NFL: Giants verslaan Packers, Bills ontsnappen tegen Chiefs

In de NFL is de veertiende speelweek van het reguliere seizoen alweer achter de rug. De playoffs komen in de buurt en dus begint de spanning overal toe te nemen. Wij kijken weer even terug naar twee wedstrijden, waarin het pas in de laatste minuten beslist werd.

Kansas City Chiefs - Buffalo Bills
Een fraai affiche, waarin de bezoekers uit Buffalo dankzij een 25-yard touchdown pass van Josh Allen op James Cook de leiding pakten. Allen zelf rende er ook nog één binnen in Q2, maar Jerick McKinnon deed namens de Chiefs wat terug: 7-14. In Q3 trapte Tyler Bass namens de Bills raak, waarna quarterback Patrick Mahomes van de Chiefs een touchdown pass afleverde bij Rashee Rice voor 14-17.

Vroeg in Q4 kwamen de Chiefs via een 27-yard field goal van Harrison Butker zelfs op gelijke hoogte, waarna Bass vanaf 39 yard raak trapte voor de Bills. Even leken de Chiefs met een fenomenale touchdown alsnog te winnen: Mahomes bediende Travis Kelce, die op zijn beurt de bal naar Kadarius Toney gooide voor de touchdown, maar die ging wegens offside niet door en dus wonnen de Bills met 17-20.

New York Giants - Green Bay Packers
De Giants ontvingen de Packers, die dankzij een 16-yard touchdown run van Jayden Reed in Q1 op voorsprong kwamen. De Giants sloegen vroeg in Q2 terug met een 5-yard touchdown van Saquon Barkley, die er vroeg in Q3 ook één liet noteren. Tommy DeVito bediende Isaiah Hodgins laat in Q3 voor een touchdown voor 21-13 - Anders Carlson had ondertussen twee field goals gescoord voor de Packers.

In Q4 leek het fout te gaan voor de Giants: Carlson trapte vanaf 48 yards raak voor 21-16 en met anderhalve minuut wist Jordan Love over 6 yards Malik Heath te bereiken voor een touchdown en 21-22 - de two-point conversion ging fout. De Giants kregen echter nog één kans en die werd perfect benut: een fraaie pass van DeVito naar Wan'Dale Robinson bracht de bal binnen bereik van kicker Randy Bullock, die vanaf 37 yards de winnende bal voor 24-22 tussen de palen trapte.

Uitslagen NFL week 14
Pittsburgh Steelers - New England Patriots 18-21
Atlanta Falcons - Tampa Bay Buccaneers 25-29
Chicago Bears - Detroit Lions 28-13
Cincinnati Bengals - Indianapolis Colts 34-14
Cleveland Browns - Jacksonville Jaguars 31-27
New Orleans Saints - Carolina Panthers 28-6
New York Jets - Houston Texans 30-6
Baltimore Ravens - Los Angeles Rams 37-31 OT
Las Vegas Raiders - Minnesota Vikings 0-3
San Francisco 49ers - Seattle Seahawks 28-16
Kansas City Chiefs - Buffalo Bills 17-20
Los Angeles Chargers - Denver Broncos 7-24
Dallas Cowboys - Philadelphia Eagles 33-13
Miami Dolphins - Tennessee Titans 27-28
New York Giants - Green Bay Packers 24-22