FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 10 maart 2003

Ron Dennis pleit voor andere kwalificatie

Ron Dennis, teambaas van McLaren, pleit voor een aanpassing van de huidige kwalificatie.

De Britse teambaas ziet liever dat de coureurs zowel op vrijdag als zaterdag met een kwalificatie brandstofniveau mogen rijden. Hiervoor wil hij dus het verbod op bijtanken tussen de zaterdagkwalificatie en de race opheffen.

"Ik blijf het zeggen, maar weinig mensen luisteren naar me. Wat je nodig hebt is stabiliteit", aldus Dennis. "Dit is hoe we Ferrari gaan pakken", voegt hij dreigend toe. "Terwijl de kwalificatie iets extra's heeft gebracht voor het spectakel, heeft het nog wat fine-tuning nodig. Ik zou zelf graag deze coureurs willen zien rijden met kwalificatie brandstof. Dat is waar de kwalificatie om gaat. Het zou wat meer betekenis geven en ik denk dat de meeste teams het daar mee eens zijn."

[update]Robbemond langer uitgeschakeld

Reinier Robbemond van AZ heeft vrijdag een nieuwe kijkoperatie ondergaan. Bij deze tweede operatie zijn tevens enkele stukjes zwevend kraakbeen verwijderd.

De uitkomst was een nieuwe tegenslag voor de speler, die onlangs de training na twee maanden weer hervatte.

De middenvelder (31) had zich op de training verstapt, nadat hij niet lang daarvoor was teruggekeerd van een blessure aan zijn rechterknie. Robbemond komt de rest van het seizoen niet meer in actie.

Nova peiling: Meerderheid CDA-PvdA

Volgens een peiling uitgevoerd door de Politieke Barometer in opdracht van het tv-programma NOVA, zullen het CDA en de PvdA een meerderheid halen in de Senaat (Eerste Kamer), naar aanleiding van de Provinciale Statenverkiezingen van morgen.

Het CDA wint 2 zetels en de PvdA zou op 4 zetels winst mogen rekenen. Fors verlies (-5) wordt verwacht voor de VVD, die het 4 jaar geleden uitstekend deed bij de Provinciale Statenverkiezingen.

Met deze uitslag zouden CDA en PvdA een meerderheid in de Senaat halen, waardoor een coalitieregering meer kans van slagen heeft.

D66 zou fors achteruitgaan, van 4 naar 1 en ook de SGP en CU alsmede GroenLinks verliezen. De SP gaat vooruit en de LPF komt met 2 zetels in de Senaat. De OSF zou er één zetel bijhalen.

Bureau Interview-NSS dat de peiling hield, houdt rekening met een foutmarge van twee zetels.


De Eerste Kamer
PartijenPeiling NOVAZetels 1999
CDA2220
VVD1419
PvdA1915
GroenLinks68
D6614
ChristenUnie/SGP46
SP52
LPF20
OSF21


OSF staat voor Onafhankelijke Senaat Fractie (komt voort uit diverse (Provinciale) partijen die niet in de Tweede Kamer vertegenwoordigd zijn)

De La Rosa gaat testen voor McLaren

Pedro De La Rosa, vorig jaar nog coureur bij Jaguar, gaat op woensdag 12 maart testen voor McLaren.

De Spanjaard, die sinds 12 januari vader is, zal op woensdag 12 maart op het circuit van Jerez zijn testkilometers gaan maken voor het team van Ron Dennis. De details van het contract dienen nog uitgewerkt te worden, maar aangezien de beide coureurs voorlopig niet naar de thuisbasis terugkeren is een tweede testcoureur, naast Alexander Wurz, niet verkeerd.

"Ik ben heel blij om een wagen van het niveau van McLaren te mogen besturen", aldus een zeer tevreden De La Rosa. Wurz zal overigens wel de derde coureur blijven binnen het team.

Zaak Margarita: ex-premier Kok aangeklaagd

Tegen oud minister-president Wim Kok en de voormalige ministers De Vries (Binnenlandse Zaken) en Zalm (Financiën) is aangifte gedaan wegens valsheid in geschrifte, schending van het ambtsgeheim, oplichting en ambtsdwang. De aanklacht is ingediend door de advocaten van prinses Margarita en haar man Edwin de Roy van Zuydewijn.

In het tv-programma NOVA zei advocaat J. Pen dat er ook tegen ambtenaren van diverse ministeries en de voormalige Binnenlandse Veiligheidsdienst aangifte is gedaan. De aangifte heeft onder meer betrekking op het BVD-onderzoek dat naar De Roy van Zuydewijn is ingesteld voor zijn huwelijk met Margarita.

De huidige minister-president en ministers vallen buiten de aanklacht omdat volgens advocaat Pen zij alleen politiek verantwoordelijk zijn en niet strafrechterlijk.

VVD-leider Zalm zei in NOVA dat er volgens hem geen strafbare feiten zijn gepleegd door zijn (voormalige) ministerie. Hij heeft daarvoor wel bewijzen maar kon die niet prijsgeven vanwege ambtsgeheim.

Hirsi Ali haalt uit naar te tolerant Nederland

Volgens Ayaan Hirsi Ali zijn mishandelde moslimvrouwen de dupe geworden van de overdreven tolerantie in Nederland: ''Gebrek aan vrijheid werd gebagatelliseerd. Er werd te gemakkelijk gezegd, ach dat slaan is onderdeel van hun cultuur", aldus de VVD-politica afgelopen weekend tijdens een toespraak op de internationale vrouwendag.

