NFL: Seahawks in slotminuut langs Eagles, Bengals winnen thriller van Vikings

Een beetje later dan gebruikelijk, maar dat mag de pret natuurlijk niet drukken: donderdagavond gaat de zestiende speelweek in de NFL alweer beginnen, de op twee na laatste van het reguliere seizoen, dus we hebben nog precies even tijd om terug te kijken op week vijftien.

Cincinnati Bengals - Minnesota Vikings
In Cincinnati namen twee 7-6 teams het tegen elkaar op, waarbij de Vikings de eerste echte tik uitdeelden: Evan McPherson trapte de Bengals weliswaar op voorsprong met een field goal, Ty Chandler scoorde een touchdown voor de bezoekers. In het tweede kwart gebeurde weinig, maar in Q3 leverde Vikings-quarterback Nick Mullens een 37-yard touchdown pass af bij Jordan Addison, waarna Greg Joseph ook nog eens een field goal scoorde voor 3-17.

De Bengals gaven niet op en vroeg in het vierde kwart wist quarterback Jake Browning teamgenoot Tee Higgins te bedienen voor een 13-yard touchdown pass, een tijdje later trok Joe Mixon de stand gelijk met nog een touchdown. Addison werd door Mullens bediend voor een volgende touchdown, maar in de laatste minuut sloegen de Bengals weer toe: Browning bediende Higgins opnieuw, dit keer voor 24-24 en overtime. Daarin trokken de Bengals dan toch de winst naar zich toe, nadat McPherson vanaf 29 yards een field goal raak trapte: 27-24.

Seattle Seahawks - Philadelphia Eagles
De 10-3 Eagles begonnen lekker: een 3-yard touchdown van quarterback Jalen Hurts en een field goal van Jake Elliott zorgden voor 0-10. Jason Myers deed namens de Seahawks wat terug met een field goal, waarna Kenneth Walker III met een 23-yard touchdown run in Q3 voor de gelijke stand zorgde. Hurts bracht de Eagles weer op voorsprong met een touchdown, maar na een field goal van Myers was het in de laatste halve minuut alsnog raak voor de Seahawks: quarterback Drew Lock bediende Jaxon Smith-Njigba met een prachtige 29-yard pass voor de winnende touchdown, 20-17.

Inmiddels zijn ook vier teams bekend die zich definitief op mogen maken voor de playoffs: de Baltimore Ravens in de AFC en de San Francisco 49ers, Dallas Cowboys en Philadelphia Eagles in de NFC.

Uitslagen NFL week 15
Las Vegas Raiders - Los Angeles Chargers 63-21
Cincinnati Bengals - Minnesota Vikings 27-24 OT
Indianapolis Colts - Pittsburgh Steelers 30-13
Detroit Lions - Denver Broncos 42-17
Cleveland Browns - Chicago Bears 20-17
Green Bay Packers - Tampa Bay Buccaneers 20-34
Tennessee Titans - Houston Texans 16-19 OT
Miami Dolphins - New York Jets 30-0
New England Patriots - Kansas City Chiefs 17-27
New Orleans Saints - New York Giants 24-6
Carolina Panthers - Atlanta Falcons 9-7
Los Angeles Rams - Washington Commanders 28-20
Arizona Cardinals - San Francisco 49ers 29-45
Buffalo Bills - Dallas Cowboys 31-10
Jacksonville Jaguars - Baltimore Ravens 7-23
Seattle Seahawks - Philadelphia Eagles 20-17