FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 28 april 2006

Britse popster spuit fan plat met heroïne

Icoon ShowbizzPopartiest Pete Doherty heeft in zijn eigen keuken een fan platgespoten met heroïne. Het incident gebeurde in het appartement van Doherty, in Londen (Verenigd Koninkrijk), aldus de Britse krant The Sun. Het meisje, een groupie, raakte bewusteloos en werd op de grond achtergelaten terwijl de zanger van de Babyshambles en zijn aanwezige vrienden nog een shotje zetten.

De krant plaatste vandaag foto's waarop staat hoe de 27-jarige Doherty een spuit in het meisje zet. De redactie claimt nog meer foto's in het bezit te hebben waarop te zien is hoe de zanger zich te goed doet aan drugs. De foto's zouden afgelopen vijf weken door een vriend van hem gemaakt zijn.

Volgens bronnen van The Sun werkt de zanger zichzelf naar de vernieling en heeft hij geen oor meer voor de veiligheid van anderen. "Wat hij zichzelf aandoet is zijn zaak. Maar een jong meisje inspuiten dat op de grond ligt is schandalig. Hij hoort thuis in een cel", aldus de krant. Doherty zou onder andere lege spuiten als dartpijltjes gebruiken en met bloed op de muren van zijn woning schrijven.

Dohertys ex-vriendin Kate Moss, zelf ook niet onbekend met drugs, was niet bij het incident aanwezig. De relatie tussen de twee is volgens de krant echter nog niet voorbij. "Hoe langer ze hem blijft zien, hoe groter de kans dat ze zelf ook weer aan de drugs raakt." Kate Moss verklaarde eerder niet meer met Doherty om te gaan vanwege zijn drugsgebruik. De bekende foto's van een snuivende Kate Moss werden ook door The Sun geplaatst. De krant meldt overigens opnieuw over een recente foto te beschikken waarop Kate, mogelijk onder invloed van drugs, op een bed ligt en vaag uit haar ogen kijkt.

Doherty wordt op bevel van de rechter maandelijks getest op drugsgebruik. Hij zou al twee keer een positieve testuitslag hebben gehad. Op 20 april werd de zanger veroordeeld tot achttien maanden afkicken en kreeg een rijverbod voor zes maanden. Een paar uur later werd hij opgepakt voor drugsbezit.


Pete Doherty en Kate Moss

Hack een lift

Te laat op je werk? Moet je naar de veertiende verdieping en staat er nog tien man naast je die op alle tussenliggende knopjes gedrukt hebben? Op sommige momenten ben je wel eens iets belangrijker dan je medemens, toch? Voor die momenten is er deze handige truc om wat tijd voor jezelf uit te sparen en de rest van de lift in verbazing en ongeloof achter te laten terwijl jij al op je plek zit met nog-steeds-warme koffie

Uitslagen play-offs 28/04/2006

Vanavond stonden de allesbeslissende derde duels van de tweede ronde in de play-offs om promotie/degradatie op het programma. Hieronder vind je de uitslagen.


Helmond Sport – FC Volendam * 1-2, na verlenging
28. Hemmen 0-1
84. Braber 1-1
104. Ketting 1-2

Scheidsrechter: Blom
Toeschouwers: 3.486
Geel: Hendriksen (Helmond Sport), Woudenberg, Kwakman, Koning (FC Volendam)

Eerdere duels 0-1, 3-2

==========================================

Top Oss - NAC Breda * 1-3, na verlenging
33. Zafarin 1-0
55. Diba 1-1
95. Diba 1-2
119. Diba 1-3

Scheidsrechter: Braamhaar
Toeschouwers: 4.375
Geel: Van der Sloot (Top Oss), Mendes, Petö (NAC Breda)

Eerdere duels 0-0, 2-2


3e Ronde:

De Graafschap – Willem II
FC Volendam – NAC Breda

Speeldata: 5, 8/9 en 12 mei

Winnaars 3e Ronde naar Eredivisie 2006/2007

Sevilla-Barcelona op 20 mei

De FIFA heeft het plan van de Spaanse bond om de laatste drie wedstrijddagen te verplaatsen niet geaccepteerd. Sevilla en Barcelona spelen de laatste wedstrijd van het seizoen: op 20 mei treffen de Europese finalisten elkaar.

De Spaanse bond wilde op 3 mei de beide clubs het duel, dat afgelopen weekend niet gespeeld kon worden door een wolkbreuk, laten spelen. Dan hadden alle clubs weer op evenveel wedstrijden gestaan hebben. In dat geval zouden alle clubs op 20 mei hun laatste duel spelen, en dat is vijf dagen na de FIFA deadline.

Door de finaleplaatsen van Barça (Champions League) en Sevilla (Uefa Cup) moet dat duel echter na de deadline gespeeld worden. Daar is de FIFA wel mee akkoord. Er is een minimale kans dat er voor beide clubs nog wat op het spel staat tijdens dat duel. De Catalanen zouden als ze elf verliespunten verspelen komende weken tegen Sevilla kampioen kunnen worden. De Andalusiërs strijden nog om Europees voetbal. WK-gangers zullen op 20 mei in het trainingskamp van hun land zijn en eventuele festiviteiten in Spanje niet meemaken.

Scolari wimpelt Engeland af

De FA zal haar kandidatenlijstje voor een nieuwe bondscoach van het stof moeten ontdoen. Luis Felipe Scolari, dé kandidaat, liet vanmiddag weten er niets voor te voelen om Sven Göran Eriksson op te volgen.

Scolari heeft nu al genoeg van de Engelse media: ”Er staan sinds een paar dagen ruim twintig journalisten bij mijn woning. Als dit hoort bij de Engelse voetbalcultuur, dan wil ik daar niets van weten. Ik heb totaal geen privé-leven meer. Ik voel me volledig overvallen.”

Big Phil, die na het WK afzwaait als oefenmeester van het Portugese nationale team, wil overal werken, behalve in Engeland. ”Zelfs de kleding van mijn vrouw was al onderwerp van discussie in de Engelse kranten. Dergelijke onzin past niet in mijn leven. Nu niet en nooit niet.” Scolari’s afwijzing heropent de race voor de opvolging van Eriksson. Kanshebbers lijken Steve McClaren, Martin O’Neill, Alan Curbishley en Sam Allardyce.

Leiwakabessy kiest voor Aachen

Jeffrey Leiwakabessy verruilt NEC voor Alemannia Aachen. De 25-jarige linksback tekende een driejarig contract bij de Duitse ploeg die komend seizoen uitkomt in de Bundesliga.

Leiwakabessy had bij NEC een aflopend contract. Lange tijd twijfelde de voormalige jeugdinternational over het aangaan van een nieuwe verbintenis, maar uiteindelijk besloot hij na 149 competitieduels in Nijmeegse dienst te verkassen. Jörg Schmadtke, trainer van Alemannia Aachen, hield Leiwakabessy al langer in het oog: ”Het contract is een gevolg van onze systematische scouting in de Eredivisie.”

Kijkplezier op de de weblog

Tha_Flash wordt vriendelijk bedankt voor de submit!
Zo kunnen we konninginnenâch wel doorkomen, zonder dat we de deur uit hoeven.

Waarom dronken over straat zwalken, op zoek naar een paar lekkere wijven waar je de nacht mee wil doorkomen, terwijl je samen met je rechterhand (of voor de linkshandigen, je linkerhand) tot in de vroege uurtjes een leuk feestje kan bouwen.

Voor alle rukkertjes hebben we twee lekkere albums met enorm veel foto's. Om even op stoom te komen, adviseer ik om eerst deze galerie te bekijken. Kom dan nog maar eens terug.

Voor de wat gevorderde rukkers, waar ik mezelf onder reken, is uitleg verder niet nodig. Hier zitten er wel een paar bij, die iedereen wel een keer flink zou willen uitwonen.
En ze kunnen vast ook heel goed koken.

En een anonieme submitter vroeg of wij deze man aan een trio wilde helpen. Wie zijn wij om dat niet te doen.

Geen EU voor Servië zonder uitlevering Mladic

Icoon Europa Als Servië uiterlijk zondag de wegens oorlogsmisdaden gezochte Ratko Mladic niet uitlevert aan het Joegoslavië-Tribunaal, zal de Europese Unie de onderhandelingen over het Stabilisatie- en Associatieverdrag afbreken. Dit houdt feitelijk in dat de EU dan de onderhandelingen over toetreding van Servië tot de EU stopt. Eurocommissaris Olli Rehn verklaart dit na een gesprek met de Servische minister van Buitenlandse Zaken Vuk Draskovic.

Rehn waardeert het dat Servië de helpers rondom Mladic oppakt. Maar volgens hem wordt het nu tijd de verdachte zelf te arresteren en over te brengen naar Den Haag. Rehn vindt dat de onderhandelingen pas verder kunnen gaan wanneer Mladic overgebracht is naar de gevangenis van het tribunaal. Als Mladic gearresteerd wordt kan Servië de onderhandelingen van het verdrag nog dit jaar afronden. Dit drukmiddel is eerder met succes gebruikt om Kroatië de gezochte generaal Ante Gotovina uit te laten leveren.

De Servische autoriteiten verklaren dat ze er alles aan doen on Ratko Mladic te arresteren. Het lijkt er niet op dat Mladic binnen twee dagen gearresteerd gaat worden. "We moeten de persoon die we zoeken eerst zien te vinden, zodat we onze toezegging aan het Joegoslavië-Tribunaal gestand kunnen doen", verklaart de Servische minister van Justitie Zoran Stojkovic. Hij kon niet zeggen hoe ver de jacht op Mladic is gevorderd. Wel verklaarde hij dat de politieke wil aanwezig is om Mladic zo snel mogelijk op te pakken. Draskovic blijft hopen dat Mladic snel opgepakt wordt. Als dat niet gebeurt zal premier Vojislav Kostunica het Servische volk toespreken en de EU uitleggen waarom Mladic nog niet is gepakt.

Kostunica heeft vooralsnog altijd beweerd dat Mladic op tijd kan en zal worden uitgeleverd. Kenners twijfelen aan dit standpunt. De arrestaties wijzen volgens hen niet op grote vooruitgang in het onderzoek. De aanklagers van het Joegoslavië-Tribunaal denken dat Mladic verborgen wordt gehouden door hardliners in het Servische leger.

Iran spioneerde in Nederland

Icoon TerrorismeDe Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) heeft vorig jaar 'enige activiteit' waargenomen van Iranese spionagepogingen. Iran was op zoek naar geheime kennis over massavernietigingswapens. De feiten werden gebracht door het hoofd van de dienst, S. van Hulst, in een toelichting op het jaarverslag van 2005, dat vandaag door minister Remkes van Binnenlandse zaken en Koninkrijksrelaties naar de Tweede Kamer is gestuurd.

Volgens Van Hulst behoort Iran tot een van de 'landen van zorg', die op zoek zijn naar technologie en kennis om massavernietigingswapens te produceren. Tot deze landen behoren ook Syrië, Pakistan, Noord-Korea en Libië. Van deze landen beschikken Iran, Pakistan en Noord-Korea over langeafstandsraketten.

Toenemende spionagedreiging
Volgens de AIVD is de dreiging van spionage de afgelopen jaren toegenomen. Een oorzaak voor het toenemen van de dreiging is de structuur van de samenleving, die door de aanwezigheid van internationaal belangrijke organisaties en de aanwezigheid van een grote groep migranten, kwetsbaar is. Andere factoren die de dreiging vergroten zijn het internet, universiteiten en het bedrijfsleven. Mogendheden proberen steeds vaker abtenaren en medewerkers van grote bedrijven te beïnvloeden en op universiteiten worden steeds vaker studenten geplaatst om informatie in te winnen. Vorig jaar heeft de geheime dienst een aantal gevallen van spionage voorkomen door het ministerie van Economische Zaken te wijzen op dubieuze aanvragen voor exportvergunningen.

