Game Review: Pac Man World 2

Verhaal

De 'Ghost gang' slaat opnieuw toe! De vijf magische gouden vruchten zijn gestolen uit Pac-Man's dorp en daardoor is de gevaarlijke 'spookie' bevrijd! Aan onze gele held de taak de vrolijk gekleurde wereld in te trekken en de gouden vruchten terug te vinden.

Terwijl ik dit allemaal intik moet ik er eigenlijk zelf om lachen. Een verhaal voor een Pac-Man spel, en wàt voor een!? Maar goed, het doet er niet zo veel toe moet ik eerlijk zijn. Platformers speel je meestal niet voor het verhaal (denk maar aan Super Mario spellen) en dat maakt ze eigenlijk niet minder leuk.

Speelbaarheid

Pac-Man World 2 is eigenlijk gewoon een platformer en dan geldt vanzelf dat speelbaarheid het zwaarst weegt. Het is dan ook erg jammer dat het spel juist hier enkele steekjes laat vallen. De camerastandpunten zijn niet altijd even slim gekozen en vreemd genoeg ook niet altijd te wijzigen. Hierdoor mis je soms net een belangrijke sprong en wordt je vriendelijk teruggeplaatst aan het begin van het level of bij het laatste 'checkpoint'. Het is wel duidelijk dat Namco doorheeft dat het spel soms vervelend kan zijn, want er zijn voldoende 'checkpoints' te vinden.

Gelukkig laat het spel zich goed besturen en krijg je na een tijdje het spel goed in de vingers. Misschien zelfs iets te goed, want ik speel de meeste levels in een keer uit. Dit is op zich wel logisch, want ik speel aardig wat platformspellen en bovendien is Pac-Man World 2 duidelijk ook bedoeld voor de jeugdige spelers. Zo kan Pac-Man niet schieten (je stuitert je vijanden dood door er met je bibs op te vallen ) en blijft hij onder alle omstandigheden tot frustrerend toe hartelijk lachen.

De mogelijkheden van Pac-Man (hoewel al erg vergroot sinds 1980) zijn beperkt. Je kunt lopen, rennen, springen, stuiteren en zwemmen en dan heb je het wel zo'n beetje gehad. Dit maakt het spel wederom erg geschikt voor kinderen, maar gelukkig is ook aan de oudere kinderen gedacht en zo zijn er dus levels met trampolines, schaatsbanen en duikboten die moeten worden bestuurd.