Britse popster spuit fan plat met heroÔne

Icoon ShowbizzPopartiest Pete Doherty heeft in zijn eigen keuken een fan platgespoten met heroÔne. Het incident gebeurde in het appartement van Doherty, in Londen (Verenigd Koninkrijk), aldus de Britse krant The Sun. Het meisje, een groupie, raakte bewusteloos en werd op de grond achtergelaten terwijl de zanger van de Babyshambles en zijn aanwezige vrienden nog een shotje zetten.

De krant plaatste vandaag foto's waarop staat hoe de 27-jarige Doherty een spuit in het meisje zet. De redactie claimt nog meer foto's in het bezit te hebben waarop te zien is hoe de zanger zich te goed doet aan drugs. De foto's zouden afgelopen vijf weken door een vriend van hem gemaakt zijn.

Volgens bronnen van The Sun werkt de zanger zichzelf naar de vernieling en heeft hij geen oor meer voor de veiligheid van anderen. "Wat hij zichzelf aandoet is zijn zaak. Maar een jong meisje inspuiten dat op de grond ligt is schandalig. Hij hoort thuis in een cel", aldus de krant. Doherty zou onder andere lege spuiten als dartpijltjes gebruiken en met bloed op de muren van zijn woning schrijven.

Dohertys ex-vriendin Kate Moss, zelf ook niet onbekend met drugs, was niet bij het incident aanwezig. De relatie tussen de twee is volgens de krant echter nog niet voorbij. "Hoe langer ze hem blijft zien, hoe groter de kans dat ze zelf ook weer aan de drugs raakt." Kate Moss verklaarde eerder niet meer met Doherty om te gaan vanwege zijn drugsgebruik. De bekende foto's van een snuivende Kate Moss werden ook door The Sun geplaatst. De krant meldt overigens opnieuw over een recente foto te beschikken waarop Kate, mogelijk onder invloed van drugs, op een bed ligt en vaag uit haar ogen kijkt.

Doherty wordt op bevel van de rechter maandelijks getest op drugsgebruik. Hij zou al twee keer een positieve testuitslag hebben gehad. Op 20 april werd de zanger veroordeeld tot achttien maanden afkicken en kreeg een rijverbod voor zes maanden. Een paar uur later werd hij opgepakt voor drugsbezit.


Pete Doherty en Kate Moss