Van Hulst wees ook op recente ontwikkelingen van de terreurdreiging in Nederland. Netwerken van jonge moslims die in Nederland geboren en getogen zijn, veroorzaken steeds vaker terreurdreiging. Het aantal radicale uitingen onder nieuwe geradicaliseerde personen groeit nog steeds, aldus de AIVD. De AIVD berichtte hier een maand geleden al over, in een gepubliceerd rapport.

Wat is Dit: Opgave 17 - Uitslag

Opnieuw hebben we het jullie niet erg moeilijk weten te maken. Waren de vorige twee WiD's nog goed voor een derde en tweede ronde, deze keer werd het antwoord al na 13 minuten gegeven. En wel door Freak_66. Het is een fatboy. Het antwoord Lümmel wordt gezien als een "warm antwoord". Dat is gegeven door Klaasjuan. De lifters op Lümmel krijgen geen punten. De lifters op fatboy wel.

Twee mensen, Druus en Alias zijn voor de rest van dit kwartaal uitgesloten van deelname vanwege het plaatsen van de eindfoto. Dit is volgende de WiD-regels verboden.

De volgende WiD zal zijn op zondag om 12.00 uur.

De prijzen
Voor kwartaal 2 (dus de periode tot en met 1 juli) is X-toys zo vriendelijk geweest om een mooi prijzenpakket ter beschikking te stellen. Dit prijzenpakket bestaat uit:
A Thousand And One Nights (massage sampler)
Buzz Off Finger Vibrating Keychain (vibrerende sleutelhanger)
Erotic Dice Glow in the Dark


Naast dat X-toys.nl de prijzen ter beschikking stelt hebben zij ook een speciale aktie voor FOK!kers: Als je bij je bestelling de kortingscode 193466 invult krijg je € 2,50 korting bij een besteding van 25 euro of meer.

De oplossing: een fatboy

Tot de volgende keer, tot WiD

Koninginnedag

Traditioneel wordt op 30 april Koninginnedag gevierd. Dit gebeurt al sinds 1949 op 30 april. Daarvoor werd Koninginnedag gevierd op 31 augustus, de verjaardag van Koningin Wilhelmina. Dit jaar valt het echter op een zondag waardoor Koninginnedag één dag eerder wordt gevierd. De zondagse rust mag uiteraard niet verstoord worden!

De eerste koninginnedag was eigenlijk een Prinsessedag en werd gevierd op 31 augustus 1885. Dit was de vijfde verjaardag van Koningin Wilhelmina en de reden voor deze dag was om de nationale eenheid van Nederland te benadrukken. "Iedereen" hield namelijk van de prinses, aldus de liberalen. Na de dood van de vader van Wilhelmina, Koning Willem III, in 1890 vierde men Prinsessendag gewoon door, alleen was de prinses nu een heuse koningin en werd de naam dan ook verandert in Koninginnedag. Tot 1948 werd 31 augustus aangehouden, toen Koningin Wilhelmina werd opgevolgd door haar dochter Juliana. Koninginnedag werd verschoven naar de verjaardag van Koningin Juliana, die op 30 april jarig was. De tradities begonnen zich ook meer de vormen. Er werden festiviteiten georganiseerd en Juliane woonde deze bij. Ook kregen in de loop der jaren steeds meer mensen vrij op Koninginnedag en zo groeide deze dag uit tot een nationale feestdag.

Maar waarom wordt Koninginnedag dan nog steeds op 30 april gevierd, Beatrix is dan immers niet jarig. Toen Beatrix haar moeder opvolgde in 1980, besloot zij 30 april in ere te houden, o.a. omdat Beatrix zelf jarig is op 31 januari en het weer over het algemeen beter is op 30 april. Helaas treffen we hetdit jaar wat minder met het weer dus als je van plan bent naar Amsterdam, Den Haag, Utrecht etc te gaan, zou ik adviseren een regenjas of paraplu mee te nemen.

Wil je weten wat er allemaal te doen valt in Amsterdam, dan kun je hier even kijken.

Vier je liever "Koninginnenach" in Den Haag, dan kun je hier kijken wat er te doen is.

Wil je weten wat andere FOK!kers die dag gaan doen, dan moet je even naar dit topic kijken.

Met dank aan DarkFly voor de linksubmit

Nadal door oog van de naald

Rafael Nadal is ontsnapt aan de uitschakeling in de kwartfinales van Barcelona. De jonge Spanjaard had een hopeloze achterstand tegen Jarkko Nieminen, maar knokte zich naast en voorbij de Fin.

Daarmee nadert Nadal het lange tijd onaantastbare geachte record van Guillermo Vilas. De Argentijn boekte 53 overwinningen achtereen op gravel; Nadal staat nu op 45. Het moest wel uit zijn tenen komen, want Nieminen leidde met 6-4, 4-1 en koerste onbedreigd af op de sensatie van het toernooi. De Fin had steeds een antwoord klaar en Nadal maakte voor zijn doen veel fouten. Op 4-2 in de tweede set vond de ommekeer plaats. Nadal had net met veel klasse zijn servicegame gewonnen en slaagde erin het momentum te doen keren en een break te forceren.

Vanaf dat moment was de Spanjaard vertrokken. Het publiek ging achter Nadal staan en de winnaar van Roland Garros brak Nieminen nog eens om de set te pakken. Aan het begin van de beslissende set leverde Nieminen voor de derde maal in korte tijd zijn service in. Nadal gaf zijn voorsprong niet meer weg. Eerder op de dag wisten Tommy Robredo en Stanislas Wawrinka zich al zeker van een stek bij de laatste vier. Robredo liet Radek Stepanek kansloos achter, terwijl Wawrinka de opmars van Ivo Karlovic een halt toeriep.


Uitslagen Kwartfinales:
Nadal (Spa/1) – Nieminen (Fin) 4-6, 6-4, 6-3
Almagro (Spa) – Ferrero (Spa/10)
Robredo (Spa/6) – Stepanek (Tsj/4) 6-3, 6-2
Wawrinka (Zwi) – Karlovic (Kro) 4-6, 6-3, 6-4

Lichtmasten aan bij alle WK-duels

De omroepen die de WK-duels mogen gaan uitzenden hebben de FIFA en het Duitse organisatiecomité verzocht de lichtmasten bij alle wedstrijden aan te zetten.

Normaal worden de lichtmasten alleen ontstoken bij avondwedstrijden. Alleen bij de wedstrijden die overdag gespeeld worden is er veel contrast tussen de schaduwdelen op het veld en delen waar de zon op schijnt. Door dit contrast te verminderen en een goed scherp beeld op de televisie te krijgen moeten ook overdag de masten aan. De FIFA en het Duitse organisatiecomité zijn hiermee akkoord gegaan.

Kompaan Dutroux vrijgelaten

Icoon MisdaadMichel Nihoul, een kompaan van de Belgische kindermoordenaar en -verkrachter Marc Dutroux, staat sinds vandaag op vrije voeten. De zakenman en oplichter was in 2004 tot vijf jaar celstraf veroordeeld, maar door de ruime regels voor vervroegde invrijheidsstelling in België is hij nu al weer vrij. Het is het daar mogelijk om na het uitzitten van een derde van de straf, weer vrij te komen. In Nederland moet je minstens 2/3 deel van je straf in het gevang doorbrengen.

Lange tijd werd Nihoul aangemerkt als de schakel tussen Dutroux en zijn netwerk van pedofielen. Zelfs de tot levenslang veroordeelde Dutroux verklaarde voor de rechter in opdracht van Nihoul te hebben gehandeld. De jury vond het bewijs voor ontvoering, moord en seksueel misbruik van diverse minderjarige meisjes echter niet overtuigend, en strafte hem alleen voor drugssmokkel en vrouwenhandel.

Met dank aan cleanwindow voor de submit.

Vincken maakt rentree op trainingsveld

Feyenoord-speler Tim Vincken heeft zijn rentree op het trainingsveld gemaakt. De rechtsbuiten revalideert van een schouderoperatie die hij begin maart moest ondergaan.

Op zijn eerste training beperkte hij zich tot loopoefeningen. Na weken met een mitella te hebben gelopen en in het krachthonk zijn conditie op peil te hebben gehouden, kan hij inmiddels zijn beide armen weer gebruiken.

"Het is nog kwetsbaar en ik kan mijn arm nog niet hoop op tillen, maar ik beweeg me wel weer vrij", aldus Vincken.

ADO Den Haag legt Kum vast

ADO Den Haag is erin geslaagd Christiaan Kum vast te leggen. De 20-jarige verdediger tekende een contract tot medio 2008, met een optie op nog een seizoen.

Kum komt uit de jeugdopleiding van de Eredivisionist. Gedurende de voorbije jaargang speelde de verdediger driemaal in de competitie, tegen PSV, SC Heerenveen en Ajax. Kum is geboren in het Duitse Frankfurt am Main, maar heeft de Nederlandse nationaliteit.

Dubbelslag Contador in Romandië

Alberto Contador heeft de derde etappe van de Ronde van Romandië op zijn naam geschreven. De Spanjaard van Liberty Seguros kwam alleen aan in Leysin, hij nam ook de leiderstrui over van Horner.

De derde etappe van de Ronde van Romandië ging over 164 kilometer van Bienne naar de finish net na een bergtop in Leysin. De etappe werd gekenmerkt door een lang vlucht van twee man: Redondo en Weylandt, zij gingen al weg na 25 kilometer en kregen een maximale voorsprong van meer dan tien minuten. Op 35 kilometer van de meet was het gat onder impuls van Davitamon Lotto, de ploeg van leider Horner, nog acht minuten. Bij het begin van de slotklim, op 14 kilometer van de finish, was de voorsprong geslonken tot minder dan drie minuten.

Al snel ging Redondo alleen verder. In het peloton nam Liberty het commando over van de Belgische Davitamonploeg. Oscar Sevilla probeerde het alleen. In de groep favorieten waren er onder andere aanvallen van Cioni en Kashechkin. Savoldelli moest de rol lossen wegens diarree, ook Jan Ullrich kon het tempo bergop niet volgen. Redondo hield goed stand onder al de demarrages, op acht kilometer was zijn voorsprong nog één minuut op de groep met de belangrijkste klassementsrenners waar Sevilla het meest actief was.

De leiderstrui van Horner kwam in gevaar toen onder andere Contador aan kop ging sleuren. Op vier kilometer was Sevilla de eerste die bij vluchter Redondo kwam. Niet veel later waagde Contador de sprong vanuit de achtergrond over Redondo en Sevilla. Niemand volgde de Spanjaard, op twee kilometer van de eindstreep was zijn voorsprong een halve minuut. Omdat de laatste kilometer deels bergaf ging en de Spanjaard nog genoeg overhad kwam de ritzege voor Contador niet meer in gevaar. Zijn voorsprong was groot genoeg om ook de leiderstrui over te nemen van Horner. Tweede in het klassement en in de etappe werd Valverde, net voor Evans en Jaksche.

Uitslag derde etappe Ronde van Romandië

PlaatsNaamLand Tijd
1Alberto ContadorSpanje4.03,42
2Alejandro ValverdeSpanje0.21
3Cadel EvansAustraliëz.t.
4Jorg JakscheDuitslandz.t.
5Sergio GhisalbertiItaliëz.t.

Klassement na derde etappe Ronde van Romandië

PlaatsNaamLand Tijd
1Alberto ContadorSpanje12.34,53
2Alejandro ValverdeSpanje0.16
3Jorg JakscheDuitsland0.28
4Cadel EvansAustraliëz.t.
5Miguel Angel Martin PerdigueroSpanje0.49

Peuter gaat met auto aan de haal

Icoon OpmerkelijkSommige mensen kunnen niet wachten tot ze 18 zijn met autorijden. Maar een 3-jarige peuter uit Apeldoorn is er wel heel vroeg bij. Het kind wist gisteren in een onbewaakt moment de sleutels van de auto van zijn vader te bemachtigen en in de auto te kruipen. Een kort ritje eindigde in de tuin van de buren. De peuter bleef ongedeerd.

Andere schade was er wel. De jonge bestuurder ramde namelijk eerst de auto van de buren waarna hij de auto van zijn vader in de tuin parkeerde. Zowel de auto van de buren als de tuin liepen flinke schade op.

Met dank aan kahaarin voor de submit.

Martens dan toch naar AZ

Maarten Martens verruilt dan toch RKC Waalwijk voor AZ. De linksbenige Belgische middenvelder zal een contract voor vijf jaar bij de Alkmaarse club gaan tekenen.

De 21-jarige Martens speelde twee seizoenen bij RKC. In 55 wedstrijden wist hij acht keer te scoren. Daarvoor kwam hij uit voor Anderlecht waar hij ook de jeugdopleiding doorliep.Vorige week zei Martens nog dat hij een overstap naar Alkmaar nog steeds zag zitten. Afgelopen februari was Martens namelijk ook al dicht bij een overgang naar AZ, maar een knieblessure gooide toen echter roet in het eten.

Vanmorgen melden we dat AZ ook Moussa Dembele en Kemy Agustien van Willem II had aangetrokken. Dembele's zaakwaarnemer Patrick Vervoort had gezegd dat alle partijen tot een overeenkomst waren gekomen. Dembele zou zelfs al een medische keuring hebben ondergaan bij AZ. Maar de Tiburgsers hebben dat tegengesproken. "Ten aanzien van alle geruchten over transfers, met name over Agustien en Dembele kan ik zeggen dat er veel interesse is, maar nog geen concrete overeenkomst. Willem II laat alles op zich af komen en stelt de beslissing uit tot na de play-offs", aldus voorzitter Hans Verbunt.

Bosvelt ook volgend seizoen bij Heerenveen

Paul Bosvelt zal ook komend seizoen uitkomen voor SC Heerenveen. Dat is vrijdag bekend gemaakt na het overleg dat de middenvelder had met trainer Verbeek en de clubleiding.

In een eerder stadium had de 36-jarige Bosvelt, die eerder speelde voor Manchester City, Feyenoord, FC Twente en Go Ahead Eagles, al gezegd dat hij graag nog een jaartje bij de Friese club wou blijven.

Final Fantasy XII soundtrack bestaat uit 4 CD's

In Japan zullen er op 31 mei weer lange rijen staan, op deze dag ligt namelijk de soundtrack van Final Fantasy XII bestaande uit vier CD's in de winkel. Op de vier CD's staan in totaal 100 nummers uit de gelijknamige game. Bij de CD's wordt een exclusief 28 pagina's tellend boekje geleverd. De totale set zal over de toonbank gaan voor de prijs van 3,990 Yen, omgerekend ongeveer dertig euro.

De complete tracklist kun je hier vinden, maar deze is wel in het Japans.



Je eigen hoofd in een game

De meeste games hebben tegenwoordig erg veel opties om een spelpersonage helemaal naar je eigen wensen aan te kunnen passen. Natuurlijk kun je zelf met alle knopjes gaan spelen net zolang totdat je personage een beetje op je lijkt, maar met de Facegen software gaat dat een stuk makkelijker en kun je je eigen hoofd gebruiken om een personage in Oblivion of FIFA street 2 te ontwerpen.

Je voert het programma een duidelijke foto van je hoofd en je krijgt daarna een overzicht van waarden waarmee je makkelijk je eigen hoofd na kunt maken in elke willekeurige game waarbij je alle eigenschappen van een hoofd kunt instellen.

Je kunt een gratis demo van het programma hier downloaden.



Cardozo zegt vanwege WK contract op

In een poging om toch een plaats in de Paraguayaanse WK-selectie te veroveren, heeft voetballer José Cardozo gekozen voor een opmerkelijk pad. De 35-jarige aanvaller heeft zijn contract bij zijn club San Lorenzo opgezegd.

Cardozo, die momenteel last heeft van een blessure, vreest dat hij door zijn gebrek aan wedstrijdritme bij San Lorenzo niet in aanmerking komt voor een plek bij de laatste 23. De aanvaller, die in 1991 debuteerde in het nationale team, heeft daarom voor zijn eigen voorbereiding gekozen.

Het regent lintjes!

Het regent vandaag weer lintjes. Elk jaar worden de dag voor Koninginnedag de lintjes uitgedeeld, dit is een Koninklijke onderscheiding als symbolische erkenning voor persoonlijke, bijzondere verdiensten voor de samenleving, alhoewel deze verdiensten nogal eens in twijfel kunnen worden getrokken. De onderscheidingen worden elk jaar bekend gemaakt in een speciale uitgave van de Staatscourant. Dit jaar worden 3514 onderscheiden met een lintje.
Nederland kent twee Civiele Orden, die in het leven zijn geroepen om verdienstelijke personen te decoreren. Het zijn de Orde van de Nederlandse Leeuw en de Orde van Oranje-Nassau. Beide Orden hebben een eigen geschiedenis en karakter.

Sinds 1994 is het Kapittel voor de Civiele Orden in werking gesteld. Dit college toetst de voorstellen landelijk en adviseert de minister die het aangaat over de voorstellen. Deze minister neemt de officiële beslissing om iemand voor te dragen voor een onderscheiding.
Het Kapittel bestaat uit 5 leden die benoemd worden door de kroon.

Er bestaan drie soorten ridderorden waarbinnen verschillende onderscheidingen horen. De Orde van de Nederlandse Leeuw, de Orde van Oranje-Nassau en de Militaire Willems-Orde.

De Orde van de Nederlandse Leeuw is de oudste orde voor maatschappelijke verdiensten. Voor deze orde komen mensen in aamerking met zeer uitzonderlijke diensten voor de samenleving. Het gaat meestal om prestaties of inspanningen die belangrijk zijn voor de maatschappij, zoals wetenschap of ondernemerschap, maar ook sportprestaties en unieke creativiteit op het gebied van kunst en cultuur. Vooral die laatste is erg discutabel. Er zijn drie ridderlijke graden van hoog naar laag zijn dat; Ridder Grootkruis, Commandeur en Ridder.

De Orde van Oranje-Nassau wordt toegekend aan mensen die waardering en erkenning verdienen uit de samenleving, meestal vrijwilligers. De onderscheidingen zijn van hoog naar laag; Ridder Grootkruis, Grootofficier, Commandeur, Officier, Ridder en Lid.

De laatste orde is de Militaire Willems-Orde en de naam zegt het al het is een militaire onderscheiding aan een persoon waarbij sprake is geweest van uitstekende daden van moed, beleid en trouw gepleegd in de strijd. De laatste keer dat deze werd uitgereikt was in 1951.
De orde kent vier graden; Ridder Grootkruis, Commandeur, Ridder derde klasse en Ridder vierde klasse.

Ben jij de gelukkig ontvanger van een lintje dan feliciteert de weblog je van harte met deze eer.

Taida is vertrokken

Icoon BinnenlandsNa lang juridisch getouwtrek is het zover: Taida Pasić heeft vanochtend om 11:16 uur het land verlaten. Ze vertrok vanaf Schiphol richting Ljubljana. Vanuit daar zal ze doorvliegen naar Sarajevo om zich bij haar ouders te voegen.

Een paar dagen geleden maakte Taida al bekend dat ze vrijwillig Nederland zou verlaten, omdat de rechter haar dat bevolen had. Haar eindexamen, dat naar eigen zeggen de voornaamste reden was om in Nederland te blijven, kan ze in Sarajevo maken. Van minister Verdonk had ze tot uiterlijk vandaag gekregen om het land te verlaten. Daar heeft ze nu dus aan voldaan.

Beelden van het vertrek van Taida staan hier.


Taida Pasić


Met dank aan kale_kleuter, KissableZlet, FOKwa en woessie voor de submit.

Waarschijnlijk Halo 3 details en footage op E3

Volgens anonieme bronnen van site IGN zal Microsoft op 9 mei op de E3 een video gaan tonen van de langverwachte Halo 3. De video zal ongeveer 2 minuten duren al is er vooralsnog geen informatie bekend over de inhoud ervan. Het is echter aannemelijk dat er in-game beelden worden getoond, gezien Microsoft niet vaak CG video’s uitbrengt.

Er staat nog steeds geen release datum voor de game, maar het wordt verwacht dat dit pas in het eerste kwartaal van 2007 zal gaan worden. Bungie Studio’s, de developer van de populaire Halo serie, krijgt namelijk alle tijd die nodig is van Microsoft om een zo goed mogelijk product af te leveren. In tegenstelling tot eerdere uitspraken van Microsoft oprichter en chairman Bill Gates waarin deze stelde dat Halo 3 op de Launch dag van de PS3 zou worden uitgebracht, worden vragen over de release date tegenwoordig beantwoord met 'Halo 3 will be ready when Bungie is finished'.

Tevens heeft Shane Kim, general manager bij Micosoft Game Studio's recentelijk in een interview met website stuff.co.nz vertelt dat er op de aankomende E3 een grote aankondiging wordt gedaan over Halo 3. Wat dit precies zal zijn zullen we waarschijnlijk te weten komen op 9 mei.

NEC legt doelman Babos vast

Gabor Babos speelt de komende drie seizoenen bij NEC, dat hem overneemt van Feyenoord. De Hongaarse keeper was dit jaar al op huurbasis in Nijmegen.

NEC was al langer van plan de keeper aan zich te binden, maar Feyenoord vroeg een te hoge transfersom. Hierdoor leek de overgang lange tijd niet door te kunnen gaan. Nu zijn beide clubs dus toch tot een akkoord gekomen.

De 31-jarige goalie had geen toekomst meer bij Feyenoord. Na een reeks blunders vorig jaar verloor hij zijn baisisplaats in Rotterdam aan Patrick Lodewijks. Momenteel is Babos herstellende van een knieblessure, waardoor hij dit seizoen niet meer in actie komt.

Marvel toont verschil current-gen en next-gen in screens

Marvel: Ultimate Alliance zal zich, hoewel de titel misschien anders doet vermoeden, niet in het Ultimate universum afspelen van Marvel. Het idee voor het spel komt van C.B. Cebulski en zal het volledige Marvel Universum omvatten. Er zullen meer dan 20 speelbare characters aanwezig zijn waaronder Spider-Man, Wolverine, Captain America, Thor, Dr. Strange, Ghost Rider, Silver Surfer en Elektra.

De game zal uitkomen voor Xbox 360, Xbox, PlayStation 3, PlayStation 2 en PlayStation Portable. Een Wii-versie is nog niet aangekondigd. De eerste screens van het spel zijn opgedoken en deze screens laten duidelijk het verschil tussen de huidige generatie en de next-gen consoles zien. De PSP-versie heeft een eigen screenshot gekregen.



