FOK! introduceert Marblelous: Unleash your creativity

Marblelous FOK!

Met trots kan FOK! de samenwerking met Marblelous aankondigen! Al maanden hield user Atmoz (Stephan van Lümig) jullie in spanning over zijn nieuwste project, maar nu is het dan eindelijk zover! Atmoz: "Marblelous is ontstaan in het begin van de Corona-crisis. Omdat m’n beide bedrijven (Best Escape Maastricht + Thuisbioscoop Limburg) door Covid-19 dicht waren, moest ik wat anders gaan verzinnen. Ik ben namelijk de laatste die bij de pakken gaat neerzitten en daarom ben ik met Marblelous begonnen."

Marblelous is een knikkerbaan die doormiddel van zuignapjes overal bevestigd kan worden en tevens boordevol techniek zit. Zowel op software, elektronica en mechanica gebied. Je kunt het overal in huis opbouwen: op de keukenwand, op het aanrecht, aan/op het keukeneiland. Op de vloer, in de woonkamer, speelkamer, in de tuin, tijdens een gezellige avond met vrienden aan de tafel op en aan drankflesjes, glazen, bakjes met nootjes, etc... Daarnaast is Marblelous eenvoudig uit te breiden met dagelijkse voorwerpen zoals papieren rietjes (goedkoop, makkelijk te krijgen én beter voor het milieu!), kabels en wasknijpers. Marblelous integreert op een speelse wijze naadloos met je dagelijks leven.

Atmoz: "Er zijn diverse mechanismes die de knikker weer omhoog brengen waardoor je een oneindige “loop” krijgt. Zo hebben we The Wheel, The Pump, The Spiral en The Teleporter. Deze laatste "transporteert" de knikker van het ene gedeelte van de baan naar het andere gedeelte. De spiraal is ook in water te gebruiken zodat je gave onderwater-banen kunt maken. Via een speciaal mechanisme worden de knikkers weer automatisch uit het water gehaald.

Marblelous is aanstuurbaar via een Smartphone App, maar ook via alle bekende “smart-assists” (spraakbesturing). Ook werkt het samen met bijvoorbeeld Philips Hue en Sonos: zodra er een rode knikker over de finish gaat krijg je een “red team wins deuntje” via Sonos te horen en gaan de Philips Hue lampen even rood knipperen om op die manier te “vieren” dat de rode knikker gewonnen heeft :-)"

Dezelfde “finish-component” kun je inzetten om de rondetijden door te sturen naar de Smartphone App, om zo een echte race tegen de klok of tegen vrienden te kunnen houden. De snelheid van de knikker tijdens de finish wordt ook teruggekoppeld. Marblelous is tevens te koppelen aan bestaande “home automation” systemen. Op die manier kun je Marblelous bijvoorbeeld gebruiken om je deurbel te verlengen: stel je bent in de tuin aan het BBQ’en en hoort daar normaal de deurbel niet. Dan kun je de “starter” van Marblelous meenemen en deze bijvoorbeeld boven een pannendeksel hangen. Zodra de bel gaat laat onze “starter” een knikker vallen, "ping" op de deksel --> deurbel gaat!

Binnenkort gaat de Kickstarter-campagne van start. Voor FOK!kers die hun emailadres achterlaten op deze pagina, staat er een earlybird korting van maar liefst 25% klaar!


(Alle prototypes in bovenstaande video zijn op dit moment nog zelf met 3D-printers gemaakt. Zodra Marblelous op Kickstarter komt zal alles professioneel met spuitgiet-techniek worden geproduceerd)