Sevilla-Barcelona op 20 mei

De FIFA heeft het plan van de Spaanse bond om de laatste drie wedstrijddagen te verplaatsen niet geaccepteerd. Sevilla en Barcelona spelen de laatste wedstrijd van het seizoen: op 20 mei treffen de Europese finalisten elkaar.

De Spaanse bond wilde op 3 mei de beide clubs het duel, dat afgelopen weekend niet gespeeld kon worden door een wolkbreuk, laten spelen. Dan hadden alle clubs weer op evenveel wedstrijden gestaan hebben. In dat geval zouden alle clubs op 20 mei hun laatste duel spelen, en dat is vijf dagen na de FIFA deadline.

Door de finaleplaatsen van Barça (Champions League) en Sevilla (Uefa Cup) moet dat duel echter na de deadline gespeeld worden. Daar is de FIFA wel mee akkoord. Er is een minimale kans dat er voor beide clubs nog wat op het spel staat tijdens dat duel. De Catalanen zouden als ze elf verliespunten verspelen komende weken tegen Sevilla kampioen kunnen worden. De Andalusiërs strijden nog om Europees voetbal. WK-gangers zullen op 20 mei in het trainingskamp van hun land zijn en eventuele festiviteiten in Spanje niet meemaken.