Hirsi Ali zei niet generaliserend de islam of koran de schuld te geven van het onderdrukken van de vrouw. Ze sprak telkens over 'veel moslims' of 'fundamentalistische groepen', die zij daarvoor verantwoordelijk houdt: "Ik ben geen vijand van de islam als troostbrenger. Ik verzet me er wel tegen wanneer het wegnemen van de keuzevrijheid verklaard wordt vanuit het geloof. Heel veel van de 1,2 miljard moslims doen dat."

Volgens Hirsi Ali heeft de islam nog een lange weg te gaan voordat moslimvrouwen kunnen profiteren van de derde feministische golf. Daarbij gaat het niet om formele rechten, want die zijn in Nederland goed geregeld, maar om een omslag in het denken en de opvattingen over seks en seksualiteit binnen de geloofsgemeenschap: ''Nog steeds moeten de meeste moslimvrouwen als maagd het huwelijk in, er is sprake van uithuwelijking en geïmporteerde bruiden. "Dat is geen geïmporteerde liefde, maar geïmporteerde liefdeloosheid''.

Het VVD Tweede Kamerlid bekritiseerde ook het feit dat moslimjongens vaak wel verliefd mogen worden op ''ongelovige'' meisjes, maar dat een moslima die verliefd wordt op een niet-moslim, oneindig meer problemen ondervindt. Bovendien doet de derde generatie moslima's het weliswaar beter op school dan hun moeders of grootmoeders. Maar na een paar jaar vind je ze volgens Hirsi Ali niet meer terug op de arbeidsmarkt.

Het viel Ayaan Hirsi Ali verder op op dat juist de laatste jaren het aantal hoofddoekjes in het Nederlandse straatbeeld enorm was toegenomen. Ook in de wens van sommige scholieren om een allesbedekkende niqaab te dragen ziet zij een uiting van segregatie: ''Lezen zij geen kranten? In Algerije wordt meisjes de haren afgesneden als ze geen hoofddoek dragen. In Saoedi-Arabië verbrandden schoolmeisjes levend toen ze werden tegengehouden omdat ze geen niqaab droegen."

Voetbal: Spelers vellen vonnis over Snoei

De spelers van Vitesse hebben het vertrouwen in hoofdtrainer Mike Snoei opgezegd. Een vertegenwoordiging van de spelersgroep heeft de clubleiding gezegd niet tevreden te zijn over Snoei. Het is onwaarschijnlijk dat Snoei morgen de training nog leidt. Dit meldt Omroep Gelderland.

Vanavond vindt er nog een gesprek plaats tussen Snoei en de clubleiding. De Rotterdammer heeft eerder gezegd dat hij alleen aanblijft als hoofdtrainer als iedereen binnen de club volledig achter hem staat.

Zie voor meer voetbalnieuws de FOK! Competitiemanager!

50.000 FOK!kers geregistreerd!

Mijlpalentijd op FOK! Of althans: hoogste tijd voor op z'n minst één mijlpaal: de 50.000e geregistreerde user.

FOK! is zo'n 3,5 half jaar geleden langzaam begonnen met een forum en een frontpage. Het forum was (en is) het centrum van gezelligheid, en de frontpage was (en is) de plek waar je terecht kon voor leuke nieuwsberichtjes (en tegenwoordig ook serieus nieuws).

In die tijd hebben inmiddels dus al 50.000 mensen besloten dat ze mee willen doen met de vele discussies, een reactie willen plaatsen op het nieuws, meespelen in een van de managers, een inzending doen voor de prijsvraag, een fotoboekprofiel willen aanmaken of gewoon ff slap willen ouwehoeren met andere FOK!kers.

En nog steeds besluit de inmiddels meer dan 130 personen tellende crew elke dag dat we weer een dag vol FOK!plezier tegemoet gaan, dat we de frontpage, de managers en de weblog voorzien van nieuwe inhoud en ervoor zorgen dat het forum leefbaar blijft.

Nog steeds is FOK! een populaire hangplek op het internet. Eens in de zoveel tijd breken we een recordje (zoals in december de 1 miljoen pageviews-per-dag grens), en intussen blijven we onbeperkt groeien. Zoals we in een eerder mijlpalenbericht al zeiden: voorlopig zal FOK! ook wel zo die populaire hangplek blijven. Hopelijk ook voor de eigenaar van de kloon Real-User-50000, die speciaal voor deze gelegenheid de moeite heeft genomen een kloon precies op de 50.000 te mikken. We wensen alle geregistreerde en ongeregistreerde FOK!kers nog een lang en plezierig verblijf op FOK!

De FOK!crew

Fok-ster in de race voor PS-verkiezingen

QyRoZ had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een redelijk fanatiek Fok!-ster (lees Fokster en niet Fok! ster, alhoewel?) staat morgen kandidaat voor de Provinciale Statenverkiezingen. Het gaat om Kirsten Verdel, nummer 24 op de lijst van de PvdA in de provincie Zuid-Holland.

Voorzover bekend is Kirsten de enige Fokker die verkiesbaar is. Onder de nick DarkTower is Kirsten al een tijd online op Fok!, ze was zelfs ook een tijdje nieuwsposter voor de frontpage.

Op het forum kun je in de sector politiek, onder leiding van moderator Kozzmic, in dit topic meer lezen.

Mensen die meer info willen over alle politieke partijen die meedoen aan de Provinciale Staten-verkiezingen kunnen terecht in dit forum topic vol informatieve links.


-
Users die dit bericht beschouwen als Fok! stemadvies, zitten ernaast.

CDA wil harde eisen voor immigranten

Het CDA wil strenge regels voor integratie. Immigranten moeten zich conformeren aan de Nederlandse Grondwet en actief meewerken aan hun inburgering. Doen zij dat niet, dan is Nederland voor hen niet het juiste land om zich te vestigen.

