Mosley sluit meer teams niet uit

Vandaag zal de FIA bekend maken welke teams er in de Formule 1 zullen rijden in 2008. 22 teams hebben zich ingeschreven, maar slechts twaalf daarvan kunnen deelnemen. Verwacht wordt dat de lijst van de twaalf gelukkigen zal bestaan uit de elf huidige teams, en Prodrive, van voormalig BAR-teambaas David Richards.

FIA-president Max Mosley legde aan Reuters uit waarom er maar twaalf teams kunnen meedoen: "We hebben het aantal teams om veiligheidsredenen tot twaalf beperkt. Als we meer dan twaalf teams zouden toelaten, moeten sommige circuits en pitstraten worden aangepast. Als alle organisatoren die investering zouden willen maken, dan zou er geen probleem zijn om meer dan twaalfs teams mee te laten doen."

"Het zou in mijn ogen ideaal zijn als we dertig rijders zouden hebben die zich kwalificeren en als daarvan 24 of 26 aan de start van de race zouden verschijnen, net als een aantal jaren geleden. Ik zal niet zeggen dat we dat nooit meer zouden kunnen krijgen, maar dan moet er wel veel veranderd worden ten opzichte van de huidige situatie. Ik zie het niet gebeuren voor 2008", aldus Mosley.