Mobiele Reviews #10

Wéér een game met zombies? Yup. Weer een game met zombies... dit keer is het een 2D tower defense game waarbij snelheid en tactisch inzicht belangrijk zijn om te overleven. Het belangrijkste punt van de zombies in Zombies can't jump is, je raadt het nooit, dat de zombies niet kunnen springen!

De opzet van Zombies can't jump is enorm simpel. Je staat met z'n tweeën in het midden van een level en van links en rechts komen zombies naar je toegelopen. Om je te verdedigen kun je op kisten gaan staan en schieten met een geweer. Gaandeweg in de game krijg je sterkere blokken en krachtigere wapens. Tegelijkertijd komen er natuurlijk meer en sterkere zombies. De zombies kunnen eventueel de kisten stuk maken en zijn je kisten op, dan pakken ze je.

Naast blokken waar je op staat en wapens waarmee je schiet is er nog een derde type verdediging. Dit zijn speciale items zoals kisten TNT of metalen ballen met spikes. Deze speciale items moeten ook gebouwd worden en houden de zombies op afstand.

 

Je personages kunnen elk hun eigen richting op schieten, of samen dezelfde kant verdedigen. Die keuze maak je natuurlijk al naar gelang er zombies van links of van rechts komen. De moeilijkheid in deze tower defense game zit 'm vooral in het feit dat je zelf moet kiezen welk personage welke kant verdedigt. In de meeste TD-games die ik gespeeld heb, kiezen de verdedigingswerken zelf wat de beste opties zijn en hoef je enkel te zorgen voor de kwaliteit en kwantiteit van je torens. 

Voor elke zombie die je neerschiet krijg je punten en met genoeg punten kun je in overdrive, dat betekent dat je tijdelijk sneller kunt bouwen of een superwapen kunt gebruiken. In latere levels is het de kunst om vrijwel constant in overdrive te zitten omdat je het anders simpelweg niet redt.

De game biedt dus verschillende bouwopties, verschillende wapens en enorme ladingen zombies. An sich allemaal prima ingrediënten voor een toffe game, maar Zombies can't jump mist iets. Het wordt na een level of vijf allemaal wat eentonig en je mist het gevoel dat verschillende wapens ook daadwerkelijk een andere impact hebben. 

Conclusie
Zombies can't jump is geen slechte game, maar het is na een paar levels simpelweg te eentonig. Er is te weinig variatie in bouwwerken en wapens. Tevens merk je tijdens het spelen nauwelijks verschil tussen de wapens en dat zorgt ervoor dat het allemaal niet zo'n indruk maakt.

Prijs: € 0,99, er is een demo beschikbaar
Gespeeld op Nokia Lumia 920. Ook beschikbaar voor iOS, Android en pc

Geschreven door: Notorious_Roy