Current-gen - Next-gen


De PSP-versie

Wijers loodst tafeltennisheren langs Zweden

Barry Wijers heeft er met twee indrukwekkende zeges voor gezorgd dat Nederland het laatste groepduel op de WK tafeltennis voor landenteams tegen Zweden met 3-2 wist te winnen.

De Rotterdammer versloeg zowel Karlsson (nummer 28 van de wereld) als Lundqvist (nummer 30). Doordat Karlsson zich vervolgens voorafgaande aan het duel met Danny Heister afmeldde wegens een blessure aan zijn rug, zegevierde Oranje met 3-2.

Nederland was al uitgeschakeld in de strijd om de wereldtitel en zal nu de komende dagen moeten proberen om degradatie te voorkomen.

E3 Line-up van CDV bekend

CDV, bekend van vele PC games zoals Blitzkrieg, Cossacks, Codename Panzers en het recente UberSoldier zal dit jaar ook weer op de E3 aanwezig zijn. Ze nemen hiervoor een vijftal PC titels mee en hun eerste titel voor de Nintendo DS die getoond zullen worden. Deze titels zijn:

War Front: Turning Point (PC)
War Leaders: Clash of Nations (PC)
Panzer Tactics DS (DS)
Heroes of Annihilated Empires (PC)
DarkStar One (PC)
Pacific Storm (PC)

Je kunt CDV vinden in de Kentia Hall bij stand 7007

Base Jumping (Vrijdagmiddagspel 3)

De vrijdag staat bij de meeste bekend als laatste dag van de werkweek en voor velen is deze dag een kwestie van om zien te krijgen zodat het weekend kan beginnen.

Om de vrijdag om te krijgen is dit het derde (en laatste) spel wat jullie vandaag kunnen gaan spelen. Het spel heet "Base Jumping" en je gaat dus van lage hoogtes springen. Het is een leuk en eenvoudig spelletje wat redelijk verslavend werkt. Jullie highscores willen we graag in de reacties zien.

Legend of Heroes II: Prophecy of the Moonlight Witch screens

The Legend of Heroes II: Prophecy of the Moonlight Witch begint met de oude jeugdvrienden Jurio en Chris die op pelgrimstocht gaan naar de vijf shrines die om hun dorp heen te vinden zijn. Tijdens hun tocht krijgen ze te maken met vele gevaren, waaronder de Raual Wave, die alles vernietigt op zijn pad. Jurio en Chris moeten met de hulp van hun vrienden proberen de Raual Wave te stoppen voordat deze het kasteel van Koningin Isabella verwoest. De 'Moonlight Witch' had dit alles al voorspeld, maar wie deze heks precies is zul je zelf uit moeten vinden in deze turn-based RPG.

Hieronder kun je een aantal screens van het spel bekijken.







ADO Den Haag stapt naar rechter

ADO Den Haag gaat via de rechter proberen om Ebrima Sillah alsnog te halen. De Haagse club is van mening dat ze een mondelinge overeenkomst hebben met de Gambiaanse aanvaller, maar die ontkent dit echter.

De arbitragecommissie van de KNVB zal nu een beslissing brengen over deze zaken. "We zijn van mening dat de arbeidsovereenkomst van rechtswege geldig is en zien de arbitragezaak dan ook met veel vertrouwen tegemoet", aldus de algemeen directeur van de club uit het Zuiderpark, Robert Langenbach.

E3 Line-up van Play Ten Interactive bekend

De lijstjes van games die op de E3 te zien zullen zijn blijven maar komen. Ook Play Ten Interactive, een developer en publiser uit Moskou zal een aantal aankomende games tentoonstellen op de grote gamesbeurs die wordt gehouden van 10 tot en met 12 mei 2006.

"We look forward to attending E3 and have an excellent line-up of AAA products for this year's show," aldus Dmitri Kruglov, CEO van Play Ten Interactive. "We continue to work with the finest developers around the world to create unique computer games of the highest quality standards. Our main task for now is to switch to producing next-gen products quickly. We'll show that we've managed to do that in LA."

Op de beurs zullen zij de volgende games laten zien:
The Precursors (PC, Xbox 360)
Battle for Atlantis (werktitel) (PC)
The Wall (PC, PS3)
White Gold: War in Paradise (PC)

Je kunt Play Ten tijdens de E3 vinden in de Kentia Hall bij stand 7121.

World Tour Golf laat zich zien

Oxygen Interactive zal de golf game World Tour Golf van Gusto Games uit gaan geven. World Tour Golf zal volgens de makers een realistische golf-game worden met real-world golf, high-end graphics, de juiste animaties en een unieke besturing.

"We are genuinely excited about working with Gusto. They are incredibly passionate about this title, and we want to help deliver the most realistic golfing videogame to date. It is easy to see from the attention to detail they have lavished on the courses and overall game play, that they are well on their way to delivering this" aldus Jim Scott, CEO van uitgever Oxygen Interactive.

Hieronder kun je een aantal nieuwe screens van de game vinden.








Lichte straf voor bedreigen Smolders

JustitieWegens het bedreigen van - het toen nog raadslid in spe - Hans Smolders uit Tilburg, is gisteren een 45-jarige man veroordeeld tot twee weken voorwaardelijke celstraf. De man stuurde Smolders vlak voor de raadsverkiezingen een zestal dreigende en hatelijke mails. In één ervan schreef hij dat er mogelijk een tweede Volkert van der Graaf zou rondlopen om Smolders - de oud-chauffeur van Pim Fortuyn - te liquideren. ''You never know, I hope so'', schreef hij.

De man kwam tot zijn dreigementen en beledigingen omdat hij boos was geworden door een verkiezingsfolder van Smolders. Daarin werd naar mening van de man de spot gedreven met de overleden oud-burgemeester Johan Stekelenburg. Deze is in 2003 overleden aan kanker. ''Zelf heb ik long- en botkanker, ik heb hooguit nog een jaar te leven. Daarom knapte er denk ik iets in mij'', aldus de verdachte.

Hij heeft inmiddels zijn excuses aangeboden aan Smolders. Vooral die mail over Volkert ging te ver, beaamde hij. Smolders heeft de excuses geaccepteerd en een streep gezet onder de affaire. Desondanks sprak de officier van justitie van een serieuze zaak. Hij eiste echter slechts drie weken voorwaardelijk vanwege de omstandigheden van de verdachte: ''Eigenlijk vind ik dat u zwaar gestraft moet worden, maar u wordt al gestraft door het leven zelf.'' De rechter was het ermee eens en haalde nog een week van de eis vanaf.

Driver's Ed (Vrijdagmiddagspel 2)

De vrijdag staat bij de meeste bekend als laatste dag van de werkweek en voor velen is deze dag een kwestie van om zien te krijgen zodat het weekend kan beginnen.

Om de vrijdag om te krijgen is dit het tweede spel wat jullie vandaag kunnen gaan spelen. Het spel heet "Driver's Ed" en je kruipt achter het stuur van een auto. Maar dat is niet zonder reden, je gaat namelijk op rijexamen. Veel succes en zet het aantal fouten dat je had (na alle zes de proeven) in de reacties.

Oranje onderuit op WK badminton

De Nederlandse badmintondames zijn het WK voor landenteams in Tokio met een nederlaag begonnen. Hongkong toonde zich met 3-2 te sterk.

Oranje startte met twee verliespartijen, hetgeen de missie bijkans onmogelijk maakte. Judith Meulendijks bleek bij lange na niet opgewassen tegen Chen Wang (15-21, 5-21), terwijl Rachel van Cutsen nipt de mindere was van Yip Pui Yin (22-20, 16-21, 17-21). Karina de Wit hield Nederland in de race door Sin Yee Wong met 21-15, 21-16 te verslaan, maar Paulien van Dooremalen en Van Cutsen verloren hun dubbelpartij. De Wit en Meulendijks zegevierden even later wel in het dubbel, zodat een eindstand van 3-2 werd bereikt.

Overlord voor de Xbox 360 aangekondigd

Codemasters maakte in het 'Official Xbox Magazine' bekend dat het bedrijf een 3rd person actie RPG met de naam Overlord uit zal gaan geven. Het Delftse Triumph Studios neemt de ontwikkeling van dit spel, dat zal verschijnen voor de Xbox 360, op zich.

Het spel draait om een fantasierijk land waarin de karakters iets weghebben van de wezens uit Oddworld en Fable. De speler gaat de strijd aan met grote legers die gebieden plunderen en verwoesten. Meer informatie over dit spel kun je lezen in de aankomende editie van het 'Official Xbox Magazine' en waarschijnlijk zal er op de E3 ook meer informatie over dit spel bekend worden gemaakt.

Panathinaikos aast op Hansson

SC Heerenveen zal geduld hebben met Petter Hansson. De Zweed wil eerst afwachten voor hij zich buigt over het aanbod dat de Friese club hem heeft gedaan.

Hansson kan bij de club uit het Abe Lenstra-stadion voor drie jaar bijtekenen. Maar de verdediger staat na vier jaar Heerenveen open voor een nieuw avontuur. "Pas als er niks komt, zal ik dat tekenen. Per slot van rekening heb ik het hier goed, maar na vier jaar is het tijd voor iets anders."

De kans is aanwezig dat hij naar Griekenland verkast. Panathinaikos wil de Zweed graag aantrekken. Hij heeft wel oren naar de Griekse club. "Panathinaikos is een topclub. Niet top-top, maar dat ben ik ook niet. Ik heb mijn zaakwaarnemer gevraagd me tijdens de play-offs niet lastig te vallen. We moeten eerst dit karwei zien af te maken."

KNVB gaat op illegale leeuwen jagen

Icoon WK 2006De Nederlandse voetbalbond KNVB heeft studenten ingezet om het onrechtmatig gebruik van de Nederlandse leeuw tegen te gaan.

Nu het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland steeds dichterbij komt, proberen velen mee te liften op de oranjegekte die tijdens het toernooi in Duitsland zal losbarsten. "Het recht op het gebruik van onze leeuw is voorbehouden aan onze hoofdsponsors. De studenten worden verondersteld rekken met kleding en etalages te bekijken. Alle ontdekkingen worden bestudeerd door juristen van de KNVB", aldus een woordvoerder van de nationale voetbalbond.

KNVB gaat op illegale leeuwen jagen

De Nederlandse voetbalbond KNVB heeft studenten ingezet om het onrechtmatig gebruik van de Nederlandse leeuw tegen te gaan.

Nu het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland steeds dichterbij komt, proberen velen mee te liften op de oranjegekte die tijdens het toernooi in Duitsland zal losbarsten. "Het recht op het gebruik van onze leeuw is voorbehouden aan onze hoofdsponsors. De studenten worden verondersteld rekken met kleding en etalages te bekijken. Alle ontdekkingen worden bestudeerd door juristen van de KNVB", aldus een woordvoerder van de nationale voetbalbond.

Drugstest voor Groninger studenten

In de stad Groningen voeren de twee grootste studentenverenigingen, Vindicat en Albertus Magnus een drugstest in voor leden, zo meldt het AD vandaag. Als leden verdacht worden van drugsgebruik, moeten ze zich laten testen.

Vice-voorzitter Jori Kreule van Albertus zegt dat hij hoopt dat hiermee het harddrugsgebruik in de vereniging wordt voorkomen. Bij Albertus volgt na één overtreding meteen een royement, bij Vindicat een schorsing van maximaal 3 maanden.