Dat is kortweg de inhoud van het rapport Investeren in integratie, dat door het Wetenschappelijk Instituut van het CDA is opgesteld en waarvan premier Balkenende zaterdag in Rotterdam het eerste exemplaar ontving.

Volgens het CDA moeten immigranten de kernwaarden van de Nederlandse samenleving respecteren, zoals de gelijkheid van man en vrouw, de scheiding van kerk en staat en de gelijkwaardigheid van alle mensen, ongeacht hun ras, godsdienst of seksuele geaardheid.

De samenstellers van het rapport keren zich tegen iedere beperking van de godsdienstvrijheid, ook op de scholen. Religie kan juist heel goed dienen als emancipatiemiddel. Het geloof kan mensen er toe aanzetten actief aan de samenleving deel te nemen.

Maar godsdienstige bewegingen, zoals richtingen van de politieke islam die uit zijn op ondermijning van de democratie en de rechtsstaat, moeten worden verboden.

[Vooruitblik]Ajax - Valencia

Morgen staat in de ArenA Ajax - Valencia op het programma van de Championsleague.

Ajax - Valencia
Woensdag 26 febrauri 2003

Ajax speelde in de vorige ronde thuis gelijk tegen Arsenal (0-0). Valencia ging in eigen huis met 0-3 ten onder aan Roma.

ClubGP
Ajax46
Arsenal46
Valencia45
Roma43

Ajax-trainer Koeman dacht dat winst tegen Valencia al zekerheid gaf voor de volgende ronde. Dit is echter alleen het geval als Arsenal niet verliest van Roma. Mocht Roma winnen, dan moet Ajax zich in de laatste ronde proberen te kwalificeren voor de kwartfinale.

De laatste wedstrijd voor dit duel van Ajax was uit tegen FC Zwolle. Ajax ging met gemak over de Zwollenaren heen. Van der Vaart en Ibrahimovic zorgden elk voor twee doelpunten. Albert van der Haar van FC Zwolle hielp de Amsterdammers aan één treffer.

Valencia deed het beduidend slechter. De Spanjaarden verloren in eigen huis met 1-0 van Atlético Madrid. Valencia staat op dit moment op de 4e plaats in de Spaanse competitie.

De vorige wedstrijd in Poule B tussen Ajax en Valencia werd in september gespeeld in Spanje. Het werd een 1-1 gelijkspel.

Waarschijnlijk zal Ajax met de volgende opstelling gaan spelen: Lobont op het doel, Trabelsi, Pasanen, Chivu en O'Brien in de defensie, Galásek, Pienaar, Van der Vaart en Maxwell op het middenveld, en Andy van der Meyde en Imbrahimovic in de spits. Dit naar aanleiding van de laatste training. Halverwege de training nam Nigel de Jong de plaats van Andy van der Meyde in.

Valencia-trainer Rafael Benítez is met de volgende 18 man naar Amsterdam gekomen:
Cañizares, Pellegrino, Ayala, Djukic, Albelda, Carew, Baraja, Sánchez, Marchena, Palop, Vicente, Carboni, Reveillere, Kily González, Rufete, Mista, Aimar en De los Santos.
Fabio Aurelio, Angulo en Curro Torres zijn er niet bij voor het treffen met Ajax.

De Slowaakse scheidsrechter Lubos Michel zal deze wedstrijd leiden. De ervaringen met deze scheidsrechter zijn niet om over naar huis te schrijven, maar Ajax kan er mee weg. Michel floot vorig jaar PSV-Arsenal (0-4). Michel floot Ajax eenmaal eerder toen in de UEFA Cup van 1999 thuis tegen Mallorca (0-1).
Verder leidde hij in de Champions League drie wedstrijden van PSV waarbij de Eindhovenaren, behalve bovengenoemd resultaat, een 2-0 nederlaag bij Galatasaray en een 2-1 thuisoverwinning op HJK Helsinki (treffer Bruggink 94e minuut) boekten. Feyenoord won vorig jaar in de halve finale van de UEFA Cup bij Internazionale (0-1) onder Michel's leiding.

Ajax,
Fok!, NOS, UEFA & Wanadoo

Stoddart tevreden over nieuwe regels

Wat Stoddart betreft zijn de nieuwe regels zeer goed. Er is veel over gediscussieerd, maar uiteindelijk heeft de race laten zien dat er veel ten goede is veranderd.

"De winnaar van de 2003 Melbourne Grand Prix is de Formule 1. Wie kan er na gisteren zeggen dat deze race niet de spannendste was die we in de afgelopen jaren hebben gehad. Ok, het weer heeft meegeholpen. Maar aan het einde van de dag, of het nou vrijdag of zaterdag was, gingen de meeste fans de pub in en bespraken met elkaar de verwachte strategieën van hun team. De echte winnaar is de Formule 1, en ik denk dat de nieuwe regels toegejuicht moeten worden." Aldus de teambaas van Minardi.

Button kwaad op Villeneuve

De relatie tussen de twee coureurs van BAR leek al niet heel goed, maar sinds de race van afgelopen weekend lijkt de bom echt gebarsten te zijn.

Jenson Button heeft openlijk zijn ongenoegen geuit op het handelen van Jacques Villeneuve. De Canadees negeerde een order van het team om de pits in te gaan voor zijn pitstop. Hierdoor kwam hij vlak voor de Brit binnen, waardoor de laatste letterlijk moest wachten voordat deze geholpen kon worden door het team.

"Jacques kwam in de verkeerde ronde binnen, en dat verpestte mijn race volkomen. Het kostte me verschrikkelijk veel tijd, en mijn kansen op een goed resultaat kon ik direct weggooien. Ik was heel boos, zeker aangezien ik per sé die ronde moest binnenkomen omdat ik anders zonder brandstof was komen te staan. Hij heeft zijn excuses aangeboden, maar deze hebben niet echt veel indruk op me gemaakt. Het is gewoon een heel storende situatie."

