Waarschijnlijk Halo 3 details en footage op E3

Volgens anonieme bronnen van site IGN zal Microsoft op 9 mei op de E3 een video gaan tonen van de langverwachte Halo 3. De video zal ongeveer 2 minuten duren al is er vooralsnog geen informatie bekend over de inhoud ervan. Het is echter aannemelijk dat er in-game beelden worden getoond, gezien Microsoft niet vaak CG video’s uitbrengt.

Er staat nog steeds geen release datum voor de game, maar het wordt verwacht dat dit pas in het eerste kwartaal van 2007 zal gaan worden. Bungie Studio’s, de developer van de populaire Halo serie, krijgt namelijk alle tijd die nodig is van Microsoft om een zo goed mogelijk product af te leveren. In tegenstelling tot eerdere uitspraken van Microsoft oprichter en chairman Bill Gates waarin deze stelde dat Halo 3 op de Launch dag van de PS3 zou worden uitgebracht, worden vragen over de release date tegenwoordig beantwoord met 'Halo 3 will be ready when Bungie is finished'.

Tevens heeft Shane Kim, general manager bij Micosoft Game Studio's recentelijk in een interview met website stuff.co.nz vertelt dat er op de aankomende E3 een grote aankondiging wordt gedaan over Halo 3. Wat dit precies zal zijn zullen we waarschijnlijk te weten komen op 9 mei.