CD: Marco V - Combi:Nations II

Marco V is ťťn van Nederlands bekendste DJ's, en zonder twijfel ťťn van de gewoonste. Zijn studio is te vinden in de schuur achter zijn ouderlijk huis en in het interview dat hij aan FOK! gaf bleek dat hij met beide benen op de grond staat, en eigenlijk muziek maakt zoals hij dat op dat moment wil. Hij weigert zich aan ťťn bepaalde stroming te binden, en gaf ooit zelfs aan niet op een feest als Trance Energy te willen draaien omdat men dan van hem zou verwachten louter trance te draaien. Gelukkig veranderde de opzet van Trance Energy, en kon het publiek een paar jaar later toch genieten van Marco V. De mix van stijlen die Marco's geluid typeert, is terug te vinden op zijn Combi:Nations album, waarvan het tweede deel nu in de winkel ligt.


Backroom
De eerste van twee cd's, de 'backroom' cd, is gevuld met een mix van ruim een uur en een kwartier, die het beste te omschrijven is als (hoe kan het ook anders) een combinatie van verschillende stijlen. Hoewel geen van de nummers echt in ťťn bepaalde stijl thuishoort, hoor je tech-house, club, electro en een vleugje techno elkaar afwisselen. De mix (met tracks van onder andere Coburn & Robbie Rivera, Sebastian Leger, Benjamin Bates en Plato) is uitermate geschikt om te draaien op feestjes, maar bij het horen ervan wil je de muziek eigenlijk live horen, gedraaid door Marco V zelf uiteraard. Typerend voor de mix is een stuk tekst uit de track 'Peace Division' van Club Therapy ft. Dan Diamond: "I don't need big breaks in a big song with a build up, and lights and smoke. Fuck all that man, I don't need all that shit. I just need some good music." Zo is het precies; de mix begint, gaat los en blijft dat doen tot het eind. Je wil dansen vanaf de eerste beat tot de laatste, nergens is een vleugje commercialiteit te bekennen. Er staat zelfs maar ťťn 'hit' tussen, 'Rockin'' van Phunk-A-Delic, maar de Marco V Booty Rockin' Mix misstaat absoluut niet tussen de rest van de tracks. Die backroom klinkt zo gek nog niet!

Mainroom
Hoewel je misschien eigenlijk alleen nog maar op stap wil na het horen van de eerste cd, is het aan te raden om voordat je gaat toch de tweede cd te beluisteren. In de 'mainroom' gaat het hele feestje namelijk in een hogere versnelling. De stijlen blijven ongeveer hetzelfde, je zou de mix alleen als uitbundiger en iets gevarieerder kunnen bestempelen (hoewel de eerste cd absoluut niet eentonig of saai te noemen is). Marco's eigen 'Any Better, Or?' is zevende in de lijst van achttien tracks en is de perfecte samenvatting van de hele mix; techy, stevig, maar uitbundig en zweverig tegelijk. Ook voor de 'mainroom' geldt dat je wil dansen van begin tot eind, en dat is knap want in totaliteit duurt Combi:Nations II twee en een half uur.

Met Combi:Nations II laat Marco V duidelijk zien nog steeds in de absolute wereldtop te staan. De dubbel-cd staat vol met energieke, dansbare tracks, die zo aan elkaar zijn gemixt dat je je geen moment zult vervelen. Het enige nadeel is dan ook dat je na het luisteren van deze cd kunt balen als het nog een aantal dagen duurt tot het weekend. Maar is dat echt een nadeel?


Label: Be Yourself Releasedatum: 02-10-06 Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!