Game Review: Pac Man World 2

Grafisch

Prachtige 3D graphics, leuke (een tikje beperkte) animaties in een tekenstijl en kleurenpracht waar de smurfen jaloers op kunnen worden... dat omschrijft het spel wel zo'n beetje. De vijanden en omgevingen zijn vrolijk en vooral mooi maar blinken niet uit in detail. Het is netjes verzorgd maar soms heb je wel het idee dat er eigenlijk wat weinig te zien is.

Het is wel erg leuk om de 'oude' Pac-Man levels te spelen die nagemaakt zijn in prachtig 3D, maar echt veel toegevoegde waarde is er niet. Dit alles neemt niet weg dat het spel er gewoon gelikt uit ziet en zeker ook kleurhongerige jongere spelers zal blijven boeien!

Geluid

Ja het geluid! Het lijkt bij een platformer niet zo belangrijk maar het geluid is bij dit spel gewoon zo ontzettend leuk! Zo'n beetje alle geluidseffecten zijn namelijk geknipt uit de orginele Pac-Man spellen uit 198x! Het spel begint met het logo van Namco en zelfs hier schoot ik in een lach toen ik de bijna flauw aandoende geluidjes hoorde, maar zodra je in het menu van het spel bent aanbeland weet je het zeker: dit is Pac-Man!

We mogen wel dankbaar zijn denk ik dat de 'muziek' uit de orginele Pac-Man niet is overgenomen, want hoewel ik het nog steeds geweldig vind dat je uren kunt luisteren naar dezelfde 6 tonen die als een sirene worden herhaald is het toch wel plezierig dat dit spel 'gewone' muziek heeft.