FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 5 juni 2003

BAR voor rechtbank

De verwachting is dat BAR op 26 juni voor de rechtbank komt om duidelijkheid te krijgen over een claim van France Corbeil van PPGI.

Corbeil zegt nog geld te moeten krijgen van BAR in verband met een sponsordeal die hij in 1998 regelde. Het management van BAR is echter sindsdien compleet veranderd, wat het er voor Corbeil niet makkelijker op maakt.

Er is na de race van Monaco geprobeerd beslag te leggen op de wagens van het team, dit lukte echter niet omdat de benodigde papieren niet in orde waren.

Formule 1 in Turkije stapje dichterbij

Volgens berichten in Business F1 magazine zou Formule1-baas Bernie Ecclestone voorlopig akkoord zijn gegaan met het opnemen van een circuit in Turkije in het seizoen 2005.

De bouw van het circuit, waarop de race zou moeten plaatsvinden, zal binnenkort van start gaan. Op 9 juni zal er een grootse ceremonie plaatsvinden om de start van de bouw van het circuit in Kurtnoy, vlakbij Istanbul, te vieren. Dat maakte de voorzitter van de Turkse automobielfederatie bekend.

Het circuit, ontworpen door de circuitbouwer Hermann Tilke, zal eind 2004 klaar zijn.

Beide rijders BAR in ziekenboeg

Het is wat aanmodderen bij BAR. Het team heeft na coureur Jenson Button nu ook Jacques Villeneuve in de ziekenboeg.

De Canadees liet vandaag zijn training schieten vanwege een rugblessure. "Ik voel een flinke pijn in een ruggenwervel die me ervan weerhoudt te rijden op de manier zoals ik dat graag wil," aldus Villeneuve. "Ik heb wel geprobeerd om me voor te bereiden op mijn thuisrace in Montreal, maar vandaag laat ik de testsessie voor wat hij is."

Button herstelt momenteel van de crash die hij voor de race in Monaco doormaakte. De afwezigheid van beide coureurs betekende de inzet van de Anthony Davidson en Takuma Sato als testrijders op het circuit van Monza. Het team verwacht wel dat Button en Villeneuve op tijd zijn hersteld.

Broer Okan O. vrijgesproken

De rechtbank in Alkmaar heeft eerder vandaag Özgür O. vrijgesproken van medeplichtigheid aan de moord op Romy van Buuren. Tegen hem was vijf jaar cel geëist.

Romy en haar moeder Marion verdwenen op 8 juni 1997. De als geweldadig te boek staande Okan O., de vader van Romy, was de belangrijkste verdachte. Hij heeft echter tot aan zijn dood in mei 1998 in alle toonaarden over de verdwijning gezwegen.

Zijn broer Özgür wees vorig jaar juli de plaats waar Romy en Marion lagen begraven aan. De twee lagen in de duinen tussen Bergen en Egmond. Özgür vertelde de ouders van Marion dat hij erbij was geweest toen Romy werd vermoord. Tegen de politie zei hij echter dat zijn broer hem de plaats pas een maand na de moorden had aangewezen. Die tegenstrijdige verklaringen maakten hem opeens van getuige een verdachte.

Met dank aan guappa, gerritdekzijl en j0han voor de tip!

FC Utrecht lijkt gered van ondergang

Het energiebedrijf Eneco heeft een betalingsregeling getroffen met bouwbedrijf Midreth, de beoogd koper van het stadion van FC Utrecht.

Een deel van het openstaande bedrag van 7,2 miljoen euro wordt ineens door Midreth betaald en de rest wordt in vaste termijnen voldaan. Hierdoor kan het reddingsplan voor de club uit de Domstad doorgang vinden.

Aan het door de gemeente FC Utrecht opgestelde reddingsplan zaten enkele voorwaarden vast. FC Utrecht moest onder andere regelingen treffen met alle schuldeisers. Eneco ging eerder echter niet akkoord met een schikkingsvoorstel, omdat het niet de helft van de openstaande schulden wilde laten vervallen. Met de huidige regeling had het energiebedrijf wel vrede, waardoor de toekomst van de Utrechtse club er een stuk rooskleuriger uit ziet.

AZ-spelers akkoord met salarisverlaging

De spelers van AZ zijn toch akkoord gegaan met een salarisverlaging.

Dat was een van de eisen van de voorzitter Dirk Scheringa. Als de spelers zouden volharden in hun weigering, zou geldschieter Scheringa zijn hand op de knip houden en zou de licentie van AZ in gevaar komen.
Dat gevaar is overigens ook nu nog niet helemaal geweken. Ook van de gemeente en de businessclub eist Scheringa een bijdrage.