De tests zijn een initiatief van de bekende toxicoloog Donald Uges, tevens voorzitter van de Adviescommissie Introductietijden (ACI) van de Rijksuniversiteit Groningen. Volgens Uges veroorzaken cokesnuivers in grote groepen zoals studentenverenigingen problemen: ''Gebruikers verzamelen altijd vriendjes om zich heen die ook gaan gebruiken. Je moet dat aanpakken voor het een groot probleem wordt.''

Corner Pocket (Vrijdagmiddagspel 1)

De vrijdag staat bij de meeste bekend als laatste dag van de werkweek en voor velen is deze dag een kwestie van om zien te krijgen zodat het weekend kan beginnen.

Om de vrijdag om te krijgen is dit het eerste spel wat jullie vandaag kunnen gaan spelen. Het spel heet "Corner Pocket - 3D Billiards" en het zal wel voor iedereen duidelijk zijn wat de bedoeling is. Een leuk voordeel van het spel, je kunt het tegen andere mensen spelen via de multiplayermode.

Peter de Vries: CIA achter moord Kennedy

Icoon MisdaadNederlands bekendste misdaadverslaggever Peter R. de Vries heeft onthullende ontdekkingen gedaan in de zaak van de moord op de Amerikaanse president John F. Kennedy in 1963. Volgende week zal hij in een aflevering van bijna drie en een half uur uiteenzetten wat er - volgens hem - werkelijk is gebeurd op die 22ste november.

De Vries heeft onder andere met een man gesproken die zegt betrokken te zijn geweest bij de moordaanslag. Volgens deze bron hebben de Central Intelligence Agency (CIA) en de maffia samengespannen om Kennedy om het leven te brengen. De Vries gaat met zijn conclusie lijnrecht in tegen de bevindingen van de Warren-commissie, die de moord destijds onderzocht.

Voor zijn onderzoek is de misdaadverslaggever twee weken in Texas geweest om met diverse betrokkenen te praten. Zo had hij gesprekken met vroegere agenten bij de CIA en de federale recherche FBI, maar ook met de ex-vriendin van Lee Harvey Oswald, de veronderstelde moordenaar, en tevens een aantal ooggetuigen.


Peter R. de Vries

CPL World Tour gaat niet door

De Cyberathelete Professional League’s World Tour, welke vorig jaar 1 miljoen dollar aan prijzengeld weggaf aan pro-gamers het afgelopen jaar, gaat dit jaar niet door. Hoewel er nog geen officieel persbericht is verpreid over het cancellen van het evenement heeft de oprichter van de CPL, Angel Munoz, in interviews aangegeven dat het evenement dit jaar geen doorgang zal vinden.

De verwachting was dat de World Tour van 2006 succesvoller zou zijn omdat het evenement Quake IV als zijn belangrijkste game had gekozen.

Dit bericht is vooral slecht nieuws voor de gamers die hun brood met hun hobby verdienen zoals de bekende Jonathan Wendel en David Kinnaird, de tennis pro die een pro-gamer werd. Het is voor hen hopen dat grote bedrijven zoals bijvoorbeeld Viacom zich bezig zullen gaan houden met deze evenementen.

Launch trailer Paradise verschenen

Voor de klassieke point-and-click adventure Paradise is er een trailer speciaal voor de launch van het spel vrijgegeven. De trailer is hier te downloaden.

Paradise gaat over de jonge vrouw Ann Smith, de dochter van een Afrikaanse dictator. Als jong meisje is ze met haar moeder naar Europa gevlucht, maar als haar vader ernstig ziek wordt besluit ze hem nog eenmaal te bezoeken. Het vliegtuig waarmee ze naar Afrika vliegt stort echter neer en Ann moet een lange tocht door de Afrikaanse landschappen maken. Ze komt daarbij in contact met diverse volkeren en dieren.

Het spel zal eind april verschijnen.



Balophaler stort apotheek binnen

In Amstelveen is gisteravond een 14-jarige jongen met veel geraas een apotheek binnengevallen. De knaap was op het dak geklommen om een bal op te halen. Daarbij liep hij over een lichtkoepel heen. De puber dacht dat die hem wel zou houden, maar het tegendeel bleek het geval.

De jongen viel drie meter naar beneden; zijn val werd gebroken door een kast. Hij liep daarbij wel kneuzingen en een lichte hersenschudding op. De brandweer moest er aan te pas komen om hem uit het pand te halen, daar de apotheek ten tijde van het ongeluk gesloten was.

1 Screenshot van Brothers in Arms: Hell's Highway (#2)

We maakten al eerder melding van het systeem dat Ubisoft had bedacht om screenshots uit te geven voor Brothers in Arms, namelijk dat de community door vragen te beantwoorden stukjes van screenshots kan winnen. Vandaag zijn alle vragen voor de tweede screenshot beantwoord en deze is dus vrijgegeven voor het publiek.

Er zijn nog drie screenshots te gaan, dus als je in deze game geinteresseerd bent, houd dan FOK!games in de gaten!

Turkse schiet vriend dood in klas

MisdaadIn de Turkse plaats Kozan heeft een 16-jarige scholiere gisteren haar 17-jarige vriend koelbloedig in de klas vermoord. De Turkse vroeg aan een leraar of ze het klaslokaal mocht betreden. Daarna liep ze regelrecht op haar vriend af en schoot hem ten overstaan van alle leerlingen in de borst.

De jongen overleed ter plekke. Turkse media tastten nog in het duister over het motief. De moord heeft in Turkije veel geschokte reacties teweeggebracht; de zorg over geweld op scholen is verder toegenomen.

Nogmaals een criminele Gizmondo medewerker

Dat het bij Gizmondo, een inmiddels geflopte handheld, geen zuivere koffie is wisten we al langer dan vandaag. Eerste belandde de directeur, Stefan Eriksson, van het ene in het andere ongeval. Nu is echter zijn ex-collega Carl Freer (co-founder en managing director) aan de beurt, zo viel er onlangs in de LA Times te lezen. De lugubere man probeerde een .44 Magnum te kopen en om de procedure te ontwijken deed hij zich voor als politieagent. Hierop werd hij gearresteerd. Later werd zijn huis doorzocht. Uit de zoekactie bleek dat de shooter het favoriete genre van Freer is, er werd namelijk een vangst gedaan van maar liefst 16 vuurwapens.



Carl Freer

Belgische voetbalbond handhaaft straf zaak 'Pinas

Cercle Brugge heeft de competitiewedstrijd tegen Germinal-Beerschot definitief met een reglementaire 5-0 verloren. Dit bepaalde de beroepscommissie van de Belgische voetbalbond vandaag.

Vanwege een illegale invalbeurt van Brian Pinas zette de tuchtcommissie van de Belgische bond het behaalde resultaat 0-0 om in een reglementaire nederlaag. Door een misverstand stond de Nederlander niet op de spelerslijst en zijn optreden na rust was dus illegaal.

Met de uitkomst van de beroepszaak is voor Cercle Brugge de kous nog niet af. "Ik geef toe dat we een administratieve fout gemaakt hebben. Nu kloppen we bij de Evocatiecommissie aan, omdat de leden van de commissies bij de bond hun reglementen niet goed kennen. Daarin staat volgens ons een financiële boete voor een administratieve fout en geen puntenaftrek," aldus voorzitter Frans Schotte tegenover Sporza Radio.

Bouw van Freedom Tower begint

Bouwvakkers zijn gisteren in New York begonnen met de bouw van de 'Freedom Tower'. Deze nieuwe toren wordt gebouwd op de plaats waar tot 11 september 2001 de twee torens van het World Trade Center stonden. De bouwplannen voor Ground Zero, waar terroristen ruim vier jaar geleden met gekaapte vliegtuigen de Twin Towers vernietigden en bijna 3000 onschuldigen met zich mee de dood insleurden, hebben veel vertraging opgelopen.

Onder het toeziend oog van projectontwikkelaar Larry Silverstein, burgemeester Michael Bloomberg en gouverneur George Pataki kon gisteren officieel de eerste spade de grond in. De Freedom Tower wordt 540 meter hoog en is daarmee het hoogste gebouw van de Verenigde Staten. In 2011 of 2012 moet de bouw klaar zijn.

Het ontwerp van de Freedom Tower

Met dank aan Jor_Dii, digitaljet en X-fi voor de submit.

Prodrive wordt 12e team in 2008

De FIA heeft vandaag bekend gemaakt dat de twaalfde plek voor het Formule 1-seizoen van 2008 gegeven zal worden aan Prodrive, het team van Dave Richards. De andere aanvragen worden hiermee voorlopig afgewezen.

In totaal waren er 22 inschrijvingen voor het seizoen van 2008. Prodrive leek al vanaf het begin de meeste kans te maken. Volgens FIA-president Max Mosley was de keuze ook niet moeilijk. "Prodrive heeft de beste combinatie van financiële middelen, technische mogelijkheden en ervaring in de racerij. Tevens heeft de teambaas van Prodrive, Dave Richards, ervaring als F1-teambaas."

Dave Richards, voorheen werkzaam bij Benetton en BAR, is erg blij met de toelating van zijn team. Richards is zich er echter wel van bewust dat het niet gemakkelijk is om een Formule 1-team te runnen. "Dit is geweldig nieuws voor iedereen binnen het bedrijf. We hebben gewonnen in het Wereldkampioenschap Rally, het Brits Toerwagen Kampioenschap en in de GT1-klasse op Le Mans en al die jaren hebben we gezegd dat we in de Formule 1 willen meedoen met ons eigen Prodrive-team. We zijn nu een stap dichterbij", aldus Richards op de website van Prodrive.

"Een plek op de grid is slechts het begin. We hebben nu minder dan twee jaar om een team te vormen en om twee competitieve auto's op de startgrid van 2008 te krijgen. Het is een enorme taak en we onderschatten de expertise en ervaring van de bestaande teams zeker niet. Maar Prodrive heeft wel meer dan 20 jaar ervaring in de autosport en we verwelkomen deze uitdaging."

Leverkusen wil Niemeyer

Peter Niemeyer staat in de belangstelling van Bayer Leverkusen. De Duitsers zien in de verdediger van FC Twente de opvolger van Jens Nowotny.

Donderdag maakte Nowotny bekend dat hij Bayer Leverkusen verlaat. Die mededeling was voor de clubleiding aanleiding om zich te richten op de invulling van de positie centraal achterin.

Volgens Kicker is Niemeyer een van de voornaamste kandidaten voor de vacature. De Duitser doorliep in Enschede de jeugdopleiding, en heeft nog een contract bij de Tukkers.

Het PGR3 Leaderboard wordt gereset

Het Project Gotham Racing 3 Leaderbord wordt gereset omdat er veranderingen in het online matchmaking zijn aangebracht. De reset zal vandaag plaatsvinden om acht uur GMT. Iedereen begint weer met een blanke lei. Het nieuwe TrueSkill system zou er echter voor moeten zorgen dat iedereen binnen vijf of zes races weer op hun positie in de ranglijst terug is.

Voordelen van de reset zijn dat er meer tegenstanders te vinden zijn om tegen te racen in de Online Career. De 'gaming experience' wordt ook verbeterd, omdat gamers met hetzelfde skilllevel beter gekoppeld worden.

Mijlpaal voor TOP-Oss

Voor het eerst in de historie van TOP-Oss speelt de club vanavond in een uitverkocht stadion. Voor de beslissende derde wedstrijd, tegen NAC Breda in de play-offs vanavond, zijn alle 4662 kaartjes verkocht.

Trainer Hans de Koning verbaasde zich wel enigzins over de massale belangstelling. "TOP Oss is hot op dit moment. Op zo'n moment besef je eigenlijk pas ten volle wat onze prestaties momenteel losmaken bij de supporters. Ook binnen de spelersgroep was er natuurlijk nog sprake van een euforische stemming."

