Crew Wishlist 2012 - 9: South Park: The Game

In de afgelopen jaren is er een handjevol South Park-titels uitgekomen op verscheidene gameplatformen en South Park: The Game gaat ze naar alle waarschijnlijkheid wegblazen. Een groots avontuur ligt op de loer: maar wel pas in de tweede helft van volgend jaar. Een vooruitblik, inclusief de nodige wensen.

South Park: The Game zal naar verwachting de meest verrassende RPG van 2012 worden. Hoewel we ons hart nog een beetje vasthouden: Alpha Protocol was nou niet een game van niveau en we hopen daarom niet dat ontwikkelaar Obsidian deze trend voortzet. Voorlopig zien we dìt spel nog als een satirische game, waar het vooral draait om leuke dingen doen en lachen met vrienden.

South Park: The Game zal naar verluidt een aanvulling op de vijftien jaar lopende televisieserie worden. Dat het de meest grappige gebeurtenissen en kenmerkende personages leent, zal bij niemand als een verrassing binnenkomen. Op de eerste screens zien we ridders (kinderen met een omgedraaide pan op hun hoofd en een houten zwaard), tovenaars (Cartman uit de Lord of the Rings-aflevering), hofnarren, zwervers, vampiers, professor Chaos (Butters’ kwaadaardige alter ego), elfjes en roodharigen. Allemaal iconische personages die South Park in de loop der jaren groot hebben gemaakt. Het is dan ook nog maar afwachten wat de toekomst ons nog meer brengt.

Want South Park heeft een enorme database aan inwoners en bezoekers van het kleine dorpje, daar kun je een hoop inspiratie uit halen. Je zou zelfs sommige legendarische momenten na kunnen bootsen. De duivel in de boksring tegen Jezus, Heroin Hero als mini game of met je groepje het opnemen tegen Mecha Barbara Streisand. Terrence en Phillip-afleveringen vrijspelen, meezingen met Chef en Mr. Hankey of de code van Towelie intikken, zodat je het melodietje van Funkytown hoort. Zomaar een kleine greep aan momenten die je ongetwijfeld bij zijn gebleven in al die jaren. Of nog maar te zwijgen over Coon and Friends, of de mysterieuze Mysterio.

Goed, we zetten de gekkigheid op een stokje en schuiven dat aan de kant. Gelukkig hebben we al een hoop informatie over South Park: The Game online zien verschijnen. Zo speel je niet met een bekend personage, maar ben je een nieuw kind op school. Je zult de school onveilig maken met je perikelen, maar wat dat precies inhoudt is niet bekend. Moet je net zoals in Bully en de Harry Potter-spellen lessen volgen en zodoende nieuwe vaardigheden behalen? Of leer je alles op de straat, als er zich ergens een bizar voorval voordoet? Het doel van het spel is ontzettend populair worden en een handige Facebook-achtige app moet je daarbij helpen. Daarop is te zien hoeveel vrienden je hebt en hoe dicht je met die mensen bevriend bent.

Er zijn een aantal klasses waaruit je kunt kiezen: adventurer, paladin, rogue, wizard en jew. Die laatste is door Cartman verzonnen. Cartman zal je overigens ook enorm gaan helpen door je van alles uit te leggen over de klasses. De gevechten zijn vergelijkbaar met Paper Mario- en Final Fantasy-games: de gevechten zie je in 2D vanaf de zijkant. Eén van de memorabele afleveringen heeft al een plekje gekregen in het spel: Chinpokomon. Die beestjes zijn door heel het spel verstopt en aan jou de taak om deze te verzamelen. Wat het je oplevert, is niet bekend. Het belangrijkste aan South Park: The Game is dat humor hoog in het vaandel staat. Net zoals in de serie niet direct, maar subtiel en vol met verwijzingen naar andere cultuurproducten. Games waar deze gebaseerd is zijn Red Dead Redemption, The Elder Scrolls IV: Oblivion en Grand Theft Auto IV. Veel elementen zullen daarom ook herkend worden, waaronder het gevoel van een immens grote wereld. Rechtlijnigheid zal geen plaats kennen in dit avontuur.

South Park: The Game staat gepland voor de tweede helft van 2012 en zal uitkomen voor pc, PlayStation 3 en Xbox 360.