Dollardiplomatie kan VS aan stemmen helpen

Reuters schrijft dat de VS een krachtig diplomatiek middel hebben om stemmen te krijgen in de VN Veiligheidsraad voor een oorlog tegen Irak, namelijk geld.

Kritiekhebbenden lachen de VS uit dat dit een laf middel zou zijn om armere landen op Washington te laten stemmen. Er zijn enorme gevolgen aan verbonden, en niet alleen voor de VS, als de VN een voorstel afslaat om op 17 maart een nieuwe deadline in te stellen om Irak te ontwapenen, of militaire actie te gaan ondernemen.

Als Washington ontrouw wordt zouden ze het bod van Veiligheidsraadslid Rusland omtrent handelsvoordelen ondermijnen, en goede VS-Mexicaanse relaties in gevaar brengen, terwijl andere VS geallieerden die ook lid zijn, zoals Bulgarije reeds geld ontvangen.

Met donderdag als uitslagsdatum van de stemmen, voert Bush persoonlijk de druk op om raadsleden die nog twijfelen aan de kant van Washington te krijgen. "We're going to work as hard as we can to persuade council members that this is a good resolution", zegt het Witte Huis.

Condoleezza Rice van het Witte Huis heeft toegegeven dat in sommige gevallen financiele hulp geboden werd. "We praten over waar ze in geïnteresseerd zijn. Natuurlijk gaat het hier over.", zegt Rice.

Er zijn gemengde resultaten tot dusver. Ondanks dat de VS dertig miljard dollar aan Turkije geboden heeft weigert het Turkse parlement Turkije te gebruiken als een basis voor de invasie van Irak. Desalniettemin kan politieke en financiële druk Turkije toch tot een stem op de VS leiden.

Voor de hoofdrol spelers in de Veiligheidsraad variëren de economische voordelen - en consequenties. Pakistan bijvoorbeeld is sterk afhankelijk van Amerikaanse financiële hulp, direct en indirect via het Monetairisch Fonds. Bush heeft Kameroen en Guinea reeds aangewezen voor handelspartners, maar Bush dreigt dat als ze de voordelen willen behouden, ze achter de VS moeten staan en "not engage in activities that undermine United States national security or foreign policy interests". Ook wil de VS wil niet met Mexico onderhandelen om de status van miljoenen Mexicanen in de VS te legaliseren als ze niet op de VS stemmen. Chili stemt op de VS als de VS een handelsovereenkomst tekent.

Maar tot dusver lijkt Washington niet erg veel succes te boeken. Volgens een telefoongesprek met Bush, zei de Chileense president Ricardo Lagos zaterdag dat de deadline op 17 maart te kortdag is om Irak te ontwapenen, en dat de VN wapeninspecteurs hun meer tijd moeten geven.

Lagos heeft ontkend dat Bush de handelsovereenkomst gebruikt heeft om Bush te steunen. Hij zegt: "Het bestaat omdat het een voordeel voor beide landen oplevert".

Studentendemonstratie tegen formatieplannen

molotov02 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Donderdag 13 maart demonstreren studenten, ouders en professoren tegen de formatieplannen van CDA & PvdA. De demonstratie start om 13.00 u bij het centraal station in Den Haag en zal langs diverse ministeries trekken.

De reden voor de demonstratie is dat de partijen misschien de studiefinanciering naar een lening willen omzetten, de OV-studentenkaart willen afschaffen, bekostiging van de masterfase willen afschaffen, en het collegegeld willen verdubbelen.

Volgens het organisatie platform 13-3 is dit een onaanvaardbare aantasting van het hoger- en wetenschappelijk onderwijs.

Meer informatie op www.12november.nl

Single van Jamai gestolen op afterparty

Emiel, Brillie, rkloeg, Fielmich.Com, Hadrian, Fulco-, BIGMAMA en Gurb hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op de afterparty van Idols zaterdagavond is de CD-single van Jamai's toekomstige hit "Step Right Up" gestolen. De debuutsingle zou pas woensdag gereleased worden, maar door de diefstal is de single vermoedelijk al te downloaden op het Internet. Om die reden heeft juryvoorzitter Henkjan Smits aangifte gedaan bij de politie.

Smits zegt dat vermoedelijk een jongedame van een productiemaatschappij uit Vinkeveen de CD heeft gestolen. Ze kreeg het cd-tje zaterdagavond per ongeluk van de DJ in haar handen. Toen Smits haar daar op aansprak ontkende ze echter dat ze het cd-tje had, en stond niet toe om haar tas te controleren.

Toen Smits de beveiliging er bij haalde is ze via de garderobe naar buiten gevlucht. De jongedame is verschillende keren gebeld, maar Smits kreeg iedere keer haar voicemail. De zaak is aan de politie overdragen die een onderzoek instelt.

Radio 1 onderzoekt eigen traagheid

Radio 1 gaat onderzoeken waarom ze vaak zo laat zijn met het melden van belangrijke nieuwsfeiten. De publieke nieuwszender heeft een werkgroep in het leven geroepen die eind deze maand moet rapporteren waarom de zender zo traag is en wat voor oplossingen daarvoor zijn.

Het onderzoek komt onder andere na de late berichtgeving op 11 september 2001 bij de aanslagen op het WTC in New York. Radio 1 berichtte pas om 15:30 uur over de aanslagen, terwijl het nieuws om 14:55 al bekend was bij andere nieuwszenders zoals RTL Z.

