Special: Chimaira

Vlak na het interview kreeg ik te horen dat het concert afgelast zou worden. De zanger van Spineshank had keelproblemen gekregen en daardoor zou Chimaira de enige band zijn die zou spelen. 013 was bang dat daardoor veel mensen hun geld terug zouden willen hebben en lastte het concert af. Nu was het sowieso al onzeker of Chimaira überhaupt op zou kunnen treden, omdat ze de volgende dag al om 11:30 in Engeland moesten optreden en ze waarschijnlijk de boot niet zouden halen. Als "troost" kwam Chris nog wel even terug om mij een paar plectrums te geven, maar gelukkig kwam alles goed en stonden zowel Chimaira als Spineshank in een kolkende 013.

De show van Chimaira stond werkelijk als een huis; de band speelde hard en strak en het geluid was goed afgesteld, alleen kon je de stem van Mark moeilijk horen als hij clean zong, maar aan de andere kant, dat doet hij toch amper, dus dat was ook niet echt een probleem. De setlist bestond uit een goeie mix van oud en nieuw materiaal, ik vond het alleen jammer dat ze "This Present Darkness" niet speelden, maar Mark zei dat ze die voor de volgende keer bewaarden. De band had er zichtbaar zin in en het publiek ook; de pit was behoorlijk groot en hard en tijdens "Pure Hatred" zong het publiek uit volle borst mee.

Het enige "minpuntje" was dat de band een beetje weinig bewoog, je kon erg goed zien dat Slayer de band goed beïnvloed heeft. Maar dat is ook echt het enige wat ik minder vond. Het was een ongelofelijk gaaf concert en ik heb nog twee dagen last van mijn nek gehad. Ik zal de volgende keer dan ook zeker weer van de partij zijn.