Drukte op de Europese wegen door vakantie

Icoon FileVandaag is het de drukste dag van het jaar op de Franse wegen, in de volksmond ook wel zwarte zaterdag genoemd. De ANWB meldt dat het vakantieverkeer op de snelwegen in Frankrijk rond het middaguur vaststond over een lengte van 400 kilometer. Overigens was het vorig jaar nog drukker, toen stond er op de Franse wegen ongeveer 500 kilometer file op hetzelfde tijdstip.

Vandaag is het extra druk omdat de vakantie is begonnen voor mensen in de regio rond Parijs en veel mensen zullen naar het zuiden trekken. Vanochtend ontstonden de eerste opstoppingen op de A7 ten zuiden van Lyon. Ook op de A10 richting Bordeaux en de A63 naar de Frans-Spaanse grensovergang Biaritou was het erg druk. De A31 Luxemburg-Beaune was anderhalf uur lang afgesloten door een ongeval.

Ook in Oostenrijk, Zwitserland en Duitsland zijn veel mensen onderweg in verband met de vakantie. Rond middernacht ontstond er een file voor de Tauerntunnel op de A10 in Oostenrijk. In Zwitserland staat het verkeer vast in de richting van Italië en Duitsland en op de A8 Munchen-Salzburg staan ook files. In Nederland gaan dit weekend ongeveer één miljoen mensen op vakantie, ongeveer de helft daarvan gaat naar het buitenland.


Hoelang zal het nog duren?