Zendercoördinator Jan Westerhof van Radio 1 heeft zelf ook al wat oplossingen bedacht. Hij vindt dat er in de daluren ook nieuws-updates moeten zijn. Daarnaast wil hij dat alle programma's van de verschillende omroepen, net als bij Radio 3FM, vanuit een centrale studio komen. Momenteel gebruiken de omroepen nog hun eigen studio's.

Algerijnen wegens beramen aanslag veroordeeld

In Duitsland zijn vandaag voor de rechtbank in Frankfurt vier Algerijnen veroordeeld tot 12 jaar cel, wegens het beramen van een aanslag in het Franse Straatsburg. Tijdens het proces werd niet exact duidelijk wat het doel van de terroristen was; de openbaar aanklager zei dat de verdachten een bom wilden laten ontploffen tijdens de drukke kerstmarkt in Straatsburg. De Algerijnen hebben echter zelf altijd volgehouden dat het doel een lege synagoge was.

De rechtbank in Frankfurt achtte niet bewzen dat de vier Fransen van Algerijnse afkomst (Salim Boukhari, Fouahad Sabour, Djillali Benali en Lamine Maroni) lid waren van al-Qaeda. De aanklacht wegens lidmaatschap van een terroristische groepering werd al eerder ingetrokken. De veroordeelden zijn tussen de 26 en 37 jaar.

Volgens de rechter wilden de Algerijnen het zenuwcentrum treffen van een vrije, westerse, beschaafde gemeenschap. Hij zei dat de mannen een training hebben gehad in Afghanistan en dat ze Frankrijk wilden straffen voor steun aan de Algerijnse regering. (Algerije werd in 1962 onafhankelijk van Frankrijk; sindsdien verloopt de relatie tussen beide landen moeizaam.)

Door het proces is Duitsland opnieuw afgeschilderd als een centrum van moslimextremisten in Europa. Drie van de vliegtuigkapers van 11 september woonden en studeerden jaren in Hamburg.

Bush weigert brief van Saddam te lezen

MrFunky had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Amerikaanse president George Bush heeft geweigerd een boodschap te ontvangen van Saddam Hussein. De minister van Buitenlandse zaken van Qatar had na een bezoek aan Hussein een brief gehad van de Iraakse president met de mededeling die aan Bush te geven. Qatar had vrijdag een ontmoeting met Bush. Maar Bush weigerde om de brief in ontvangst te nemen. "En dat is raar, want Saddam stelde in de brief juist voor om zijn volledige medewerking te verlenen aan de eisen van de VS in ruil voor de afspraak dat Amerika het Iraakse regime niet omver zou werpen", zo zegt een anonieme Arabische functionaris in de Saudische krant Asharq al-Awsat.

De krant haalt in het stuk ook een Amerikaanse bron aan die zegt dat er al meerdere keren boodschappen naar Bush zijn gestuurd met daarin voorstellen betreffende olie en veiligheid als de VS Irak ongemoeid zou laten.

Het Amerikaanse Witte Huis heeft nog niet gereageerd op de ontdekking van de krant.

Winnaars Fok! Prijsvragen week 10

In de afgelopen week konden er op de Fok! Frontpage weer veel leuke prijzen gewonnen worden. Zo was er de Chicago Soundtrack, waar me er maar liefst 7 van weg mochten geven. En 5 Star Trek pakketten, met daarin een horloge en T-shirt. Bij deze gaan we weer wat Fok! users blij maken...




Chicago
De track van Anastacia op de Soundtrack van de film Chicago heet Love is a crime. Uit de vele goede inzendingen zijn de winnaars geworden:
Wieteke
TimmyAsd
Joepie
Koen.Sadza
indojong
sybariet
Furry_Moose


Gefeliciteerd! De postbode zal deze week nog de CD bij jullie afleveren (daar gaan we tenminste van uit!). Voor de niet-winnaars is er in ieder geval nog het Fok! Review van de CD Chicago.

Star Trek
De assistent van Shinzon word Viceroy genoemd (of Reman Viceroy). De winnaars van een waanzinnig leuk Star Trek pakket zijn:
Phrostbite
Zon
jan55en
-Soepkip-
debbe


Van harte! Zodra de pakketten bij ons binnen zijn, gaan ze naar jullie op de post.

Deze week maak je op Fok! wederom kans op leuke prijzen, zoals kaarten voor de exclusieve 51st State Party en een Command & Conquer Generals game en vlag.

Nederlandse Irakezen tegen anti-oorlog demonstraties

De leiders van de Iraakse oppositie in Nederland hebben zaterdagavond felle kritiek geuit op de recente vredesdemonstratie in Amsterdam. Ze deden dit op een bijeenkomst die was georganiseerd door het IKV en door de humanistische ontwikkelingsorganisatie Hivos. Op één communiste na, keerden alle Irakezen die zaterdag in Amsterdam aan het woord kwamen zich tegen een nieuwe demonstratie.

Op 22 maart wordt er weer een grote anti-oorlogs demonstratie gehouden. ''Als de demonstratie zich niet helder tegen Saddam Hussein uitspreekt, dan misbruikt Saddam dat'', zo zei Faisal Nasser van het Iraaks Platform. Volgens de Iraakse televisie hadden op 15 februari al de miljoenen mensen die in de hele wereld demonstreerden, dat voor Saddam gedaan. Hussein gebruikte de demonstranten niet om de oorlog van Amerika tegen Irak te voorkomen, maar om zijn eigen oorlog tegen het Iraakse volk te kunnen voortzetten, aldus A. Al Taher, lid van het Iraakse Nationaal Congres.

