria: the visions of Lewis Carroll' van het bandgeld betalen. De opnames van die film vinden momenteel plaats.

Met dank aan mouthman voor de submit.