Kanye West brengt nieuw album uit

Vandaag is, na vele malen van uitstel, het nieuwe album van rapper Kanye West uitgekomen. Het album is vanaf nu beschikbaar via streamingsdiensten.

Donda, vernoemd naar zijn overleden moeder, is de opvolger van Jesus is King uit 2019. Op het album zijn onder anderen Jay-Z, Marilyn Manson en wijlen Pop Smoke te horen. De release komt drie dagen na een controversiele luistersessie in Chicago met fans, waar Marilyn Manson optrad, die op het moment wordt beschuldigd van seksueel misbruik door meerdere vrouwen. Ook rapper DaBaby, die momenteel onder vuur ligt vanwege zijn uitspraken over de LHBTI-gemeenschap, mocht het podium betreden. 

Volgens West is het de schuld van DaBaby en zijn management dat het album constant vertraagd werd. Op zijn Instagram-pagina plaatste West een aantal screenshots van een gesprek van zijn manager waarin te lezen valt dat DaBaby's manager het niet eens zou zijn met de release en het nummer 'Jail' van het album wilde hebben. "Ik ga het album niet uitbrengen zonder mijn vriend", schrijft hij vervolgens. 

Donda zou vorig jaar al uitkomen, maar werd na een lange stilte uitgesteld tot 2021. Het album bestaat uit 26 nummers en is bijna 2 uur lang.