Lifestyle: Penguin Candy

Ik ben geen koffiedrinker, dus of Penguin Candy een goede koffievervanger is, daar zou ik niet over kunnen oordelen. Ik ben vrij energiek van mezelf en heb dan ook weinig oppeppers nodig. Wel moet ik toegeven dat ik na een dagje Penguin Candy snoepen moeite had om in slaap te komen. Zouden de snoepjes me dan toch wakkerder hebben gehouden dan ik dacht? Als je minder koffie wilt drinken zijn de snoepjes waarschijnlijk prima vervangers.


Qua smaak vind ik de kaneelpepermunt echt vreselijk smerig. Je moet er waarschijnlijk van houden, maar alleen de lucht deed mij al rillen en de smaak van kaneel was erg overheersend. Favoriet bij mij is de chocolade-pepermunt, wat waarschijnlijk ook niet verwonderlijk is voor een chocolade-verslaafde. En natuurlijk zijn de "normale" pepermunten ook erg lekker en vooral verfrissend.

Bij de kauwgum is bij mij de citrus absoluut favoriet. Een lekker fris en fruitig smaakje. Bij de Kola Gum vind ik dat de smaak er erg snel van af is. De traditionele pepermunt kauwgom is ook erg lekker. Jammer dat de smaak van alle drie, en dan vooral bij de Kola, erg snel verdwenen is, maar waarschijnlijk is de energie-werking belangrijker.

De kleine verpakking is handig mee te nemen en het idee van de blikjes is erg leuk, alleen dat gerammel in je tas is toch wel lichtelijk irritant. De prijzen zijn ook redelijk. ¤ 1,50 voor de kleine doosjes (ca 30 pepermuntjes) en ¤ 2.50 voor de grote doosjes. De gums (ca 20 stuks) zijn ¤ 2,25 wat ik voor de kwaliteit iets aan de hoge kant vind. Zeker omdat er ook nog eens ¤ 1,56 verzendkosten bij komt (bij vooruitbetaling en afhankelijk van het aantal doosjes, 5 doosjes is in ieder geval ¤ 1,56). Penguincandy.nl levert echter binnen 24 tot 48 uur, dus je kunt ze snel in huis hebben.

Het ontwerp van de verpakking vind ik een klein beetje oubollig. Zeker voor een energie-product mag het wat mij betreft wat flitsender. Maar laat je niet misleiden door de verpakking. Penguin Candy is een lekker nieuw snoepje en geeft je ook nog eens energie. Ik zal ze zeker nog eens bestellen...