NFL: Kampioenen Rams weggevaagd door Bills, Bengals in zinderende OT onderuit

De NFL is weer begonnen, week één zit er na wedstrijden op de donderdag, zondag en maandag inmiddels op. Tijd voor een eerste blik, maar voor de twee Super Bowl-teams van afgelopen seizoen ging het in elk geval niet al te best.

Los Angeles Rams - Buffalo Bills
De Rams, verdedigend kampioenen, kregen thuis gelijk een 26-yard touchdown pass van Bills-quarterback Josh Allen op Gabe Davis om de oren. In het tweede kwart kwam de ploeg via onder meer een korte pass van Matthew Stafford op Cooper Kupp op gelijke hoogte (10-10), maar daar bleef het voor de thuisploeg bij. Alleen bediende Isaiah McKenzie en Stefon Diggs en rende zelf ook nog een touchdown binnen, wat de Bills de 10-31 zege opleverde.

Cincinnati Bengals - Pittsburgh Steelers
De verliezend finalisten van vorig jaar begonnen niet lekker: een 31-yard interception return van Minkah Fitzpatrick zette de Steelers op voorsprong. Dat groeite via een korte touchdown pass van Mitch Trubisky op Najee Harris uit naar 3-17, maar de Bengals kwamen terug nadat quarterback Joe Burrow eerst Tyler Boyd bediende voor de touchdown en daarna Mike Thomas vond voor de two-point conversion.

In de slotseconden strokken de Bengals de stand gelijk: Burrow's eerste poging mislukte, daarna bereikte hij Ja'Marr Chase in de endzone voor 20-20. Het leek de winst op te leveren, ware het niet dat Fitzpatrick het extra punt blokkeerde namens de Steelers en er overtime nodig was. Daarin trapte Chris Boswell namens de Steelers van 55 yards op de paal, maar even later was het vanaf 53 yards wel raak: 20-23 winst voor Pittsburgh.

Overigens zijn we bij FOK!sport op zoek naar een NFL-liefhebber die zin heeft om zo nu en dan eens wat stukjes te schrijven over de sport, laat het vooral weten als je interesse hebt!

Uitslagen NFL week 1
Los Angeles Rams - Buffalo Bills 10-31
Atlanta Falcons - New Orleans Saints 26-27
Chicago Bears - San Francisco 49ers 19-10
Cincinnati Bengals - Pittsburgh Steelers 20-23 OT
Detroit Lions - Philadelphia Eagles 35-38
Miami Dolphins - New England Patriots 20-7
New York Jets - Baltimore Ravens 9-24
Washington Commanders - Jacksonville Jaguars 28-22
Carolina Panthers - Cleveland Browns 24-26
Houston Texans - Indianapolis Colts 20-20 OT
Tennessee Titans - New York Giants 20-21
Minnesota Vikings - Green Bay Packers 23-7
Arizona Cardinals - Kansas City Chiefs 21-44
Los Angeles Chargers - Las Vegas Raiders 24-19
Dallas Cowboys - Tampa Bay Buccaneers 3-19
Seattle Seahawks - Denver Broncos 17-16