Mobiele Reviews #10

Call of Duty is op de consoles ontzettend succesvol en populair. Kan Call of Duty: Strike Team op iOS ook overtuigen?

De game speelt zich af in het jaar 2020 en, hoe kan het ook anders, de Verenigde Staten worden aangevallen door een onbekende vijand. Jij en je soldaten zullen de vijanden moeten verslaan en zo de wereld redden. Het verhaal speelt zich af in het Black Ops II-universum en draait om de mysterieuze online beweging 'Cordis Die'.

Call of Duty: Strike Team is net als zijn tegenhanger op de consoles een militaire shooter. Toch is deze mobiele game duidelijk een ander pad ingeslagen. Je kunt het bijvoorbeeld op twee manieren spelen. Zo kun je vanuit een drone spelen en uit de lucht je soldaten bevelen geven, of je kunt firstperson spelen en zelf de klus klaren. Met een druk op de linkerbovenhoek wissel je vliegensvlug tussen de beide perspectieven.

Call of Duty: Strike TeamCall of Duty: Strike Team

Call of Duty: Strike Team heeft twee verschillende speelmodi, de volwaardige campaign met flink wat missies en de survivalmodus. De survivalmodus lijkt veel op die van Call of Duty: Modern Warfare 3, je zult ronde na ronde steeds sterkere tegenstanders moeten verslaan. Helaas zijn beide varianten alleen solo te spelen.

De customization is voor een mobiele game vrij diep, zo kun je voor je soldaten de wapens selecteren en perks instellen voor je team. Wapens, granaten, mijnen en medkits worden aangeschaft door middel van tokens. Deze tokens kunnen gekocht worden via in-app aankopen, maar gelukkig is het, afgezien van de aankoopprijs van de game, niet verplicht om verder geld uit te geven. De tokens zijn namelijk ook te verdienen door missies te voltooien of door de survivalmodus te spelen.

Call of Duty: Strike TeamCall of Duty: Strike Team

De controls zijn, zeker voor een mobiele game, prima. Het spel werkt met virtual pads, maar dat werkt voor deze game goed. Zo kun je snel wisselen van personage of wapen en ook het schieten zelf werkt prima. De game is speelbaar op de iPhone, maar op het grotere scherm van de iPad speelt de game wel veel makkelijker.

Conclusie:
Op een multiplayermodus na biedt Call of Duty: Strike Team eigenlijk alles wat je verwacht van een Call of Duty-game. Verwacht goede graphics, prima controls en de snelle Hollywoodachtige actie waar Call of Duty groot mee is geworden. De prijs lijkt misschien hoog, maar als je van shooters houdt, krijg je zeker waar voor je geld.

Prijs: € 5,99
Call of Duty: Strike Team is exclusief voor iOS en werkt alleen op de iPhone 4S, iPhone 5, iPod Touch 5 en iPad 2 of nieuwer. Gespeeld op iPad 4 en iPhone 5.

Geschreven door: Jorwol