Mobiele Reviews #7

Voormalig politieagent Jenn McCoy heeft sinds zij voor zichzelf is begonnen als privédetective nog maar weinig interessante zaken langs zien komen. Tot haar gevraagd wordt onderzoek te doen naar de verdwijning van een ex uit een ver verleden en zijn verloofde. Zijn de twee het slachtoffer geworden van een seriemoordenaar die het op stelletjes voorzien heeft?

Als kind was ik al dol op lezen. Ik verslond boek na boek. Griezelboeken waren favoriet. Destijds schreven een aantal bekende Nederlandse griezelschrijvers samen onder de naam 'Het Griezelgenootschap'. Ik herinner me hun boek De beet van de demon nog goed. Het was namelijk niet zomaar een boek. De lezer kon het verloop van het verhaal namelijk helemaal zelf bepalen. 

Game of boek?
Toen ik begon met Kelley Armstrong's Cainsville Files dacht ik vrijwel meteen terug aan het boek. Net als toen kon ik ook nu zelf bepalen hoe het verhaal verder zou gaan. Ik moest ook aan Heavy Rain denken. Kelley Armstrong's Cainsville Files heeft echter meer gemeen met het boek dan met Heavy Rain. Een game zou ik het namelijk niet echt willen noemen. Het verhaal wordt in stripvorm verteld met af en toe bewegende beelden in de vorm van een veranderende gezichtsuitdrukking. Verwacht dus geen actie die van je scherm af spat. 

Toch heb ik me geen moment verveeld. Het verhaal is erg spannend en ik was dan ook erg benieuwd naar de ontknoping. De sfeer is prima, wat deels komt door het ietwat sobere uiterlijk van de game; iets dat overigens geheel op zijn plaats is. De achtergrondmuziek en -geluiden zorgen voor dat beetje extra spanning.

Kelley Armstrong's Cainsville Files Kelley Armstrong's Cainsville Files  

Een erg leuke toevoeging is de rewind-funtie. Je kunt ervoor kiezen een hele scène opnieuw te spelen. Ook kun je meteen nadat je een keuze hebt gemaakt, terugspoelen naar het moment waarop je de keuze moet maken en het nog eens over doen.

Ik ben nogal nieuwsgierig, en vraag me bij games waarbij de keuzes die ik maak het verhaal beïnvloeden vaak af hoe het verder zou zijn gegaan als ik een andere keuze had gemaakt. Bij de meeste games moet je om daarachter te komen vaak het spel opnieuw opstarten, of met verschillende savegames gaan klieren (waarbij je ook nog eens pech hebt als de game over een autosave-functie beschikt). Ik was dus erg blij met deze functie, en heb met veel plezier alle verschillende mogelijkheden bekeken. Uiteraard na het verhaal eerst op de 'normale' manier doorlopen te hebben. 

Voorteken
Kelley Armstrong's Cainsville Files duurt niet heel lang, al kun je je nog best een tijdje vermaken met het uitproberen van verschillende keuzes. Het verhaal zit erg goed in elkaar wat eigenlijk niet heel vreemd is. Kelley Armstrong is namelijk een Amerikaanse bestsellerauteur. Cainsville Files is een prequel voor haar nieuwe boek Omen, dat in september zal verschijnen. Het is het eerste deel in een nieuwe serie die zich af zal gaan spelen in het dorpje Cainsville. 

Kelley Armstrong's Cainsville Files Kelley Armstrong's Cainsville Files 

Conclusie
Kelley Armstrong's Cainsville Files is dan wel niet echt een game te noemen, het is desondanks een erg toffe ervaring. De prijs schrikt misschien wat af, zeker omdat het verhaal niet heel lang duurt. Toch vind ik het de € 3,59 waard. Het verhaal is erg spannend en zit goed in elkaar. De sfeer is perfect. Je moet echter wel van lezen houden. 

Prijs: € 3,59
Exclusief beschikbaar voor iOS. Gespeeld op iPhone 5

Geschreven door: Yachiru 

Zie hier de FOK!games beoordelingsrichtlijnen.