Details South Park: The Game bekend

Waar we donderdag meldden dat er een South Park-game in de maak is, kunnen we vandaag de eerste details vrijgeven. Een NeoGAF-lid heeft namelijk het januari-exemplaar van Game Informer binnengekregen en heeft de nodige informatie over South Park: The Game online gezet. Hieronder volgen dus de nodige spoilers, wil je die niet lezen dan doe je er goed aan om nu deze pagina te verlaten.

Dit zal de eerste game zijn waar South Park-makers Trey Parker en Matt Stone zich actief mee bemoeien. Zoals al eerder bekend gemaakt hebben zij het script en alle dialogen voor de game geschreven. De 2D-stijl die in de game te zien zal zijn is ook allemaal met de hand gemaakt zoals in de show.

De game zal een RPG zijn, waarbij de speler een nieuw kind in South Park speelt. Dit karakter is volledig naar wens aan te passen en heeft een smartphone welke als menu zal functioneren. Tevens zal er een 'Facebook-achtige' app op de smartphone zitten waarmee je kunt bijhouden hoeveel vrienden je al gemaakt hebt en hoe goed je relatie is met deze vrienden en vriendengroepen. Vrienden maken zal een groot onderdeel van de game zijn. Als nieuweling is het hoofddoel om geaccepteerd te worden.

Er zijn vijf klassen waar de speler uit kan kiezen: adventurer, paladin, rogue, wizard en een vijfde die nog niet bekend is gemaakt maar klaarblijkelijk door Cartman verzonnen is. Cartman zal de speler ook ondersteunen tijdens zijn klasse-keuze.

De gevechten zullen vergelijkbaar zijn met de gevechten van bijvoorbeeld Paper Mario. Als de speler eerst het gevecht aangaat zal hij eerst mogen aanvallen en andersom. Spelers drukken op een knop om aan te vallen, waarbij vaker drukken leidt tot meerdere aanvallen en timing van belang is om tegenaanvallen te verdedigen en minder schade op te lopen. Net als bij Final Fantasy-games zullen gevechten vanaf de zijkant gepresenteerd worden. In de Game Informer is te zien dat de speler samen met een ander karakter (Cartman, Kyle of Butters) tegen tot wel vijf vijanden vecht (meisjes, roodharigen, hippies, fantasiefiguren of goths). Alle vijanden zullen zichtbaar zijn op de map. Het wapen-systeem zal hetzelfde principe hebben als het Final Fantasy-materia systeem, maar niemand die betrokken is bij de game kan daar nog iets over zeggen.

Uiteraard zullen er de nodige collectibles te vinden zijn in de game, zoals Chinpokomon poppen en tijdschriften. Er zullen verschillende Chinpokomon poppen te vinden zijn die, net als in de serie, super speelgoed nummer één zijn en de jongens gelukkige gevoelens geven.

De humor van de game zal een knipoog zijn naar alle games die de makers in het verleden gespeeld hebben. Het zal echter meer indirect zijn en niet zo open en bloot satirisch als in de serie. South Park: The Game zal elementen bevatten van games die Parker en Stone zelf graag spelen. Voor Parker zijn dit RPG's als Oblivion, waar Stone meer is van de open wereld-games als Grand Theft Auto en Red Dead Redemption. Maar bovenal zal South Park: The Game een RPG zijn die niet te lineair overkomt.

South Park: The Game staat gepland voor de tweede helft van 2012 en zal uitkomen voor pc, PlayStation 3 en Xbox 360. Voor nog meer informatie verwijs ik je graag door naar het bronartikel.

sp (geschaalde kopie)