Emad Rashed, landelijk voorzitter van de Koerdische vereniging Midia hekelde de bekrompen opvatting van vooral links Nederland, waar volgens hem het anti-Amerikanisme overheerst en geen rekening wordt gehouden met het lijden van het Iraakse volk, vooral de Koerden en sjiieten. ''Er wordt niet gekeken met de ogen van de Irakezen. De doorslag geeft dat slachtoffers zullen vallen door de bombardementen. Maar elke dag dat het regime er langer zit, vallen méér slachtoffers! Die ellende raakt iedere Irakees. Dagelijks worden mensen gedeporteerd.''

Rashed begrijpt niet wat de merkwaardige coalitie van progressieve Europeanen en islamitische fundamentalisten bezield, dat ze elkaar gevonden hebben in een verblind te hoop lopen tegen Amerika, tegen Bush. Dat heeft volgens hem niets te maken met het Irakese volk of met het Midden-Oosten. Deze oorlog plaatsen in het licht van de tegenstelling tussen de islam en het Westen is 'politieke propaganda', vindt Rashed, zelf sjiitische moslim.

Saskia Couwenberg van het Platform tegen de Nieuwe Oorlog zei dat bij de volgende demonstratie het anti-Saddam-standpunt duidelijker naar voren zal komen.

Toekomst voorspeller

Quote:
Financieel sta je niet sterk dit zal in de toekomst niet veel beter worden. Als je handig bent koop je binnekort een buttplug dit zal weer veel perspectieven openen en mischien wel hier en daar een knaak opleveren.

Vul je naam in en je toekomst wordt berekend door die scriptje Klik

[edit]
Weet je zelf nog leuke uitbraaksels? Post ze ff onder reacties. Zelf doen kunnen jullie blijkbaar niet....!
Collega

Theorie herzien door nieuwe beelden Jupiter

De NASA heeft nieuwe scherpe beelden van de planeet Jupiter gepubliceerd, gemaakt door het ruimtevaartuig Cassini. De nieuwe beelden hebben een eerdere veronderstelling een andere wending gegeven. Cassini werd in oktober 1997 gelanceerd in een missie naar Saturnus, waarbij deze op een afstand van negen miljoen kilometer langs Jupiter zou vliegen.


De beelden worden geanalyseerd door wetenschappers aan de Astronomie afdeling van de Queen Mary Universiteit in Londen.


Op onderstaande foto is in de rechteronderhoek de maan Ganymede te zien.



Het nieuwe bewijsmateriaal wat in het magazine Science is gepubliceerd, herziet de voorheen aangenomen theorie omtrent de donkere en lichtere banden die op het oppervlak te zien zijn.

Men veronderstelde dat de lichtere regionen gebieden zijn waar de atmosfeer opstijgt, en in de donkere banden de lucht neerdaalt.

De nieuwe beelden van Cassini suggereren dat niets minder waar is: De lucht stijgt juist in de donkere banden op, en daalt in de lichtere regionen.

In juli 2004 zal Cassini de bestemming Saturnus bereiken, waar ESA's Huygens sonde met een parachute in de atmosfeer van de maan Titan, waar mogelijk bacterieel leven aanwezig is, af zal dalen.

Blix verzwijgt belangrijke vondst

It was not me had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Blix heeft vrijdag in zijn tussentijds rapport aan de VN-Veiligheidsraad geen melding gemaakt van de ontdekking van een onbemand vliegtuig waarover de Iraakse regering nooit informatie heeft vrijgegeven. Dat maakte de Britse krant The Times maandag bekend.

Volgens bronnen in Washington en London zijn de inspecteurs bij hun controle-missies in Irak op een geheim vliegtuig gestuit met een spanwijdte van meer dan zeven meter. Een diplomaat zei tegen The Times dat de ontdekking van het vliegtuig van grote invloed zal zijn op de landen die nog twijfelen of ze een tweede resolutie moeten steunen, waarin vrij spel wordt verleend voor een aanval met geweld op Irak.

Londen en Washington zullen maandag bij Blix om opheldering vragen, meldt The Times.

VS testen nieuwe megabom

victorv8 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een monster-bom met een kracht die zo groot is dat het lijkt op een nucleaire bom, wordt deze week getest op Eglin Air Force Base. Misschien zelfs al morgen. Dit heeft een Pentagon medewerker gezegd.

De Eglin basis wilde geen commentaar geven op de test van de 21.000 pond MOAB, wat staat voor Massive Ordnance Air Burst", en verwees alle vragen door naar het Pentagon.

Luitenant Collonel Debbie Millett, een woordvoerder van de Eglin basis, zei dat in deze tijd van hogere paraatheid, als Amerikaanse burgers al extra gespannen zijn, de basis zich extra zal inspannen de omwonende in te lichten over de explosie die zij zouden kunnen horen als het super-wapen wordt getest.

Een ooggetuige op 150 kilometer afstand van de befaamde 'Daisy Cutter' zei: "Ik dacht dat het een atoombom was. Ik kon de explosie horen, maar niet zien." De bom veroorzaakt de typische atoombom paddestoel. De Daisy Cutter veroorzaakt een vuurbal groter dan twee voetbalvelden. De bom die nu getest gaat worden is nog zwaarder dan de 'Daisy Cutter'.

"The BLU-82 kills people more than 200 feet away and injures people 500 feet away - which means its damaging blast extends nearly two football fields."

Personeel kan straks zondagwerk weigeren

Disher had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De initiatiefwet van de Christen Unie en PvdA waarin staat dat werknemers binnenkort kunnen weigeren op zondag te werken, is zondag door het kabinet bekrachtigd. Uitzonderingen hierop zijn sectoren waarin het niet anders kan, zoals in de zorg.