Politicus overleden na parachutesprong

Hond in de Goot, Esposa, ChOas, RM-rf, DrumUser, Thomas78, Roel's Weblog, Fulco-, Bob-B en JayDel hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij een parachutesprong is het voormalige kopstuk van de Duitse liberale FDP Jürgen Mölleman verongelukt. De 57-jarige politicus heeft vermoedelijk zelfmoord gepleegd nu er een internationaal onderzoek naar hem loopt. Mölleman wordt verdacht van belastingontduiking en illegale campagnefinanciering.

Kort voor de sprong was Mölleman zijn politieke onschendbaarheid kwijtgeraakt door de Duitse Bondsdag. Direct daarna volgden er huiszoekingen in Duitsland, Luxemburg, Spanje en Liechtenstein. Ook Möllemans vakantiehuis op Gran Canaria werd doorzocht. Bij de actie werden meer dan honderd opsporingsambtenaren ingezet.

Seksverbod voor Bulgaarse voetballers

marije had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het trainingskamp van het Bulgaarse nationale elftal is het tot zaterdag verboden terrein voor de vriendinnen en vrouwen van de spelers. Coach Plamen Markov heeft zijn delegatie een seksverbod opgelegd, zodat ze zich helemaal kunnen concentreren op het EK-kwalificatieduel tegen België, dat op zaterdag wordt gespeeld. Markov hoopt dat de spelers hiermee beter presteren.

Het is de eerste keer dat de coach een dergelijke maatregel neemt. De Bulgaren staan op de eerste plaats in groep acht, met tien punten uit vier wedstrijden.

Ijs met biersmaak voor de Britten

ilon@ had ons via de newssubmit het volgende te melden: IJs met biersmaak

Het is nog niet in Nederland te koop en je moet er dus voorlopig nog even voor naar Groot-Brittannië, maar bij de gedachte aan het nieuwste soort ijs zal menigeen het water alvast in de mond lopen. We hebben het over bierijs, dat nu in de supermarkten en specialiteitenwinkels in Newcastle en Northumberland ligt.

Het ijs wordt gemaakt op het zuivelbedrijfje van Neill en Jackie Maxwell, met als ingrediënten verse slagroom en melk, bier en zachte karamel. Hoewel er dus echt bier in zit, zul je er niet dronken van worden. In het ijsje zit namelijk nog geen één procent alcohol.

Het bier ligt voorlopig voor zes maanden in de schappen van de winkels in de Britse regio. Of het product ook in Nederland op de markt komt is niet bekend.

Correctie: Wolfowitz verkeerd geciteerd

Gisteren berichtten we over Paul Wolfowitz, de plaatsvervangend minister van Defensie in de Verenigde Staten. Hij zou beweerd hebben dat de oorlog in Irak om olie is gevoerd. Dit blijkt echter een misvatting te zijn, zo schrijft Guardian Unlimited vandaag in een correctie op haar eerdere bericht.

Wolfowitz stelde dat het verschil tussen Noord Korea en Irak is dat er nauwelijks economische middelen waren om Irak onder druk te zetten, omdat het land op een zee van olie drijft. Noord Korea staat economisch gezien op instorten, economische sancties zullen daarom meer effect hebben.

De uitspraken waren dus bedoeld om te zeggen dat er geen economische opties waren om het doel van de Verenigde Staten te bereiken, niet dat de economische waarde van de olie de reden was om een oorlog te beginnen.

Tennis: Belgische vrouw wint Roland Garros

Whampoa had ons via de newssubmit het volgende, volledig herschreven, te melden:

Het staat nu al vast dat zaterdag voor het eerst in de geschiedenis een Belgische vrouw een Grand Slam titel wint.

Zopas versloeg Justine Henin-Hardenne de Amerikaanse Serena Williams in een bloedstollende halve finale.

In de beslissende set stond ze nog 4-2 en 30-0 achter, maar ze wist toch het tij te keren, vooral onder impuls van het massaal aanwezige Belgische publiek.

In de finale op zaterdag speelt ze tegen haar landgenote Kim Clijsters.

Hoogtepunt SARS-epidemie lijkt voorbij

Mr.Spock en Scion hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De SARS-epidemie in de wereld is 'over haar hoogtepunt heen,' ook in China. Dat heeft Henk Bekedam, de vertegenwoordiger van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), in China donderdag gezegd.

Volgens Bekedam is het wel zaak behoedzaam te blijven gezien de recente uitbraak in Toronto. "Een gemiste diagnose en een nieuwe epidemie ligt weer op de loer," aldus Bekedam.

