Gadget: Divx Multimedia Speler MV-5000U

Een externe USB2.0 harde schijf, die meteen dient als DVD speler, radio zender, Divx player, en nog veel meer. De gadget van de toekomst of weer een apparaat voor in de kast? FOK! test de Divx Multimedia Speler MV-5000U.Wanneer je de MV-5000U koopt, heb je niet meer dan een lege huls waar je een harde schijf in kunt doen. Om teleurstelling te voorkomen deze opmerking dus vooraf: de harde schijf zit er niet bij, maar deze is wel vereist. Met de handleiding van de MV-5000U in de hand begeef je je dus naar de computerwinkel en koop een geschikte harde schijf. Thuis maak je de MV-5000U zonder gereedschap open, je bekijkt in de handleiding hoe de harde schijf erin moet, en nog geen minuut later is je harde schijf geinstalleerd en is je apparaatje klaar voor om aan te sluiten. De laatste stap is het aansluiten op de PC via bijgeleverde USB-kabel. Nog even in de handleiding lezen hoe je de harde schijf moet formatteren en enkele ogenblikken later verschijnt een nieuwe harde schijf in Mijn Computer.

Installatie is dus prima, maar wat kun je ermee? Het lijkt bijna eenvoudiger te vragen wat je er niet mee kunt, want op het gebied van multimedia zit deze gadget vol verrassingen. Zo kun je een DVD rippen met daarvoor op internet beschikbare tooltjes, en deze op de portable harde schijf zetten. Steek je vervolgens de rood/wit/gele kabels in je televisie dan kun je de DVD rechtstreeks via de MV-5000U afspelen.Ondertiteling, menu's, spoelen, hoofdstukken overslaan, etc. Alles wat een normale DVD-speler kan, kun je ook met de MV-5000U voor elkaar krijgen. Het blijft echter niet beperkt tot het DVD-formaat. Vele soorten bestanden kunnen worden afgespeeld. Enkele voorbeelden zijn jpg, wma, mp3, divx, VCD en mpeg, maar de lijst is langer dan dat.

Films en foto's bekijken op je televisie is natuurlijk prachtig, maar om een mp3 te beluisteren heb je een televisiescherm niet echt nodig. Om deze reden is het mogelijk de MV-5000U te gebruiken als radiozender. Ook dit werkt weer verbluffend eenvoudig. Je kiest via de user interface een radiofrequentie waarop de MV-5000U mag uitzenden, je zet je eigen radio aan en stemt af op de juiste frequentie en plots hoor je je eigen mp3tjes op de radio.

Alles wordt bediend via draadloze afstandbediening. Via een zeer duidelijke user interface op je televisie, of de iets minder duidelijke interface op het LCD-scherm van de MV-5000U, blader je door de mappen op de harde schijf. De interface is heel duidelijk en makkelijk en levert geen enkel probleem op. Voor de techneuten die graag de nieuwste divx-codecs willen gebruiken is er tevens de mogelijkheid de firmware van het apparaat te upgraden.

Conclusie

De MV-5000U is een erg toffe gadget die er mooi uitziet en ook nog eens goed doet waar hij voor bedoeld is. Voor een kleine 170 euro heb je dit apparaatje in huis, maar hierbij zul je nog een harde schijf moeten kopen. Een 200GB harde schijf heb je al voor ongeveer 100 euro. Deze totaalprijs schrikt mogelijk af, maar bedenk dat je hiermee een apparaat koopt dat alle gangbare formaten direct kan afspelen op je televisie. Voorzien van afstandbediening, opbergtas en kabels is het pakket compleet te noemen.

De beeldkwaliteit is perfect en de bediening eenvoudig genoeg. Ook zeker niet onbelangrijk is dat het apparaatje vrijwel geen geluid maakt (afhankelijk van de harde schijf die je koopt uiteraard).

Indien je heel erg geinteresseerd bent in de technische specificaties van de MV-5000U dan is de technische review op Toms Hardware zeer handig. Wil je een opsomming van de mogelijkheden, of wil je de gadget bestellen, dan kun je terecht op RHISC.nl. Bij deze laatste plaats kun je tevens terecht voor firmware upgrades.Via: RHISC.nl - Prijs: 169,00 euro - Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!