Martens dan toch naar AZ

Maarten Martens verruilt dan toch RKC Waalwijk voor AZ. De linksbenige Belgische middenvelder zal een contract voor vijf jaar bij de Alkmaarse club gaan tekenen.

De 21-jarige Martens speelde twee seizoenen bij RKC. In 55 wedstrijden wist hij acht keer te scoren. Daarvoor kwam hij uit voor Anderlecht waar hij ook de jeugdopleiding doorliep.Vorige week zei Martens nog dat hij een overstap naar Alkmaar nog steeds zag zitten. Afgelopen februari was Martens namelijk ook al dicht bij een overgang naar AZ, maar een knieblessure gooide toen echter roet in het eten.

Vanmorgen melden we dat AZ ook Moussa Dembele en Kemy Agustien van Willem II had aangetrokken. Dembele's zaakwaarnemer Patrick Vervoort had gezegd dat alle partijen tot een overeenkomst waren gekomen. Dembele zou zelfs al een medische keuring hebben ondergaan bij AZ. Maar de Tiburgsers hebben dat tegengesproken. "Ten aanzien van alle geruchten over transfers, met name over Agustien en Dembele kan ik zeggen dat er veel interesse is, maar nog geen concrete overeenkomst. Willem II laat alles op zich af komen en stelt de beslissing uit tot na de play-offs", aldus voorzitter Hans Verbunt.