Wereldwijd zijn 775 mensen overleden aan SARS. Ruim 8300 mensen zijn besmet met de longziekte.

140 kilometer per uur op de brommer

Wisp, ClickClick, j0han, jelle, Chris, Geert-Jan Gooren en klmurphyhadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Urk is woensdagmiddag een man opgepakt die zijn brommer had opgevoerd tot een snelheid van 140 kilometer per uur.

De motor in spé had speciale verstevigingsbuizen zodat het frame niet krom zou trekken. De berijder werd gepakt tijdens een fietscontrole. Toen de rollerbank het tempo van de banden niet kon bijhouden besloot hij zelf open kaart te spelen en de snelheid te vertellen. De brommer is in beslag genomen.

De Jong voorlopig terug naar PSV

John de Jong speelt komend seizoen weer voor PSV.

De 26-jarige aanvallende middenvelder werd afgelopen seizoen verhuurd aan SC Heerenveen. Die club was echter niet bij machte om De Jong definitief over te nemen. De Friezen wilden de Hagenaar wel weer huren, maar PSV wilde alleen praten over verkoop.

Of De Jong ook daadwerkelijk in actie komt voor PSV valt nog te bezien. "Voorlopig keert De Jong weer terug, maar het is nu moeilijk om in te schatten hoe de situatie over twee maanden is", aldus Pedro Salazar, persvoorlichter van PSV. "Misschien heeft Heerenveen in augustus wel weer geld."

De Jong, die in Eindhoven nog een contract heeft tot medio 2005, verruilde in de zomer van 2000 FC Utrecht voor PSV. Onder trainer Erik Gerets speelde hij in twee jaar nog 48 competitieduels, maar onder diens opvolger Guus Hiddink was er geen plaats meer voor De Jong. De middenvelder koos daarop voor een huuravontuur bij SC Heerenveen, waar hij in 26 duels 9 keer scoorde.

Sander Boschker tekent contract bij Ajax

Sander Boschker speelt komend seizoen bij Ajax.

De doelman verhuist van FC Twente naar de Amsterdamse club. Hij zet donderdag zijn handtekening onder een verbintenis voor twee jaar. Boschker was sinds 1989 actief voor Twente, maar kreeg geen nieuw contract aangeboden. Of hij eerste keeper wordt valt te bezien. Hij krijgt namelijk concurrentie van Bogdan Lobont en Maarten Stekelenburg.
Boschker meldt zich 7 juli bij de A-selectie van Ajax, voor de eerste training van het nieuwe seizoen.

Nieuwe zelfreinigende wc voor honden

chanty herschreef voor ons via de newssubmit het volgende bericht:

Pierre Blanckaert, een Franse architect en landschapschilder, heeft een chemisch toilet voor honden uitgevonden. De Fransman presenteert het ontwerp van zijn openbare hondentoilet vandaag in het Noord-Franse Sars-Poteries.

Het zelfreinigende hondentoilet heeft een oppervlakte van 1 vierkante meter en bevat een rooster met onderdelen die kunnen draaien. Wanneer de hond zijn behoefte heeft gedaan, moet het baasje gewoon op een knop drukken,waardoor de onderdelen gaan draaien. De uitwerpselen komen daardoor in een bak met een inhoud van 20 kilo terecht.

Dief valt van trap bij inbraak

chanty herschreef voor ons via de newssubmit het volgende bericht:

Een 41-jarige inbreker uit Groningen is gewond geraakt toen hij op zijn vlucht van de trap viel. De inbraak vond afgelopen nacht plaats. De bewoners van het huis werden wakker van het lawaai en betrapten de inbreker. Dit meldde de politie van de regio Groningen.

Bij zijn vlucht uit de woning viel hij van de trap en liep een hoofdwond op. De man had drank of drugs gebruikt, zegt de politie. In de woning stond een videorecorder klaar om meegenomen te worden. Een tweede man, die mogelijk bij de inbraak betrokken was, is nog niet gevonden. Nadat de verdachte in het ziekenhuis behandeld was, is hij op het politiebureau ingesloten.

Verbouwing Catshuis kost 15 miljoen

chanty herscheef voor ons via de newssubmit het volgende bericht:

Vijftien miljoen euro gaat het kosten om de ambstwoning van Premier Balkenende, het Catshuis, in het Haagse Statenkwartier te verbouwen. Dat bleek gisteren uit een intern vrijgegeven stuk van het ministrie van Algemene Zaken.

Het Catshuis wordt onderkelderd zodat er ruimte komt voor een goed uitgeruste keuken en een sanitaire ruimte. De begane grond wordt van airconditioning en nieuwe meubels voorzien. De bovenverdieping wordt volledig als privé-appartementingericht, dat de verblijvende minister-president als pied à terre kan gebruiken.

