Wat spelen we dit weekend? - Week 45

Wat spelen we dit weekend en waarom? Omdat de najaarsdrukte nu echt is losgebarsten, hebben we het op de redactie extra druk. Maar dat neemt niet weg dat we ons alsnog aan games kunnen wagen die al een tijdje uit zijn.

 Redacteur: WesleyB

Morgenmiddag heb ik nog een afspraak in Utrecht met de jongens van Picomy, maar wanneer ik terugkom start ik direct Epic Mickey 2 op. Ik ben nu op de helft van het tweede hoofdstuk en heb me tot nu toe goed vermaakt. De ouderwetse platformactie gecombineerd met het maken van intuïtieve keuzes werkt meer dan prima. Ik betrapte me er zelf op dat ik meer oplossingsgericht bezig was dan dat ik me bezig hield met wat goed of slecht is. Keuzes liet ik daarom ook niet afhangen van de wetenschap wat goed of kwaad is, anders dan bij het eerste deel.

Wat ik ook al opgemerkt heb is dat het spel na vijf à zes uur onafgebroken spelen je ineens de strot uitkomt. Waar dat precies aan ligt, weet ik niet. Het verhaal is tot nu toe onderhoudend en de gameplay stelt ook niet teleur (al mag de co-op nog wel wat spannender). Ter afwisseling heb ik daarom Assassin's Creed: Revelations anderhalve week terug uit de seal gehaald. Die heeft langer dan een jaar in de kast gestaan en uit het niets kreeg ik ineens zin in die game. Daar kom ik m'n weekend wel mee door, denk ik zo. En anders heb ik mijn scriptie nog.

 Redacteur: wc-eend

Dit weekend ga ik aan de haal met Need for Speed: Most Wanted en Epic Mickey 2. Beide zijn voor de recensies op FOK!games en alhoewel de categoriën erg van elkaar afwijken zijn het beide goede games in hun eigen klasse.

Need for Speed pakt het dit keer anders aan met een grote open wereld waarin je kunt racen. Na enkele uurtjes spelen heb ik al verschillende bolides gevonden, politieauto's gecrasht en races gewonnen. Ja, deze NfS gaat mij dit weekend nog vele uurtjes kosten.

Ook ga ik dit weekend Epic Mickey 2 spelen. Hier heb ik nog weinig tijd ingestoken afgelopen week dus dit weekend ga ik even wat tijd inhalen. Van wat ik heb gespeeld kunnen er leuke situaties ontstaan met het spelen met verf en verdunner. Tot nu toe werkt dit concept erg goed, de muzikale intro heeft me lekker gemaakt voor de rest van de game.

 Redacteur: ROFLOL

Dit weekend sta ik opnieuw voor een dilemma waarbij ik geen idee heb waar ik mee moet beginnen. Ik had nog zo gedacht dat ik het wel rustig aan ging doen met games. Helaas, zodra ik iets in de winkel zie, koop ik het bijna meteen. Als je dan nog eens bijna de gehele week op een gameafdeling werkt is de drang groot om alles te kopen wat je ziet. Terwijl mijn PlayStation Vita nog steeds stof hapt is het toch weer mijn Xbox 360 die de meeste uren gaat maken.

Racen in Forza Horizon, wedstrijden uit de Champions League naspelen in FIFA13, dieren vermoorden in Assassin's Creed III of met Master Chief kont schoppen in Halo 4. Het gaat opnieuw een mix zijn van deze games. Daarnaast is het tijd om Dragonball Budokai HD eens goed door te nemen, die eigenlijk weinig bijzonder is. En dan vergeet ik nog alles over Grand Theft Auto V, sowieso dat ik alle informatie eerst eens goed doorneem voordat ik ga gamen. Het zal me niet verbazen dat ik uiteindelijk alleen maar aan het kloten ben met Grand Theft Auto IV omdat ik zo'n zin heb in GTA V. Zo veel games, zo weinig tijd. En dan vergeet ik die kale gozer met een barcode op zijn achterhoofd nog, die komt er ook al bijna aan. Mag ik al met pensioen?

 Redacteur: Notorious_Roy

De afgelopen tijd ben ik druk bezig geweest met Professor Layton en het Masker de Wonderen en daar zal ik de komende tijd ook nog wel mee bezig zijn. Er is simpelweg zo veel content dat ik er nog uren aan kan besteden zonder dat het herhalend wordt.

Daarnaast wil ik echter ook verder met het verzamelen van de sterrenmunten in New Super Mario Bros. 2. Er zijn er nog een stuk of vijf en die zitten echt goed verstopt; sommige levels heb ik al tientallen keren gespeeld en nog steeds heb ik ze niet compleet. Mijn doel is om de game voor eind 2012 op 100% te hebben staan, moet lukken toch?

Het weekend staat in ieder geval weer in het teken van mijn 3DS, net als eigen de afgelopen drie maanden al het geval is. Qua consoles doe ik het gewoon rustig aan tot eind deze maand hier een Wii U staat.

 Redacteur: WoutD

Deze woensdag heb ik als laat verjaardagcadeau enkele games gekregen, waaronder Sleeping Dogs. Ik ben meteen begonnen met de game en vanaf het eerste moment wist ik al dat dit één van de leukste spellen was die ik dit jaar zou spelen. Momenteel zit ik drie uur ver in de game en nog steeds is dat gevoel aanwezig. Het spel is echt ontworpen om fun te hebben en daar slaagt het ook echt in, inclusief een grimmig verhaal.

Ik game ook al enkele jaren op mijn iPod Touch 2nd gen, maar aangezien deze ondertussen al vier jaar oud is, werd het tijd dat ik een nieuwe kocht. Mijn iPod Touch 5th gen is ondertussen besteld en ik hoop dat hij nog aankomt zodat ik dit weekend weer een portie mobiel kan gamen.

 Redacteur: Kn0x

Ikzelf heb weinig nieuwe games op de korrel voor het moment. Ik ben de laatste tijd druk bezig met FIFA 13 en zal dit ook dit weekend weer gaan spelen. Momenteel zit ik in mijn vijfde seizoen en ben ik spits bij Barcelona na drie jaar voor Roda JC te hebben gespeeld. Het is alleen een beetje jammer dat ik nu de CF-positie inneem waardoor Barcelona-vedette Lionel Messi elke wedstrijd op de bank zit. Ik had hem liever naast me gezien in plaats van die mislukte Pedro.

Daarnaast zal ik tijdens mijn wc-bezoekjes ook nog Football Manager Handheld 2012 aanslingeren. Ook daar gaat het goed met Roda JC. Ik zit nu in 2020 waarbij Roda JC al zes jaar op rij kampioen is geworden. Het wil in de Champions League nog niet helemaal lukken, maar dat zal spoedig wel komen verwacht ik. Overigens ben ik ontzettend benieuwd naar de 2013-versie van de game, maar het is nog niet bekend wanneer die uitkomt.