De nieuwe wet schrijft voor dat werkgevers rekening moeten gaan houden met de zorgtaken en wettelijke verplichtingen van hun personeel. Dit geldt voor werkgevers wanneer dit 'redelijkerwijs van hen kan worden verwacht'. Dit stond nog niet eerder zo conreet in de Arbeidstijdenwet.

Grote zoekactie naar bin Laden

Amerikaanse soldaten zijn bij de Afghaanse stad Barikot een grote zoekactie gestart naar terroristenleider Osama bin Laden en andere al-Qaeda-aanhangers. Ongeveer honderd soldaten zijn hiertoe naar Barikot getrokken.

De zoekactie volgt na informatie die is gekomen van de twee onlangs opgepakte terroristen Khalid Sjeik Mohammed en Mustafa Ahmed al-Hawsawi. Uit gevonden documenten leidden de Pakistani af dat Osama bin Laden zich in het grensgebied tussen Afghanistan en Pakistan verbergt.

Ook langs de Afghaans-Iraanse grens wordt intensief gezocht naar bin Laden en zijn vervanger Ayman al-Zawahiri. In Pakistan speuren zeker 70.000 Pakistaanse troepen, met hulp van de CIA en de FBI, naar al-Qaeda-leden. In Afghanistan zijn zeker 8000 Amerikaanse soldaten op zoek.

Egyptenaar verraadde Sjeik Mohammed

Een van de terroristen die de informatie over bin Laden heeft gegeven, Khalid Sjeik Mohammed, kon op 1 maart in Pakistan worden aangehouden op basis van inlichtingen van een Egyptenaar.

Het Amerikaanse tijdschrift Newsweek meldt vandaag dat Sjeik Mohammed in de stad Rawalpindi mede kon worden opgepakt dankzij de ,,hebzucht van een islamitische Egyptenaar''. De Egyptenaar kreeg voor zijn diensten een premie van 25 miljoen dollar. Oók op het hoofd van Osama bin Laden staat een FBI premie van 25 miljoen dollar, aangevuld met 2 miljoen extra van de Amerikaanse luchtvaart.

Sjeik Mohammed geldt als een van de bedenkers van de aanslagen van 11 september. Newsweek meldt dat uit notities van inlichtingendiensten blijkt dat het kopstuk van al-Qaeda nieuwe aanslagen op doelen in de Verenigde Staten voorbereidde. Het zou onder meer gaan om het opblazen van bruggen en elektriciteitcentrales.

Michel fluit Ajax-Valencia

Lubos Michel (SLW) is door de UEFA aangewezen om dinsdag het Champions League duel Ajax-Valencia CF in goede banen te leiden.

De ervaringen met deze scheidsrechter zijn niet om over naar huis te schrijven, maar Ajax kan er mee weg. Michel floot vorig jaar PSV-Arsenal (0-4).

Michel floot Ajax eenmaal eerder toen in de UEFA Cup van 1999 thuis tegen Mallorca (0-1).

Verder leidde hij in de Champions League drie wedstrijden van PSV waarbij de Eindhovenaren, behalve bovengenoemd resultaat, een 2-0 nederlaag bij Galatasaray en een 2-1 thuisoverwinning op HJK Helsinki (treffer Bruggink 94e minuut) boekten.

Feyenoord won vorig jaar in de halve finale van de UEFA Cup bij Internazionale (0-1) onder Michel's leiding.

Terreur voor een pittige prijs

Disher had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Er zijn mensen die er ongewild, ongevraagd en kosteloos dagelijks mee te maken hebben, maar er zijn er ook die voor vijf dagen terreur een bedrag van 5.000 euro betalen. Twee Israëlische ondernemers, Jay Greenblatt en Joshua Mizrachi, denken met een vijf-daags terreur-arrangement een gat in de markt te hebben gevonden. De ondernemers worden in hun initiatief overigens gesteund door het het ministerie van Toerisme .

Het Gazaterreur arrangement bestaat uit aanslagen, vuurwapentraining, helikoptervluchten boven Hebron en een EHBO-cursus. De week wordt afgesloten met een terreuraanslag op een joodse nederzetting en een certificaat. Greenblatt: ,,De bedoeling van het project is buitenlandse toeristen een stoomcursus te geven in het omgaan met terreur en gevaar omdat het zeker is dat ook mensen buiten Israël steeds vaker zullen worden geconfronteerd met terreur". De initiatiefnemer doet zijn uitspraken in het Algemeen Dagblad. Voor de eerste tour van het Terreur-arrangement in mei hebben zich al 22 mensen, alle Amerikanen, gemeld.

Noord-Korea test opnieuw kruisraket

Oling.org had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Maandag rond 04:00 heeft Noord-Korea vanaf het vasteland een kruisraket afgevuurd op een doel in de Japanse Zee. Dit werd zowel door de Japanse als de Zuid-koreaanse overheid bevestigd.

Volgens de Japanse minister van Defensie vormt de raket geen directe bedreiging voor Japan. De huidige raket heeft een beperkter bereik dan de raket die in 1998 werd afgevuurd en die tot voorbij het Japanse hoofdeiland Honshu kwam.

Noord-Korea windt er geen doekjes om dat het zijn lanceringen hervat. Het heeft al gewaarschuwd dat schepen de Japanse Zee moeten mijden.

VN zet onderzoek in naar spionage VS

victorv8 vertaalde onderstaande bericht en liet het ons via de newssubmit weten:

De Verenigde Naties zijn een onderzoek op het hoogste niveau begonnen naar het afluisteren en spioneren van VN-medewerkers door de Verenigde Staten, zoals The Observer vorige week aan het licht bracht.

Bronnen binnen het bureau van VN Secretaris Generaal Kofi Annan hebben gisterenavond bevestigd dat de spionage operatie al was besproken in het VN anti-terrorisme committee en verder zal worden onderzocht.