Lazovic wil terug naar Nederland

In een interview met het AD heeft Danko Lazovic gezegd dat hij hoopt dat hij naar ons land kan terugkeren. Momenteel wordt de 21-jarige aanvaller door Feyenoord verhuurd aan Partizan Belgrado.

"Laat me terug naar Nederland gaan. Ik wil bewijzen dat ik echt kan voetballen," aldus Lazovic. De voormalig aanvoerder van Servië-Montenegro onder de 21 heeft het wel naar zijn zin bij Partizan, maar hij zou het liefst worden herenigd met Rob Baan.

Momenteel is Baan technisch directeur bij ADO Den Haag, in diezelfde functie haalde hij destijds Lazovic naar De Kuip. "Rob Baan zag het in mij zitten. Hij liet me weten dat hij vertrouwen in mij had. Dat is belangrijk. Hij is een van de beste mensen die ik in Nederland heb ontmoet. Als scout en als mens is hij heel, heel goed."

Rotterdam vreest afbraak openbaar onderwijs

OnderwijsDe Rotterdamse gemeenteraad maakt zich zorgen over de toenemende populariteit van religieus onderwijs. Openbare scholen trekken steeds minder leerlingen terwijl islamitische scholen er steeds meer krijgen. De twee grootste partijen in de havenstad, PvdA en Leefbaar Rotterdam, hebben daarom samen in een motie opgeroepen tot een onderzoek.

De twee vrezen dat de integratie in het gedrang komt als er steeds minder kinderen naar het openbaar onderwijs gaan. De verschillende bevolkingsgroepen komen elkaar dan minder tegen. Onderwijs-wethouder Leonard Geluk van het CDA schaarde zich achter het voorstel tot een onderzoek.

Stand NHL-playoffs per 28 april

Na de Dallas Stars en New York Rangers zijn ook de Nashville Predators en titelverdedigers Tampa Bay Lightning nog maar een wedstrijd verwijderd van uitschakeling.

Eastern Conference
Ottawa SenatorsTampa Bay Lightning3-1
OttawaTampa Bay4-1
OttawaTampa Bay3-4
Tampa BayOttawa4-8
Tampa BayOttawa2-5
Carolina HurricanesMontréal Canadiens1-2
CarolinaMontréal1-6
CarolinaMontréal5-6, 2OT
MontréalCarolina1-2, OT
New Jersey DevilsNew York Rangers3-0
New JerseyNew York6-1
New JerseyNew York4-1
New YorkNew Jersey0-3
Buffalo SabresPhiladelphia Flyers2-1
BuffaloPhiladelphia3-2, 2OT
BuffaloPhiladelphia8-2
PhiladelphiaBuffalo4-2
Western Conference
Detroit Red WingsEdmonton Oilers2-2
DetroitEdmonton3-2, 2OT
DetroitEdmonton2-4
EdmontonDetroit4-3, 2OT
EdmontonDetroit2-4
Dallas StarsColorado Avalance0-3
DallasColorado2-5
DallasColorado4-5, OT
ColoradoDallas4-3, OT
Nashville PredatorsSan Jose Sharks1-3
NashvilleSan Jose4-3
NashvilleSan Jose0-3
San JoseNashville4-1
San JoseNashville5-4
Calgary FlamesAnaheim Mighty Ducks2-2
CalgaryAnaheim2-1, OT
CalgaryAnaheim3-4
AnaheimCalgary2-5
AnaheimCalgary3-2

Nederlandse militairen komen om in Djibouti

Icoon BuitenlandsBij een verkeersongeluk in Djibouti zijn twee militairen van Koninklijke Marine om het leven gekomen. Het ongeluk vond dondermiddag plaats. De twee voeren op het bevoorradingsschip Hr. Ms. Amsterdam, dat op de terugweg was naar Nederland en lag aangemeerd in het Afrikaanse land.

De militairen zaten in een lokale taxi toen die in aanrijding kwam met een bus. Naast de twee, een 23-jarige man en een vrouw van dezelfde leeftijd, kwam ook de taxichauffeur daarbij om het leven. Drie andere Nederlanders raakten gewond, waarvan één ernstig.

De familie van de slachtoffers is inmiddels ingelicht. Een team van de Koninklijke Marechaussee zal ter plaatste de toedracht van het ongeval onderzoeken, samen met de lokale politie.


De Hr. Ms. Amsterdam


Met dank aan woessie voor de submit.

Racistische mishandeling toch niet zo racistisch

BuitenlandsIn Duitsland stond de afgelopen week de mishandeling van een uit Ethiopië afkomstige Duitser groot in het nieuws. Ook de buitenlandse pers berichtte uitgebreid over deze 'racistische aanval'. De Ethiopiër werd in het stadje Potsdam door twee onbekende personen zwaar mishandeld. De man liep daarbij ernstig hersenletsel op. Tijdens de mishandeling had de man zijn mobiele telefoon ingeschakeld. Via een voice-mail was te horen dat de twee belagers hem uitscholden voor 'vuile neger'.

Politici spraken schande van de gebeurtenis en buitelden over elkaar heen om deze racistische daad te veroordelen. Maar ook de politie deelde die mening. Hoofdcommissaris Bruno Küpper van Potsdam sprak van een ''racistische misdaad, zoals in lange tijd niet is voorgevallen.'' Een aantal politici die een slag om de arm namen en zeiden dat er nog niks vast stond, werden weggehoond omdat ze de racistische daad zouden bagatelliseren.

Inmiddels zijn de twee daders gearresteerd. En het lijkt toch even wat anders in elkaar te zitten dan men eerst had aangenomen. Het ging om een 29-jarige man (een bekende van de politie) en een dertigjarige man. Geen van beiden heeft ooit iets met rechts extremisme van doen gehad.

Bovendien blijkt het slachtoffer behoorlijk dronken te zijn geweest tijdens het incident. Vlak voor de mishandeling was hij een bus uitgezet omdat hij een chauffeur lastig viel. Toen de twee daders langsliepen, schold hij hen uit voor Schweinen (varkens). Dat leverde hem een forse, welgemikte klap op, op zijn oog. Daarbij zou een deel van het bot zijn versplinterd en in de hersens gedrongen. Maar meer dan één klap was er niet uitgedeeld. Dat de twee hun slachtoffer voor vuile neger uitmaakte, was waarschijnlijk het antwoord op zijn belediging van schweinen.

Harper wil niet naar WK met Ghana

Voor iedere voetballer is het behalen van het wereldkampioenschap een droom. Niet voor Reading-middenvelder James Harper, die voelt er niets voor om op het hoogste podium zijn moederland te vertegenwoordigen.

Harper heeft namelijk weinig tot niets met zijn vaderland Ghana. "Ik ben er nog nooit geweest. Ik ken de kleuren van de vlag niet. Het is niet mijn land. Het zou daarom niet goed voelen om het shirt van Ghana aan te trekken," zei Harper in een interview met The Evening Post.

De Ghanese voetbalbond ondernam pogingen om Harper te laten kiezen voor Ghana. Maar de middenvelder, die vorige maand voor twee jaar bijtekende bij promovendus Reading, wilde deze kans niet grijpen.

Sparta wil Anastasiou halen


Sparta heeft interesse in Yannis Anastasiou. De aanvaller mag transfervrij vertrekken bij Ajax. Sparta zou alles op alles willen zetten om de Griek binnen te halen.

Als Anastasiou daadwerkelijk naar Rotterdam vertrekt, komt hij onder andere oudbekenden zoals Wiljan Vloet en Anthony Obodai weer tegen. Gisteren meldden we dat de Griek in ieder geval nog een jaar wil blijven spelen, en niet, zoals in diverse media gemeldt werd, jeugdtrainer bij de Amsterdammers wordt.

Kabinet voor verbinding A6 naar A9

Icoon BinnenlandsHet kabinet heeft zich gisteren uitgesproken voor een snelweg die de bestaande snelwegen A6 en A9 met elkaar moet verbinden. Deze weg is omstreden, omdat de verbinding de natuurgebieden het Gein en het Naardermeer zal aantasten. D66, de SP en GroenLinks hebben zich uitgesproken tegen de nieuwe weg.

De verbinding is nodig omdat de snelwegen tussen Schiphol en Almere dichtslibben. Het alternatief is de bestaande wegen (A1 en de A9 door Amsterdam-Zuidoost) verbreden, maar hier voelt het kabinet minder voor. Minister Peijs van Verkeer heeft met haar collega Dekker (Ruimtelijke Ordening) afgesproken dat de Naardermeervariant er moet komen. De aantasting van de natuurgebieden zal worden opgelost door gedeeltelijke ondertunneling. Hoeveel er wordt ondertunneld, is nog onduidelijk.

Eén van de grootste criticasters van de weg is de Naardense burgemeester Peter Rehwinkel. Onlangs nodigde hij zijn Almeerse collega Annemarie Jorritsma, een groot voorstander, nog uit om een nacht met hem op een bootje op het Naardermeer door te brengen, zodat ze zelf kon merken 'hoe uniek het Naardermeer is'. Rehwinkel is bang dat met ondertunneling water wegtrekt. Dit zou gevolgen hebben voor aantal zeldzame vogelsoorten. Volgens de Naardense burgemeester denken alle gemeenten in de regio en de provincies Noord-Holland en Utrecht hetzelfde erover.

Verbindingsweg A6 naar A9
De nieuwe verbinding A6 - A9 wordt deels ondertunneld

Hof zet Hirsi Ali beveiligde woning uit

VVD-Kamerlid Ayaan Hirsi Ali moet vertrekken uit haar beveiligde woning in Den Haag. Dat bepaalde het Haagse gerechtshof gisteren in een hoger beroepszaak die de buren van de politica hadden aangespannen. Een rechtbank stelde de bewoners eerder in het ongelijk.

Het bedreigde Kamerlid zit in een door de staat beveiligde woning. De buren in dat appartementencomplex voelen zich echter niet veilig, omdat ze vrezen mede-slachtoffer te worden als er daadwerkelijk een aanslag op haar zou worden gepleegd.

Het hof oordeelde dat er met de huisvesting van Hirsi Ali in het complex, een ernstige vorm schending van de eerbiediging van een privéleven (zoals vastgelegd in art. 8 van het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens) is opgetreden voor de onder, boven en naaste buren. Volgens het Hof heeft de Staat der Nederlanden de bewoners in deze situatie gebracht door Hirsi Ali in het appartement te huisvesten zonder hun instemming en zonder zodanige maatregelen te nemen dat de gegronde vrees van de buren wegneemt. Het hof stelt dat de Staat dan ook rechtstreeks verantwoordelijk is voor deze inbreuk.

Zoals het er nu uitziet moet de VVD-politica binnen vier maanden haar woning uit. Minister Donner van Justitie gaat echter hoogst waarschijnlijk cassatie aantekenen tegen het vonnis. Hij is het er principieel mee oneens, omdat het anders lastig zou worden met de beveiliging van diverse personen.

Met dank aan Powerpaultje voor de submit.

Boete voor Chelsea

Chelsea zal moeten boeten voor het wangedrag van enkele van zijn spelers na de wedstrijd tegen West Bromwich Albion van begin maart. Een aantal spelers van Chelsea belaagden toen scheidsrechter Mark Halsey nadat hij in hun ogen een verkeerde beslissing had genomen.

De Engelse voetbalbond FA heeft de Londenaren een boete van 14.400 euro opgelegd. Ook kreeg Chelsea een waarschuwing, mocht in de toekomst weer een deel van de spelers zich misdragen, zullen er hardere maatregelen worden getroffen.