Gunstige loting Intertoto

De loting voor de Intertoto Cup is vandaag verricht. Die pakte gunstig uit voor beide Nederlandse deelnemers.

Willem II zal het in de tweede ronde opnemen tegen de winnaar van het duel FC Wil (Zwi) en FC Dinaburg (Let). In de derde ronde wacht eventueel de Franse nummer acht RC Lens.
SC Heerenveen krijgt in de derde ronde een tegenstander uit het rijtje Lierse SK (Bel), FC Encamp (And), KA Akureayri (IJsl) of Slobada Tuzla (Bos).
De tweede ronde zal op 5/6 en 12/13 juli worden gespeeld, de derde ronde op 19/20 en 26 juli.

Scheidsrechters naar Belgie

Volgend seizoen zullen enkele Nederlandse scheidsrechters duels in de Belgische Tweede en Derde klasse leiden. Omgekeerd krijgen wedstrijden in de Gouden Gids divisie Belgische leiding. Dit is een proef van de KNVB en de Belgische voetbalbond.

Doel van het project is om jonge, onervaren scheidsrechters ervaring te laten opdoen in een andere omgeving. Elke week zal derhalve een Nederlander in Belgie en een Belg in Nederland gaan fluiten. Voorlopig voor een duur van een halfjaar. "Na een half jaar bekijken we hoe het bevalt, mogelijk is er dan aanleiding tot uitbreiding", aldus een woordvoerder van de KNVB. Als het project slaagt kan op termijn ook in de Eredivisie door Belgen gefloten worden.

Veronica, Sky Radio en SBS willen samenwerken

Het gaat er roerig aan toe in medialand. Werd eerder al bekend dat Sky Radio niet van plan is Radio 10 FM over te nemen, nu blijkt dat Sky Radio ook al in gesprek is met SBS en Veronica. Deze drie hebben plannen om samen te gaan. Veronica kan dan op V8 gaan uitzenden, de frequenties van de 'Gouwe Ouwe Zender' gaan dan naar Radio Veronica en Veronica heeft ook nog een eigen blad.

Het balletje begon dinsdag te rollen. Sky Radio benaderde Veronica voor een mogelijke samenwerking. En dat net op het moment dat De Verenigingsraad van Veronica die avond vrijwel zeker zou instemmen met een fusie met de publieke omroep BNN. De raad besloot hierop deze beslissing met drie weken uit te stellen.

Niet snel daarna voegde ook SBS zich bij de gesprekken. Eerdere gesprekken om V8 om te dopen op Veronica liepen op niks uit, maar nu met Sky Radio erbij lagen de zaken anders.

"Wij staan ook open voor samenwerking op andere terreinen, Ik heb zelf bij Veronica gewerkt en zou het jammer vinden als de merknaam straks verdwijnt", aldus Sky directeur Ton Lathouwers. Ook SBS-directeur Fons van Westerloo ziet een samenwerking tussen Sky / V8 / Veronica wel zitten. "Wij hebben een tv-station, Sky heeft Radio en Veronica een blad. Dat past goed bij elkaar."

Dat zal dus ongetwijfeld worden vervolgd...

Drenkelingen op oceaan na dagen gered

Woensdag heeft de Australische marine twee Britse zeevaarders gered die al een paar dagen in hun bootje op de Indische oceaan ronddobberden. Ruim 2500 kilometer ten westen van de Australische kust pikte de marine hen op.

De twee drenkelingen, de 31-jarige Rob Abernethy en de 45-jarige Mike Noel-Smith, waren anderhalve maand geleden aan een recordpoging begonnen om in 64 dagen van Australië naar het Franse eiland Réunion, dat ten oosten van Madagascar ligt, te roeien.

Afgelopen weekend ging het echter mis, de twee kwamen in zwaar weer terecht, en daarbij raakte Noel-Smith gewond. Een noodsignaal van de twee werd opgepikt door de Australische marine. Toen ze woensdag van hun zeven meter lange boot werden gehaald waren ze nauwelijks nog in staat om te lopen.

Sinds 1995 is het pas vijf keer voorgekomen dat de Australische marine avonturiers moest redden die in een hachelijke situatie terecht waren gekomen.

Opening van casino in klooster

Het vroegere Norbertinessenklooster aan het Kloosterplein in Breda krijgt voor het eerst in 700 jaar een publieke functie. Twee jaar is het klooster gerenoveerd voor ruim 55 miljoen euro, en nu opent Holland Casino Breda er vrijdag zijn deuren voor het publiek.

