Beautynieuws Augustus 2004

Als je haar maar goed zit!
Een veel groter cliché als "als je haar maar goed zit" is moeilijk te verzinnen, maar toch is het waar: niemand wordt vrolijk van een bad hair day. Nog niet eens zo lang geleden moest men het doen met één shampoo, maar tegenwoordig is er voor elke specifieke haarsoort en elk haarprobleem een aparte shampoo te vinden. Head & Shoulders is al jarenlang dé antiroos-shampoo. Onlangs werd een nieuwe variant, speciaal voor de gevoelige huid geintroduceerd. Handig, want veel antiroos-shampoos zijn nogal agressief, wat het probleem zelfs kan verergeren! Ook de nieuwe fruitige lijn van Herbal Essences, Fruit Fusions, is er in vier verschillende varianten (en twee verschillende conditioners) zodat je ook hieruit de perfecte shampoo voor jouw haar kan kiezen.


Head & Shoulders Sensitive 4,79 euro
Herbal Essences Fruit Fusion, diverse varianten, 3,39 euro


Mannen!
De mannelijke huid en de mannelijke haardos zitten heel anders in elkaar dan de vrouwelijke variant. Daarnaast willen de meeste mannen zichzelf best wel verzorgen, maar is het nou niet direct stoer om zo'n leuk roze potje crème in je sporttas te hebben... De laatste jaren zijn verschillende cosmeticamerken daar goed op ingesprongen, en langzaamaan komen er steeds meer verzorgingsproducten voor mannen op de markt.

Om maar met haarverzorging te beginnen: bij de kapper vind je al enige tijd de Just Men lijn van Wella System Professional. Is het bij de meeste merken al uniek als er één speciale shampoo voor mannen binnen het assortiment te vinden is, bij Wella gaan ze sinds kort een stapje verder. Want niet iedere man heeft hetzelfde haartype tenslotte. Er is een speciale variant voor de gevoelige hoofdhuid, eentje voor verzwakt haar en een Hair & Body shampoo, voor mannen die één flesje onder de douche meer dan voldoende vinden. Daarnaast is er in dezelfde lijn ook een extra sterke gel toegevoegd, want gel is nog altijd het favoriete stylingproduct onder de Nederlandse mannen. Ook voor mannen met roos is er goed nieuws: Head & Shoulders heeft sinds kort een speciale variant voor mannen. Helemaal toegespitst op de moderne man, met zelfs een speciaal mannelijk geurtje!

Naast het haar moet natuurlijk ook de huid verzorgd worden. Sothys heeft op dit gebied al een goede naam opgebouwd, met haar Homme lijn. Deze is onlangs uitgebreid met een matterende fluide, een aftershave balsam en een hair & bodywash. Daarnaast vind je in het Sothys Homme assortiment nu ook een Eau de Toilette. Daarnaast zijn er nieuwe geuren van Jil Sander, Pure, en Mexx, Waterlove. Beiden zijn lekkere lichte, frisse geuren, prima geschikt voor overdag.


Head & Shoulders For Men 4,79 euro
Wella System Professional Just Men shampoo 9,80 euro, Exxtra strong gel 9,95 euro
Jil Sander Pure Eau de Toilette vanaf 47,00 euro
Mexx Waterlove Eau de Toilette vanaf 15,00 euro
Sothys Eau de Toilette 49,95 euro
Fluide matifiant zone-T 32,00 euro
Baume apaisant après-rasage 32,00 euro
Soin revigorant corps et cheveux 24,00 euro


Vrouwengeuren
Natuurlijk zijn er ook weer verschillende nieuwe vrouwengeuren in de winkels verschenen. Zo is Mexx Waterlove er niet alleen voor mannen (zie hierboven), maar ook voor vrouwen. Armani mania was er al een tijdje voor heren, maar is er nu ook voor dames. Op en top vrouwelijk, zoals je van Armani gewend bent, zou dit zo maar een nieuwe klassieker kunnen worden. Ook modeontwerper Gerry Weber introduceert zijn eerste geur, die net als zijn kleding klassiek en elegant genoemd kan worden.


Mexx Waterlove Eau de Toilette vanaf 15,00 euro
Armani mania femme Eau de Parfum natural spray vanaf 38,36 euro
Gerry Weber Eau de Toilette vanaf 15,00 euro