Testdag 27-04-2006

Gisteren is er getest op drie circuits: Silverstone, Paul Ricard en Fiorano. In Engeland was Giancarlo Fisichella de snelste, en in Frankrijk wist Michael Schumacher de snelste tijd op de klokken te krijgen. In Italië kwam alleen Felipe Massa in actie.

Uitslag testdag Silverstone:

PosCoureurTeam Tijd Ronden
1 G. Fisichella Renault 01:18.518 127
2 K. Räikkönen McLaren 01:18.983 93
3 H. Kovalainen Renault 01:19.103 101
4 C. Klien Red Bull 01:19.562 32
5 R. Barrichello Honda 01:19.620 70
6 JP. Montoya McLaren 01:19.682 41
7 A. Davidson Honda 01:19.767 142
8 S. Speed Scuderia Toro Rosso 01:20.08 84
9 D. Coulthard Red Bull 01:20.055 87
10 M. Webber Williams 01:20.409 99
11 R. Kubica BMW 01:20.924 104
12 C. Albers Midland F1 01:20.988 42
13 A. Wurz Williams 01:21.189 108
14 G. Paffett McLaren 01:21.888 7
15 A. Sutil Midland F1 01:25.394 10

Uitslag testdag Paul Ricard:

PosCoureurTeam Tijd Ronden
1 M. Schumacher Ferrari 00:58.287 125
2 R. Zonta Toyota 00:58.601 83
3 J. Trulli Toyota 00:58.885 136

Uitslag testdag Fiorano:

PosCoureurTeam Tijd Ronden
1 F. Massa Ferrari 00:57.134 61

Sociale plannen Wouter Bos

PolitiekPvdA-leider Wouter Bos spreekt later vandaag voor economen in Den Haag over de vergrijzing; daarbij zal hij een aantal sociale plannen toelichten. Die plannen doet hij vandaag ook uiteen in een interview met de Volkskrant.

Kort gezegd komen zijn plannen neer op: Langer doorwerken, minder ontslagbescherming, minder voordelen voor de hogere inkomens bij hypotheekrenteaftrek, pensioenen en studiefinanciering en meer geld voor onderwijs, kinderopvang en het scheppen van laagbetaalde banen.

Levensloop
Bos vindt niet dat de levensloopregeling mag worden gebruikt als vervroegd pensioen. De regeling is bedoeld om tijd op te sparen voor scholing of voor zorgtaken, aldus de PvdA'er. Hij wil daarom wettelijk regelen dat de levensloopregeling moet gebruikt worden vóór het 55ste levensjaar. Wie de opgespaarde tijd dan niet heeft gesoupeerd, kan het als geld op z'n 65ste belastingvrij laten uitkeren.

Verder wil Bos een sociaal stelsel naar Scandinavisch model. Dat wil zeggen dat werknemers makkelijk kunnen worden ontslagen, maar daarna ook snel weer aan een baan worden geholpen.

Bos wil ook een einde maken aan wat hij de ''perverse solidariteit'' van arm naar rijk noemt. De hypotheekrenteaftrek, de fiscale aftrek van pensioenpremies en het systeem van studiefinanciering zijn volgens hem nu te veel in het voordeel van de hogere inkomens. Bos wil daarom dat rijkere ouderen gaan meebetalen aan de AOW. Verder wil hij de hypotheekrenteaftrek beperken tot een belastingtarief van 42% in plaats van 52% en de aftrekbaarheid van pensioenpremies voor hogere inkomens afschaffen.

Cosworth wil aan twee teams leveren

Cosworth, de huidige motorleverancier van Williams, wil in 2007 twee teams van motoren voorzien. Het Engelse bedrijf denkt hierbij aan contractverlening met Williams, en aan een deal met een van de Red Bull-teams.

Het is nog onduidelijk wat Williams volgend jaar doet. Het team van Frank Williams is tevreden met de motoren van Cosworth, maar wordt al enige tijd in verband gebracht met Toyota-motoren. Frank Williams zou binnen enkele weken een besluit nemen.

"We willen dolgraag twee competitieve teams van motoren voorzien. We halen nu alles uit de kast om optimale prestaties te leveren met Williams. En hopen dat ze met ons willen blijven samenwerken", aldus Cosworth commercieel-directeur Bernard Ferguson.

Het Britse tijdschrift Autosport zegt betrouwbare informatie te hebben dat Cosworth zich vooral richt op een deal met Red Bull Racing. Vorig jaar reed het team van Christian Horner ook met Cosworth motoren en beleefde toen een succesvol seizoen. Ook Scuderia Toro Rosso zou een mogelijkheid zijn. Scuderia Toro Rosso rijd momenteel met de afgeknepen V10-motor van Cosworth.

Bridgestone onderzoekt banden Schumacher

Bandenfabrikant Bridgestone onderzoekt momenteel het setje banden waarmee Michael Schumacher de tweede stint reed op Imola. In dit gedeelte van de race kon Fernando Alonso het gat met de latere winnaar in een mum van tijd dicht rijden, doordat de Ferrari-coureur problemen had met zijn banden.

Bridgestone-baas Hirohide Hamashima zei tegen het Duitse magazine Auto, Motor Und Sport: "Ik kan niet ontkennen dat de rondetijden van Schumacher niet zo constant waren als we van tevoren hadden gedacht. De prestaties van de banden gingen hard achteruit."

Ross Brawn vermoedde dat de temperatuur in de banden te hoog zou zijn geweest. Hamashida spreekt dat tegen: "Dan hadden we wel blaren op de banden gezien." Wat wel de oorzaak van Schumachers bandenprobleem is, wordt nu in Japan onderzocht. Mogelijk was de druk in de banden te laag.

Mosley sluit meer teams niet uit

Vandaag zal de FIA bekend maken welke teams er in de Formule 1 zullen rijden in 2008. 22 teams hebben zich ingeschreven, maar slechts twaalf daarvan kunnen deelnemen. Verwacht wordt dat de lijst van de twaalf gelukkigen zal bestaan uit de elf huidige teams, en Prodrive, van voormalig BAR-teambaas David Richards.

FIA-president Max Mosley legde aan Reuters uit waarom er maar twaalf teams kunnen meedoen: "We hebben het aantal teams om veiligheidsredenen tot twaalf beperkt. Als we meer dan twaalf teams zouden toelaten, moeten sommige circuits en pitstraten worden aangepast. Als alle organisatoren die investering zouden willen maken, dan zou er geen probleem zijn om meer dan twaalfs teams mee te laten doen."

"Het zou in mijn ogen ideaal zijn als we dertig rijders zouden hebben die zich kwalificeren en als daarvan 24 of 26 aan de start van de race zouden verschijnen, net als een aantal jaren geleden. Ik zal niet zeggen dat we dat nooit meer zouden kunnen krijgen, maar dan moet er wel veel veranderd worden ten opzichte van de huidige situatie. Ik zie het niet gebeuren voor 2008", aldus Mosley.

Britney Spears opnieuw zwanger

Britney SpearsBritney Spears en Kevin Federline zijn in verwachting van hun tweede kind. Zender MSNBC meldde dit in het tv-programma Access Hollywood. Op haar website schrijft Access Hollywood dat "bronnen dicht bij de familie" de zwangerschap bevestigen.

De 24-jarige Britney zou zelfs al vijf maanden zwanger zijn. Samen hebben ze al een zeven maanden oude zoon Sean Preston. Federline heeft uit een vorig huwelijk ook nog twee kinderen. De twee trouwden in september 2004.

Met dank aan the_fluffy voor de submit.

Dembele en Agustien naar AZ

Moussa Dembele en Kemy Agustien van Willem II verhuizen beiden naar AZ. Agustien zal een contract voor vijf jaar tekenen, daarna zal hij mogelijk eerst worden verhuurd aan een andere club. Over het contract van Dembele worden momenteel de laatste onderhandelingen gevoerd.

Moussa Dembele geldt als één van de grootste talenten van de Eredivisie. Meerdere clubs, waaronder PSV en Feyenoord, hadden interesse om de Belg aan te trekken.

Bayern redt broertje TSV 1860 van de ondergang

Bayern München heeft stadsgenoot TSV 1860 München van de ondergang gered door voor elf miljoen euro de aandelen van TSV 1860 München in de Allianz Arena over te nemen.

TSV 1860 kampt met grote financiële problemen. De club die uitkomt in de 2. Bundesliga heeft zelfs op de rand van een bankroet gestaan. Met de miljoenen, die Bayern aan het kleine broertje betaald voor de aandelen in de Allianz Arena, is TSV 1860 voorlopig gered. De twee clubs uit München delen het nieuwe stadion, dat deden zij eerder al in het oude Olympiastadion.

Tijdens een persconferentie verklaarde Bayern-voorzitter Karl-Heinz Rummenigge dat zijn club niet is bijgesprongen uit liefdadigheid, maar heeft gehandeld uit eigenbelang. Als TSV failliet gaat, moet Bayern alleen de leningen afbetalen die zijn afgesloten om het 300 miljoen euro kostende nieuwe stadion te bouwen.

Belangstelling Heerenveen voor Reekers

SC Heerenveen heeft interesse in Peter Reekers. De Friezen zien in de 24 jarige verdediger van Heracles Almelo een vervanger voor Petter Hansson, die graag zou willen vertrekken deze zomer.

Eerder toonde NEC al belangstelling voor de in Almelo geboren voetballer. Afgelopen seizoen liet Reekers bij de ploeg van Peter Bosz een goede indruk achter. Reekers speelt nu 6 seizoenen in het eerste van Heracles en kwam daarin tot 158 wedstrijden. Zijn contract in Almelo loopt tot medio 2007.

Montoya verrast over snelheid auto

Juan Pablo Montoya, coureur van McLaren Mercedes, heeft gezegd dat hij verrast is over hoeveel sneller de auto's gaan op het circuit van Silverstone tijdens de grote test van deze week.

"Het is echt opvallend hoe snel we de bochten nemen nu we met V8-motoren rijden. Copse, bijvoorbeeld, is nu veel sneller en we hoeven niet te liften."

"Het is goed om hier voor de race te testen, omdat we zo veel data meenemen naar de Grand Prix. Er waren helaas wel veel rode vlaggen, die het programma steeds onderbraken," aldus de Colombiaan.

Deze week testte Montoya onder meer een update van de Mercedes-motor uit.

Totti terug bij AS Roma

Voetballer Francesco Totti heeft weer het nodige wedstrijdritme kunnen opdoen. In de vrienschappelijke wedstrijd tegen Cisco Lodigiani maakte de spelverdeler van AS Roma zijn opwachting bij de Romeinen.

Twee weken geleden brak Totti in de wedstrijd tegen Empoli zijn kuitbeen. Het icoon van AS Roma hoopt dat hij voor het eind van de competitie nog een wedstrijd te kunnen spelen, zodat hij volledig fit naar het wereldkampioenschap voetbal kan afreizen.

Tamaëla strandt in tweede ronde

Elise Tamaëla zal haar verdere stijging op de wereldranglijst niet verder gestalte geven. De 22-jarige Culemborgse verloor in het challengertoernooi van Cagnes-sur-Mer al in de tweede ronde.

Tamaëla moest met 5-7 en 2-6 haar meerdere erkennen in de Italiaanse Tathiana Garbin. Onze landgenote won eerder dit seizoen de toernooien van Sunderland, Stockholm en Fuerteventura en is daardoor bezig aan een opmars op de WTA-ranking. Momenteel bekleedt Tamaëla de 142e positie. De laatste weken gaat het echter wat minder, getuige ook een vroege eliminatie in Dinan.

