Cosworth wil aan twee teams leveren

Cosworth, de huidige motorleverancier van Williams, wil in 2007 twee teams van motoren voorzien. Het Engelse bedrijf denkt hierbij aan contractverlening met Williams, en aan een deal met een van de Red Bull-teams.

Het is nog onduidelijk wat Williams volgend jaar doet. Het team van Frank Williams is tevreden met de motoren van Cosworth, maar wordt al enige tijd in verband gebracht met Toyota-motoren. Frank Williams zou binnen enkele weken een besluit nemen.

"We willen dolgraag twee competitieve teams van motoren voorzien. We halen nu alles uit de kast om optimale prestaties te leveren met Williams. En hopen dat ze met ons willen blijven samenwerken", aldus Cosworth commercieel-directeur Bernard Ferguson.

Het Britse tijdschrift Autosport zegt betrouwbare informatie te hebben dat Cosworth zich vooral richt op een deal met Red Bull Racing. Vorig jaar reed het team van Christian Horner ook met Cosworth motoren en beleefde toen een succesvol seizoen. Ook Scuderia Toro Rosso zou een mogelijkheid zijn. Scuderia Toro Rosso rijd momenteel met de afgeknepen V10-motor van Cosworth.