Special: Theory of a Deadman

Lijkt Theory of a Deadman echt zoveel op Nickelback? Als dat zo is zal ik deze cd wel kunnen waarderen, want Nickelback vind ik een prima band die altijd een goede show weet neer te zetten.

De cd opent in ieder geval Nickelback-achtig, met een heerlijk zwaar gitaargeluid. 'Invisible Man' heet de eerste track en wordt gevolgd door de huidige single, 'Nothing Could Come Between Us'. Ook dit vind ik een prima nummer.

'Make Up Your Mind' wordt getipt als volgende single, prima keuze want ook dit is één van de betere nummers op het album. Een redelijk rustig nummer met zware gitaarriffs op de achtergrond.

'Point to Prove' is ook vrij rustig, 'Leg To Stand On' is een stuk vlotter. Ook hier moet ik steeds denken aan Nickelback, de tweestemmigheid, de drums, gitaren, de hele sound eigenlijk wel.

'What You Deserve' heeft toch wat meer een eigen geluid, het Theory of a Deadman geluid? De gitaarriffs à la Nickelback blijven, maar het refrein heeft iets fris. Sowieso merk ik dat hoe meer ik de cd hoor, hoe meer kleine verschillen ik opmerk tussen Nickelback en T.o.a.D. en zo hoort het ook natuurlijk.

'The Last Song' heette voorheen zoals je in het interview hebt kunnen lezen 'Theory of a Deadman' en gaat over iemand die met zelfmoordplannen loopt. Een schitterend nummer, waarvan het verhaal eigenlijk alle kanten op kan.

De laatste nummers vind ik niet zo heel bijzonder. Van 'Say I'm Sorry', 'Any Other Way' en 'Confession' springt alleen de één na laatste er echt uit.

Conclusie

Over het algemeen is het niet zo'n opvallend album, hoewel geen van de tracks echt slecht is. Inderdaad met een sterk Nickelback geluid, maar na een paar keer luisteren merk je toch de verschillen wel. De eerste paar tracks zijn naar mijn mening ook meteen de sterkste, en met 'The Last Song' ook meteen de enige echt opvallende nummers aan dit debuutalbum.

Theory of a Deadman krijgt van mij een 6.5



Tracklist:

1 - Invisible Man - 2:41
2 - Nothing Could Come Between Us - 3:25
3 - Make Up Your Mind - 4:02
4 - Point To Prove - 3:38
5 - Leg To Stand On - 3:26
6 - What You Deserve - 4:00
7 - The Last Song - 4:27
8 - Say I'm Sorry - 3:15
9 - Any Other Way - 3:47
10 - Confession - 3:57