NFL: Chiefs en 49ers naar Super Bowl

Het NFL-seizoen heeft nog één wedstrijd te gaan: de Super Bowl. Voor de liefhebber keren we nog even terug naar de late zondagavond, want de twee Championship Games stonden op het programma, met naast de strijd om de titel van één helft van de NFL natuurlijk vooral de strijd om te bepalen wie er in de Super Bowl gaat spelen.

Baltimore Ravens - Kansas City Chiefs (AFC)
De Chiefs begonnen prima: halverwege het eerste kwart leverde quarterback Patrick Mahomes een fraaie 19-yard pass af bij de in de endzone staande Travis Kelce. Het duurde echter niet lang voor de Ravens op gelijke hoogte kwamen, nadat quarterback Lamar Jackson een mooie pass over 30 yards bij Zay Flowers in de endzone afleverde.

Vroeg in het tweede kwart was het weer de beurt aan de Chiefs en wel in de persoon van Isiah Pacheco, die zich door de defense heen beukte. Harrison Butker trapte kort voor rust een 52-yard field goal binnen voor 7-17, waarna de Ravens niet verder kwamen dan een field goal van Justin Tucker voor een 10-17 eindstand - een late touchdown van de Ravens ging niet door, nadat de bal een halve meter voor de endzone uit Ravens-handen glipte.

San Francisco 49ers - Detroit Lions (NFC)
De Lions schoten uit de startblokken: Jameson Williams rende na nog geen twee minuten overal langs voor een 42-yard touchdown, waarna David Montgomery zich aan het eind van het kwart door de defense heen beukte. Vroeg in Q2 deed Christian McCaffrey dat voor de 49ers, maar nog voor halftime slalomde Jahmyr Gibbs zich naar een 15-yard touchdown voor de Lions en trapte Lions-kicker Michael Badgley een 21-yard field goal raak: 7-24.

De Niners gaven uiteraard niet op en na een 43-yard field goal van Jake Moody bekroonde Brandon Aiyuk een mooie drive na een 6-yard touchdown pass van Brock Purdy. McCaffrey beukte zich kort daarop nog eens de endzone in voor 24-24 en in Q4 opende Moody met een 33-yard field goal. Elijah Mitchell beukte er nog een touchdown achteraan, waarna de laatste poging van de Lions te laat kwam: Williams werd wel succesvol bediend door quarterback Jared Goff, maar de onside kick mislukte daarna en de Niners wonnen met 34-31.

Op zondag 11 februari nemen de Chiefs en de 49ers het in Paradise (Las Vegas) tegen elkaar op in de Super Bowl.