Het casino beslaat een speeloppervlakte van 13.000 vierkante meter en is daarmee het het grootste casino van Europa. De architect van de renovatie, Dirk Jan Postel, heeft er alles aan gedaan om het karakter van het kloostergebouw te behouden. Zo zijn enkele secco's, die bij de restauratie van de kapel tevoorschijn kwamen, gerestaureerd en gespaard gebleven.

Voetbal: Groots afscheid voor Aron Winter

Voetbalsterren van over de hele wereld hebben dinsdagavond het officiële afscheid van profvoetballer Aron Winter in het Amsterdamse concertgebouw bijgewoond. Onder anderen Ronaldo, Giuseppe Signori en Marco van Basten waren van de partij.

Leden van de Nederlandse Opera zongen speciale uitvoeringen van club- en voetballiederen. Daarnaast was er een kunstgrasveld aangelegd. Aron Winter was onder de indruk van alle aandacht bij zijn afscheid.

De inmiddels 36-jarige Winter speelde voor Ajax, Internazionale en Lazio Roma en een korte periode bij Sparta. Daarnaast speelde hij 84 keer in het Nederlands Elftal en was drie EK's en drie WK's aanwezig.

Winter won in zijn loopbaan twee UEFA Cup's (met Ajax en Inter). Daarnaast maakte hij deel uit van de selectie van het Nederlands Elftal dat in 1988 Europees Kampioen werd, al kwam hij bij dat toernooi niet in actie.

Meer voetbalnieuws op de FOK! Competitiemanager.

''Veel onveilige seks op homo-plekken''

De politie in Eindhoven is ernstig verontrust over het groot aantal onveilige sekscontacten dat homofielen hebben op de bekende plaatselijke homo-ontmoetingsplekken. De GGD in de Brabantse plaats deelt die zorg.

De politie kwam het grote aantal onveilige sekscontacten op het spoor tijdens een groot onderzoek naar de activiteiten van jonge schandknapen op de homo-ontmoetingsplaatsen. Uit dat onderzoek is gebleken dat het merendeel van de jongeren die zich lenen voor betaalde seks, van Marokkaanse komaf zijn. Er zijn echter ook Nederlandse jongens bij betrokken.

Tijdens het onderzoek stuitte men ook op PSV-directeur Fons Spooren. Hij werd half mei opgepakt op verdenking van ontucht met minderjarigen. Gisteren maakte justitie bekend dat Spooren, ondanks dat hij wist dat hij besmet was met het hiv-virus, toch aan onveilige seks deed.

Festivalnieuws: Pinkpop

Greatgonzo had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Pinkpop
Zwan, de band van Billy Corgan, ex-voorman van The Smashing Pumpkins, vervangt SUM41 op Pinkpop 2003. Zwan zal op hetzelfde podium, op dezelfde tijd spelen als SUM41 eigenlijk zou doen.

SUM41 heeft afgezegd, omdat de zanger van de band stemproblemen heeft.

Voor de thuisblijvers:
Zet de frituurpan en de koelkast maar naast de bank aankomende maandag, want Moloko en Junkie XL zullen te zien zijn op Nederland 3 (NPS):

Moloko is van 19.38 tot 20.01 uur op TV met een gedeelte van de show en een interview.
Junkie XL is van 23.19 tot 23.42 uur op TV met een gedeelte van de show en een interview.

Gedragscode voor motorrijders in file

De Motorrijders Actie Groep (MAG) gaat binnenkort een folderactie starten om automobilisten er op te wijzen dat het voor motorrijders ,,niet verboden is'' in files door te rijden. Sinds 1991 wordt gedoogd dat motorrijders zich door de files wurmen.

De MAG gaat in tankstations folders uitdelen met de gedragscode voor motorrijders in files, getiteld 'Samenspel in de file'. Zo moeten de motorrijders hun snelheid aanpassen aan het autoverkeer, waarbij het verschil niet meer dan 10 kilometer per uur mag zijn.

Autobestuurders op hun beurt moeten goed in de achteruitkijkspiegel kijken én passerende motorrijders de ruimte bieden. Bij het wisselen van rijstrook is het belangrijk dat ze richting aangeven.

[UPDATE] Sky Radio haalt Radio 10 uit de lucht

LLCoolR, Hiawatha, djseppie en Sakura hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Sky Radio heeft Radio 10 FM uit de lucht gehaald en vervangen door haar eigen Gouwe Ouwe Zender (Radio 103). Sky heeft dit gedaan omdat het bedrijf teleurgesteld is in het moederbedrijf van Radio 10, Talpa Radio van John de Mol. Deze probeert door middel van een rechtszaak alsnog een radiofrequentie te bemachtigen.

