Winnie de Poeh en het knaagje in zijn maagje

Winnie de Poeh heeft honger. Grote honger. Zo erg dat zijn maagje er van gaat rommelen. Gelukkig weet Janneman Robinson raad! Als je nou aan iets anders denkt – iets heel leuks bijvoorbeeld – dan gaat het knaagje in je maagje misschien wel vanzelf weg. En dus besluit Poeh dat hij maar het beste kan denken aan alle spannende avonturen die hij heeft beleefd met z’n vriendjes. Vooral de verjaardagsavonturen! Dus opent Poeh het grote verjaardagsplakboek en probeert hij zich alle verjaardagsfeestjes te herinneren. En zo belanden we aan in het hoofdmenu waar het boek op ons ligt te wachten.

Behalve het plakboek, met daarin vijf avonturen oplopend in moeilijkheidsgraad, zijn er in het hoofdmenu nog twee keuzemogelijkheden: het juniorspel en de minispellen.

Het juniorspel is er voor de allerkleinsten. Je loopt als Poeh door het Honderd Bunder Bos en komt daar al je vriendjes tegen. Plekken waar iets te beleven valt zijn duidelijk gemarkeerd en wanneer je op een dergelijke plek op de A-knop drukt gebeurt er iets leuks. Zo kan Poeh een bloem plukken, met zijn vriendjes praten, geluidjes maken, en ga zo maar door. Hoewel dit een leuke optie is voor de kleinere kinderen zijn de mogelijkheden relatief beperkt. Als je je best doet heb je in ongeveer 10 minuten alles gezien wat er te zien is en zelfs voor kleine kinderen die graag alles herhalen zal dit relatief snel saai worden.

De minispellen zijn iets uitdagender, maar daarom ook iets minder geschikt voor de erg jonge spelers. Er zijn er in totaal vijf:
Het koekjesdoolhof: pak zo veel koekjes als je kunt voordat de Lollifanten of Woezels je te pakken krijgen!,
Vang de honingpot: 1 speler is de honingpot, de andere spelers proberen hem te vangen
Koekjes zoeken: doorzoek het gebied om de verstopte koekjes te vinden. Wie de meeste koekjes vindt is de winnaar
Volg de lijn: loop langs een wirwar van lijnen op het scherm en volg ze zo nauwkeurig mogelijk
De grote bangmaker: maak je vriendjes bang door enge gezichten te trekken door zo snel mogelijk knoppen in te drukken die op het beeldscherm verschijnen