Mobiele Reviews #9

Brainz! De zombies willen onze hersenen weer eten en wie alleen kan ze stoppen? De plantjes natuurlijk!

Header

Het originele Plants vs. Zombies van Popcap was een ongekend succes op zo ongeveer elk platform waar het op verscheen. Deel twee is nu in ons midden en wordt uitgegeven door Electronic Arts. Het is gratis te downloaden en velen waren dan ook bang dat de microtransacties om onze oren zouden vliegen. Om iedereen gerust te stellen: je hoeft niets te betalen om de game uit te spelen, de microtransacties worden zelfs niet opgedrongen. Ze leren het wel.

Het verhaal van Plants vs Zombies 2: It's about Time gaat nergens om, maar als je een goed verhaal wil spelen zijn er andere spellen. Crazy Dave wil zijn taco nog eens eten en gaat met zijn tijdmachinebus per ongeluk naar het oude Egypte, een piratenschip, het Wilde Westen en naar de toekomst. Daarna gaat het als vanouds: er zijn vijf rijen waar zombies verschijnen en naar jouw kant strompelen. Jij moet ze tegenhouden met planten die erwten, maïs, sla of wat dan ook werpen of spugen.

Plants vs Zombies 2

Er zijn ook nieuwe plantjes, en natuurlijk zijn er heel veel nieuwe zombies, allemaal aangepast aan het thema. Het ziet er allemaal gelikter uit en ook het geluid is flink aangepakt, als in effecten en het bekende deuntje dat nu in thema door de luidspreker schalt. Nieuw is ook het plantenvoer. Als je deze gebruikt op een specifiek plantje, wordt deze even supersterk. Zo gooit de maïsplant op elke zombie boter, schiet het kokoskanon een sterke explosieve vuurbal af en, mijn persoonlijke favoriet, slaat de kool Street Fighter Honda-stijl iedereen in zijn buurt neer. Hartstikke handig in die rottige momenten, en anders geef je het aan een zonnebloem, voor zo'n driehonderd zonnepunten.

Er zijn ook nieuwe touchscreen-krachten, die ingame geld kosten. Hiermee kun je in een beperkte tijd iedereen die je aanraakt elektrocuteren, van het scherm zwiepen of fijnknijpen. Deze krachten zijn eigenlijk nooit nodig, want met een beetje doorzettingsvermogen is elke uitdaging te halen. Uitdaging? Nadat je het laatste level in een wereld gehaald hebt krijgen alle voorgaande levels uitdagingen. Een x aantal moet je ervan voltooien om de poort na een volgende wereld te openen.

Plants vs Zombies 2

De uitdagingen herhalen zich al snel en het blijft meestal bij een "gebruik maximaal 1250 zon", "verlies maximaal twee plantjes" of "laat de zombies niet over de bloemetjes op de grond stappen". Het zorgt er in ieder geval voor dat de perfectionisten onder ons weer het onderste plantje uit de kas moeten halen om alle uitdagingen te halen.

In huize Pheno speelt iedereen Plants vs. Zombies 2: It's about Time en naast wat gemopper dat een bepaalde uitdaging wat lastiger is, is het weer de verslaving als van het origineel. Microstransacties worden niet constant in je gezicht geduwd en zijn geheel optioneel. Een must voor de towerdefense- en Plants vs. Zombies-fans .

Prijs: Gratis, met optionele in-app aankopen
Gespeeld op iOS, Android en andere platformen worden verwacht

Geschreven door: Pheno