Sky Radio liet vorige week nog weten Radio 10 over te nemen, en op de plaats te zetten van de frequentie die zij hadden gekregen bij de etherveiling en waarop ook Radio 10 had geboden.

De woede van Sky spitst zich vooral af op de reden die Talpa Radio aanvoert in het kort geding dat vanmiddag dient. Het bedrijf gaat aanvoeren dat Sky Radio door de aankoop van Radio 10 bewijst de benodigde kennis en ervaring niet in huis te hebben voor een gouwe ouwe zender. Om het tegendeel aan te tonen is Sky Radio vanaf heden ochtend zelf begonnen op de verworven frequentie, met Radio 103.

Radio 10 FM heeft geschokt en onthutst op het nieuws gereageerd. Volgens de zender pleegt Sky contractbreuk, en zal het ook een rechtszaak tegen Sky aanspannen.

UPDATE 14:29 uur

Talpa Radio, eigenaar van Radio 10 FM, en Sky Radio proberen alsnog een oplossing te vinden voor het geschil dat was ontstaan over de overname van Radio 10 FM. Gevolg is dat het voor vanmiddag aangekondigde kort geding bij de Rechtbank in Den Haag voorlopig aangehouden wordt.

De partijen proberen nu zo snel mogelijk tot een definitieve oplossing te komen. (persbericht)

Pentagon legt mensenlevens vast [Update]

Het Amerikaanse ministerie van Defensie wil een logboek bijhouden van een mensenleven. Het Pentagon wil hierbij gebruik maken van verborgen camera's en microfoons die overal hangen. Ook worden lichaamssensoren, en satellieten gebruikt. Hierdoor kan een mens 24 uur per dag in de gaten worden gehouden, en alles wordt vastgelegd en opgeslagen.

Telefoongesprekken, sms-berichten, post en faxen, welke radio- en televisieprogramma's zijn beluisterd of gezien, welke krant of tijdschrift of boek is gelezen: Het zal allemaal door Big Brother in de gaten worden gehouden en vastgelegd. Het Pentagon zegt dat ze met deze informatie software willen ontwikkelen waarmee iemands gedrag, gewoontes en gebruiken kunnen worden geanalyseerd. Een proef van het systeem kan al op korte termijn beginnen.

Update: Het hierboven genoemde project, dat Lifelog heet, maakt gebruik van diverse apparaten die door de persoon in kwestie worden gedragen. Deze persoon heeft vooraf toestemming gegeven om alle informatie aangaande zijn leven te registreren. Het gaat dus niet om het vastleggen van informatie zonder dat mensen hiervan af weten.

Toch militaire hulp aan Irak?

w3pz had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De ministeries van Defensie en Buitenlandse Zaken proberen de ministerraad vrijdag een voorstel voor te leggen om een Nederlandse militaire eenheid van tussen de duizend en 1100 man naar Irak te sturen.

Het gaat hierom om een marniersbataljon van de Marine en ondersteunende genietroepen van de Koninklijke Landmacht. De luchtmacht zal geen materiele bijdrage leveren, aangezien de Nederlandse strijdkrachten gebruik kunnen maken van Britse voertuigen.

Het kabinet moet eerst nog het besluit goedkeuren, en het kan goed zijn dat de ministerraad pas volgende week een besluit neemt.

De bedoeling is dat de eenheid de provincie Al Muthanna in het zuidelijk deel van Irak gaat controleren, als onderdeel van een internationale stabilisatiemacht.

Keroppi en het zomergevoel

Keroppi en het zomergevoel

Er zijn weinig dingen die mij zo blij maken als de eerste echte lentedag. Dat moment wanneer je voor het eerst voorzichtig in de tuin, op het balkon of op een terrasje kunt gaan zitten zonder door een stevige zuidwestenwind omver geblazen te worden. Dat je eindelijk die winterjas (die je toch altijd 2 maten dikker laat lijken) kan uitdoen. Voorzichtig de mouwen van je trui opstropen en ze wat UV gunnen.

Jammer dat je meestal na 2 van die lekkere dagen weer terug in de werkelijkheid wordt geslingerd doordat het weer omslaat. En terwijl de regen je spijkerbroek doorweekt, je sjaal je beschermt tegen de snijdende wind en je nog 10 cm dieper wegduikt in je kraag, kijk je naar die lege terrasjes en denk je vol ongeloof terug aan die paar zonnige dagen. Zou het dan toch een mooie droom zijn geweest?

