Euphoria beste Songfestival-liedje ooit volgens FOK!kers

Na maanden van nomineren en stemmen is nu duidelijk wat volgens de FOK!kers het beste Eurovisie Songfestival-liedje ooit is: Euphoria van Loreen!

Op 22 november startte ijs_beer het toernooi met de nominaties, waarna eind november de eerste stemronde volgde. In de maanden daarna sneuvelden publiekslievelingen zoals Frizzle Sizzle en Hard Rock Hallelujah van Lordi, maar ook echte festivalklassiekers zoals Johhny Logan en Abba vonden al voor de finale hun Waterloo.

Afgelopen zondag eindigde vlak voor middernacht de laatste stemronde van de strijd om het beste Songfestival-lied allertijden. Vlak daarna mocht ijs_beer de uitslag bekendmaken. De organisator begon met een mooie korte speech. Natuurlijk bedankte hij alle stemmers en de mensen die de liedjes genomineerd hebben. "Ronde na ronde kwamen er weer stemmers bij, jullie ontzettend bedankt voor het stemmen, want dat maakt uiteindelijk dit topic tot wat het is", zo vertelde ijs_beer enthousiast over het almaar groter wordende groep stemmers.

Na de gebruikelijke bedankjes was het dan toch echt tijd voor de uitslag. De finale bleek spannender dan velen verwacht hadden, maar uiteindelijk trok Loreen met 47 stemmen aan het langste eind ten opzichte van Lenny Kuhr met de Troubadour die strandde 41 stemmen.

Na de uitslag blikte de organisator alvast vooruit naar volgend jaar: "Da wast dan jongens... Tot volgend jaar ofzo, dan gaan we voor het allerslechtste nummer, of iets in die trant." We kijken er alvast naar uit en bedankt voor dit toernooi ijs_beer.

En zoals te doen gebruikelijk tijdens het songfestival, nogmaals de winnaar: