DVD: Roadrunner Roadrage 2005

Metalbands zijn vaak niet echt bands die veel aandacht besteden aan hun videoclips. Ze hebben natuurlijk bijzonder weinig redenen om dat dan ook te doen, daar MTV bijzonder weinig aandacht besteed aan dit genre. Daardoor zijn veel van de videoclips slechts variaties op het 'kijk-ons-eens-ons-nummer-spelen'-type videoclip. Soms proberen ze dan nog ergens een verhaaltje er tussenin te knippen, maar die pogingen stranden vaak bij 'leuk geprobeerd'.

Het zal je niet verbazen dat bands als Slipknot en Cradle Of Filth meer geld krijgen voor hun videoclips dan nieuwkomers als bijvoorbeeld Trivium en Still Remains, en dat zie je er dan ook aan af. Waar de twee laatstgenoemden gebruik moeten maken van het in de eerste alinea beschreven principe van een videoclip, staan Slipknot en Cradle Of Filth met bijzonder stijlvolle video's op de DVD. Met name 'Vermillion' van Slipknot zou je een kunstwerkje kunnen noemen.

Roadrunner Roadrage 2005

Aan de andere kant zal Wednesday 13 ook niet echt veel geld hebben gekregen van Roadrunner, en toch is hij aanwezig met een bijzonder gave videoclip. Deze clip is helemaal in de sfeer van de oude zombiefilms, en dus perfect passend bij zijn muziek. De grootste misser vind ik toch wel dat de nieuwe clip van Chimaira, 'Nothing Remains', niet op de DVD is terug te vinden. Die clip is gewoon echt gaaf, maar nu krijgen we slechts een live-video van 'Cleansation' voorgeschoteld, en die kent iedereen die de DVD van Chimaira in huis heeft al. Leuk detail is wel dat die clip is opgenomen in 013, tijdens de Roadrage-tour van 2003.

Voor iemand die wel de beschikking heeft over MTV2, VH2 of een ander kanaal waar ze 'alternatieve' muziek uitzenden heeft deze DVD bijzonder weinig waarde, daar ze deze videoclips toch al kennen. Maar wie toch benieuwd is naar wat de bands van Roadrunner er video-technisch van bakken kan deze DVD met een gerust hart aanschaffen, zeker voor de spotprijs van € 10,-. Het is alleen jammer dat ze niets speciaals hebben gedaan voor het 25-jarige bestaan, maar dat gaat helemaal goed komen met 'All Stars'-album dat volgende maand uitkomt.


Label: Roadrunner Records Releasedatum: 26 september 2005
Kijkwijzer: Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!