Na zo'n wispelturige lente waar je als een schizofreen constant moet wisselen tussen je winterjas en een spijkerjasje, komt dan (als het goed is, want zeker weten doen we nooit in Nederland) de zomer.
Heerlijk seizoen hoor, met al die zon en warmte, maar ook zo zijn nadelen.

Zo heb je die eindeloze nachten waar je maar ligt te woelen onder je deken. Eigenlijk is het veel te benauwd om onder zo’n dekbed te slapen, maar je weet dat op het moment dat je het afschopt, er een leger killermuggen klaar staat om je van kruin tot kuit lek te steken.
Dus trek je die warme deken maar weer over je klamme lichaam.

Die muggen zijn niet alleen 's nachts maar ook vooral 's avonds ook de ultieme sfeer verpesters. Zit je net lekker buiten op het terras, nagenietend van lekker eten (buiten eten is toch wel 1 van mijn favoriete zomermomenten), voel je al wat kriebel op je benen. De volgende dag weet je zeker dat het geen verbeelding was. Want je hebt een been vol muggenbulten als bewijs.

En dan de zon, echt ik ben een doorsnee Nederlander want het is ook NOOIT goed. In de winter verlang ik naar de zomer. Zo erg dat, wanneer ik weer eens verzuchtte "oh was het maar weer zomer" mensen zich begonnen af te vragen hoe ze me ongemerkt zouden kunnen laten verdwijnen. Gelukkig heb ik tot nu toe elke winter weer overleefd maar ik kan me voorstellen dat ik menig persoon in mijn omgeving tot wanhoop het gedreven met mijn gezucht over zonnestraaltjes. Ik troost me maar met de gedachten dat zeuren over het weer de Nederlander eigen is.

Want ook zodra het kwik weer stijgt is er genoeg reden tot klagen. Het is benauwd, het stikt van de muggen en ik verbrand binnen no-time. Vooral dat laatste levert problemen op. Ik ben niet eens blond of roodharig van nature, maar ik wel een huid die bij een redelijk zonnetje toch al snel richting rood gaat.
Laatst was het echt bizar. In de pauze had ik een ruim half uur buiten in de zon vertoefd, en vlak daarna kwamen steeds mensen me vertellen dat ik toch wel rood was geworden. Joy!
Essentieel voor een dagje strand is voor mij ook de factor 15 (of 20), ligt eraan of ik verstandig ben of niet
Ik kreeg de tip om voor te gaan bruinen op een zonnebank. Dat idee heb ik toch maar afgewimpeld. Ten eerste omdat ik 'voorbruinen' meer een term a la 'voorverwarmen' vindt (en dat is meer iets voor appeltaarten dan voor mensen), maar ook omdat ik 1x in mijn leven onder zo'n menselijk tosti-ijzer heb gelegen. En dat was een ervaring opzich, maar we houden het bij die ene keer.

Het is namelijk best bizar, als je daar ligt in een tunnel met dat blauwe licht (kijk naar een gemiddelde flat op een winteravond en je kunt aan het blauwe schijnsel zien wie er ligt bij te bakken). Het apparaat waar ik ooit in vertoefd heb was vast bijzonder prijzig gezien het aantal airco's wat ik kon bedienen. Toen, in de 8 minuten dat ik daar lag, heb ik wat met de knopjes liggen kloten en kwam tot de ontdekking dat je door alle airco's op vol vermogen te zetten, je een heuse windkracht 10 in je turbo-super-jumbo-bruiner kunt creëren.

Dus die dingen laat ik fijn ter beschikking van de hoogblonde dames, ik ga wel weer gewapend met factor 20 naar zee.

Clinton biechtte affaire laat op

w3pz had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Amerikaanse ex-president Clinton heeft zijn verhouding met stagiaire Monica Lewinsky pas kort voor een officieel verhoor over de affaire aan zijn vrouw Hillary opgebiecht. Enkele dagen voordat Clinton voor de jury moest verschijnen vertelde hij zijn vrouw Hillary pas van de affaire met Monica Lewinsky.

Zijn vrouw Hillary geloofde het in eerste instantie niet en dacht dat het om een lastercampange ging om haar man te teisteren en zijn reputatie te beschadigen.

"Tijdens een nacht maakte hij mij wakker en biechtte hij de affaire op. Ik kon niet geloven dat ik in zijn verhaal zo heilig geloofde." Clinton deed het voorkomen als bescherming van zijn gezin.

Ministersalarissen blijven gelijk

w3pz had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het kabinet zal geen stappen ondernemen om de salarissen van ministers te verhogen.

Balkenende reageerde hiermee op vragen van de Groenlinks en SP fracties. "De loonmatiging die in het hoofdlijnenakkoord is aangekondigd, gelden voor de leden van het kabinet." aldus Balkenende.

