Over een paar jaar High-Definition Wii?

Morthill
Analisten, hoe zou de gamesindustrie er uit zien zonder deze mensen. Ze voorspellen hoeveel consoles verkocht worden, hoe nieuwe systemen eruit gaan zien en wat de populairste spellen worden. Dat ze het meer dan eens niet bij het rechte eind hebben doet er niet toe, want af en toe zit er eentje bij die daadwerkelijk na heeft gedacht.

Nu is er Michael Pachter die een dappere statement maakt. Hij verwacht namelijk dat, omdat de Wii grafisch nogal ondergeschikt is aan de concurrentie, er over twee a drie jaar een HD-versie van de console zal komen. Wanneer het exact gebeurt is afhankelijk van wanneer de grafische chips en CPU's goed betaalbaar worden voor het systeem.

Hoewel dit voor veel mensen erg leuk zou zijn, lijkt het zeer onwaarschijnlijk. Het is weliswaar niets nieuws voor Nintendo om een systeem te verbeteren een jaar of wat na de originele launch, maar een systeem volledig herbouwen zou iets nieuws zijn. Daarbij geeft Nintendo al tijden minder prioriteit aan grafische hoogstandjes, want ook de Nintendo DS was gericht op vernieuwende gameplay.

Toch is het niet geheel onmogelijk dat er een nieuwe Wii komt. George Harrison, senior vice-president van de Marketing- en Communicatie-afdeling van Nintendo Amerika, ziet wel mogelijkheden voor een nieuwe Wii. Hierbij merkt hij wel op dat dit dan een volledig nieuw systeem zal zijn en de ontwikkeltijd hiervoor ligt toch zeker rond de vijf jaar. Daarbij wordt op dit moment nog niet gedacht over hardwarewijziging van de Wii.