CD: Panic! At The Disco - A Fever You Can't Sweat Out

Panic! At The DiscoOp voorhand zullen enkele reacties op deze review al te voorspellen zijn, puur door het zien van de naam van de band. De first post onder deze review zal ongetwijfeld iets in de trend zijn als "Emo. ". Wees blij. Natuurlijk is het grof gezegd een soort poppy variant van punkrock, vooral genoten door de jeugd. Nou en? De tieners van deze tijd hadden ook naar Britney Spears en het verbazingwekkend nog steeds hippe urban en eclectic kunnen luisteren. Wat dat betreft is Panic! At the Disco duidelijk een flinke stap in de goede richting nietwaar?

Wekelijkse hardwareverkopen Japan

De voorlopige hardware cijfers voor Japan zijn binnen:

DSL 168,809
PSP 32,323
PS2 25,763
GBM 18,390
GBASP 11,044
DS 8,051
Xbox360 3,990
GC 1,106
GBA 58
Xbox 16

De DS lijkt nu compleet vervangen te zijn door de DS Lite en zal langzaam aan helemaal gaan verdwijnen. De boost in GBA SP en GB Micro cijfers komt door Mother 3, de 360 boost ligt aan Ninety-Nine Nights.

In de loop van de dag zullen we het volledige overzicht geven.

Het einde van de poplegenden

Afgelopen zondag was ik bij een optreden van Ray Davies in het Chassé Theater te Breda. Ray Davies, de man die zo'n beetje alle muziek voor The Kinks heeft geschreven. The Kinks waarin hij zong en zijn broer het, zoals Ray Davies het introduceerde, blaffende gitaarspel verzorgde. Eigenlijk was deze band slechts begeleiding voor de singer/songwriter die Ray Davies was en nog altijd is.

Blaze te bezoeken op de E3

Niet alleen software en console fabrikanten gaan naar de E3, ook andere hardware fabrikanten zijn op het evenement te vinden. Blaze, onder meer bekend van de RGB-kabels en cheat software, is één van deze bedrijven.

Bezoekers van de E3 Expo zullen de nieuwste Blaze accessoires kunnen bekijken. Dit zullen onder andere de nieuwe PS2/PC Pro Shock Mini Wireless Controller, de PS2 Pro Shock Mini Controller, de PSP Pro Audio Sound System en de PSP Protector Pack zijn.

De nieuwe lijn van controllers is ergonomisch vormgegeven voor gamers van alle leeftijden. De controllers bevatten als bonus de Limited Edition Xploder V5 Mega Cheat software.

Het PSP Pro Audio Sound System is bedoeld om het geluid van de PSP beter te laten klinken en zal tegelijkertijd een beschermcase voor het apparaat zijn. Het PSP Protector Pack is een verzameling van handige spullen voor je PSP. Beide producten worden geleverd met Xploder Music Studio.

Je kunt de stand van het bedrijf vinden in de West Hall op plaats nummer 2228.

Neem het stadsleven onder de loep in City Life

City Life is een moderne stadssimulator die zich geheel in 3D zal afspelen. In de game neem je het bestuur van een stad op je en ontwikkel je deze a la SimCity. Je moet bij de uitbreiding van je stad rekening houden met 6 verschillende bevolkingsgroepen die allemaal verschillende eisen hebben. Je kan erg ver inzoomen om de stad uit de ogen van een bewoner te kunnen zien.

City Life zal enkel voor de PC verschijnen op 12 mei, maar hier onder kun je alvast een aantal nieuwe screens bekijken.





Crown of Glory te zien in nieuwe screens

Crown of Glory is een strategiespel dat zich afspeelt in de tijd van Napoleon van 1799 tot 1820. Je kunt uit acht landen kiezen, namelijk Spanje, Engeland, Frankrijk, Zweden, Rusland, Turkije, Oostenrijk en Pruisen. Ongeveer negentig kleinere landen worden door de AI bestuurd. Het spel is turn-based en probeert een zo historisch correct mogelijke speelervaring te bieden waar je met eigen inbreng het verloop van kunt veranderen. Je zult militaire, diplomatische, economische en sociale beslissingen moeten maken om je land goed te besturen en het moraal hoog te houden. Het spel is online te spelen tegen menselijke tegenstanders.

Hieronder kun je een aantal nieuwe screens vinden van dit spel. Wanneer het spel zal verschijnen is nog onbekend. Mogelijk wordt dit op de E3 duidelijk.





Uitslagen UEFA Cup 27/04/2006

Sevilla en Middlesbrough hebben vanavond de finale van de UEFA Cup bereikt. De Spaanse equipe won na verlengingen van Schalke 04, terwijl Middlesbrough op miraculeuze wijze ontsnapte tegen Steaua Boekarest.

Sevilla en Schalke 04 kwamen in de reguliere speeltijd niet tot scoren, zodat de extra tijd de beslissing moest brengen. In Duitsland eindigde de eerste ontmoeting immers ook in 0-0. Antonio Puerta maakte in de eerste helft van de verlenging de enige treffer. In het sfeervolle Ramón Sánchez Pizjuán was het Sevilla dat aanvankelijk de boventoon voerde. Gedweept door het publiek zetten Saviola, Luis Fabiano en Adriano de Duitse subtopper onder druk. El Conejo trof het zijnet en een ware cornerregen daalde over Schalke 04 heen.

Na zo’n half uur taande het offensief van de thuisploeg. Kuranyi, die zich hiervoor ook al had gemanifesteerd, stelde de sterk keepende Palop enkele malen op de proef. Beide defensies opereerden geregeld onzeker, maar desondanks was de ruststand 0-0. Het eerste kwartier na rust was voor Sevilla. Onder andere Navas bemoeide zich geregeld met de aanval. Schalke liet het bij enkele vrije trappen van Lincoln en een actie van Asamoah. Het duel verzandde en een verlenging was onontkoombaar. De verlenging gaf in eerste instantie hetzelfde (saaie) beeld als de tweede helft, totdat Puerta plotseling de 1-0 achter Rost binnenschoot. Via Bordon was Schalke tweemaal dichtbij de gelijkmaker (en daarmee plaatsing), maar Palop was paraat.

Tegenstander van Sevilla op 10 mei in Eindhoven is Middlesbrough, dat voor het eerst aantreedt in een Europa Cup finale. De Engelse middenmoter schakelde Steaua Boekarest uit. De situatie leek uitzichtloos voor Boro: na de 1-0 nederlaag in Roemenië leidde Steaua na 25 minuten met 0-2 in Riverside. Een miraculeuze comeback, net als eerder tegen FC Basel, bracht Middlesbrough alsnog in de eindstrijd.

Middlesbrough, met Boateng en Hasselbaink in de basis, startte met een grotesk offensief, zonder dat dit kansen opleverde. Steaua keek het rustig aan en begon naarmate de eerste helft vorderde steeds beter te spelen. Waar Boro moeizaam tot mogelijkheden kwam, deelde de Roemeense ploeg binnen een mum van tijd twee dolkstoten uit: Nicolea Diga en Dorin Goian sloegen in de rebound toe, na weifelende optredens van Bradley Jones, de vervanger van de geblesseerde Mark Schwarzer. Met het inbrengen van Massimo Maccarone ging Steve McClaren va banque spelen. Nadat Hasselbainks schietpogingen weinig vruchtbaar bleken, zorgde de kale Italiaan nog voor rust voor de 1-2.

In het tweede bedrijf handhaafde Middlesbrough de druk op het doel van Carlos Fernandes. Mark Viduka bracht de Engelse middenmoter koppend langszij, en even later tekende Chris Riggott zelfs voor de 3-2. Aan beide treffers ging goed voorbereidend werk van Stuart Downing vooraf. Verder kwam Middlesbrough lang niet. Echte kansen kreeg de ploeg niet meer na de 3-2; tegelijkertijd bleef de dreiging van een dodelijke counter latent. Maccarone groeide in de 89e minuut alsnog uit tot legendarisch clubicoon door met zijn hoofd een voorzet van alweer Downing te promoveren tot doelpunt.

Sevilla * – Schalke 04 1-0, na verlenging
101. Puerta 1-0

Scheidsrechter: De Santis (Ita)
Geel: Puerta, Makukula (Sevilla), Rodriguez, Kuranyi, Varela, Ernst (Schalke 04)

Opstellingen

Sevilla Palop, Daniel, Aitor Ocio, Escudé, David, Jesús Navas, Martí, Maresca, Adriano ( 77. Puerta), Luis Fabiano ( 99. Renato), Saviola ( 107. Makukula).

Schalke 04 Rost, Rafinha, Bordon, Rodriguez ( 82. Larsen), Kobiashvili, Poulsen, Ernst, Asamoah ( 91. Sand), Lincoln, Bajramovic ( 62. Varela), Kuranyi.

Eerste duel 0-0, Sevilla naar finale

===========================================

Middlesbrough * – Steaua Boekarest 4-2
16. Dica 0-1
24. Goian 0-2
32. Maccarone 1-2
64. Viduka 2-2
73. Riggott 3-2
89. Maccarone 4-2

Scheidsrechter: Michel (Slw)
Geel: Hasselbaink, Boatang (Middlesbrough) Lovin, Balan, Dica (Steaua Boekarest)

Opstellingen

Middlesbrough Jones, Riggott, Southgate ( 26. Maccarone), Queudrue, Parnaby, Rochemback, Boateng, Downing, Taylor ( 55. Yakubu), Hasselbaink ( 90. Ehiogu), Viduka.

Steaua Boekarest Carlos, Ogararu, Ghionea, Goian, Marin, Oprita ( 8l. Baciu), Radoi, Lovin, Bostina ( 81. Nesu) , Dica, Iacob ( 65. Balan).

Eerste duel 0-1, Middlesbrough naar finale

Bekijk het heelal in Sword of the Stars

Sword of the Stars is een 4x space strategy titel die ontwikkeld wordt door een deel van het team verantwoordelijk voor de Homeworld add-on Cataclysm. Het spel zal onder andere een 3D map en 3D real-time combat kennen om zich te onderscheiden van genre-genoten.

In de game kan de speler kiezen uit vier rassen (Human, Hiver, Tarkas, Liir), elk met eigen voor- en nadelen en een andere tech-tree. De speelstijl per ras zou sterk moeten verschillen door onder andere een andere manier van reizen door het heelal.

Sword of the Stars zal in het 2e kwartaal van dit jaar in de winkels liggen, maar hieronder kun je alvast een aantal screens van het spel bekijken.







Website Star Trek: Legacy online

Star Trek: Legacy moet een soort mix worden van Rainbow Six en Star Trek. Je zult als admiraal van een vloot grootschalige gevechten moeten winnen. Hiervoor stel je zelf deze vloot samen, je kiest de schepen en de bemanning waarmee jij het gevecht in wilt gaan. In het spel kun je de strijd aan gaan met schepen vanuit het hele Star Trek Universum (The Original Series, The Next Generation, Deep Space Nine, Voyager en Enterprise). De game zal een goed uitgewerkte Xbox Live-functie bevatten en zal de mogelijkheid bieden voor spelers om grootschalige veldslagen uit te spelen.

Legacy geeft je de keuze uit zo'n zestig schepen, niet alleen van de Federation maar ook van de Romulans, Klingons en Borg. Meer info over het spel zal op de E3 bekend worden gemaakt. Het spel verschijnt in september voor de PC en Xbox 360.

Je vind de website hier.



Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1258
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.