Eind mei was er ookal een discussie omtrent minister de Boer, die vond dat de salarissen van de ministers minstens verdubbeld moesten worden en gelijk moesten lopen met de salarissen van de topfuncties binnen het bedrijfsleven.

Jongetje (5) verdronken

w3pz had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In het Henschotermeer bij de Utrechtse gemeente Woudenberg is dinsdagmiddag een 5-jarig jongetje uit Soest verdronken. Het knaapje is het laatst gezien bij de ijskraam rond 16.30 uur. Zijn moeder sloeg kort daarop alarm, en politiemensen en duikers van de brandweer zijn toen in en rond het meer gaan zoeken.

Een duiker van de lokale brandweer trof het stoffelijk overschot van het jongetje omstreeks 19.30 uur aan in het water van de recreatieplas. De politie gaat er vanuit dat het jongetje tijdens het spelen in de het water is verdronken en sluit daarom een misdrijf uit.

Voetbal: David Beckham vertrekt?

w3pz had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het vertrek van speler David Beckham bij Manchester United is niet langer ondenkbaar te noemen. Algemeen directeur Peter Kenyon bevestigde al in gesprek te zijn met Barcelona over de transfer van de Brit. David Beckham moet 30 miljoen pond (ruim 42 miljoen euro) gaan opbrengen, geen recordbedrag te noemen dus.

Of Barcelona's krediet dit kan dekken is nog de vraag, daarentegen heeft Barcelona ook dure spelers in de aanbieding lopen. Ruud van Nistelrooij vertelde afgelopen weekeinde al in de media dat een transfer van Patrick Kluivert niet uit de lucht gegrepen zou zijn. Het contract van Kluivert loopt weliswaar tot 2005, maar mag voor een gelimiteerd transferbedrag weg bij de Catalaanse club.

David Beckham die al sinds zijn jeugd bij Manchester United speelt heeft zichzelf nog van commentaar onthouden over de geruchten rondom de transfer.

Meer voetbalnieuws op de FOK! Competitiemanager.

Schumacher binnenkort met pensioen?

Ferrari412T2, Spookstah en HPoi wisten ons het volgende te melden:

Het komt de laatste jaren meer en meer voor dat Michael Schumacher gevraagd wordt wanneer hij met pensioen gaat. De 34-jarige Duitser is inmiddels met zijn dertiende seizoen bezig.

Ondanks zijn succes zijn er geen aanwijzingen dat hij snelheid of motivatie zou verliezen. Hij lijkt nu zelfs sneller te zijn dan ooit tevoren. Ook wil hij nog steeds graag winnen en toonde zich na de afgelopen race ontevreden over de Bridgestone banden.

Ook lijkt hij nog altijd veel plezier te hebben in het racen en is hij veel aan het testen. In het verleden was er veel meer reden om vroeg met pensioen te gaan. Veiligheid was een belangrijke reden. Hoewel dat nog steeds belangrijk is was het vroeger een grotere reden.

Zolang er nog gewonnen wordt is er weinig reden om te stoppen. Michael Schumacher wordt bij iedere race vooraf als kanshebber voor de overwinning genoemd. Bij zoveel overwinningen is het altijd de vraag hoe lang dat door kan gaan. Een mogelijk vertrek van Schumacher kan ook verdere gevolgen hebben voor Ferrari. Na volgend seizoen is Rory Byrne 60. Jean Todt is dan 58 en Ross Brown 50. Uiteraard zijn er ook jongere medewerkers bij Ferrari.

Er moet echter voorzichtig worden omgesprongen met uitspraken over een mogelijk pensioen van Michael Schumacher. Het kan een onderdeel zijn van onderhandelingen, maar het is ook mogelijk dat Schumacher langzamerhand genoeg begint te krijgen van de constante stress. Natuurlijk is ook het record van vijf kampioenschappen interessant. Schumacher staat nu gelijk met Juan Manuel Fangio maar wil dat record ook wel alleen in handen krijgen.

Er zullen geen besluiten vallen voor september aldus Willy Weber, de manager van Schumacher. Tegen die tijd wordt ook duidelijk of hij zijn zesde titel te pakken heeft. Maar zelfs met die titel is het goed mogelijk dat Schumacher blijft racen. Als hij eenmaal gestopt is zal het heel lastig zijn ooit weer in de Formule 1 te komen. En hoewel altijd gezegd wordt dat je op het hoogtepunt moet stoppen is het waarschijnlijk dat Schumacher dit niet wil en eerst een paar mindere jaren moet hebben om te beseffen dat het genoeg is geweest.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.