Beautynieuws Augustus 2004

Het najaar is aantocht en daarmee ook de nieuwe najaarslijnen van de verschillende make-upmerken. Wat opvalt is dat de kleuren dit najaar vrij donker zijn. Paars, grijs, (bordeaux)rood, dat zijn de kleuren die veel terugkomen. Natuurlijk is het heerlijk om veel nieuwe spulletjes te kopen, maar je kunt er ook voor kiezen om één doosje waarin meerdere producten gecombineerd worden aan te schaffen. Hierin vind je over het algemeen de meest bepalende producten van een make-up, namelijk oogschaduw en lipstick/lipgloss, die je vervolgens bijvoorbeeld aan kan vullen met je favoriete mascara die je toch nog had liggen.

Zelf ben ik groot fan van de zogenaamde palettes van Lancôme. Hierin vind je dit seizoen twee oogschaduws en twee kleuren lipstick, die je ook nog eens met elkaar kunt mengen. Het is even een aanschaf, maar dan kun je wel weer even vooruit. Daarnaast zijn de kleuren in dit doosje volledig op elkaar afgestemd, en sla je dus nooit de plank mis!


Lancôme Palette Yeux et Lèvres 45,00 euro


De basis
Een poeder is natuurlijk niet iets wat je elk seizoen opnieuw hoeft aan te schaffen, een gemiddeld doosje gaat toch wel gauw een jaar mee. Ben je echter toe aan een nieuwe, dan zijn er weer mooie nieuwe producten te vinden in de diverse lijnen. Over het algemeen kun je kiezen uit een los poeder, wat compact in een doosje is "geperst", of een crèmepoeder, dat wat "romiger" en meestal wat dekkender is. Kwestie van persoonlijke voorkeur. Daarnaast zijn er natuurlijk diverse producten om je een gezond kleurtje op de wangen te geven, of je hele huid te laten stralen. Lancôme heeft bijvoorbeeld een foundation in een zachtroze kleur, die je huid heel mooi zacht en stralend doet lijken. Daarnaast is er een schattig poederdoosje met roze poeder, met een ingebouwd sponsje. Fijn om te gebruiken, en dankzij de mooie vormgeving ook erg fijn om naar te kijken.


Helena Rubinstein Color Clone Pressed Powder (in 3 tinten) 32,96 euro
Lancaster Perfect Glamour whisperlight loose powder of ultra silky pressed powder 34,00 euro
Lancôme Poudre Boheme 36,00 euro
Lancôme Transparance Base de Teint (in de kleuren White Opale of Rose Petale) 27,11 euro


Blikvangers
Oogschaduw in een doosje? Handig, maar er is zo veel meer! Wat dacht je van een potlood (Helena Rubinstein Eyes 2 Eyes) met aan beiden kanten een verschillende kleur? Een lichte en donkere kleur worden gecombineerd, zodat je een onweerstaanbare oogopslag kan creëren. Ook een losse poederoogschaduw is leuk om eens te proberen, maar doe dit wel als je even de tijd hebt, want het is in het begin even wennen. Hou je het toch liever bij een "gewone" oogschaduw? De paarse lavendeltint van Lancaster is ontzettend mooi en past helemaal bij de trends van dit seizoen.

Natuurlijk maak je een mooie oogmake-up af met een goede mascara. Probeer eens een andere kleur dan zwart of bruin, zoals deze pruimkleur van Lancôme. Nog niet zo lang geleden geintroduceerd, maar inmiddels niet meer weg te denken, is de witte basis voor mascara, die je aanbrengt voor je normale mascara. Hierdoor lijken je wimpers langer en dikker. Een nieuwkomer in deze categorie is de Cils Booster van Lancôme.


Lancaster Touch of Glamour mono eye shadow (kleur 104, Lavender) 22,00 euro
Lancôme Color Dose Yeux 17,59 euro
Helena Rubinstein Loose Eye Shadow 22,13 euro
Helena Rubinstein Eyes 2 Eyes 19,67 euro
Lancôme Flextencils mascara (tint: prume intense) 23,50
Lancôme Cils Booster 22,60 euro


Om te zoenen!
Ook de lippen worden dit seizoen bij voorkeur in een rode of paarse kleur gehuld. Zoals altijd kun je weer alle kanten uit: er zijn transparante glossproducten (Lancôme Juicy Tubes), diepgekleurde glossproducten (Lancôme Star Gloss), transparante lipsticks (Lancaster Rouge Riviera, Lancôme Juicy Rouge) en dekkende lipsticks (Lancôme Rouge Attraction). Daarnaast zijn er natuurlijk ook weer wat innovaties: Frost & Snow van Helena Rubinstein is een gloss uit twee gedeelten, een beige basis met een glanzende gloss. Van datzelfde merk komt ook Full Kiss, een crème-gloss die je lippen verzorgt, laat glanzen... en groter maakt! In deze gloss zit namelijk een bestanddeel wat de aanmaak van collageen stimuleert, en laat dat nou net het goedje zijn waar menig Hollywoodster de plastisch chirurg voor bezoekt...


Lancôme Rouge Attraction (kleur: Dark Bai) 22,05 euro
Lancôme Juicy Tubes (verschillende nieuwe kleuren) 16,60 euro
Lancôme Juicy Rouge (verschillende nieuwe kleuren) 22,35 euro
Lancôme Star Gloss (kleur: Light Kirsch) 19,58
Helena Rubinstein Full Kiss (in 10 kleuren verkrijgbaar) 23,80 euro
Lancaster Rouge Riviera spa lipstick SPF10 (in zes nieuwe tinten) 24,00 euro
Helena Rubinstein Frost & Snow 21,66 euro


Wil je meer informatie over bepaalde producten? Neem dan contact met me op via pluisje@fok.nl.