CD: Roadrunner United - The All-Star Sessions

Het principe van Roadrunner United is als volgt: het label stelt vier team captains – Joey Jordison (Slipknot), Dino Cazares (ex-Fear Factory), Robert Flynn (Machine Head) en Matthew K. Heafy (Trivium) – aan en laat deze een paar nummers schrijven. Voor deze nummers moeten ze vervolgens artiesten uit het heden en verleden van Roadrunner Records kiezen om deze nummers in te spelen. Geen enkele artiest, behalve de team captain zelf, mag op meer dan één nummer spelen (de enige uitzondering hierop is Andols Herrick (ex-Chimaira) die op alle nummers van Robert Flynn drumt).

Dit principe heeft een bijzonder interessante en afwisselende plaat opgeleverd. Dat komt vooral doordat de nummers grootendeels zijn afgestemd op de stijl van de zanger. Zo is 'Annihilation By The Hands Of God' met Glen Benton (Deicide) een bruut Death Metal-nummer met briljant drumwerk van Joey Jordison, die samen met Matthew Heafy tekende voor de beste nummers op deze compilatie. 'I Don't Wanna Be A Superhero', met Michael Graves (ex-Misfits) op zang is een onvervalst punknummer en 'The Dagger' is een kruising van de Metalcore van Howard Jones' Killswitch Engage en de pure Metal van gitarist Robert Flynn's Machine Head.

Roadrunner United

Het album is zo divers dat je eigenlijk elk nummer wel apart zou willen behandelen, maar dan wordt het allemaal weer zo'n opsomming. Het valt me wel op dat de beste nummers van de jongere garde komen (qua schrijfwerk althans), want om eerlijk te zijn vind ik met name de nummers van Dino Cazares een tikkeltje tegenvallen; op het mooie 'The End' na, dat hij voor zichzelf had geschreven toen het slecht ging met Fear Factory. Op dat nummer kun je ook horen dat Matthew Heafy een zeer prettige cleane zang heeft. Dit 19-jarige jochie heeft een mooie toekomst voor zich in de Metalwereld.

'The All-Star Sessions' is het beste verjaardagscadeau dat Roadrunner zich had kunnen wensen. Het is een perfecte samenvatting geworden van de geschiedenis van het label. Als je de compilatie aan gaat schaffen krijg je er ook nog een DVD met daarop 'The Making Of' bij, en ik kan me alleen maar voorstellen hoeveel lol de artiesten moeten hebben gehad. Meer lol dan dat ik had met het maken van deze review in ieder geval, want dit album beschrijven is een godsonmogelijke klus. Wat doe je hier nog? Ga dat album eens aanschaffen en zelf luisteren!


Label: Roadrunner Releasedatum: 10 oktober 2005 Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!