Vorige week publiceerde The Observer een memo afkomstig van Frank Koza, een hooggeplaatste medewerker in de Amerikaanse NSA. De memo gebood de spionage van de diplomaten uit Angola, Cameroen, Chilli, Bulgarije en Pakistan. De spionage operatie was ingesteld om extra stemmen voor een oorlog tegen Irak te winnen.

Staking op Broadway duurt voort

Voor de derde dag op rij staken in de Newyorkse theaterbuurt muzikanten en theatermedewerkers. Ze zijn het niet eens met de beslissing van de producenten om het aantal muzikanten in de orkestbak van een musical te verminderen tot 14. Voorheen was dat nog 26.

Door de staking moesten vrijdag en zaterdag 18 voorstellingen worden afgelast. De muzikanten vrezen verder dat door de besparingen hun beroep langzaam zal verdwijnen. Steeds meer wordt er beroep gedaan op "virtuele" computer gestuurde begeleiding. De laatste staking op Broadway dateert van 1975.

Zeespiegel stijgt sneller dan verwacht

niego had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Er is nieuw bewijs dat de zeespiegel sneller zal stijgen dan verwacht. De komende decennia zal de zeespiegel vele meters stijgen.

Wetenschappers hebben het effect van een losgebroken ijsschots bij Antarctica onderzocht. Volgens hen dringt door het losbreken van de schots, en dus het ontberen van een natuurlijke kering, warm zout water veel verder door tot de Antarctische kust dan voorheen.

De Antarcticse Peninsula, de plaats waar de ijsschots is losgebroken, strekt zich uit van Antarctica richting Zuid-Amerika. De laatste 60 jaar is de temperatuur er gemiddeld 4,5 graden gestegen. Het is er zo warm geworden dat er 's zomers plassen water op de ijsschotsen ontstaan.

Vrees voor nieuwe uitbraak vogelpest

Directeur André Kleinmeulman van de Keuringsdienst voor Vee en Vlees vreest dat de pluimveebedrijven in de "Gelderse Vallei" de komende dagen opnieuw geconfronteerd worden met een uitbraak van de klassieke vogelpest. Dat vertelde hij in het programma Buitenhof. Als men ervan uitgaat dat er een incubatieperiode van twee weken is, kan men de tweede fase van de plaag begin deze week verwachten.

De NOS-nieuwsdienst meldt nog dat uit controles gebleken is dat ongeveer 10 procent van de Nederlandse pluimveehouders de regels, die de verspreiding van de ziekte moet tegengaan, overtreedt. Het gaat hier dan vooral over hobbyboeren.

Het aantal bedrijven dat effectief geïnfecteerd is, staat op 19 terwijl het aantal verdachte bedrijven gestegen is tot 23. Tienduizenden kippen en kuikens werden reeds vernietigd.

Berlijn protesteert tegen langere openingstijden winkels

De beslissing van de regering om winkels voortaan van maandag tot zaterdag tussen 6 uur 's morgens en 8 uur 's avonds open te houden heeft in Berlijn tot hevige protesten geleid bij de bevolking. Ongeveer 200.000 mensen hebben daar zondag tegen geprotesteerd. De tegenstanders betogen dat er nu reeds meer dan tijd genoeg is om inkopen te doen. Door de nieuwe regeling kunnen zaakvoerders minder tijd doorbrengen met hun gezin.

Van Beukering uitgeschakeld

Spits Jhonny van Beukering, door FC Zwolle gehuurd van Vitesse, heeft een knieblessure opgelopen in het duel met Ajax van zaterdag.

De aanvaller wordt vandaag in het ziekenhuis onderzocht. Gevreesd word voor een scheurtje in de achterste kruisband.

FC Zwolle kent naast van Beukering al meer blessureleed; Bosschaart, Boudesteijn en Schol zijn niet inzetbaar en ook doelman Van der Werff tobt met zijn lijf.

Malta positief over toetreding EU

De bevolking van Malta heeft zich zondag met een meerderheid van bijna 54 procent uitgesproken voor toetreding tot de EU. 91 procent van de bevolking, goed voor zo'n 270.000 stemmen, sprak zich positief uit over de toetreding.

Er werd met argusogen uitgekeken naar de beslissing van Malta omdat in veel lidstaten de steun voor de EU afneemt. Voorzitter Romano Prodi van de Europese Commissie noemde de uitslag dan ook een "historische keuze" en een "keuze voor stabiliteit en groei". Het referendum is echter niet bindend.

Het eerstvolgende referendum over toetreding wordt op 23 maart in Slovenië gehouden. Daarna volgen nog Slowakije, Hongarije, Litouwen, Letland, Estland, Tsjechië en Polen. In Cyprus zal er geen referendum plaatsvinden. Daar stemt het parlement over de toetreding.

Game Review: Pac Man World 2

In 1980, zo gaat het gerucht, kwam Toru Iwatani op het idee voor een spelfiguurtje terwijl hij in een restaurant pizza zat te eten. Hij keek naar zijn bord nadat hij een 'slice' op had en Pac-Man was geboren.

De wereld van de games in de arcadehallen werd binnen de kortste keren overspoeld met Pac-Man spelkasten en het spel was door de verslavende werking binnen de kortste keren mateloos populair. Jarenlang, en eigenlijk nog steeds, is het gele happertje voor veel mensen het gezicht geweest van gaming.

Namco komt nu, 23 jaar na dato, weer uit met een opvolger voor het spel op de PS2. Volledig in 3D met te unlocken specials, leuke mini-games, en alles er op en er aan...

...let's play Pac Man World 2
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.